X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Dziewczyny A Wy idziecie na prenatalne za opłatą tak? Ile to kosztuje? Moja teściowa mówi ze pp co mi to i to robią właśnie kobiety tylko po 35 roku życia. A ja bym chciala wiedzieć czy dziecko jest zdrowe. W dodatku mój narzeczony jak usłyszał cenę (powiedziałam 400zl) to powiedział, ze dużo i ze zobaczymy (pracuje za granicą) :/ chyba sama sobie wezmę swoją kasę i zrobię. Myślicie, ze warto?
    Zawsze warto wiedziec jak przedstawia sie zdrowie dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 11:00

Osnowa lubi tę wiadomość

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Tinnera, 20 grudnia bedziesz miec 12+0? Patrze na twoj suwaczek i ciąża jest kilka dni mlodsza od mojej, a ja 21 grudnia mam 12+0. Ja właśnie chciałam prenatalne zrobic przed świętami, ale lekarz kazał przyjść w środę po świętach. Ale nic nie wspomniał o tym, że to będzie UG i trochę mnie to martwi. Co więcej, nie jest to lekarz, który ma certyfikat FMF i zastanawiam Sue co w tej sytuacji zrobić. Czy przed świętami pójść do kogoś innego i zrobic badania prenatalne? Obawiam się ze lekarzowi prowadzacemu może się to nie spodobać, ale nie wiem jaki ma plan :( chciałabym sprawdzić przed świętami czy z maluchem jest wszystko ok, bo w święta mówimy rodzince.
    Na suwaku mam o 4 dni mlodsza bo zaczęłam liczyć teraz według daty porodu usg :)

"Troszkę Nas Jest.."
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    A ja tak samo będzie 12+1 na która idziesz ja na 12 :) Fajnie raźniej mi będzie :))
    Na 13:30 mam :) ale fajnie

"Troszkę Nas Jest.."
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płacę 150,bo nir idę na zasne 3d ani 4d tym razem :)

"Troszkę Nas Jest.."
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, patrzę na moje USG z 6w5d i zastanawiam się , czy lekarz dobrze zmierzył zarodek? Wydaje mi się, że zaznacz za dużo i w rzeczywistości zarodek jest mniejszy? :( I niby wszystko ok, a może jest za mały? Jakoś się tym przejęłam. Dodam, że lekarz mówił, że serce bije. Foto w linku.
    https://zapodaj.net/92138bca984bc.jpg.html
    ;
    Dziewczyny, zerkniecie plus?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Widzę ze niezłym śpiochem jestem w porównaniu do was;) Wczoraj wysłałam mojego do sklepu i przyniósł mi czapkę, nigdy nie chodziłam w czapkach ale teraz uznałam ze trzeba o siebie lepiej zadbać :) W ogóle mi coś chłop knuje bo idzie ze swoją mama w niedziele na jakieś zakupy ale nie chce powiedzieć po co :D Dowiedziałam się tylko ze nie muszę wszystkiego wiedzieć :D Mieliśmy ostatnio remont, sporo wydatków, wiec o pierścionku mogłam pomarzyć a teraz nie wiem czy nie szykują mi się oficjalne zaręczyny :D

PixiDixi, po_prostu_ja, Marikita lubią tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co z Agniechą w ogóle? :(

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    ;

Ja nie jestem żadnym specjalistą i nie znam się kompletnie na tym wszystkim bo to moja 1 ciąża. Ale uważam, ze należy zaufać lekarzowi. Ty nie jesteś specjalistą, on tak. Więc chyba to on wie jak zmierzyć zarodek.

Cynamonkowaaa, bbeczka91 lubią tę wiadomość

ckaiskjo3c7906hm.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    ;

Jeśli serce bije i lekarz mówi, ze wszystko jest okej, to nie doszukuj się na sile czegoś złego kochana ;)
    Kiedy masz kolejna wizyte? :)
    A teraz przede wszystkim uspokój się ;)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa, gdzie jesteś i jak się czujesz? Ja prywatnie za prenatalne usg i test Pappa z krwi płacę 520 zł. Może i duzo, ale wybieram się do jednego z najlepszych lekarzy w kraju. Badania mam 21 grudnia. Na NFZ mogą zrobić za darmo tylko kobiety po 35 roku życia i jak wcześniejsze ciąże miały wady.

