LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć mamuśki, ale naskrobałyście 3 dni Was nadrabiałam Trochę się tu działo
Kurcze tyle chciałam napisać a teraz nie pamiętam co Co do badań prenatalnych ja się umówiłam na samo usg genetyczne bez testu pappa na 22.12. koszt 250zł. Z testem pappa 500zł. Będzie to 12 + 4 może już będzie widać płeć W czwartek byłam u gina, trochę mi się nie spodobało jego podejśćie, ogólnie cała wizyta była bardzo chaotyczna, zapomniałam zapytać o wiele rzeczy. Lekarz był bardzo nie ogarnięty, każde moje pytanie tak jakby wybijało go z myśli, zanim się skupił to zeszło mu trochę. Zastanawiam się nad zmianą lekarza bo to już nie pierwszy raz. Delikatnie mówiąc olał moje wyniki, dopiero na drugi dzień jak poszłam do położnej to się zainteresowała i zleciła mi dodatkowe badanie. Prawdopodobnie mam cukrzycę ciążową Bardzo chwaliłam tego lekarza a tu teraz taka niemiła niespodzianka. Zobaczę jak będzie następnym razem, chociaż nie powiedział nawet za ile mam przyjść, ja nie zapytałam bo byłam zafascynowana moją fasolką A o to nasza kruszynka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/01a19fd197c3.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 13:26
po_prostu_ja, karolcia87, pi84, bbeczka91, Marikita lubią tę wiadomość
-
Biedronka89 wrote:Ja też mam we wtrorek wizytę. Ostatnio nie było widać nic oprócz pęcherzyka wiec trochę jest strachu ale mam nadzieję zobaczyć maluszka który rośnie sobie zdrowo
Na pewno obydwie zobaczymy swoje maluszki we wtorek
Który u Ciebie będzie tydzień? -
M@ziii wrote:Cześć mamuśki, ale naskrobałyście 3 dni Was nadrabiałam Trochę się tu działo
Kurcze tyle chciałam napisać a teraz nie pamiętam co Co do badań prenatalnych ja się umówiłam na samo usg genetyczne bez testu pappa na 22.12. koszt 250zł. Z testem pappa 500zł. Będzie to 12 + 4 może już będzie widać płeć W czwartek byłam u gina, trochę mi się nie spodobało jego podejśćie, ogólnie cała wizyta była bardzo chaotyczna, zapomniałam zapytać o wiele rzeczy. Lekarz był bardzo nie ogarnięty, każde moje pytanie tak jakby wybijało go z myśli, zanim się skupił to zeszło mu trochę. Zastanawiam się nad zmianą lekarza bo to już nie pierwszy raz. Delikatnie mówiąc olał moje wyniki, dopiero na drugi dzień jak poszłam do położnej to się zainteresowała i zleciła mi dodatkowe badanie. Prawdopodobnie mam cukrzycę ciążową Bardzo chwaliłam tego lekarza a tu teraz taka niemiła niespodzianka. Zobaczę jak będzie następnym razem, chociaż nie powiedział nawet za ile mam przyjść, ja nie zapytałam bo byłam zafascynowana moją fasolką A o to nasza kruszynka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/01a19fd197c3.jpg
Właśnie ostatnio myślałam czemu tak długo Cię nie ma :p
Super fotka !! najważniejsze, ze wszystko jest okej!
PS. Widzę, ze segregator już z Tobą :p
Ja mam zamiar dopiero w przyszłym tygodniu po wizycie zamówić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 13:34
M@ziii lubi tę wiadomość
-
po_prostu_ja wrote:Właśnie ostatnio myślałam czemu tak długo Cię nie ma :p
Super fotka !! najważniejsze, ze wszystko jest okej!
PS. Widzę, ze segregator już z Tobą :p
Ja mam zamiar dopiero w przyszłym tygodniu po wizycie zamówićWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 13:45
-
po_prostu_ja wrote:Coś się dzieje, ze l4? Co kochany szef na to? :p
Marikita lubi tę wiadomość
-
Tinnera wrote:Na suwaku mam o 4 dni mlodsza bo zaczęłam liczyć teraz według daty porodu usg
Ja dziś dzwoniłam do kilku przychodni i ceny kształtują się tak - w jednej 550 zł, w drugiej 520 zł, a w trzeciej 400zl. I okazuje się, że mój lekarz nie miał w planach robić mi usg genetycznego, bo w przychodni nr 1 on przyjmuje i zapytałam czy mogę się do niego umówić na prenatalne, a pani mi odpowiedziała ze tylko jeden, inny lekarz wykonuje to badanie.
