X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny
    Pixi,wszystko bedzie dobrze i daj szybko znac po wizycie
    Muminka trzymam kciuki ♥️

A ja w coraz lepszym humorze... Grudzień się zaczął ;) Tylko 6 dni do wizyty (troche się obawiam co z małą/ym ), moi rodzice przyjezdzaja na święta więc odliczam dni ♥️ Tym bardziej ze dowiedzą się ze będą dziadkami ♥️

PixiDixi, Marikita, Lena21 lubią tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Hej Dziewczyny
    Pixi,wszystko bedzie dobrze i daj szybko znac po wizycie
    Muminka trzymam kciuki ♥️

A ja w coraz lepszym humorze... Grudzień się zaczął ;) Tylko 6 dni do wizyty (troche się obawiam co z małą/ym ), moi rodzice przyjezdzaja na święta więc odliczam dni ♥️ Tym bardziej ze dowiedzą się ze będą dziadkami ♥️
    Ja wizytę mam za 4 dni.. to będzie pierwsza. Nie mogę się doczekać ale też strasznie się boję. Tyle się naczytałam o tych bezzarodkowych itp. masakra.. :(

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedziałek ide do lekarza ale nie wiem czy mnie zbada czy nie, bo mam zle wypisane l4 ;/

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi i na ktora idziesz?

Duza odpusc sobie, cos sie stanie nie daj boze i bedziesz zalowała! Lepiej idz do lekarza

PixiDixi lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę dopiero 18.12

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    pierwszą?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Pixi, na którą idziesz do lekarza? Trzymam kciuki!
    Ja dzis po pracy idę do innego gin tylko na posiew i cytologia, bo mój lekarz prowadzący ani razu nie badał mnie na fotelu tylko usg. Chce mieć pewność że nic się nie przyplatało.
    Specjalnie nie bralam dziś luteiny na noc (mam nadzieje ze plamienia nie powrócą przez to)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wizyta 11.12 ,żeby były ładne zdjęcia dla rodziny, w końcu trzeba im powiedzieć;)

anecz_kaa, Marikita lubią tę wiadomość

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymajcie się! Wyjazdy lepiej sobie w takiej sytuacji odpuścić i jak najszybciej do lekarza! Pixi, a to może nie Twój czas kiedy powinnaś mieć miesiączkę? Może stad te plamienia? Bo patrząc na Twój suwaczek to mogłoby się zgadzać. Trzymam za Was kciuki!
    Miłego dnia wszystkim! Ja dopiero wstaje, ostatnio śpię po prawie 12h, taki mam teraz organizm;) Wezmę prysznic, zjem śniadanko i może pooglądam jakieś prezenty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 10:04

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja miałam miec 14, ale pielegniarka zle mi wypisała l4 zamiast do 14 to do 4!!! I jestem wkurzona bo kazda wizyta 180zł, a ja nie musze chodzic co 2 tyg ;/ plus leki, badania i wychodzi spora sumka, wiec mi się nie uśmiecha

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę długiego spania :D Ja już od 7.30 w pracy i usypiam na siedząco. W pierwszej ciązy studiowałam i nie pracowałam to bardzo dużo spałam. na początku to spałam aż do 16 jak mąż wracał z pracy. wstawałam tylko na siku i jedzenie. No ale nie miałam żadnych obowiązków bo u teściów mieszkaliśmy. teraz mamy własny dom, dziecko które trzeba ogarnąć i pracę. także noo... Zazdroszczę spania :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja miałam miec 14, ale pielegniarka zle mi wypisała l4 zamiast do 14 to do 4!!! I jestem wkurzona bo kazda wizyta 180zł, a ja nie musze chodzic co 2 tyg ;/ plus leki, badania i wychodzi spora sumka, wiec mi się nie uśmiecha
    A nie może Ci pielęgniarka od ręki dopisać do tego 14? Napewno w kartotece masz napisane do kiedy masz zwolnienie. No chyba że lekarz się pomylił.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankakalina1987 wrote:
    U mnie wizyta 11.12 ,żeby były ładne zdjęcia dla rodziny, w końcu trzeba im powiedzieć;)
    u mnie też! tylko, że u mnie pierwsza wizyta 11.12, więc odliczam dni ...

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • Nalia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    pierwszą?
    Nie, to już będzie 3 - w 11 tc

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Dziewczyny, trzymajcie się! Wyjazdy lepiej sobie w takiej sytuacji odpuścić i jak najszybciej do lekarza! Pixi, a to może nie Twój czas kiedy powinnaś mieć miesiączkę? Może stad te plamienia? Bo patrząc na Twój suwaczek to mogłoby się zgadzać. Trzymam za Was kciuki!
    Miłego dnia wszystkim! Ja dopiero wstaje, ostatnio śpię po prawie 12h, taki mam teraz organizm;) Wezmę prysznic, zjem śniadanko i może pooglądam jakieś prezenty :)
    Normalnie strzal w dziesiatke:)....madra babka z Ciebie a ja o tym oczywiscie zapomnialam....
    Z lekarzem to cisza....czekam na telefon i ciekawa jestem czy mnie przyjmie.
    Zazylam te 4 dupki zapodalam 2 lutki i 2 nospy i 2 magnezy i leżę.
    Dziewczyny wpadlam na fajna stronke www.dzieciowo.pl i czytam sobie....

Marikita, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• Marikita Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Dziewczyny trzymam kciuki, żeby Wasze plamienia były przejściowe! :*

Ja ostatnio chodzę spać około 21:00, a wstaję przed 5:00 i spać już nie mogę ;-) Póki co nie muli mnie w ciągu dnia na sen. Ale na początku miałam tak, że 4 razy padłam o 19:00 i byłam po prostu nieprzytomna, tylko wtedy jeszcze nie znałam przyczyny :-P

Siedzę w pracy i się opierdzielam, całe szczęście mam taką możliwość :-)
    Natomiast zauważyłam, że trochę mi brzuch twardnieje po południu, a wszystko się rozluźnia już jak wracam do domu i poleżę chwilę.

Dzisiaj wraca mój mąż, drugi tydzień byłam sama, bo miał delegację. Już się za nim stęskniłam trochę :-)

A propo seksu ... w niedzielę zaliczyliśmy pierwszy raz we trójkę (chyba, że to będą bliźniaki) :D buehehehe Bardzo się bałam, że skurcze źle wpłynął, ale całe szczęście wszystko oki :-)

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pielegniarka stwierdziła, ze mam przyjść ;/ sama mnie tak wpisała na wizyte... ehh teraz bede 3x sparwdzac czy mam dobrze l4 wystawione, dobrze ze sprawdziłam jeszcze raz bo bym miała problemy w pracy tylko :(

Pixi czyli spokojniejsza jestes? ja tez mam niedlugo termin @ i wlasnie wylazł mi pryszcz na brodzie...

Urszulka ja w 1 ciazy studiowałam dziennie- wiec nie było ze mi zle etc, w 2 miałam starsza corke wiec tez bez szału a teraz? Odpoczywam!!! Zaraz idę wstawić Julce rosoł, bo 2 danie mam z wczoraj :)

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po rozmowie z lekarzem usłyszałam że leżenie i progesteron to metody na plamienie sprzed 20lat i nawet jak się coś złego dzieje to to nic nie pomoże więc mogę jechać i pracować... Zaraz zadzwonię do lekarz ze szpitala która opiekowała się nami przez całą poprzednia ciążę bo coś mi się wierzyć nie chce...

oar89jcggibdab41.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Po rozmowie z lekarzem usłyszałam że leżenie i progesteron to metody na plamienie sprzed 20lat i nawet jak się coś złego dzieje to to nic nie pomoże więc mogę jechać i pracować... Zaraz zadzwonię do lekarz ze szpitala która opiekowała się nami przez całą poprzednia ciążę bo coś mi się wierzyć nie chce...
    Duza,nie będę negowac tego co lekarz Ci powiedzial,ale.....jedna ciaze,w ktorej sie nieoszczedxalam i jak mialam plamienia to pracowalam iprogesteronu nie przyjmowalam stracilam....nie wiem czy dlatego czy faktycznie bylo cos zle....a stracilam w 13tc nastepna ciaze przelezalam ponad 3 miesiace,bralam wszystko co mozliwe i mam corke....,ale to co pamietam traumatycznie wrecz jak "urodzilam"synka bo juzbez problemu lekarz stwietdzil ze to syn to zostanie zostaniZaluje tez ,ze nie sprawdzilam co bylo przyczyna,ale teraz wole dmuchac na zimne nawet jak moze to niekoniecznie byc nowoczesne podejście. Moja gin jest mega fachura od in vitro i daje duze dawki proga a ja jej ufam.

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja wizytę mam za 4 dni.. to będzie pierwsza. Nie mogę się doczekać ale też strasznie się boję. Tyle się naczytałam o tych bezzarodkowych itp. masakra.. :(
    Wszystko będzie dobrze ♥️

Urszulka89, PixiDixi lubią tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