SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Ooo, świetnie to ujęłaś:) Właśnie o takie aspekty tez mi chodziło:) W sumie to przede wszystkim o takie, dało by mi to poczucie bezpieczeństwa :)
    A wesele miałaś po kościelnym?:)
    ja cywilny miałam w 2011 a kościelny w 2013 :)

Glass lubi tę wiadomość

• Glass Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też zależy na śubie kościelnym, ale jestem realistką i wiem, że w kilka miesięcy nie ściągnę rodziny M z zagranicy więc przed porodem chciałabym wziąć cywilny. Ślub kościelny może się przecież odbyć po porodzie. M jest protestantem więc uzyskanie dokumentów też nie będzie proste :).

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    My tez będziemy czekać na pewno, bo wesele prędzej czy później chcemy zorganizować, najlepiej po ślubie kościelnym ;) I zależy mi żeby ten dzień jak najlepiej przygotować wiec może i dobrze ze trochę się czeka :D
    Dwa lata samej przyjemności. Uwielbiałam przygotowania do ślubu mogłabym się tym zawowodow zajmować gdyby nie to, ze u nas tego pełno/:) kwiatki, dekoracje, drobiazgi motyw przewodni heh fsjnie, ze wszystko przed wami :)

Carolline lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moim zdaniem łatwiej jest małżeństwu coś załatwic. Z uczelni jak nie pracujecie mozesz starac o stypendium socjalne i licza Ciebie, meza i dziecko, tak samo do 500+. I wam sie nalezy kosiniakowe 1000zł po uridzeniu przez rok

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Na naukach przedmałżeńskich trzeba tylko przytakiwać, nie daj boże powiedziec swoje zdanie w temacie antykoncepcji, seksu czy planowania rodziny, można świstka nie dostać;). Miałam porównanie jak przyjaciółka miała kościelny niedługo po naszym cywilnym. Masakra:), a finansowo... Sam koszt ubrania kościoła był taki jak cena mojej sukni ślubnej...
    A nabiegali się żeby wszystko pozałatwiać że aż im współczułam, jak oni siedzieli na naukach to my sobie chodziliśmy na tańce i zrobiliśmy sobie sredniozaawansowany stopień towarzyskiego i pierwszy taniec z głowy:)... A efekt końcowy w papierach ten sam.
    Ja się bardzo stresowałam przed naukami i poradnia a okazało się, ze było oki nikt nam niczego nie narzucał ciężkie tematy były zostawione do przemyślenia i własnego sumienia i to nam się podobało.W poradni nie chcieli żadnych płodnych wykresów ani nic.Ksiedza wzięliśmy tego z nauk od męża mega na luzie każdy się potem pytam skąd go wzięliśmy dzięki niemu ślub nie był tez takim stresem heh chrzest tez tylko u niego.Fakt jak czasami słyszałam o kopertach dla księdza, kościoła itp i nie mniej niż to mi szczeka opadła.U nas na wystrój kościoła nic nie dawaliśmy bo załatwiałam wszystko z dekoratorka a z inna para może być się dogadać i podzielić koszty, ale ja już tak mam, ze jak coś robię to muszę mieć nad tym całkowita kontrole i nie wyobrażam sobie, ze ja chce takie kwiaty a inna para takie i mamy się dodgaadc bo koszty sa mniejsze

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja za zadne skarby nie chciałam wesela w ciazy... bałam się, że poronie i bede załować do konca zycia, a tam mam corcie i super wesele tez miałam :)

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    moim zdaniem łatwiej jest małżeństwu coś załatwic. Z uczelni jak nie pracujecie mozesz starac o stypendium socjalne i licza Ciebie, meza i dziecko, tak samo do 500+. I wam sie nalezy kosiniakowe 1000zł po uridzeniu przez rok
    Mój pracuje, jest już po studiach dawno;) Ale tez jestem zdania ze w małżeństwie łatwiej:) Tez bym nie chciała wesela w ciazy, nie pobawilabym sie, nie napiła :D Chyba mnie przekonałas do tej opcji, wesele może poczekać a ślub nam dużo teraz ułatwi :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

