X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    No właśnie, większość kobiet przed ślubem bierze tabletki więc ciekawe co wtedy :)
    Nie chciałam tracić czasu na tłumaczenie się z czegoś co uważam za moje decyzje i nikt nie powinien w to ingerować, dlatego trochę się naszukałem, ale znalazłam :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 1 ciąży dowiedziałam się na polowkowym a w drugiej ok 16 tc, dlatego mnie ten 12/13 zdziwił :)

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Nie chciałam tracić czasu na tłumaczenie się z czegoś co uważam za moje decyzje i nikt nie powinien w to ingerować, dlatego trochę się naszukałem, ale znalazłam :)
    Zapewne zrobiłabym tak samo. Jestem zdania że kościół nie powinien wkraczać w tak intymną sferę ;)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Dziewczyny wiecie że niektóre czerwcowki znają już płeć?! Ja jestem w szoku! Ciekawe czy się potwierdzi :) ja liczę że w lutym się dowiem, no ewentualnie w styczniu :)

I ciekawe czy dzidziuś będzie współpracował, czy będzie ukrywać co tam ma :p wiec nie wiadomo czy się dowiedz :D

3i499vvjq8tpbt16.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja w 1 ciąży dowiedziałam się na polowkowym a w drugiej ok 16 tc, dlatego mnie ten 12/13 zdziwił :)
    Jak jest dobry gin i dobry sprzet to w tym 13 mozna probowac cos okreslac;)

• Ove Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)
    Ale znowu naprodukowałyście :)
    Widziałam, że był temat imprez w 2018r - my mamy wesele brata Tż pod koniec czerwca, więc biorąc pod uwagę, że termin mam na początek lipca - istnieje bardzo dużo ryzyko, że na nim nie będę.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jest dla was istotne czy chłopiec czy dziewczynka? Mi jest totalnie obojętne, byle tylko było zdrowe, dotrwało do terminu i urodziło się bez komplikacji.

Marikita lubi tę wiadomość

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    A to jest dla was istotne czy chłopiec czy dziewczynka? Mi jest totalnie obojętne, byle tylko było zdrowe, dotrwało do terminu i urodziło się bez komplikacji.
    Oczywiście zdrowie najważniejsze, ale z drugiej strony mając w domu trzy dziewczyny i jednego chlopca Większość by chciała chłopaka, a mi to Coraz bardziej obojętne :) zdrowie najważniejsze

"Troszkę Nas Jest.."
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:

Dla mnie nie jest to istotne, najważniejsze, żeby zdrowe było ;)
    Ale ciekawość po prostu będzie zżerać :p

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Zapewne zrobiłabym tak samo. Jestem zdania że kościół nie powinien wkraczać w tak intymną sferę ;)
    Dokładnie tak. Wdobie ostatnich wydarzeń i tematów kościelnych lepiej się nie wypowiadać ;)

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może i się niektóre oburza ale muszę zadać to pytanie... Skoro nie zgadzać się z nauką kościoła to po co do niego należycie? Ani ślub kościelny ani przynależność do jakiejkolwiek grupy wyznaniowej nie są obowiązkowe

Tinnera, Marikita lubią tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Dziewczyny może i się niektóre oburza ale muszę zadać to pytanie... Skoro nie zgadzać się z nauką kościoła to po co do niego należycie? Ani ślub kościelny ani przynależność do jakiejkolwiek grupy wyznaniowej nie są obowiązkowe

Wydaje mi się, ze to nie o to chodzi. Jeśli chodzi o mój przykład, to ja wierze w Boga i się tego nie wstydzę, ale uważam, ze niektórzy księża przesadzają i uważają się za nie wiadomo kogo... ;)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Wydaje mi się, ze to nie o to chodzi. Jeśli chodzi o mój przykład, to ja wierze w Boga i się tego nie wstydzę, ale uważam, ze niektórzy księża przesadzają i uważają się za nie wiadomo kogo... ;)

Mnie sie wydaje że ktoś kto ma w nosie zasady kościoła (w tym oczywiście księża bo przecież tez do niego należą) powinni zastanowić sie po co do takiego kościoła należą. Jak każda wspólnota/grupa ma swoje zasady i albo chcesz i sie do nich stosujesz albo nie i nikt na sile nie trzyma. Oszaleć można od słów "jestem wierząca ale zasady kościoła mnie nie powinny tyczyc dlaczego oni sie wtrącają" itp. Co do księży tych złych. Nie wątpię ze tacy są, jestem pewna i to słychać wszędzie. Akurat ja trafiam na cudownych ludzi gdzie bym nie byla. Mam wsrod księży takze cudownych przyjaciół. Tak samo jak wszędzie są źli i dobrzy lekarze, sędziowie, nauczyciele. Tez zawody w których ludzie powinni dawać przykład innym a jednak nie zawsze tak robią. Ktoś fajnie to porównał kiedys do samolotów: Nie mówi sie o tych co latają regularnie i bezproblemowo tylko mówi sie o takim który upadł. Moim zdaniem bardzo trafne.
    Zeby nie bylo. Hipokryzja i cenniki w kościołach również doprowadzają mnie do białej gorączki i stad moja stanowczość w takich sprawach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 06:47

