LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cynamonkowaaa wrote:No właśnie, większość kobiet przed ślubem bierze tabletki więc ciekawe co wtedy
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:Nie chciałam tracić czasu na tłumaczenie się z czegoś co uważam za moje decyzje i nikt nie powinien w to ingerować, dlatego trochę się naszukałem, ale znalazłam
-
anecz_kaa wrote:Dziewczyny wiecie że niektóre czerwcowki znają już płeć?! Ja jestem w szoku! Ciekawe czy się potwierdzi ja liczę że w lutym się dowiem, no ewentualnie w styczniu
I ciekawe czy dzidziuś będzie współpracował, czy będzie ukrywać co tam ma :p wiec nie wiadomo czy się dowiedz -
cuddlemuffin wrote:A to jest dla was istotne czy chłopiec czy dziewczynka? Mi jest totalnie obojętne, byle tylko było zdrowe, dotrwało do terminu i urodziło się bez komplikacji.
"Troszkę Nas Jest.." -
cuddlemuffin wrote:A to jest dla was istotne czy chłopiec czy dziewczynka? Mi jest totalnie obojętne, byle tylko było zdrowe, dotrwało do terminu i urodziło się bez komplikacji.
Dla mnie nie jest to istotne, najważniejsze, żeby zdrowe było
Ale ciekawość po prostu będzie zżerać :p -
Cynamonkowaaa wrote:Zapewne zrobiłabym tak samo. Jestem zdania że kościół nie powinien wkraczać w tak intymną sferę
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Dziewczyny może i się niektóre oburza ale muszę zadać to pytanie... Skoro nie zgadzać się z nauką kościoła to po co do niego należycie? Ani ślub kościelny ani przynależność do jakiejkolwiek grupy wyznaniowej nie są obowiązkowe
Tinnera, Marikita lubią tę wiadomość
-
Duzaa wrote:Dziewczyny może i się niektóre oburza ale muszę zadać to pytanie... Skoro nie zgadzać się z nauką kościoła to po co do niego należycie? Ani ślub kościelny ani przynależność do jakiejkolwiek grupy wyznaniowej nie są obowiązkowe
Wydaje mi się, ze to nie o to chodzi. Jeśli chodzi o mój przykład, to ja wierze w Boga i się tego nie wstydzę, ale uważam, ze niektórzy księża przesadzają i uważają się za nie wiadomo kogo... -
po_prostu_ja wrote:Wydaje mi się, ze to nie o to chodzi. Jeśli chodzi o mój przykład, to ja wierze w Boga i się tego nie wstydzę, ale uważam, ze niektórzy księża przesadzają i uważają się za nie wiadomo kogo...
Mnie sie wydaje że ktoś kto ma w nosie zasady kościoła (w tym oczywiście księża bo przecież tez do niego należą) powinni zastanowić sie po co do takiego kościoła należą. Jak każda wspólnota/grupa ma swoje zasady i albo chcesz i sie do nich stosujesz albo nie i nikt na sile nie trzyma. Oszaleć można od słów "jestem wierząca ale zasady kościoła mnie nie powinny tyczyc dlaczego oni sie wtrącają" itp. Co do księży tych złych. Nie wątpię ze tacy są, jestem pewna i to słychać wszędzie. Akurat ja trafiam na cudownych ludzi gdzie bym nie byla. Mam wsrod księży takze cudownych przyjaciół. Tak samo jak wszędzie są źli i dobrzy lekarze, sędziowie, nauczyciele. Tez zawody w których ludzie powinni dawać przykład innym a jednak nie zawsze tak robią. Ktoś fajnie to porównał kiedys do samolotów: Nie mówi sie o tych co latają regularnie i bezproblemowo tylko mówi sie o takim który upadł. Moim zdaniem bardzo trafne.
Zeby nie bylo. Hipokryzja i cenniki w kościołach również doprowadzają mnie do białej gorączki i stad moja stanowczość w takich sprawachWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 06:47
pi84, Paula_071, bbeczka91 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
po_prostu_ja wrote:Wydaje mi się, ze to nie o to chodzi. Jeśli chodzi o mój przykład, to ja wierze w Boga i się tego nie wstydzę, ale uważam, ze niektórzy księża przesadzają i uważają się za nie wiadomo kogo...
po_prostu_ja lubi tę wiadomość
terka wrote:Mnie sie wydaje że ktoś kto ma w nosie zasady kościoła (w tym oczywiście księża bo przecież tez do niego należą) powinni zastanowić sie po co do takiego kościoła należą. Jak każda wspólnota/grupa ma swoje zasady i albo chcesz i sie do nich stosujesz albo nie i nikt na sile nie trzyma. Oszaleć można od słów "jestem wierząca ale zasady kościoła mnie nie powinny tyczyc dlaczego oni sie wtrącają" itp. Co do księży tych złych. Nie wątpię ze tacy są, jestem pewna i to słychać wszędzie. Akurat ja trafiam na cudownych ludzi gdzie bym nie byla. Mam wsrod księży takze cudownych przyjaciół. Tak samo jak wszędzie są źli i dobrzy lekarze, sędziowie, nauczyciele. Tez zawody w których ludzie powinni dawać przykład innym a jednak nie zawsze tak robią. Ktoś fajnie to porównał kiedys do samolotów: Nie mówi sie o tych co latają regularnie i bezproblemowo tylko mówi sie o takim który upadł. Moim zdaniem bardzo trafne.
Zeby nie bylo. Hipokryzja i cenniki w kościołach również doprowadzają mnie do białej gorączki i stad moja stanowczość w takich sprawach -
Każdy ma swoje przekonania tak samo jak Was denerwuje mierzenie wszystkich księży jedna miara, tak samo kogoś innego może denerwować obrona wszystkich księży może Wy spotykacie samych miłych i dobrych księży, ja takich doświadczeń samych nie mam
Niech każdy zostanie przy swoich racjach i tak będzie dobrze, bo takie rozmowy nigdy nie prowadzą do niczego dobrego
Miłego dnia kochane -
Dzień dobry gaduły
Poczułam się przez chwilę staro przy Waszych tematach, jestem kilka lat po studiach i 7 lat po ślubie, więc tematy ślubu już dawno za mną
na becikowe się raczej nie załapie, ten dochód 1900 na os jest liczony już z urodzonym dzieckiem ? I z jakiego okresu jeśli się ktoś zna? Macierzyński będę miała na szczęście normaknie bo mam umowę na czas nieokreślony.
Co do dyskusji politycznych, czy na temat wiary to uważam, że każdy może swoje zdanie przedstawić, ale nigdy nie powinien innych na sile do niczego przekonywać, ja sama po swojej drodze w życiu wiem że nic nie jest czarno-białe i choć jestem wychowana w katolickiej rodzinie, jako dziecko i nastolatka byłam częstym gościem w kościele, to miałam tez momenty w życiu że pogniewalam się na ludzi w instytucji kościoła i to oddalało mnie od Boga, różnie między nami bywało, czasem się nie potrafiłam z Nim zgodzić i nie raz o tym mówiłam, ale wiara to dialog - uważam, że Bóg dał nam rozum byśmy sami znaleźli drogę do niego:) nie lubię chodzić do kościoła w niedziele, lubię chodzić w tygodniu kiedy jest pusto i cichoPixiDixi, po_prostu_ja lubią tę wiadomość