LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Osnowa wrote:Dziewczyny A Wy idziecie na prenatalne za opłatą tak? Ile to kosztuje? Moja teściowa mówi ze pp co mi to i to robią właśnie kobiety tylko po 35 roku życia. A ja bym chciala wiedzieć czy dziecko jest zdrowe. W dodatku mój narzeczony jak usłyszał cenę (powiedziałam 400zl) to powiedział, ze dużo i ze zobaczymy (pracuje za granicą) chyba sama sobie wezmę swoją kasę i zrobię. Myślicie, ze warto?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 11:00
Osnowa lubi tę wiadomość
-
Ove wrote:Tinnera, 20 grudnia bedziesz miec 12+0? Patrze na twoj suwaczek i ciąża jest kilka dni mlodsza od mojej, a ja 21 grudnia mam 12+0. Ja właśnie chciałam prenatalne zrobic przed świętami, ale lekarz kazał przyjść w środę po świętach. Ale nic nie wspomniał o tym, że to będzie UG i trochę mnie to martwi. Co więcej, nie jest to lekarz, który ma certyfikat FMF i zastanawiam Sue co w tej sytuacji zrobić. Czy przed świętami pójść do kogoś innego i zrobic badania prenatalne? Obawiam się ze lekarzowi prowadzacemu może się to nie spodobać, ale nie wiem jaki ma plan chciałabym sprawdzić przed świętami czy z maluchem jest wszystko ok, bo w święta mówimy rodzince.
"Troszkę Nas Jest.." -
Nalia wrote:Dziewczyny, patrzę na moje USG z 6w5d i zastanawiam się , czy lekarz dobrze zmierzył zarodek? Wydaje mi się, że zaznacz za dużo i w rzeczywistości zarodek jest mniejszy? I niby wszystko ok, a może jest za mały? Jakoś się tym przejęłam. Dodam, że lekarz mówił, że serce bije. Foto w linku.
https://zapodaj.net/92138bca984bc.jpg.html
Dziewczyny, zerkniecie plus?❤Ada&Pola❤
-
Cześć dziewczyny Widzę ze niezłym śpiochem jestem w porównaniu do was;) Wczoraj wysłałam mojego do sklepu i przyniósł mi czapkę, nigdy nie chodziłam w czapkach ale teraz uznałam ze trzeba o siebie lepiej zadbać W ogóle mi coś chłop knuje bo idzie ze swoją mama w niedziele na jakieś zakupy ale nie chce powiedzieć po co Dowiedziałam się tylko ze nie muszę wszystkiego wiedzieć Mieliśmy ostatnio remont, sporo wydatków, wiec o pierścionku mogłam pomarzyć a teraz nie wiem czy nie szykują mi się oficjalne zaręczyny
PixiDixi, po_prostu_ja, Marikita lubią tę wiadomość
-
Nalia wrote:;
Dziewczyny, zerkniecie plus?
Ja nie jestem żadnym specjalistą i nie znam się kompletnie na tym wszystkim bo to moja 1 ciąża. Ale uważam, ze należy zaufać lekarzowi. Ty nie jesteś specjalistą, on tak. Więc chyba to on wie jak zmierzyć zarodek.Cynamonkowaaa, bbeczka91 lubią tę wiadomość
-
Agniechaaaa, gdzie jesteś i jak się czujesz? Ja prywatnie za prenatalne usg i test Pappa z krwi płacę 520 zł. Może i duzo, ale wybieram się do jednego z najlepszych lekarzy w kraju. Badania mam 21 grudnia. Na NFZ mogą zrobić za darmo tylko kobiety po 35 roku życia i jak wcześniejsze ciąże miały wady.
-
po_prostu_ja wrote:Jeśli serce bije i lekarz mówi, ze wszystko jest okej, to nie doszukuj się na sile czegoś złego kochana
Kiedy masz kolejna wizyte?