pi84, Paula_071, bbeczka91 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Dokładnie mam takie samo zdanie a to, ze do końca nie zgadzam się w kościołem w niektórych sprawach. Nie oznacza, ze nie wierze w Boga podobnie jak to, ze nie podoba mi się postawa osób, które powinny byc wzorem a na boku maja kochanki i dzieci nie powiem o sprawach, które za zamiecione pod dywan .Na tematy polityki i kościoła się nie dyskutuje każdy ma swoje zdanie i tak niech zostanie :)

po_prostu_ja lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Mnie sie wydaje że ktoś kto ma w nosie zasady kościoła (w tym oczywiście księża bo przecież tez do niego należą) powinni zastanowić sie po co do takiego kościoła należą. Jak każda wspólnota/grupa ma swoje zasady i albo chcesz i sie do nich stosujesz albo nie i nikt na sile nie trzyma. Oszaleć można od słów "jestem wierząca ale zasady kościoła mnie nie powinny tyczyc dlaczego oni sie wtrącają" itp. Co do księży tych złych. Nie wątpię ze tacy są, jestem pewna i to słychać wszędzie. Akurat ja trafiam na cudownych ludzi gdzie bym nie byla. Mam wsrod księży takze cudownych przyjaciół. Tak samo jak wszędzie są źli i dobrzy lekarze, sędziowie, nauczyciele. Tez zawody w których ludzie powinni dawać przykład innym a jednak nie zawsze tak robią. Ktoś fajnie to porównał kiedys do samolotów: Nie mówi sie o tych co latają regularnie i bezproblemowo tylko mówi sie o takim który upadł. Moim zdaniem bardzo trafne.
    Zeby nie bylo. Hipokryzja i cenniki w kościołach również doprowadzają mnie do białej gorączki i stad moja stanowczość w takich sprawach :D
    Lepiej bym tego nie ujęła ;) mam takie same doświadczenia. A księża... No cóż też ludzie i zdarzają się niestety Ci bez powołania. A zasady są wszędzie tyle że dobrowolne. Do kościoła nie chodzi się dla księdza... Ale fakt są to sprawy o których każdy ma swoje zdanie a to czy to jest wiara itp nie nam oceniać ;)

oar89jcggibdab41.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy ma swoje przekonania tak samo jak Was denerwuje mierzenie wszystkich księży jedna miara, tak samo kogoś innego może denerwować obrona wszystkich księży ;) może Wy spotykacie samych miłych i dobrych księży, ja takich doświadczeń samych nie mam :)
    Niech każdy zostanie przy swoich racjach i tak będzie dobrze, bo takie rozmowy nigdy nie prowadzą do niczego dobrego :)

Miłego dnia kochane :)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Kurczaczki ale pedzicie! Ja niedawno wstalam z bolem jakby jajnika szarpie dosyc mocno-wy tez tak macie? Zmartwilam sie troche. Milego dzia dziewczynki!!!

Aaaa gdzie jest Agniecha?! Aga co u ciebie jak sie czujecie? Wszystko ok?

xnw4flw15c030w8v.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry gaduły :)

Poczułam się przez chwilę staro przy Waszych tematach, jestem kilka lat po studiach i 7 lat po ślubie, więc tematy ślubu już dawno za mną :)
    na becikowe się raczej nie załapie, ten dochód 1900 na os jest liczony już z urodzonym dzieckiem ? I z jakiego okresu jeśli się ktoś zna? Macierzyński będę miała na szczęście normaknie bo mam umowę na czas nieokreślony.

Co do dyskusji politycznych, czy na temat wiary to uważam, że każdy może swoje zdanie przedstawić, ale nigdy nie powinien innych na sile do niczego przekonywać, ja sama po swojej drodze w życiu wiem że nic nie jest czarno-białe i choć jestem wychowana w katolickiej rodzinie, jako dziecko i nastolatka byłam częstym gościem w kościele, to miałam tez momenty w życiu że pogniewalam się na ludzi w instytucji kościoła i to oddalało mnie od Boga, różnie między nami bywało, czasem się nie potrafiłam z Nim zgodzić i nie raz o tym mówiłam, ale wiara to dialog - uważam, że Bóg dał nam rozum byśmy sami znaleźli drogę do niego:) nie lubię chodzić do kościoła w niedziele, lubię chodzić w tygodniu kiedy jest pusto i cicho

PixiDixi, po_prostu_ja lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena nowonarodzone dziecko tez sie wlicza takze te ponad 1900 na kazdego członka rodziny jak nie przekracza to otrzymuje sie becikowe.

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, gdzie Agniecha?
    Haloooo, kobieto, informuj nas co z Toba, bo zaczynamy się trochę martwić!!!

3i499vvjq8tpbt16.png
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