LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, mam pytanie, jak u Was z wagą? Ja z powodu, że jem mało, bo mnie mdli, a jem głównie owoce i jakieś przekąski, to właściwie schudłam 0.5kg. zastanawiam się, czy to nie zaszkodzi dziecku, chociaż staram się właśnie jeść głównie jakieś witaminy.❤Ada&Pola❤
-
anecz_kaa wrote:Dziewczyny wiecie że niektóre czerwcowki znają już płeć?! Ja jestem w szoku! Ciekawe czy się potwierdzi ja liczę że w lutym się dowiem, no ewentualnie w styczniu
Co do becikowego to jest liczone już razem u urodzonym dzieckiem (czyli na 3 dzielicie jak pierwsze dziecko) a dochód jest brany pod uwagę z 2016 jak urodzimy w 2018 wiem że jakiś tak dziwnie że nie poprzedni rok tylko jeszcze wcześniejszy. Jak coś źle napisałam to niech mnie któraś sprostuje -
karolcia87 wrote:Ja w obu ciążach dowiedziałam się właśnie na tych pierwszych prenatalnych. I oba się sprawdziły, żadnych zmian po drodze
Co do becikowego to jest liczone już razem u urodzonym dzieckiem (czyli na 3 dzielicie jak pierwsze dziecko) a dochód jest brany pod uwagę z 2016 jak urodzimy w 2018 wiem że jakiś tak dziwnie że nie poprzedni rok tylko jeszcze wcześniejszy. Jak coś źle napisałam to niech mnie któraś sprostuje
Czyli w ktorych tyg? Podobno chlopca szybciej mozna poznac -
Nalia wrote:Hej dziewczyny, mam pytanie, jak u Was z wagą? Ja z powodu, że jem mało, bo mnie mdli, a jem głównie owoce i jakieś przekąski, to właściwie schudłam 0.5kg. zastanawiam się, czy to nie zaszkodzi dziecku, chociaż staram się właśnie jeść głównie jakieś witaminy.
U mnie za to waga się waha, raz pokazuje mniej 0,5kg - 1kg a raz więcej ;p
Czytałam gdzieś, ze często u kobiet na początku ciąży można zaobserwować spadek wagi nie przejmuj się -
karolcia87 wrote:Ja w obu ciążach dowiedziałam się właśnie na tych pierwszych prenatalnych. I oba się sprawdziły, żadnych zmian po drodze
Co do becikowego to jest liczone już razem u urodzonym dzieckiem (czyli na 3 dzielicie jak pierwsze dziecko) a dochód jest brany pod uwagę z 2016 jak urodzimy w 2018 wiem że jakiś tak dziwnie że nie poprzedni rok tylko jeszcze wcześniejszy. Jak coś źle napisałam to niech mnie któraś sprostuje
Właśnie sobie doczytałam, że jeśli złoże wniosek do 10.2018 to faktycznie dochód za 2016, a wtedy może się załapiemy. -
Dziewczyny, patrzę na moje USG z 6w5d i zastanawiam się , czy lekarz dobrze zmierzył zarodek? Wydaje mi się, że zaznacz za dużo i w rzeczywistości zarodek jest mniejszy? I niby wszystko ok, a może jest za mały? Jakoś się tym przejęłam. Dodam, że lekarz mówił, że serce bije. Foto w linku.
https://zapodaj.net/92138bca984bc.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 09:42
❤Ada&Pola❤
-
U Nas wątpię żebyśmy się zalapali. Mój mąż ma ziemię i po przeliczeniu wychodzi fortuna :p jeszcze moja praca, jego praca i pozamiatane. Karolcia strasznie sxybko było widać to ciekawa jestem tym bardziej. Ja chodzę do lekarza który ma super usg, ale mam tylozgiecie macicy i ciężko malucha obserwować a co dopiero płeć :p moje dziewczyny miały jelitowke wczoraj... Coś strasznego pół nocy robiłam pranie teraz jeszcze został mi koc i pokrowiec z materaca
A co do zimy my na narty nie jeździmy ale do mojej babci do kotliny kłodzkiej też jest fajnie. Karpacz, Szklarska okolice Wałbrzycha latem to mamy 1 duże wakacje za rok miniorke i jakieś jezioro etc w weekend często też do Czech bo od babci blisko
-
Tinnera, 20 grudnia bedziesz miec 12+0? Patrze na twoj suwaczek i ciąża jest kilka dni mlodsza od mojej, a ja 21 grudnia mam 12+0. Ja właśnie chciałam prenatalne zrobic przed świętami, ale lekarz kazał przyjść w środę po świętach. Ale nic nie wspomniał o tym, że to będzie UG i trochę mnie to martwi. Co więcej, nie jest to lekarz, który ma certyfikat FMF i zastanawiam Sue co w tej sytuacji zrobić. Czy przed świętami pójść do kogoś innego i zrobic badania prenatalne? Obawiam się ze lekarzowi prowadzacemu może się to nie spodobać, ale nie wiem jaki ma plan chciałabym sprawdzić przed świętami czy z maluchem jest wszystko ok, bo w święta mówimy rodzince.
-
Tinnera wrote:ja ide na prenatalne 20 grudnia bedzie to 12+0 zobaczymy czy coś sie dowiemy
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Dziewczyny A Wy idziecie na prenatalne za opłatą tak? Ile to kosztuje? Moja teściowa mówi ze pp co mi to i to robią właśnie kobiety tylko po 35 roku życia. A ja bym chciala wiedzieć czy dziecko jest zdrowe. W dodatku mój narzeczony jak usłyszał cenę (powiedziałam 400zl) to powiedział, ze dużo i ze zobaczymy (pracuje za granicą) chyba sama sobie wezmę swoją kasę i zrobię. Myślicie, ze warto?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 10:39
-
Mysmy się nie decydowali na dodatkowe badania prenatalne. Normalnie lekarz będzie prowadził ciążę, robił USG itd jak zawsze ale mówiłam mu ze nie będziemy sie na te dodatkowe badania decydować. Lekarz uszanował nasza decyzje stwierdził ze ma obowiązek o nich zeby nie bylo ze z jego winy czegoś nie wiedzieliśmy
Az 400zl kosztują? O kurczę... Nam mówił cos ok 200 czy jakoś tak ale widać co miejsce to inne cenyhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm