LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No to ja chodzić mogę. Rwa to raczej nie jest bo nie mogłabym nogi zgiąć . Na pośladek nie promieniuje, bardziej tak za talią boli, ale tylko przy pochylaniu/gwałtownych ruchach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 11:34
-
Dzień dobry lipcowym mamusiom
Byłam wczoraj na wizycie u ginekologa razem z usg. Z dobrych wiadomości: badania cytologii wyszły dobrze, dostałam druga grupę. Groszek ma 0.68cm i pięknie bijące serduszko. Z nieco gorszych wiadomości: mam też krwiaczka. Co prawda lekarz kazała się absolutnie nie przejmować, bo jest w takim miejscu, że nie zagraża okruszkowi i wraz z rosnąca macica powinien się wchłonąć albo oczyścić, ale mimo wszystko się martwię, taka już moja natura. Bardzo się oszczędzam, a wszystkie obowiązki zwaliłam na drugą połówkę... Według usg ciąża 4 dni młodsza, już nie 7, czyli nadrabia.
Czy któraś z Was też miała krwiaka i wszystko skończylo się dobrze...?PixiDixi, Marikita lubią tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Biore chyba wszystko co mozna,niezly zestaw duphaston,luteine,clexane,acard,magnez,nospe i foliany.
Ja biorę 75 mg/dzień bo mam za gęstą krew, od stycznia jestem pod stałą kontrolą hematologa -
Dziewczyny mam pytanie o te becikowe... 12 idę do innego ginekologa, u niego będę pierwszy raz i to będzie 10 tydzień (na skonczone to 9 +2 dni) to raczej wtedy nie powinno być problemu z becikowym, co? Do niego pójde już z częścią wyników badań, które zrobię sama w laboratorium
-
monamis wrote:Dzień dobry lipcowym mamusiom
Byłam wczoraj na wizycie u ginekologa razem z usg. Z dobrych wiadomości: badania cytologii wyszły dobrze, dostałam druga grupę. Groszek ma 0.68cm i pięknie bijące serduszko. Z nieco gorszych wiadomości: mam też krwiaczka. Co prawda lekarz kazała się absolutnie nie przejmować, bo jest w takim miejscu, że nie zagraża okruszkowi i wraz z rosnąca macica powinien się wchłonąć albo oczyścić, ale mimo wszystko się martwię, taka już moja natura. Bardzo się oszczędzam, a wszystkie obowiązki zwaliłam na drugą połówkę... Według usg ciąża 4 dni młodsza, już nie 7, czyli nadrabia.
Czy któraś z Was też miała krwiaka i wszystko skończylo się dobrze...?
Oczywisxie:) nic się nie bój:)monamis lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Cześć dziewczyny
Trochę mnie nie było ale obowiązki mnie wzywał i dlatego jesten dopiero dziś
I w końcu jutro wizyta!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 12:08
Marikita lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
gapa25 wrote:Dziewczyny mam pytanie o te becikowe... 12 idę do innego ginekologa, u niego będę pierwszy raz i to będzie 10 tydzień (na skonczone to 9 +2 dni) to raczej wtedy nie powinno być problemu z becikowym, co? Do niego pójde już z częścią wyników badań, które zrobię sama w laboratorium
-
Dziewczyny jeśli mogę wam coś polecić to zafunducjie sobie książkę ' W oczekiwaniu na dziecko" super wydanie i ja wszystkie objawy jakie miałam w 1 ciąży diagnozowałam z nią. Mnie położną nastraszyła przy 1 dziecku bo twardniał ni brzuch od 18tc i że mam skierowanie do szpitala bo może mi się szybka skracać. A na ip dostałam ochrzan,że c9 ja sobie myślałam że w ciąży to albo coś mnie będzie strzykać,boleć i ciągnąć także dla swojego spokoju polecam!Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Monamis, uwierz lekarzowi, on się na prawdę zna lepiej niż my wszystkie na forum razem wzięte. Pewnie że są krwiaki które ciąży mogą zagrazac (ze względu na wielkość bądź umiejscowienie) ale większość jest zdecydowanie nie groźna. Twój lekarz na podstawie obrazu z usg z pewnością podał Ci prawdziwe i rzetelne informacje. Głowa do góry i no stress.
monamis lubi tę wiadomość
-
Urszulka89 A co do tych "złych myśli" ja czasami też tak mam. Mimo że nie straciłam dużej ciąży. Ale ja wychodzę już z założenia że na nic nie mam wpływu:) wolę myśleć pozytywnie. I Tobie przesyłam jak i innym dziewczynom móc pozytywnego myślenia:) do końca ciąży
Anecz_kaa tak jutro mam o 10 pierwsza wizyta
My pewnie koło czerwca sie wybierzemy zanim się powiększamy:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 12:34
Marikita, PixiDixi lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018