X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Dziewczyny A Wy idziecie na prenatalne za opłatą tak? Ile to kosztuje? Moja teściowa mówi ze pp co mi to i to robią właśnie kobiety tylko po 35 roku życia. A ja bym chciala wiedzieć czy dziecko jest zdrowe. W dodatku mój narzeczony jak usłyszał cenę (powiedziałam 400zl) to powiedział, ze dużo i ze zobaczymy (pracuje za granicą) :/ chyba sama sobie wezmę swoją kasę i zrobię. Myślicie, ze warto?
    Zawsze warto wiedziec jak przedstawia sie zdrowie dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 11:00

Osnowa lubi tę wiadomość

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Tinnera, 20 grudnia bedziesz miec 12+0? Patrze na twoj suwaczek i ciąża jest kilka dni mlodsza od mojej, a ja 21 grudnia mam 12+0. Ja właśnie chciałam prenatalne zrobic przed świętami, ale lekarz kazał przyjść w środę po świętach. Ale nic nie wspomniał o tym, że to będzie UG i trochę mnie to martwi. Co więcej, nie jest to lekarz, który ma certyfikat FMF i zastanawiam Sue co w tej sytuacji zrobić. Czy przed świętami pójść do kogoś innego i zrobic badania prenatalne? Obawiam się ze lekarzowi prowadzacemu może się to nie spodobać, ale nie wiem jaki ma plan :( chciałabym sprawdzić przed świętami czy z maluchem jest wszystko ok, bo w święta mówimy rodzince.
    Na suwaku mam o 4 dni mlodsza bo zaczęłam liczyć teraz według daty porodu usg :)

"Troszkę Nas Jest.."
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    A ja tak samo będzie 12+1 na która idziesz ja na 12 :) Fajnie raźniej mi będzie :))
    Na 13:30 mam :) ale fajnie

"Troszkę Nas Jest.."
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płacę 150,bo nir idę na zasne 3d ani 4d tym razem :)

"Troszkę Nas Jest.."
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, patrzę na moje USG z 6w5d i zastanawiam się , czy lekarz dobrze zmierzył zarodek? Wydaje mi się, że zaznacz za dużo i w rzeczywistości zarodek jest mniejszy? :( I niby wszystko ok, a może jest za mały? Jakoś się tym przejęłam. Dodam, że lekarz mówił, że serce bije. Foto w linku.
    https://zapodaj.net/92138bca984bc.jpg.html
    ;
    Dziewczyny, zerkniecie plus?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Widzę ze niezłym śpiochem jestem w porównaniu do was;) Wczoraj wysłałam mojego do sklepu i przyniósł mi czapkę, nigdy nie chodziłam w czapkach ale teraz uznałam ze trzeba o siebie lepiej zadbać :) W ogóle mi coś chłop knuje bo idzie ze swoją mama w niedziele na jakieś zakupy ale nie chce powiedzieć po co :D Dowiedziałam się tylko ze nie muszę wszystkiego wiedzieć :D Mieliśmy ostatnio remont, sporo wydatków, wiec o pierścionku mogłam pomarzyć a teraz nie wiem czy nie szykują mi się oficjalne zaręczyny :D

PixiDixi, po_prostu_ja, Marikita lubią tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co z Agniechą w ogóle? :(

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    ;

Ja nie jestem żadnym specjalistą i nie znam się kompletnie na tym wszystkim bo to moja 1 ciąża. Ale uważam, ze należy zaufać lekarzowi. Ty nie jesteś specjalistą, on tak. Więc chyba to on wie jak zmierzyć zarodek.

Cynamonkowaaa, bbeczka91 lubią tę wiadomość

ckaiskjo3c7906hm.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    ;

Jeśli serce bije i lekarz mówi, ze wszystko jest okej, to nie doszukuj się na sile czegoś złego kochana ;)
    Kiedy masz kolejna wizyte? :)
    A teraz przede wszystkim uspokój się ;)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa, gdzie jesteś i jak się czujesz? Ja prywatnie za prenatalne usg i test Pappa z krwi płacę 520 zł. Może i duzo, ale wybieram się do jednego z najlepszych lekarzy w kraju. Badania mam 21 grudnia. Na NFZ mogą zrobić za darmo tylko kobiety po 35 roku życia i jak wcześniejsze ciąże miały wady.

