X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginekolog zawsze powtarza ze najgorszy dla dziecka jest stres, wiec najlepiej wyluzować :)

po_prostu_ja, Marikita lubią tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek wie że jak pecherzyk ma 8 mm to nie ma szans zobaczyć nic ale mimo to i tak nie do końca potrafi się rozluźnić

• M@ziii Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki, ale naskrobałyście 3 dni Was nadrabiałam ;) Trochę się tu działo :D
    Kurcze tyle chciałam napisać a teraz nie pamiętam co ;) Co do badań prenatalnych ja się umówiłam na samo usg genetyczne bez testu pappa na 22.12. koszt 250zł. Z testem pappa 500zł. Będzie to 12 + 4 może już będzie widać płeć :) W czwartek byłam u gina, trochę mi się nie spodobało jego podejśćie, ogólnie cała wizyta była bardzo chaotyczna, zapomniałam zapytać o wiele rzeczy. Lekarz był bardzo nie ogarnięty, każde moje pytanie tak jakby wybijało go z myśli, zanim się skupił to zeszło mu trochę. Zastanawiam się nad zmianą lekarza bo to już nie pierwszy raz. Delikatnie mówiąc olał moje wyniki, dopiero na drugi dzień jak poszłam do położnej to się zainteresowała i zleciła mi dodatkowe badanie. Prawdopodobnie mam cukrzycę ciążową :( Bardzo chwaliłam tego lekarza a tu teraz taka niemiła niespodzianka. Zobaczę jak będzie następnym razem, chociaż nie powiedział nawet za ile mam przyjść, ja nie zapytałam bo byłam zafascynowana moją fasolką :) A o to nasza kruszynka :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/01a19fd197c3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 13:26

po_prostu_ja, karolcia87, pi84, bbeczka91, Marikita lubią tę wiadomość

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ach chyba muszę uzbroić się w cierpliwość po prostu ;( nie mam żadnych plamien, więc może wszystko jest ok.

Na pewno jest wszystko okej, głowa do góry! :)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja też mam we wtrorek wizytę. Ostatnio nie było widać nic oprócz pęcherzyka wiec trochę jest strachu ale mam nadzieję zobaczyć maluszka który rośnie sobie zdrowo :)

Na pewno obydwie zobaczymy swoje maluszki we wtorek :)
    Który u Ciebie będzie tydzień? ;)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@ziii wrote:
    Cześć mamuśki, ale naskrobałyście 3 dni Was nadrabiałam ;) Trochę się tu działo :D
    Kurcze tyle chciałam napisać a teraz nie pamiętam co ;) Co do badań prenatalnych ja się umówiłam na samo usg genetyczne bez testu pappa na 22.12. koszt 250zł. Z testem pappa 500zł. Będzie to 12 + 4 może już będzie widać płeć :) W czwartek byłam u gina, trochę mi się nie spodobało jego podejśćie, ogólnie cała wizyta była bardzo chaotyczna, zapomniałam zapytać o wiele rzeczy. Lekarz był bardzo nie ogarnięty, każde moje pytanie tak jakby wybijało go z myśli, zanim się skupił to zeszło mu trochę. Zastanawiam się nad zmianą lekarza bo to już nie pierwszy raz. Delikatnie mówiąc olał moje wyniki, dopiero na drugi dzień jak poszłam do położnej to się zainteresowała i zleciła mi dodatkowe badanie. Prawdopodobnie mam cukrzycę ciążową :( Bardzo chwaliłam tego lekarza a tu teraz taka niemiła niespodzianka. Zobaczę jak będzie następnym razem, chociaż nie powiedział nawet za ile mam przyjść, ja nie zapytałam bo byłam zafascynowana moją fasolką :) A o to nasza kruszynka :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/01a19fd197c3.jpg

Właśnie ostatnio myślałam czemu tak długo Cię nie ma :p
    Super fotka !! :) najważniejsze, ze wszystko jest okej! :)

PS. Widzę, ze segregator już z Tobą :p
    Ja mam zamiar dopiero w przyszłym tygodniu po wizycie zamówić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 13:34

