X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj zasmarkana i czuję się coraz gorzej. Właśnie zjadłam kromki z czosnkiem a zaraz napiję się mleka z miodem. Całe szczęście jutro mam wolne bo bym chyba zdychała w pracy, nie no w sumie pewnie zadzwoniłbym z rana, że mnie nie będzie.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Ja od wczoraj zasmarkana i czuję się coraz gorzej. Właśnie zjadłam kromki z czosnkiem a zaraz napiję się mleka z miodem. Całe szczęście jutro mam wolne bo bym chyba zdychała w pracy, nie no w sumie pewnie zadzwoniłbym z rana, że mnie nie będzie.
    O kurcze, to zdrowiej. Ja przeziębienie przechodziłam na początku ciąży, też się leczyłam czosnkiem, syropem z cebuli i mlekiem z miodem i masłem. Teraz aż nie mogę na te specyfiki patrzyć. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciazy strasznie wymiotowalam, do 20 tygodnia. Nie bylam w stanie zniesc widoku, zapachu ryby. Bylam w stanie wymiotowac w aucie do woreczka na czerwony swietle gdy widzialam reklame ryby. W tej ciazy jest o tyle lepiej, ze mam mdlosci, bez wymiotow.
    Dziewczyny, ktorych to pierwsza ciaza - korzystacie. Teraz jak mam malucha juz w domu malo mysle o ciazy, odpoczynku. Nie wspomne o wyspaniu sie :)

Marikita lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tincia wrote:
    Inaczka kiedy masz kolejna wizytę? :-) ty jesteś z Poznania?
    Tak :) Wizytę mamy 20.12 a ty ?:)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja w poprzedniej ciazy strasznie wymiotowalam, do 20 tygodnia. Nie bylam w stanie zniesc widoku, zapachu ryby. Bylam w stanie wymiotowac w aucie do woreczka na czerwony swietle gdy widzialam reklame ryby. W tej ciazy jest o tyle lepiej, ze mam mdlosci, bez wymiotow.
    Dziewczyny, ktorych to pierwsza ciaza - korzystacie. Teraz jak mam malucha juz w domu malo mysle o ciazy, odpoczynku. Nie wspomne o wyspaniu sie :)
    O kurcze, ale widzę, że wieczorem, jak myślę o jedzeniu, to mam dosyć mdłości, źle się czuje i czasem kończę wymiotami. Ale też mam jak Ty, że np. na widok reklamy hamburgerów mam mdłości, ale na szczęście jeszcze nie zwymiotowałam w taki sposób. A w jakim wieku masz dzieciaczka? Jaka będzie różnica wieku?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak z innej beczki. Ja już od ponad miesiąca jestem na zwolnieuniu i wypłatę mojej pensji chyba właśnie przejął ZUS. Wypłatę mam płatną z góry, czyli 1 każdego miesiąca, ale teraz dostałam tylko 1/10 mojej wypłaty od pracowdawcy... Nie wiecie kiedy Zus wypłaca wynagrodzenie na zwolnieniu?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Tincia Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Tak :) Wizytę mamy 20.12 a ty ?:)
    Ja jestem z Jarocina, 70km od Poznania. Ja mam wizytę 14 grudnia.

2 cykl starań
    w57vvfxm8ah8diet.png
    beta 26.10. 128,9
    beta 28.10. 382,33
  • sunset Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny tak z innej beczki. Ja już od ponad miesiąca jestem na zwolnieuniu i wypłatę mojej pensji chyba właśnie przejął ZUS. Wypłatę mam płatną z góry, czyli 1 każdego miesiąca, ale teraz dostałam tylko 1/10 mojej wypłaty od pracowdawcy... Nie wiecie kiedy Zus wypłaca wynagrodzenie na zwolnieniu?