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    ;
    Na moim telefonie nie otwierają się takie linki ☹️

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Jeśli serce bije i lekarz mówi, ze wszystko jest okej, to nie doszukuj się na sile czegoś złego kochana ;)
    Kiedy masz kolejna wizyte? :)
    A teraz przede wszystkim uspokój się ;)
    Mam dopiero za 2 tygodnie wizytę. Ja z natury jestem panikarą niestety ;(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Agniechaaaa, gdzie jesteś i jak się czujesz? Ja prywatnie za prenatalne usg i test Pappa z krwi płacę 520 zł. Może i duzo, ale wybieram się do jednego z najlepszych lekarzy w kraju. Badania mam 21 grudnia. Na NFZ mogą zrobić za darmo tylko kobiety po 35 roku życia i jak wcześniejsze ciąże miały wady.

Ja mam w pakiecie enelmed wiec skorzystam, kosztują u mnie 250zl 2d i 350zl 3D/4d. Mój lekarz prowadzący powiedział że darmowe przysługują tez każdej kobiecie która wcześniej poroniła.

Nie chcę robić dodatkowych prenatalnych, ale samo dokładne usg mnie przekonuje, będę spokojniejsza a to tez nasza pierwsza ciąża i wiem że będzie to dla nas przeżycie <3

• sunset Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Dziewczyny wiecie że niektóre czerwcowki znają już płeć?! Ja jestem w szoku! Ciekawe czy się potwierdzi :) ja liczę że w lutym się dowiem, no ewentualnie w styczniu :)

Przy obecnej technologii dobry lekarz na prenatalnych jest w stanie to stwierdzić :)

c55fflw1uez1iz08.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Nie tylko. Jak w rodzinie najbliższej występuje choroba genetyczna. Wtedy tylko zaświadczenie o tym i robią

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam na nfz prenatalne cały zestaw bo np byłam w małym odstąpie od choroby z rakiem. Także różne sa przypadki

"Troszkę Nas Jest.."
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Mam dopiero za 2 tygodnie wizytę. Ja z natury jestem panikarą niestety ;(

Nie mam dla Ciebie żadnej rady, niestety :(
    Ale jeśli chodzisz to lekarza, to powinnaś ufać tej osobie, on zna się na tym co robi :)
    I jeśli mówi, ze wszystko jest okej, to na pewno tak jest :)
    Serduszko jest, a za dwa tygodnie już pięknie zobaczysz swojego skarba i zapytasz lekarza o wszystko co będzie Cię zastanawiało :)
    Tez jestem panikara, ale nic nam to nie da :) idź na lody, dobre ciasto albo cokolwiek co może sprawić Ci przyjemność i wyluzuj troszeczkę :) dwa tygodnie szybko zleca ;) ja miałam ostatnią wizytę 21.11 i kolejna tez mam po dwóch tygodniach, myślałam, ze te dwa tygodnie to wieczność, a tu już w ten wtorek idę na wizyte ;)
    Ja na poprzedniej nie widziałam jeszcze serduszka, ale na tej mam nadzieje już zobaczyć ;)
    Wiec powtórzę jeszcze raz, jeśli lekarz mówi, ze jest okej, to jest okej !!! :)

PixiDixi, Nalia lubią tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zastanawiam się ale nad nifty/ harmony zobaczę bo usg. PaPpa napewno nie robię

• Nalia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Ale jeśli chodzisz to lekarza, to powinnaś ufać tej osobie, on zna się na tym co robi :)
    Serduszko jest, a za dwa tygodnie już pięknie zobaczysz swojego skarba i zapytasz lekarza o wszystko co będzie Cię zastanawiało :)
    Tez jestem panikara, ale nic nam to nie da :) idź na lody, dobre ciasto albo cokolwiek co może sprawić Ci przyjemność i wyluzuj troszeczkę :) dwa tygodnie szybko zleca ;) ja miałam ostatnią wizytę 21.11 i kolejna tez mam po dwóch tygodniach, myślałam, ze te dwa tygodnie to wieczność, a tu już w ten wtorek idę na wizyte ;)
    Ja na poprzedniej nie widziałam jeszcze serduszka, ale na tej mam nadzieje już zobaczyć ;)
    Ach chyba muszę uzbroić się w cierpliwość po prostu ;( nie mam żadnych plamien, więc może wszystko jest ok.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Ja też mam we wtrorek wizytę. Ostatnio nie było widać nic oprócz pęcherzyka wiec trochę jest strachu ale mam nadzieję zobaczyć maluszka który rośnie sobie zdrowo :)

po_prostu_ja lubi tę wiadomość

‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