X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    To szkoda,ze nie ma bo to w sumie gwarancja,ze lekarz ma umiejetnosci aby wykonac certyfikowane badanie bardzo powaznego badania jakim jest usg genetyczne.
    Jestem trochę sceptyczna co do tych wszystkich certyfikatów, dyplomów wiszących na ścianach gabinetów lekarskich. Myślę, że równie ważne jest doświadczenie lekarza, dobry sprzęt i opinie osób, które skorzystały.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Zjadłam sałatkę pieczarkowa... Pomimo wymiotów, brzuch mam twardy, bolesny, wzielam nospe ale nie wiem czy to coś pomoże bo to typowo od żołądka, i typowe wzdęcia...Dzisiaj pierwszy raz od tych dwóch tygodni leżenia przychodzą znajomi nas odwiedzic a tu takie sensacje :(
    Znam ten bol żołądka dokładnie w 6 tyg mi się to zaczęło i trzyma do teraz.Jak nie zjem bol brzuch i mdli jak zjem lecę przytulać porcelanę i znowu żołądek pusty.Wazne, żeby dużo pic ,ale i to przelatuje i leci do porcelany trzymaj się kochana damy radę :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Dziewczyny, ja właśnie zaliczyłam porcelanę :( I problem jest taki ze chwile przed wzielam duphaston... Po wymiotach wzielam go jeszcze raz, dobrze zrobiłam?;(
    Jak zwymiotuje duphaston, to też biorę jeszcze raz ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Dziewczynki jesteście troszkę starsze powiedzcie czy jak prawie codziennie twardnieje mi brzuch bez bólu tak jakby skóry na brzuchu było za mało lub spodnie były za ciasne to nospe trzeba brać i czy mogę wziąć druga po pół godz jak nie działa pierwsza?? Czy to ma tak naturalnie rozbierać w środę idę do gina na pierwszą wizytę bo dużej mi się kończy
    Mozesz nawet 2 za jednym razem bo to daje dawke no-spy max. Gin mi pozwolila 3 x dziennie nawet po 2 tabl.jesli sa bole ,mam taka dawke przy plamieniach.

Existenz lubi tę wiadomość

• Existenz Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Dziewczynki jesteście troszkę starsze powiedzcie czy jak prawie codziennie twardnieje mi brzuch bez bólu tak jakby skóry na brzuchu było za mało lub spodnie były za ciasne to nospe trzeba brać i czy mogę wziąć druga po pół godz jak nie działa pierwsza?? Czy to ma tak naturalnie rozbierać w środę idę do gina na pierwszą wizytę bo dużej mi się kończy
    Połóż się na płasko jeśli nie przejdzie to nospa. Na tak wczesnym etapie w żadnej ciąży nie miałam twardnien brzucha

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Ove Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ove ja mam ten sam termin i idę właśnie 21 grudnia, bo lekarz do którego się zapisałam bierze wolne po świętach. Powiem ci, że mój nie ma tego cetyfikatu, ale za to wiele osób go poleca wśród znajomych i na necie czytam wiele dobrych opinii.
    mi w przychodni powiedzieli, że mój gin nie robi usg genetycznego.
    Pójdę do niego na wizytę wcześniej niż zalecał i przegadam, jak działać jak chcę usg genetyczne. Bo wychodzi na to, że założył że nie będę robić badań (albo zamierzał mi o nich powiedzieć dopiero wtedy, ale to trochę późno).

Co do badań prenatalnych to super wyjaśnia to mamaginekolog: https://mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-w-i-trymestrze-usg-test-papp-a-nipt/

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    mi w przychodni powiedzieli, że mój gin nie robi usg genetycznego.
    Pójdę do niego na wizytę wcześniej niż zalecał i przegadam, jak działać jak chcę usg genetyczne. Bo wychodzi na to, że założył że nie będę robić badań (albo zamierzał mi o nich powiedzieć dopiero wtedy, ale to trochę późno).

