X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    No to jak już będę miała dziecko to im powiem żeby nie uczyli ojca dzieci robic :D hahaha Poza tym zapytam ich o mojego gruczolaka który zatrzymywał owulacje przez wytwarzanie prolaktyny itp itd :D

Jak bedziesz miała dziecko to moze wyślą was na to a moze tylko powiedzą ze wiecie przecież skoro macie dziecko. Zależy od miejsca. Z tego co wiem to nie wszędzie tego wymagają. Ja akurat sie cieszę ze poszłam. Fajna babeczka, dzięki niej nauczyłam sie obserwować tak naprawdę (na tych naukach przed ślubem). Bo wczesniej nie miałam potrzeby nic takiego robić skoro naszym postanowieniem było zaczekać z wszystkim do ślubu ;)
    Co do gruczolaka. To nie są lekarze wiec do lekarza Cie wyślą po prostu. I dobrze bo jak sie nie zna ktoś na czymś to nie powinien uczyć. To nie ich działka ;)

Marikita lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Jak bedziesz miała dziecko to moze wyślą was na to a moze tylko powiedzą ze wiecie przecież skoro macie dziecko. Zależy od miejsca. Z tego co wiem to nie wszędzie tego wymagają. Ja akurat sie cieszę ze poszłam. Fajna babeczka, dzięki niej nauczyłam sie obserwować tak naprawdę (na tych naukach przed ślubem). Bo wczesniej nie miałam potrzeby nic takiego robić skoro naszym postanowieniem było zaczekać z wszystkim do ślubu ;)
    Co do gruczolaka. To nie są lekarze wiec do lekarza Cie wyślą po prostu. I dobrze bo jak sie nie zna ktoś na czymś to nie powinien uczyć. To nie ich działka ;)
    Do lekarza chodzę z tym już od wielu lat;) Ale właśnie mysle ze nie ma coś takiego sensu skoro ktoś ma już dziecko:) No ale dla osób którzy chcieli poczekać z dzieckiem, to faktycznie nie głupia opcja ;)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Ja chyba w ogóle nie w temacie jestem - jaka poradnia? :O
    Najpierw trzeba zrobić nauki przedmałżeńskie a potem poradnie i tam różnie to wyglada znam przypadki gdzie, żeby dostać zaświadczenie trzeba było prowadzić wykres płodnych dni ito masakra

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    z tego co wiem kosiniakowe nalezy sie kazdej kobiecie bezrobotnej, studentce etc ja nie miałam z Jula nic
    Należy się każdemu komu dochód na osobę nie przekracza chyba 1912zl netto o ile dobrxe pamietam i jest to wypłacane jednorazowe nie jak macierzyński przez pół roku albo rok bo różnie to ludzie odbierają

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Należy się każdemu komu dochód na osobę nie przekracza chyba 1912zl netto o ile dobrxe pamietam i jest to wypłacane jednorazowe nie jak macierzyński przez pół roku albo rok bo różnie to ludzie odbierają
    Chodziło mi o becikowe ;)

v5abi09kg49ph79h.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:

Nie nie. Becikowe jest z tymi dochodami i jednorazowe. I do niego trzeba zaświadczenie ze bylo sie pod opieka lekarska wczesniej niz 10tc. Niedawno wprowadzili kosiniakowe (chyba od początku tego roku). I to jest zamiennik macierzyńskiego jesli kobieta nie pracuje na umowę o prace. Nie ma progów dochodowych ani nic takiego. Po prostu sie należy i tyle :D

• terka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Najpierw trzeba zrobić nauki przedmałżeńskie a potem poradnie i tam różnie to wyglada znam przypadki gdzie, żeby dostać zaświadczenie trzeba było prowadzić wykres płodnych dni ito masakra

Jesli tutaj prowadzicie swoje wykresy to w sumie to nie jest problem mysle zeby zanieść im i pokazać :D mysle ze wtedy nie będą uczyć bo czego :D i zaświadczenie gotowe ;) ale pewności nie mam bo ja po prostu tam byłam i po dostałam zaświadczenie ;)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie wszytsko zalezy od ksiadza ten który przyjmował od Nas papiery zapytał mojego meza czy Jula jest jego corka... a ten ktory Nam udzielał slubu to taki luzak, ze puscił Nam piosenke taka swiecka :) i pozwolił zrobic zdjecie na ołtarzu. bo było oberwanie chmury w momencie jak sie msza skonczyła :p

• terka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Do lekarza chodzę z tym już od wielu lat;) Ale właśnie mysle ze nie ma coś takiego sensu skoro ktoś ma już dziecko:) No ale dla osób którzy chcieli poczekać z dzieckiem, to faktycznie nie głupia opcja ;)

Oj powiem Ci wbrew pozorom głupie to nie jest ;) młodzi często sie bronią przed tym jak przed złem koniecznym a potem jak starania na żywioł nie wychodzą to uśmiechają sie do Naturalnych Metod ;)