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    ;
    Na moim telefonie nie otwierają się takie linki ☹️

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Jeśli serce bije i lekarz mówi, ze wszystko jest okej, to nie doszukuj się na sile czegoś złego kochana ;)
    Kiedy masz kolejna wizyte? :)
    A teraz przede wszystkim uspokój się ;)
    Mam dopiero za 2 tygodnie wizytę. Ja z natury jestem panikarą niestety ;(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Agniechaaaa, gdzie jesteś i jak się czujesz? Ja prywatnie za prenatalne usg i test Pappa z krwi płacę 520 zł. Może i duzo, ale wybieram się do jednego z najlepszych lekarzy w kraju. Badania mam 21 grudnia. Na NFZ mogą zrobić za darmo tylko kobiety po 35 roku życia i jak wcześniejsze ciąże miały wady.

Ja mam w pakiecie enelmed wiec skorzystam, kosztują u mnie 250zl 2d i 350zl 3D/4d. Mój lekarz prowadzący powiedział że darmowe przysługują tez każdej kobiecie która wcześniej poroniła.

Nie chcę robić dodatkowych prenatalnych, ale samo dokładne usg mnie przekonuje, będę spokojniejsza a to tez nasza pierwsza ciąża i wiem że będzie to dla nas przeżycie <3

• sunset Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Dziewczyny wiecie że niektóre czerwcowki znają już płeć?! Ja jestem w szoku! Ciekawe czy się potwierdzi :) ja liczę że w lutym się dowiem, no ewentualnie w styczniu :)

Przy obecnej technologii dobry lekarz na prenatalnych jest w stanie to stwierdzić :)

c55fflw1uez1iz08.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Nie tylko. Jak w rodzinie najbliższej występuje choroba genetyczna. Wtedy tylko zaświadczenie o tym i robią

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam na nfz prenatalne cały zestaw bo np byłam w małym odstąpie od choroby z rakiem. Także różne sa przypadki

"Troszkę Nas Jest.."
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Mam dopiero za 2 tygodnie wizytę. Ja z natury jestem panikarą niestety ;(

Nie mam dla Ciebie żadnej rady, niestety :(
    Ale jeśli chodzisz to lekarza, to powinnaś ufać tej osobie, on zna się na tym co robi :)
    I jeśli mówi, ze wszystko jest okej, to na pewno tak jest :)
    Serduszko jest, a za dwa tygodnie już pięknie zobaczysz swojego skarba i zapytasz lekarza o wszystko co będzie Cię zastanawiało :)
    Tez jestem panikara, ale nic nam to nie da :) idź na lody, dobre ciasto albo cokolwiek co może sprawić Ci przyjemność i wyluzuj troszeczkę :) dwa tygodnie szybko zleca ;) ja miałam ostatnią wizytę 21.11 i kolejna tez mam po dwóch tygodniach, myślałam, ze te dwa tygodnie to wieczność, a tu już w ten wtorek idę na wizyte ;)
    Ja na poprzedniej nie widziałam jeszcze serduszka, ale na tej mam nadzieje już zobaczyć ;)
    Wiec powtórzę jeszcze raz, jeśli lekarz mówi, ze jest okej, to jest okej !!! :)

PixiDixi, Nalia lubią tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zastanawiam się ale nad nifty/ harmony zobaczę bo usg. PaPpa napewno nie robię

• Nalia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Ale jeśli chodzisz to lekarza, to powinnaś ufać tej osobie, on zna się na tym co robi :)
    Serduszko jest, a za dwa tygodnie już pięknie zobaczysz swojego skarba i zapytasz lekarza o wszystko co będzie Cię zastanawiało :)
    Tez jestem panikara, ale nic nam to nie da :) idź na lody, dobre ciasto albo cokolwiek co może sprawić Ci przyjemność i wyluzuj troszeczkę :) dwa tygodnie szybko zleca ;) ja miałam ostatnią wizytę 21.11 i kolejna tez mam po dwóch tygodniach, myślałam, ze te dwa tygodnie to wieczność, a tu już w ten wtorek idę na wizyte ;)
    Ja na poprzedniej nie widziałam jeszcze serduszka, ale na tej mam nadzieje już zobaczyć ;)
    Ach chyba muszę uzbroić się w cierpliwość po prostu ;( nie mam żadnych plamien, więc może wszystko jest ok.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Ja też mam we wtrorek wizytę. Ostatnio nie było widać nic oprócz pęcherzyka wiec trochę jest strachu ale mam nadzieję zobaczyć maluszka który rośnie sobie zdrowo :)

po_prostu_ja lubi tę wiadomość

‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