A teraz przede wszystkim uspokój się❤Ada&Pola❤
-
Alfa_Centauri wrote:Agniechaaaa, gdzie jesteś i jak się czujesz? Ja prywatnie za prenatalne usg i test Pappa z krwi płacę 520 zł. Może i duzo, ale wybieram się do jednego z najlepszych lekarzy w kraju. Badania mam 21 grudnia. Na NFZ mogą zrobić za darmo tylko kobiety po 35 roku życia i jak wcześniejsze ciąże miały wady.
Ja mam w pakiecie enelmed wiec skorzystam, kosztują u mnie 250zl 2d i 350zl 3D/4d. Mój lekarz prowadzący powiedział że darmowe przysługują tez każdej kobiecie która wcześniej poroniła.
Nie chcę robić dodatkowych prenatalnych, ale samo dokładne usg mnie przekonuje, będę spokojniejsza a to tez nasza pierwsza ciąża i wiem że będzie to dla nas przeżycie -
anecz_kaa wrote:Dziewczyny wiecie że niektóre czerwcowki znają już płeć?! Ja jestem w szoku! Ciekawe czy się potwierdzi ja liczę że w lutym się dowiem, no ewentualnie w styczniu
Przy obecnej technologii dobry lekarz na prenatalnych jest w stanie to stwierdzić -
Alfa_Centauri wrote:Agniechaaaa, gdzie jesteś i jak się czujesz? Ja prywatnie za prenatalne usg i test Pappa z krwi płacę 520 zł. Może i duzo, ale wybieram się do jednego z najlepszych lekarzy w kraju. Badania mam 21 grudnia. Na NFZ mogą zrobić za darmo tylko kobiety po 35 roku życia i jak wcześniejsze ciąże miały wady.
-
Nalia wrote:Mam dopiero za 2 tygodnie wizytę. Ja z natury jestem panikarą niestety ;(
Nie mam dla Ciebie żadnej rady, niestety
Ale jeśli chodzisz to lekarza, to powinnaś ufać tej osobie, on zna się na tym co robi
I jeśli mówi, ze wszystko jest okej, to na pewno tak jest
Serduszko jest, a za dwa tygodnie już pięknie zobaczysz swojego skarba i zapytasz lekarza o wszystko co będzie Cię zastanawiało
Tez jestem panikara, ale nic nam to nie da idź na lody, dobre ciasto albo cokolwiek co może sprawić Ci przyjemność i wyluzuj troszeczkę dwa tygodnie szybko zleca ja miałam ostatnią wizytę 21.11 i kolejna tez mam po dwóch tygodniach, myślałam, ze te dwa tygodnie to wieczność, a tu już w ten wtorek idę na wizyte
Ja na poprzedniej nie widziałam jeszcze serduszka, ale na tej mam nadzieje już zobaczyć
Wiec powtórzę jeszcze raz, jeśli lekarz mówi, ze jest okej, to jest okej !!!PixiDixi, Nalia lubią tę wiadomość
-
po_prostu_ja wrote:Nie mam dla Ciebie żadnej rady, niestety
Ale jeśli chodzisz to lekarza, to powinnaś ufać tej osobie, on zna się na tym co robi
Serduszko jest, a za dwa tygodnie już pięknie zobaczysz swojego skarba i zapytasz lekarza o wszystko co będzie Cię zastanawiało
Tez jestem panikara, ale nic nam to nie da idź na lody, dobre ciasto albo cokolwiek co może sprawić Ci przyjemność i wyluzuj troszeczkę dwa tygodnie szybko zleca ja miałam ostatnią wizytę 21.11 i kolejna tez mam po dwóch tygodniach, myślałam, ze te dwa tygodnie to wieczność, a tu już w ten wtorek idę na wizyte
Ja na poprzedniej nie widziałam jeszcze serduszka, ale na tej mam nadzieje już zobaczyć
Wiec powtórzę jeszcze raz, jeśli lekarz mówi, ze jest okej, to jest okej !!!❤Ada&Pola❤
-
nick nieaktualnypo_prostu_ja wrote:Nie mam dla Ciebie żadnej rady, niestety
Wiec powtórzę jeszcze raz, jeśli lekarz mówi, ze jest okej, to jest okej !!!po_prostu_ja lubi tę wiadomość