X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Ooo, świetnie to ujęłaś:) Właśnie o takie aspekty tez mi chodziło:) W sumie to przede wszystkim o takie, dało by mi to poczucie bezpieczeństwa :)
    A wesele miałaś po kościelnym?:)
    ja cywilny miałam w 2011 a kościelny w 2013 :)

Glass lubi tę wiadomość

• Glass Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też zależy na śubie kościelnym, ale jestem realistką i wiem, że w kilka miesięcy nie ściągnę rodziny M z zagranicy więc przed porodem chciałabym wziąć cywilny. Ślub kościelny może się przecież odbyć po porodzie. M jest protestantem więc uzyskanie dokumentów też nie będzie proste :).

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    My tez będziemy czekać na pewno, bo wesele prędzej czy później chcemy zorganizować, najlepiej po ślubie kościelnym ;) I zależy mi żeby ten dzień jak najlepiej przygotować wiec może i dobrze ze trochę się czeka :D
    Dwa lata samej przyjemności. Uwielbiałam przygotowania do ślubu mogłabym się tym zawowodow zajmować gdyby nie to, ze u nas tego pełno/:) kwiatki, dekoracje, drobiazgi motyw przewodni heh fsjnie, ze wszystko przed wami :)

Carolline lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moim zdaniem łatwiej jest małżeństwu coś załatwic. Z uczelni jak nie pracujecie mozesz starac o stypendium socjalne i licza Ciebie, meza i dziecko, tak samo do 500+. I wam sie nalezy kosiniakowe 1000zł po uridzeniu przez rok

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Na naukach przedmałżeńskich trzeba tylko przytakiwać, nie daj boże powiedziec swoje zdanie w temacie antykoncepcji, seksu czy planowania rodziny, można świstka nie dostać;). Miałam porównanie jak przyjaciółka miała kościelny niedługo po naszym cywilnym. Masakra:), a finansowo... Sam koszt ubrania kościoła był taki jak cena mojej sukni ślubnej...
    A nabiegali się żeby wszystko pozałatwiać że aż im współczułam, jak oni siedzieli na naukach to my sobie chodziliśmy na tańce i zrobiliśmy sobie sredniozaawansowany stopień towarzyskiego i pierwszy taniec z głowy:)... A efekt końcowy w papierach ten sam.
    Ja się bardzo stresowałam przed naukami i poradnia a okazało się, ze było oki nikt nam niczego nie narzucał ciężkie tematy były zostawione do przemyślenia i własnego sumienia i to nam się podobało.W poradni nie chcieli żadnych płodnych wykresów ani nic.Ksiedza wzięliśmy tego z nauk od męża mega na luzie każdy się potem pytam skąd go wzięliśmy dzięki niemu ślub nie był tez takim stresem heh chrzest tez tylko u niego.Fakt jak czasami słyszałam o kopertach dla księdza, kościoła itp i nie mniej niż to mi szczeka opadła.U nas na wystrój kościoła nic nie dawaliśmy bo załatwiałam wszystko z dekoratorka a z inna para może być się dogadać i podzielić koszty, ale ja już tak mam, ze jak coś robię to muszę mieć nad tym całkowita kontrole i nie wyobrażam sobie, ze ja chce takie kwiaty a inna para takie i mamy się dodgaadc bo koszty sa mniejsze

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja za zadne skarby nie chciałam wesela w ciazy... bałam się, że poronie i bede załować do konca zycia, a tam mam corcie i super wesele tez miałam :)

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    moim zdaniem łatwiej jest małżeństwu coś załatwic. Z uczelni jak nie pracujecie mozesz starac o stypendium socjalne i licza Ciebie, meza i dziecko, tak samo do 500+. I wam sie nalezy kosiniakowe 1000zł po uridzeniu przez rok
    Mój pracuje, jest już po studiach dawno;) Ale tez jestem zdania ze w małżeństwie łatwiej:) Tez bym nie chciała wesela w ciazy, nie pobawilabym sie, nie napiła :D Chyba mnie przekonałas do tej opcji, wesele może poczekać a ślub nam dużo teraz ułatwi :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