Co do badań prenatalnych to super wyjaśnia to mamaginekolog: https://mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-w-i-trymestrze-usg-test-papp-a-nipt/
    Ja tez nie robię u swojego, umówiłam się w centrum diagnostyki prenatalnej. koszt 390 zł

l22n6iyek016fbg8.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Agusi chyba wszystko ok, pisała dziś na naszym wątku staraniowym ;)

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie znowu nalatują obawy... ehhh, czuje się normalnie, piersi w ogóle nie bolą, nawet od kilku dni przesypiam całe noce... :( nie wiem jak ja wytrzymam do wtorkowej wizyty... :/

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    A mnie znowu nalatują obawy... ehhh, czuje się normalnie, piersi w ogóle nie bolą, nawet od kilku dni przesypiam całe noce... :( nie wiem jak ja wytrzymam do wtorkowej wizyty... :/
    To normalne tez mam takie dni :) Raz się czuje jak przejechana walcem a na drugi dzień moge robić wszystko hormony nami żądza teraz :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe to jest nie? Jak męczą objawy to mamy dość ich ale jak ich nie ma to sie martwimy :D eh takie życie przyszłych mamusiek :P
    Dziewczyny czy wszystkim wam wyskoczyły żyłki na piersiach? bo ja sobie tak mysle ze u mnie to ich nie ma... Piersi są większe ale żyłek poza jedna, ktora pojawiła sie kilka miesięcy temu, brak ;)

Ja na wizytę idę dopiero zaraz przed świętami. Już nie mogę sie doczekać zobaczyć malucha ;)

Marikita lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Ove Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam żyłki,ale jednego dnia są bardziej widoczne, a innego mniej :) jak to chyba ze wszystkimi objawami bywa :) wydaje mi się, że najbardziej je widać wieczorem.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj też męczą obawy, obudziłam się w nocy i mnie kuło w prawym podbrzuszu, tam, gdzie jest dziecko. Zasnelam, ale sobie w razie co wzięłam nospe. Teraz mnie tak ciągnie w pachwinie. I oczywiście sie boję, że coś jest nie tak. :( Może powinnam jutro iść do jakiegoś lekarza? Bo mam źle przeczucia. ;( Piersi mnie nadal bolą, ale trochę mniej mnie mdli.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Mnie dzisiaj też męczą obawy, obudziłam się w nocy i mnie kuło w prawym podbrzuszu, tam, gdzie jest dziecko. Zasnelam, ale sobie w razie co wzięłam nospe. Teraz mnie tak ciągnie w pachwinie. I oczywiście sie boję, że coś jest nie tak. :( Może powinnam jutro iść do jakiegoś lekarza? Bo mam źle przeczucia. ;( Piersi mnie nadal bolą, ale trochę mniej mnie mdli.

Jesli miałoby Cie to uspokoić to możesz iść do lekarza. Nic lepszego od spokoju swojemu dziecku dać nie możesz w tej chwili. Ale wydaje mi sie ze często jest tak ze bardziej czujemy ciążę a czasem mniej. Ale spokój najważniejszy jest wiec jak czujesz ze bedziesz świrować bez wizyty to lepiej iść ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Ja mam żyłki,ale jednego dnia są bardziej widoczne, a innego mniej :) jak to chyba ze wszystkimi objawami bywa :) wydaje mi się, że najbardziej je widać wieczorem.

Sprawdzę wieczorem ;)

• Nalia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem sama. Z jednej strony nie chcę wyjść na panikarę. Z drugiej, chciałabym zobaczyć, czy serce bije. :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Nie wiem sama. Z jednej strony nie chcę wyjść na panikarę. Z drugiej, chciałabym zobaczyć, czy serce bije. :)

Jeśli Cię to uspokoi, to idź jutro do lekarza. Nie przejmuj się czy wyjdziesz na panikare, przecież to normalne, ze troszczysz się i chcesz, żeby wszystko było w porządku. ;)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro mówicie, ze tak jest, ze jednego dnia objawy męczą bardziej, innego mniej to trochę uspokajam się i chyba jakoś wytrzymam do tego wtorku ;)
    A co do żyłek to kurczę szczerze mówiąc, to nawet nie zwracałam na to większej uwagi, teraz widzę, ze jakieś tam są, ale sprawdzę tez wieczorem ;)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Ja tak się czułam w pierwszej ciązy, praktycznie nie miałam żadnych objawów :) Nic tylko się cieszyć :)
    A teraz to cały czas mnie mdli, raz mniej, raz więcej. No i t niedotykalskie piersi :/ choć od kilku dni mniej bolą.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