Chyba pójdę do przychodni nr 3, bo nie dość że najniższa cena to i lekarz który wykonuje badanie ma bardzo dobre opinie. Mają oddzwonić poniedzialek na kiedy maja termin.Tinnera lubi tę wiadomość
-
M@ziii wrote:Nie było mnie bo po pracy padałam jak kawka, obiad, prysznic i od razu do łóżka A od poniedziałku jestem na L4 więc troszkę już odpoczęłam i nadrobiłam zaległości Segregator kupiłam jeszcze przed pierwszą wizytą, jak już beta była ładna A teraz szukam poduszki ciążowej, ale nie wiem którą wybrać. Te które mi się podobają to są duże bo aż 120cm długości, a ja jestem niska bo raptem 155cm więc chyba 120 będzie za duża.
Tez właśnie szukam i mi koleżanka poleca tą z supermami, nie mogę się zdecydować na kształt, chyba zostanę przy standardowym C. Chyba że macie jakieś swoje doświadczenia i coś podpowiecie? -
Ove wrote:Aaa no i wszystko jasne
Ja dziś dzwoniłam do kilku przychodni i ceny kształtują się tak - w jednej 550 zł, w drugiej 520 zł, a w trzeciej 400zl. I okazuje się, że mój lekarz nie miał w planach robić mi usg genetycznego, bo w przychodni nr 1 on przyjmuje i zapytałam czy mogę się do niego umówić na prenatalne, a pani mi odpowiedziała ze tylko jeden, inny lekarz wykonuje to badanie.
Chyba pójdę do przychodni nr 3, bo nie dość że najniższa cena to i lekarz który wykonuje badanie ma bardzo dobre opinie. Mają oddzwonić poniedzialek na kiedy maja termin.
To faktycznie drogo w Lublinie, u nas w prywatnej przychodni taki cennik:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc6843491b6a.jpg -
anecz_kaa wrote:U Nas wątpię żebyśmy się zalapali. Mój mąż ma ziemię i po przeliczeniu wychodzi fortuna :p jeszcze moja praca, jego praca i pozamiatane. Karolcia strasznie sxybko było widać to ciekawa jestem tym bardziej. Ja chodzę do lekarza który ma super usg, ale mam tylozgiecie macicy i ciężko malucha obserwować a co dopiero płeć :p moje dziewczyny miały jelitowke wczoraj... Coś strasznego pół nocy robiłam pranie teraz jeszcze został mi koc i pokrowiec z materaca
A co do zimy my na narty nie jeździmy ale do mojej babci do kotliny kłodzkiej też jest fajnie. Karpacz, Szklarska okolice Wałbrzycha latem to mamy 1 duże wakacje za rok miniorke i jakieś jezioro etc w weekend często też do Czech bo od babci blisko
Moj syn tez z jelitowka. I tez pol nocy z mezem sprzatalismy, jak nie biegunka co 2h to wymioty. Niech to sie juz skonczy...13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Lena21 wrote:Tez właśnie szukam i mi koleżanka poleca tą z supermami, nie mogę się zdecydować na kształt, chyba zostanę przy standardowym C. Chyba że macie jakieś swoje doświadczenia i coś podpowiecie?
po_prostu_ja pracuje w komisie z telefonami Awantury klientów to codzienność u nas A co do usg genetycznego ja się właśnie umówiłam na samo usg bez testu pappa. No chyba że się zdecyduje w dniu usg że chcę z testem to pobiorą mi krew i skasują więcej, ale nie ma obowiązku robienia usg z testem. -
Lena21 wrote:To faktycznie drogo w Lublinie, u nas w prywatnej przychodni taki cennik:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc6843491b6a.jpg
Posprzątałam mieszkanie, zjadłam obiad i wreszcie odpoczywam -
terka wrote:Nie nie. Becikowe jest z tymi dochodami i jednorazowe. I do niego trzeba zaświadczenie ze bylo sie pod opieka lekarska wczesniej niz 10tc. Niedawno wprowadzili kosiniakowe (chyba od początku tego roku). I to jest zamiennik macierzyńskiego jesli kobieta nie pracuje na umowę o prace. Nie ma progów dochodowych ani nic takiego. Po prostu sie należy i tyle
-
nick nieaktualny
-
Nie mogę nadążyć za wami, kilka stron miałam do nadrobienia
Co do ślubów, to ja brałam (kościelny) 8 lat temu (miałam 20 lat) dla ciekawskich nie byłam w ciąży U nas na południu jest strasznie religijnie i czasami mnie te dewotki wkurzają delikatnie bo wytykają komuś a pod własnym dachem swojej rodzinie piekło robią. Co do tego myślę, że to sprawa indywidualna. Mnie też zdarzy się w niedziele nie iść do kościoła ale za to spędzam czas z rodziną. Tak bywało często dopóki córka była mała bo nie mieliśmy jej z kim zostawić a ona jakoś w kościele za spokojna nie była i nikt nic ze mszy nie wiedział i tak. Mam dwóch szwagrów księży ale nie mam z tym problemów żeby przez to być jakoś "bardziej wierząca".
I już nie pamiętam co jeszcze miałam napisać :p