My narazie nie planujemy ślubu. Znaczy zaręczyny były, ale teraz mamy wazniejszy wydatek bo kupujemy mieszkanie za gotówkę. A kiedyś mojego narzeczonego tata wyjechał ze on jak my chcemy wziąć ślub cywilny to się na nim nie pojawi... A sam do kościoła co niedzielę nie chodzi. Więc nie wiem jak to bedzie z jakimiś świadczeniami. A kosiniakowe to chyba nie musimy być małżeństwem? Ja mogę sama chyba pobierać bo to jest zamiast macierzyńskiego... A skoro ja studiuje i pracuje na umowę zlecenie aktualnie, chociaż nie wiem jak będzie po porodzie to i tak mi sie chyba należy?

ckaiskjo3c7906hm.png

Wysłany: 1 grudnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja się bardzo stresowałam przed naukami i poradnia a okazało się, ze było oki nikt nam niczego nie narzucał ciężkie tematy były zostawione do przemyślenia i własnego sumienia i to nam się podobało.W poradni nie chcieli żadnych płodnych wykresów ani nic.Ksiedza wzięliśmy tego z nauk od męża mega na luzie każdy się potem pytam skąd go wzięliśmy dzięki niemu ślub nie był tez takim stresem heh chrzest tez tylko u niego.Fakt jak czasami słyszałam o kopertach dla księdza, kościoła itp i nie mniej niż to mi szczeka opadła.U nas na wystrój kościoła nic nie dawaliśmy bo załatwiałam wszystko z dekoratorka a z inna para może być się dogadać i podzielić koszty, ale ja już tak mam, ze jak coś robię to muszę mieć nad tym całkowita kontrole i nie wyobrażam sobie, ze ja chce takie kwiaty a inna para takie i mamy się dodgaadc bo koszty sa mniejsze
    Ja chyba w ogóle nie w temacie jestem - jaka poradnia? :O

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    My narazie nie planujemy ślubu. Znaczy zaręczyny były, ale teraz mamy wazniejszy wydatek bo kupujemy mieszkanie za gotówkę. A kiedyś mojego narzeczonego tata wyjechał ze on jak my chcemy wziąć ślub cywilny to się na nim nie pojawi... A sam do kościoła co niedzielę nie chodzi. Więc nie wiem jak to bedzie z jakimiś świadczeniami. A kosiniakowe to chyba nie musimy być małżeństwem? Ja mogę sama chyba pobierać bo to jest zamiast macierzyńskiego... A skoro ja studiuje i pracuje na umowę zlecenie aktualnie, chociaż nie wiem jak będzie po porodzie to i tak mi sie chyba należy?
    z tego co wiem kosiniakowe nalezy sie kazdej kobiecie bezrobotnej, studentce etc ja nie miałam z Jula nic

Wysłany: 1 grudnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Bez ślubu będzie ciężko coś dostać od uczelni- to jest pewne, No i 500+ tak samo. Chyba ze podasz narzeczonego o alimenty ale to chyba abstrakcja;) Jest 1000 macierzyńskiego dla każdego przez rok, czyli kosiniakowe - to to dostaniesz :) I dziwie się takim rodzicom, naprawdę nie rozumiem dlaczego mieszają się w życie swoich dorosłych dzieci, przykre to :( Myśmy tez kupowali mieszkanie za gotówkę, stad ślub bez wesela na razie ;)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to czekamy na Wasze relacje ze slubow cywilnych :) :)
    Ja chce na kolejnej wizycie wziac zaswiadczenie i pojsc do usc zalatwic wszystko, bo wole byc spokojna cala ciaze, ze w razie nieszczesliwego wypadku ojca, dziecko bedzie mialo oficjalnie go w papierach.