My narazie nie planujemy ślubu. Znaczy zaręczyny były, ale teraz mamy wazniejszy wydatek bo kupujemy mieszkanie za gotówkę. A kiedyś mojego narzeczonego tata wyjechał ze on jak my chcemy wziąć ślub cywilny to się na nim nie pojawi... A sam do kościoła co niedzielę nie chodzi. Więc nie wiem jak to bedzie z jakimiś świadczeniami. A kosiniakowe to chyba nie musimy być małżeństwem? Ja mogę sama chyba pobierać bo to jest zamiast macierzyńskiego... A skoro ja studiuje i pracuje na umowę zlecenie aktualnie, chociaż nie wiem jak będzie po porodzie to i tak mi sie chyba należy?

ckaiskjo3c7906hm.png

Wysłany: 1 grudnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja się bardzo stresowałam przed naukami i poradnia a okazało się, ze było oki nikt nam niczego nie narzucał ciężkie tematy były zostawione do przemyślenia i własnego sumienia i to nam się podobało.W poradni nie chcieli żadnych płodnych wykresów ani nic.Ksiedza wzięliśmy tego z nauk od męża mega na luzie każdy się potem pytam skąd go wzięliśmy dzięki niemu ślub nie był tez takim stresem heh chrzest tez tylko u niego.Fakt jak czasami słyszałam o kopertach dla księdza, kościoła itp i nie mniej niż to mi szczeka opadła.U nas na wystrój kościoła nic nie dawaliśmy bo załatwiałam wszystko z dekoratorka a z inna para może być się dogadać i podzielić koszty, ale ja już tak mam, ze jak coś robię to muszę mieć nad tym całkowita kontrole i nie wyobrażam sobie, ze ja chce takie kwiaty a inna para takie i mamy się dodgaadc bo koszty sa mniejsze
    Ja chyba w ogóle nie w temacie jestem - jaka poradnia? :O

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    My narazie nie planujemy ślubu. Znaczy zaręczyny były, ale teraz mamy wazniejszy wydatek bo kupujemy mieszkanie za gotówkę. A kiedyś mojego narzeczonego tata wyjechał ze on jak my chcemy wziąć ślub cywilny to się na nim nie pojawi... A sam do kościoła co niedzielę nie chodzi. Więc nie wiem jak to bedzie z jakimiś świadczeniami. A kosiniakowe to chyba nie musimy być małżeństwem? Ja mogę sama chyba pobierać bo to jest zamiast macierzyńskiego... A skoro ja studiuje i pracuje na umowę zlecenie aktualnie, chociaż nie wiem jak będzie po porodzie to i tak mi sie chyba należy?
    z tego co wiem kosiniakowe nalezy sie kazdej kobiecie bezrobotnej, studentce etc ja nie miałam z Jula nic

Wysłany: 1 grudnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Bez ślubu będzie ciężko coś dostać od uczelni- to jest pewne, No i 500+ tak samo. Chyba ze podasz narzeczonego o alimenty ale to chyba abstrakcja;) Jest 1000 macierzyńskiego dla każdego przez rok, czyli kosiniakowe - to to dostaniesz :) I dziwie się takim rodzicom, naprawdę nie rozumiem dlaczego mieszają się w życie swoich dorosłych dzieci, przykre to :( Myśmy tez kupowali mieszkanie za gotówkę, stad ślub bez wesela na razie ;)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to czekamy na Wasze relacje ze slubow cywilnych :) :)
    Ja chce na kolejnej wizycie wziac zaswiadczenie i pojsc do usc zalatwic wszystko, bo wole byc spokojna cala ciaze, ze w razie nieszczesliwego wypadku ojca, dziecko bedzie mialo oficjalnie go w papierach.

