LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja od wczoraj zasmarkana i czuję się coraz gorzej. Właśnie zjadłam kromki z czosnkiem a zaraz napiję się mleka z miodem. Całe szczęście jutro mam wolne bo bym chyba zdychała w pracy, nie no w sumie pewnie zadzwoniłbym z rana, że mnie nie będzie.
-
karolcia87 wrote:Ja od wczoraj zasmarkana i czuję się coraz gorzej. Właśnie zjadłam kromki z czosnkiem a zaraz napiję się mleka z miodem. Całe szczęście jutro mam wolne bo bym chyba zdychała w pracy, nie no w sumie pewnie zadzwoniłbym z rana, że mnie nie będzie.❤Ada&Pola❤
-
Ja w poprzedniej ciazy strasznie wymiotowalam, do 20 tygodnia. Nie bylam w stanie zniesc widoku, zapachu ryby. Bylam w stanie wymiotowac w aucie do woreczka na czerwony swietle gdy widzialam reklame ryby. W tej ciazy jest o tyle lepiej, ze mam mdlosci, bez wymiotow.
Dziewczyny, ktorych to pierwsza ciaza - korzystacie. Teraz jak mam malucha juz w domu malo mysle o ciazy, odpoczynku. Nie wspomne o wyspaniu sieMarikita lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Tincia wrote:Inaczka kiedy masz kolejna wizytę? ty jesteś z Poznania?
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Paula_071 wrote:Ja w poprzedniej ciazy strasznie wymiotowalam, do 20 tygodnia. Nie bylam w stanie zniesc widoku, zapachu ryby. Bylam w stanie wymiotowac w aucie do woreczka na czerwony swietle gdy widzialam reklame ryby. W tej ciazy jest o tyle lepiej, ze mam mdlosci, bez wymiotow.
Dziewczyny, ktorych to pierwsza ciaza - korzystacie. Teraz jak mam malucha juz w domu malo mysle o ciazy, odpoczynku. Nie wspomne o wyspaniu sie❤Ada&Pola❤
-
Dziewczyny tak z innej beczki. Ja już od ponad miesiąca jestem na zwolnieuniu i wypłatę mojej pensji chyba właśnie przejął ZUS. Wypłatę mam płatną z góry, czyli 1 każdego miesiąca, ale teraz dostałam tylko 1/10 mojej wypłaty od pracowdawcy... Nie wiecie kiedy Zus wypłaca wynagrodzenie na zwolnieniu?
-
melbusia88 wrote:Dziewczyny tak z innej beczki. Ja już od ponad miesiąca jestem na zwolnieuniu i wypłatę mojej pensji chyba właśnie przejął ZUS. Wypłatę mam płatną z góry, czyli 1 każdego miesiąca, ale teraz dostałam tylko 1/10 mojej wypłaty od pracowdawcy... Nie wiecie kiedy Zus wypłaca wynagrodzenie na zwolnieniu?
10ego i 20ego ale powinnaś dostać 10ego całość -
melbusia88 wrote:Oj to pocieszyłaś mnie, dziękuję. Bo gdzie niegdzie piszą, że mają na to 30 dni. A tu święta za pasem...
Kurczę nie chce Cię martwić, ale wiem że ZUS wypłaca w takich kawałkach jak było zwolnienie, czyli np za 2 tyg, 3 tyg zależy jak Ci lekarz zwolnienia wypisuje i maja 30 dni od dostarczenia l4. Tak miała moja przyjaciółka dwa lata temu, chyba ze coś się zmieniło. U mnie taki plus, że to ogromna firma i dostaje przelewy normalnie od mojego pracodawcy - a oni to chyba załatwiają z zusem jakoś. -
Lena21 wrote:Kurczę nie chce Cię martwić, ale wiem że ZUS wypłaca w takich kawałkach jak było zwolnienie, czyli np za 2 tyg, 3 tyg zależy jak Ci lekarz zwolnienia wypisuje i maja 30 dni od dostarczenia l4. Tak miała moja przyjaciółka dwa lata temu, chyba ze coś się zmieniło. U mnie taki plus, że to ogromna firma i dostaje przelewy normalnie od mojego pracodawcy - a oni to chyba załatwiają z zusem jakoś.
-
Ale ZUS wie o Twoim zwolnieniu od miesiąca. Faktycznie może zrobić tak że bedzie płacić za tyle na ile masz L4 ale mają dwie transze w miesiącu. Ja miałam L4 zawsze na 4 tyg wystawiane więc tak dostawałam, a reszta zależy chyba od osoby na którą trafisz... niestety...
-
sunset wrote:Ale ZUS wie o Twoim zwolnieniu od miesiąca. Faktycznie może zrobić tak że bedzie płacić za tyle na ile masz L4 ale mają dwie transze w miesiącu. Ja miałam L4 zawsze na 4 tyg wystawiane więc tak dostawałam, a reszta zależy chyba od osoby na którą trafisz... niestety...
-
Cześć dziewczyny,
kurczę ciężko mi Was nadrabiać. Cały czas pracuję, do tego mały berbeć namiętnie towarzyszy mi przy wszystkich codziennych czynnościach, więc dobicie się do laptopa graniczy z cudem
Zostaje tylko telefon
Nie myślałyście o przejściu na fb? Mogłybyśmy założyć tajną grupę i tam się komunikować?
KASIAG24 lubi tę wiadomość
-
Melbusia, często jest tak, że jesśli masz wystawione L4 do np 25-ego dnia miesiąca, to wtedy ZUS wypłaci Ci za te 25 dni, a za następne 5 odda w następnym miesiącu. No i niestety na wypłatę pieniędzy mają 30 dni od daty wpłynięcia do nich druku L4.
-
wchodzę z myślą że tu pewnie naskrobane i do nadrobienia kilka stron, a tuuuu uuuuuu cisza prawie że Gdzie wszystkie ?
Ja na luteine sie nie wypowiem bo nigdy na poczatku jej nie brałam.
Co do płatności Zus to zawsze miałam za cały msc i tego samego dnia.
"Troszkę Nas Jest.."