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • terka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Ja chyba w ogóle nie w temacie jestem - jaka poradnia? :O

Poradnia Naturalnego Planowania Rodziny :D uczą dokładnie tego co stosuje tutaj większość kobitek czyli obserwacji swojego organizmu. I współpracy z nim w celu poczęcia lub odłożenia poczęcia na pozniej ;)

Marikita lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Osnowa Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    z tego co wiem kosiniakowe nalezy sie kazdej kobiecie bezrobotnej, studentce etc ja nie miałam z Jula nic

Dzięki bo o tym kosiniakowym nawet nie wiedziałam :) strasznie to wszystko pogmatwane jest...Ja bym bardzo chciała ślub... nawet cywilny bez żadnego później obiadu. Tylko my, świadkowie i rodzice. Żebym już mogła na mojego ukochanego mówić mężu <3 i tak nawet teraz bez ślubu tak na siebie mówimy :D ale tak jak mowilam chyba cywilny odpada... chyba że się uprzemy na swoim

po_prostu_ja lubi tę wiadomość

ckaiskjo3c7906hm.png

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Dzięki bo o tym kosiniakowym nawet nie wiedziałam :) strasznie to wszystko pogmatwane jest...Ja bym bardzo chciała ślub... nawet cywilny bez żadnego później obiadu. Tylko my, świadkowie i rodzice. Żebym już mogła na mojego ukochanego mówić mężu <3 i tak nawet teraz bez ślubu tak na siebie mówimy :D ale tak jak mowilam chyba cywilny odpada... chyba że się uprzemy na swoim
    Czasem warto się uprzeć, jesteś dorosła :)

Carolline lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Poradnia Naturalnego Planowania Rodziny :D uczą dokładnie tego co stosuje tutaj większość kobitek czyli obserwacji swojego organizmu. I współpracy z nim w celu poczęcia lub odłożenia poczęcia na pozniej ;)
    No to jak już będę miała dziecko to im powiem żeby nie uczyli ojca dzieci robic :D hahaha Poza tym zapytam ich o mojego gruczolaka który zatrzymywał owulacje przez wytwarzanie prolaktyny itp itd :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 19:03

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Oczywiście nie chciałabym narzucac nikomu swojego światopoglądu, ale warto wspomnieć, że ślub katolicki to przede wszystkim sakrament. To nie przystrojenie kościoła, to nie suknia z trenem i to nie sala weselna.
    Do ślubowania miłości przed Panem Bogiem potrzebujecie tylko kapłana i dwoje świadków. Wszystko inne to dodatki wynikające z tradycji lub mody.

Dobrze ze to napisałaś ;) bardzo ładnie i konkretnie ;) tez nie chciałam narzucać nic wiec wolałam przemilczeć sprawę szczegółów co to jest właściwie ślub kościelny ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Czasem warto się uprzeć, jesteś dorosła :)

Warto zrobić po swojemu. Tak jak wy chcecie. Nie warto dla nikogo nic robić bo to wasze życie i wasz dzień. Lepiej zrobić skromnie i po swojemu i czuć ze tak miało byc a nie bo co ktoś powie. Powie i pójdzie dalej żyć własnym życiem.tak samo jal zrobicie cos bo ktoś. Ktoś potem idzie do siebie o żyje po swojemu ;)

Osnowa lubi tę wiadomość

• Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Bez ślubu będzie ciężko coś dostać od uczelni- to jest pewne, No i 500+ tak samo. Chyba ze podasz narzeczonego o alimenty ale to chyba abstrakcja;) Jest 1000 macierzyńskiego dla każdego przez rok, czyli kosiniakowe - to to dostaniesz :) I dziwie się takim rodzicom, naprawdę nie rozumiem dlaczego mieszają się w życie swoich dorosłych dzieci, przykre to :( Myśmy tez kupowali mieszkanie za gotówkę, stad ślub bez wesela na razie ;)

Jak nie będziemy mieli ślubu to wtedy wlicza się mojej mamy dochody, moje alimenty i ewentualnie moje o ile pogodze dzidzie, pracę i studia. Chociaż jak beda te kosiniakowe to już z pracy wtedy zrezygnuje może. Żeby mieć dla dzidzi więcej czasu. Narazie w ogole mam zamiar pracować do końca ciąży :D i tak to praca biurowa :)
    Ja też nie rozumiem takiego mieszania... Ja to taka jestem ze najchętniej bym na złość zrobiła i i tak wzięła ten cywilny chociażby tylko po to żeby na złość zrobić... za takie gadki właśnie.

ckaiskjo3c7906hm.png

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo jak ja - zrobiłam wtedy na złość, taka już jestem :p

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