M@ziii lubi tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • M@ziii Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Właśnie ostatnio myślałam czemu tak długo Cię nie ma :p
    Super fotka !! :) najważniejsze, ze wszystko jest okej! :)

PS. Widzę, ze segregator już z Tobą :p
    Ja mam zamiar dopiero w przyszłym tygodniu po wizycie zamówić :)
    Nie było mnie bo po pracy padałam jak kawka, obiad, prysznic i od razu do łóżka :) A od poniedziałku jestem na L4 więc troszkę już odpoczęłam i nadrobiłam zaległości ;) Segregator kupiłam jeszcze przed pierwszą wizytą, jak już beta była ładna :) A teraz szukam poduszki ciążowej, ale nie wiem którą wybrać. Te które mi się podobają to są duże bo aż 120cm długości, a ja jestem niska bo raptem 155cm więc chyba 120 będzie za duża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 13:45

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś się dzieje, ze l4? Co kochany szef na to? :p

3i499vvjq8tpbt16.png
  • M@ziii Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Coś się dzieje, ze l4? Co kochany szef na to? :p
    Bardzo brzuch mnie bolał po pracy i ogólnie źle się czułam. Charakter mojej pracy też nie sprzyjał. Dużo chorych ludzi przychodziło, często dochodziło do awantur z klientami. Ogólnie jestem cierpliwa ale teraz w ciąży wystarczy iskra i wybucham :) Więc ze względów fizycznych i psychicznych odeszłam. Szef nie był zadowolony, próbował namówić mnie żebym do końca roku została. Ale za dużo nerwów mnie ta praca kosztuje, a nie chcę tak ryzykować. Zresztą i tak za dużo pożytku ze mnie nie było bo siedziałam w kącie, a jak już coś robiłam to zaraz mi się duszno robiło i musiałam siadać.

Marikita lubi tę wiadomość

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • Ove Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    Na suwaku mam o 4 dni mlodsza bo zaczęłam liczyć teraz według daty porodu usg :)
    Aaa no i wszystko jasne :);)
    Ja dziś dzwoniłam do kilku przychodni i ceny kształtują się tak - w jednej 550 zł, w drugiej 520 zł, a w trzeciej 400zl. I okazuje się, że mój lekarz nie miał w planach robić mi usg genetycznego, bo w przychodni nr 1 on przyjmuje i zapytałam czy mogę się do niego umówić na prenatalne, a pani mi odpowiedziała ze tylko jeden, inny lekarz wykonuje to badanie.

Chyba pójdę do przychodni nr 3, bo nie dość że najniższa cena to i lekarz który wykonuje badanie ma bardzo dobre opinie. Mają oddzwonić poniedzialek na kiedy maja termin.

Tinnera lubi tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@ziii wrote:
    Nie było mnie bo po pracy padałam jak kawka, obiad, prysznic i od razu do łóżka :) A od poniedziałku jestem na L4 więc troszkę już odpoczęłam i nadrobiłam zaległości ;) Segregator kupiłam jeszcze przed pierwszą wizytą, jak już beta była ładna :) A teraz szukam poduszki ciążowej, ale nie wiem którą wybrać. Te które mi się podobają to są duże bo aż 120cm długości, a ja jestem niska bo raptem 155cm więc chyba 120 będzie za duża.

Tez właśnie szukam i mi koleżanka poleca tą z supermami, nie mogę się zdecydować na kształt, chyba zostanę przy standardowym C. Chyba że macie jakieś swoje doświadczenia i coś podpowiecie?

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Aaa no i wszystko jasne :);)
    Ja dziś dzwoniłam do kilku przychodni i ceny kształtują się tak - w jednej 550 zł, w drugiej 520 zł, a w trzeciej 400zl. I okazuje się, że mój lekarz nie miał w planach robić mi usg genetycznego, bo w przychodni nr 1 on przyjmuje i zapytałam czy mogę się do niego umówić na prenatalne, a pani mi odpowiedziała ze tylko jeden, inny lekarz wykonuje to badanie.

Chyba pójdę do przychodni nr 3, bo nie dość że najniższa cena to i lekarz który wykonuje badanie ma bardzo dobre opinie. Mają oddzwonić poniedzialek na kiedy maja termin.

