LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
anecz_kaa wrote:Ale to nie ma znaczenia, ma byc do 10 tc i bedzie. Jak masz wczesniejsze usg to bez krepacji. Mi wystawiała połozna na podtsawie karty ciazy
ktos planuje jakiekolwiek wakacje?
Magic masz wizytę w sobote?
My mieliśmy jechać na wakacje ale dziwnym trafem do ośrodka do którego chcieliśmy jechać (Bułgaria - bo w tym roku byliśmy i było super ) 3 dni po możliwości rezerwacji miejsc nie było na termin który nas interesował - musimy się wbić między weselami bo mamy w lipcu i w sierpniu. Także śmiałam się we wrześniu do męża że nic nie dzieje się bez przyczyny I faktycznie, bo ten termin co chcieliśmy to prawie termin porodu by wyszedł. Także przeznaczenie. Chcemy gdzies jechac na chwilę żeby odpocząć ale to napewno już w Polsce.
-
Cynamonkowaaa wrote:No to ja chodzić mogę. Rwa to raczej nie jest bo nie mogłabym nogi zgiąć . Na pośladek nie promieniuje, bardziej tak za talią boli, ale tylko przy pochylaniu/gwałtownych ruchach.
-
Duzaa wrote:Właśnie pod kątem rwy kulszowa pytałam czy promieniuje bo w pierwszej ciąży mnie takie cudo dopadlo... Też zaczynało się od bólu w talii także obserwuj z dobrych wieści to nie zagraża to maleństwu ale oprócz ciepłych (nie gorących! Kap
-
Monamis
U nas na wrześniówkach 2 dziewczyny miały krwiaka i po prostu się wchłonął i wszystko było dobrze. Ja też mam krwiaka tylko niestety w gorszym miejscu bo przyklejony do jaja płodowego. Dostałam duphaston 3 razy dziennie, mam leżeć, odpoczywać i nie dźwigać. Jestem dobrej myśli bo jednak krwiaki w większości się wchłaniają.
Gapa
Po porodzie dostaniesz zaświadczenie o wszystkich wizytach ciążowych i jak pierwsza była do 10 tyg to becikowe spokojnie Ci się należy.
-
Duzaa wrote:Powiedz coś więcej o tym bólu... To taki bardziej klujacy i promieniuje na posladek?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 13:15
-
Magic, bbabeczka91 i Marta258: Dziękuję Wam za odpowiedź Strasznie stresują mnie wszystkie nieprawidłowości i może rzeczywiście panikuje jedną ciążę poroniłam, co prawda dawno, ale jednak... Marta, trzymam za Ciebie kciuki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 13:08
Magic lubi tę wiadomość
-
Paulina.G wrote:Ja takie cus mam.. co to jest? Mnie to tylko czasami dopada... w nocy jest spokój tylko w dzień jak się schyle
Paulina.G lubi tę wiadomość
-
My mamy komunie w maju i na razie żadne wesele się nie szykuje na szczęście. Jak urodziłam córkę to z tygodniowym szkrabem szliśmy na wesele bo mój mąż świadkiem był. Co prawda teściowa była z małą w pokoju ale i tak latałam jak głupia do nich do góry także średnia zabawa.
PixiDixi co do krwawienia też miałam brać acard ( w końcu nie wzięłam) ale lekarz mówił że mogą przy nim wystąpić krwawienia bo on rozrzedza krew i żebym się nie przejmowała za bardzo tylko obserwowała czy nie ma bóli żadnych.Magic lubi tę wiadomość
-
My całe szczęście chyba nie mamy żadnych imprez w przyszłym roku. Pod znakiem zapytania jest wesele siostry męża ale znając ich to znowu przełożą za rok. Ale mamy urodziny dzieciaków t A to spora impreza:) tym bardziej że Lilce chce zrobić już z koleżankami:)Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic wrote:My całe szczęście chyba nie mamy żadnych imprez w przyszłym roku. Pod znakiem zapytania jest wesele siostry męża ale znając ich to znowu przełożą za rok. Ale mamy urodziny dzieciaków t A to spora impreza:) tym bardziej że Lilce chce zrobić już z koleżankami:)
W marcu powtórka.Magic lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Dawno mnie nie było, bo od poniedziałku byłam w szpitalu. Zaczełam trochę krwawić i zadzwoniłam do lekrza, kazał zgłosić się na dyżur, bo było już późno. Ale kazali mi zostać na oddziale. Wczoraj mnie wypisali. Nie wiadomo skąd krew, może był jakiś krwiaczek. Ale najważniejsze że okruszek żyje i że widziałam jak macha łapkami i nóźkami. Zapisali mi w zaleceniach "oszczędny tryb życia" ale nikt dokładnie nie wyjaśnił mi co mogę, a czego nie. Powiedzieli tylko, że nie muszę leżeć plackiem. Muszę poczekać na wizytę u mojego lekarza za tydzień.
Marikita, PixiDixi, Loczek2018, shadee lubią tę wiadomość
-
melbusia no to miałaś nie fajną przygodę najważniejsze,że maluszek ma się dobrze oszczędzaj się
Urszulka89 niepocieszasz mnie:D hahaha ja zrobię jednego dnia:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 13:57
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
PixiDixi wrote:My tez mamy komunie:)
-
nick nieaktualnyPaulina.G wrote:Mam dokładnie to samo! Tak jakby prawie w posladku... Moj M mowi ze to z braku ruchu... w co nie wierzę bo nie leze caly czas
mnie właśnie często w pośladkach coś boli, tak że czasami ruszyć się nie mogę.
I właśnie wydaje mi się, że dzieje się to wtedy jak się przemęczę np. po sprzątaniu -
URLOP 21.07-05.08 ... ehhh ... będziemy musieli zmienić termin
Zaplanowaliśmy, że na całe 2 tygodnie jedziemy do naszych gospodarzy (co roku spędzaliśmy tam tylko tydzień), agroturystyka na Suwalszczyźnie. Pierwszy raz w życiu udało nam się zaplanować urlop z naszymi przyjaciółmi ... i tutaj taki klops wyszedł
No nic w styczniu pojedziemy na kilka dni do naszych gospodarzy i wtedy im powiemy i zmienimy pewnie plany wyjazdowe na maj/czerwiec