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • terka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Ja chyba w ogóle nie w temacie jestem - jaka poradnia? :O

Poradnia Naturalnego Planowania Rodziny :D uczą dokładnie tego co stosuje tutaj większość kobitek czyli obserwacji swojego organizmu. I współpracy z nim w celu poczęcia lub odłożenia poczęcia na pozniej ;)

Marikita lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Osnowa Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    z tego co wiem kosiniakowe nalezy sie kazdej kobiecie bezrobotnej, studentce etc ja nie miałam z Jula nic

Dzięki bo o tym kosiniakowym nawet nie wiedziałam :) strasznie to wszystko pogmatwane jest...Ja bym bardzo chciała ślub... nawet cywilny bez żadnego później obiadu. Tylko my, świadkowie i rodzice. Żebym już mogła na mojego ukochanego mówić mężu <3 i tak nawet teraz bez ślubu tak na siebie mówimy :D ale tak jak mowilam chyba cywilny odpada... chyba że się uprzemy na swoim

po_prostu_ja lubi tę wiadomość

ckaiskjo3c7906hm.png

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Dzięki bo o tym kosiniakowym nawet nie wiedziałam :) strasznie to wszystko pogmatwane jest...Ja bym bardzo chciała ślub... nawet cywilny bez żadnego później obiadu. Tylko my, świadkowie i rodzice. Żebym już mogła na mojego ukochanego mówić mężu <3 i tak nawet teraz bez ślubu tak na siebie mówimy :D ale tak jak mowilam chyba cywilny odpada... chyba że się uprzemy na swoim
    Czasem warto się uprzeć, jesteś dorosła :)

Carolline lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Poradnia Naturalnego Planowania Rodziny :D uczą dokładnie tego co stosuje tutaj większość kobitek czyli obserwacji swojego organizmu. I współpracy z nim w celu poczęcia lub odłożenia poczęcia na pozniej ;)
    No to jak już będę miała dziecko to im powiem żeby nie uczyli ojca dzieci robic :D hahaha Poza tym zapytam ich o mojego gruczolaka który zatrzymywał owulacje przez wytwarzanie prolaktyny itp itd :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 19:03

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Oczywiście nie chciałabym narzucac nikomu swojego światopoglądu, ale warto wspomnieć, że ślub katolicki to przede wszystkim sakrament. To nie przystrojenie kościoła, to nie suknia z trenem i to nie sala weselna.
    Do ślubowania miłości przed Panem Bogiem potrzebujecie tylko kapłana i dwoje świadków. Wszystko inne to dodatki wynikające z tradycji lub mody.

Dobrze ze to napisałaś ;) bardzo ładnie i konkretnie ;) tez nie chciałam narzucać nic wiec wolałam przemilczeć sprawę szczegółów co to jest właściwie ślub kościelny ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Czasem warto się uprzeć, jesteś dorosła :)

Warto zrobić po swojemu. Tak jak wy chcecie. Nie warto dla nikogo nic robić bo to wasze życie i wasz dzień. Lepiej zrobić skromnie i po swojemu i czuć ze tak miało byc a nie bo co ktoś powie. Powie i pójdzie dalej żyć własnym życiem.tak samo jal zrobicie cos bo ktoś. Ktoś potem idzie do siebie o żyje po swojemu ;)

Osnowa lubi tę wiadomość

• Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Bez ślubu będzie ciężko coś dostać od uczelni- to jest pewne, No i 500+ tak samo. Chyba ze podasz narzeczonego o alimenty ale to chyba abstrakcja;) Jest 1000 macierzyńskiego dla każdego przez rok, czyli kosiniakowe - to to dostaniesz :) I dziwie się takim rodzicom, naprawdę nie rozumiem dlaczego mieszają się w życie swoich dorosłych dzieci, przykre to :( Myśmy tez kupowali mieszkanie za gotówkę, stad ślub bez wesela na razie ;)

Jak nie będziemy mieli ślubu to wtedy wlicza się mojej mamy dochody, moje alimenty i ewentualnie moje o ile pogodze dzidzie, pracę i studia. Chociaż jak beda te kosiniakowe to już z pracy wtedy zrezygnuje może. Żeby mieć dla dzidzi więcej czasu. Narazie w ogole mam zamiar pracować do końca ciąży :D i tak to praca biurowa :)
    Ja też nie rozumiem takiego mieszania... Ja to taka jestem ze najchętniej bym na złość zrobiła i i tak wzięła ten cywilny chociażby tylko po to żeby na złość zrobić... za takie gadki właśnie.

ckaiskjo3c7906hm.png

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo jak ja - zrobiłam wtedy na złość, taka już jestem :p

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