To faktycznie drogo w Lublinie, u nas w prywatnej przychodni taki cennik:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc6843491b6a.jpg

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    U Nas wątpię żebyśmy się zalapali. Mój mąż ma ziemię i po przeliczeniu wychodzi fortuna :p jeszcze moja praca, jego praca i pozamiatane. Karolcia strasznie sxybko było widać ;) to ciekawa jestem tym bardziej. Ja chodzę do lekarza który ma super usg, ale mam tylozgiecie macicy i ciężko malucha obserwować a co dopiero płeć :p moje dziewczyny miały jelitowke wczoraj... Coś strasznego pół nocy robiłam pranie :( teraz jeszcze został mi koc i pokrowiec z materaca :/

A co do zimy my na narty nie jeździmy ale do mojej babci do kotliny kłodzkiej :) też jest fajnie. Karpacz, Szklarska okolice Wałbrzycha :) latem to mamy 1 duże wakacje za rok miniorke i jakieś jezioro etc w weekend często też do Czech bo od babci blisko :)

Moj syn tez z jelitowka. I tez pol nocy z mezem sprzatalismy, jak nie biegunka co 2h to wymioty. Niech to sie juz skonczy...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy lekarz może robić problem ze zrobieniem samego usg genetycznego bez testu pappa?

3i499vvjq8tpbt16.png
  • M@ziii Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Tez właśnie szukam i mi koleżanka poleca tą z supermami, nie mogę się zdecydować na kształt, chyba zostanę przy standardowym C. Chyba że macie jakieś swoje doświadczenia i coś podpowiecie?
    No właśnie też dużo dobrego czytałam o tej supermami ale bratowa ją ma i mówi że bardzo jej się spłaszczyła. A używała jej kilka miesięcy tylko.

po_prostu_ja pracuje w komisie z telefonami :) Awantury klientów to codzienność u nas :) A co do usg genetycznego ja się właśnie umówiłam na samo usg bez testu pappa. No chyba że się zdecyduje w dniu usg że chcę z testem to pobiorą mi krew i skasują więcej, ale nie ma obowiązku robienia usg z testem.

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • Ove Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    To faktycznie drogo w Lublinie, u nas w prywatnej przychodni taki cennik:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc6843491b6a.jpg
    Hmm... usg+pappa tez 420 zł :) no ale fakt, lepiej niż 550 :)

Posprzątałam mieszkanie, zjadłam obiad i wreszcie odpoczywam :)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Nie nie. Becikowe jest z tymi dochodami i jednorazowe. I do niego trzeba zaświadczenie ze bylo sie pod opieka lekarska wczesniej niz 10tc. Niedawno wprowadzili kosiniakowe (chyba od początku tego roku). I to jest zamiennik macierzyńskiego jesli kobieta nie pracuje na umowę o prace. Nie ma progów dochodowych ani nic takiego. Po prostu sie należy i tyle :D
    Kosiniakowe wprowadzili od 2016 :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem obecnie na stażu z up. Jeżeli nie znajdę nic na stałe a jest to wysoce prawdopodobne to pewnie będę musiała iść na zasiłek dla mam bezrobotnych czyli wspomniane kosiniakowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 15:39

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę nadążyć za wami, kilka stron miałam do nadrobienia ;)
    Co do ślubów, to ja brałam (kościelny) 8 lat temu (miałam 20 lat) dla ciekawskich nie byłam w ciąży :D U nas na południu jest strasznie religijnie i czasami mnie te dewotki wkurzają delikatnie bo wytykają komuś a pod własnym dachem swojej rodzinie piekło robią. Co do tego myślę, że to sprawa indywidualna. Mnie też zdarzy się w niedziele nie iść do kościoła ale za to spędzam czas z rodziną. Tak bywało często dopóki córka była mała bo nie mieliśmy jej z kim zostawić a ona jakoś w kościele za spokojna nie była i nikt nic ze mszy nie wiedział i tak. Mam dwóch szwagrów księży ale nie mam z tym problemów żeby przez to być jakoś "bardziej wierząca". :)

I już nie pamiętam co jeszcze miałam napisać :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie genetyczne miałam robione w poprzedniej ciązy bez testu PAPP-a

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