Marikita lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Wiecie wszytsko zalezy od ksiadza ten który przyjmował od Nas papiery zapytał mojego meza czy Jula jest jego corka... a ten ktory Nam udzielał slubu to taki luzak, ze puscił Nam piosenke taka swiecka :) i pozwolił zrobic zdjecie na ołtarzu. bo było oberwanie chmury w momencie jak sie msza skonczyła :p

Na ołtarzu czy przed? :D no to ze w kościele przy pogodzie jaka was zaskoczyła to rozumiem ;)

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Oj powiem Ci wbrew pozorom głupie to nie jest ;) młodzi często sie bronią przed tym jak przed złem koniecznym a potem jak starania na żywioł nie wychodzą to uśmiechają sie do Naturalnych Metod ;)
    Wiem, wiem, mnie to akurat wytłumaczył wszystko ginekolog wiec wiem o co chodzi:) Ale nie chciałabym komuś przytakiwać ze nie będę stosować antykoncepcji bo jak już nie będę chciała mieć więcej dzieci to z pewnością do niej wrócę :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Babeczki, pozwólcie, ze odejdę trochę od tematów ślubów. Co roku jeździmy w góry na snowboard, na początku nowego roku tez mamy taki plan. Będę wtedy w 12 tygodniu ciąży. Oczywiście nie mam zamiaru jeździć w ogóle na desce ani nic w tym stylu, po prostu myśle, żeby pojechac tez zwyczajnie sobie odpocząć ;) mieszkamy w centralnej Polsce. Myślicie, ze można spokojnie jechać, bez obaw, ze zmiana ciśnienia itd? Czy myślicie, ze może to mieć negatywny wpływ na dziecko? Wizyte mam we wyorek i oczywiście zapytam o to, ale do tej pory chciałabym poradzić się Was w tej kwestii :p
    o to samo pytałam lekarza - żadnych przeciwwskazań nie widzi :)
    poza tym, że dostałam teraz zwolnienie i teoretycznie powinnam siedzieć w domu. i niestety na tym się właśnie skończy :(

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było 150 osób wiec przed, obok gdzie się dało :P

• shadee Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jesteśmy zaręczeni od 3 lat (w sumie 6 lat razem), w tym roku planowaliśmy ślub cywilny w czerwcu, potem wrześniu potem w grudniu i tak na planowaniu poprzestajemy :) jakoś nam nie spieszno i w sumie nie wiem czy do czegoś ten ślub formalny jest mi potrzebny :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ślub Już za nami, nie było żadnych mega wydatków, ale wiem ze kościoły maja swoje cenniki. Ja ogólnie zawsze byłam bardzo wierząca a od jakiegoś czasu jeszcze bardziej, teraz wiem ze dzidzia jest od Boga ale to takie moje przemyślenia :) he he

PixiDixi, Marikita lubią tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie że niektóre czerwcowki znają już płeć?! Ja jestem w szoku! Ciekawe czy się potwierdzi :) ja liczę że w lutym się dowiem, no ewentualnie w styczniu :)

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Jesli tutaj prowadzicie swoje wykresy to w sumie to nie jest problem mysle zeby zanieść im i pokazać :D mysle ze wtedy nie będą uczyć bo czego :D i zaświadczenie gotowe ;) ale pewności nie mam bo ja po prostu tam byłam i po dostałam zaświadczenie ;)
    Tak, ale ja jeszcze wtedy nie prowadziłam brałam tabletki iż robienie takiego wykresu nie wchodziło w grę a po drugie było to dla mnie krępujące, ze obcy facet ma mi opowiadać o moim cyklu,dlatego znalazłam taka poradnie gdzie nie musiałam tego robić :)

v5abi09kg49ph79h.png

Wysłany: 1 grudnia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Tak, ale ja jeszcze wtedy nie prowadziłam brałam tabletki iż robienie takiego wykresu nie wchodziło w grę a po drugie było to dla mnie krępujące, ze obcy facet ma mi opowiadać o moim cyklu,dlatego znalazłam taka poradnie gdzie nie musiałam tego robić :)
    No właśnie, większość kobiet przed ślubem bierze tabletki więc ciekawe co wtedy :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Dziewczyny wiecie że niektóre czerwcowki znają już płeć?! Ja jestem w szoku! Ciekawe czy się potwierdzi :) ja liczę że w lutym się dowiem, no ewentualnie w styczniu :)
    Ostatnio jedna koleżanka dowiedziała się w 12tyg i 6 dniu wiadomo,mze to jeszcze nic pewnego, ale coś wiedza heh

v5abi09kg49ph79h.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

Na początku drugiego trymestru niektóre moje znajome wiedziały, ale w sumie nie na sto procent :p

3i499vvjq8tpbt16.png
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