10ego i 20ego ale powinnaś dostać 10ego całość

c55fflw1uez1iz08.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    10ego i 20ego ale powinnaś dostać 10ego całość
    Oj to pocieszyłaś mnie, dziękuję. Bo gdzie niegdzie piszą, że mają na to 30 dni. A tu święta za pasem...

l22n6iyek016fbg8.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Oj to pocieszyłaś mnie, dziękuję. Bo gdzie niegdzie piszą, że mają na to 30 dni. A tu święta za pasem...

Kurczę nie chce Cię martwić, ale wiem że ZUS wypłaca w takich kawałkach jak było zwolnienie, czyli np za 2 tyg, 3 tyg zależy jak Ci lekarz zwolnienia wypisuje i maja 30 dni od dostarczenia l4. Tak miała moja przyjaciółka dwa lata temu, chyba ze coś się zmieniło. U mnie taki plus, że to ogromna firma i dostaje przelewy normalnie od mojego pracodawcy - a oni to chyba załatwiają z zusem jakoś.

• sunset Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Was też bardziej mdli po luteinie? Bo już wytrzymać nie mogę i się zastanawiam czy to efekt uboczny chociaż w ulotce nie ma nic na ten temat, bo duphaston ma, że mdłości itd.
    Jak nie z luteiny to tylko się cieszyć... ;)

c55fflw1uez1iz08.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Kurczę nie chce Cię martwić, ale wiem że ZUS wypłaca w takich kawałkach jak było zwolnienie, czyli np za 2 tyg, 3 tyg zależy jak Ci lekarz zwolnienia wypisuje i maja 30 dni od dostarczenia l4. Tak miała moja przyjaciółka dwa lata temu, chyba ze coś się zmieniło. U mnie taki plus, że to ogromna firma i dostaje przelewy normalnie od mojego pracodawcy - a oni to chyba załatwiają z zusem jakoś.
    Czyli 30 dni od czasu aż mój pracodawca przekaże zwolnienie do Zusu? O matko, to jednak niepocieszające :-(

l22n6iyek016fbg8.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę luteinę i mnie mdli, ale nie mam pojęcia czy to przez luteinę czy nie xD.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ZUS wie o Twoim zwolnieniu od miesiąca. Faktycznie może zrobić tak że bedzie płacić za tyle na ile masz L4 ale mają dwie transze w miesiącu. Ja miałam L4 zawsze na 4 tyg wystawiane więc tak dostawałam, a reszta zależy chyba od osoby na którą trafisz... niestety...

c55fflw1uez1iz08.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Ale ZUS wie o Twoim zwolnieniu od miesiąca. Faktycznie może zrobić tak że bedzie płacić za tyle na ile masz L4 ale mają dwie transze w miesiącu. Ja miałam L4 zawsze na 4 tyg wystawiane więc tak dostawałam, a reszta zależy chyba od osoby na którą trafisz... niestety...
    Myślisz że dobrym pomysłem byloby wziąc następne zwolnienie na początku stycznia na 4 tyg? Może wtedy ta transza byłaby "podobna" do wypłaty?

l22n6iyek016fbg8.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Ja biorę luteinę i mnie mdli, ale nie mam pojęcia czy to przez luteinę czy nie xD.

ponoć luteina nie wpływa na mdłości
    ja dziś przeleżałam prawie cały dzień tak bardzo mnie kłuje brzuch :( już mam tego dość, serdecznie

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

kurczę ciężko mi Was nadrabiać. Cały czas pracuję, do tego mały berbeć namiętnie towarzyszy mi przy wszystkich codziennych czynnościach, więc dobicie się do laptopa graniczy z cudem ;)
    Zostaje tylko telefon :P

Nie myślałyście o przejściu na fb? Mogłybyśmy założyć tajną grupę i tam się komunikować?

KASIAG24 lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, często jest tak, że jesśli masz wystawione L4 do np 25-ego dnia miesiąca, to wtedy ZUS wypłaci Ci za te 25 dni, a za następne 5 odda w następnym miesiącu. No i niestety na wypłatę pieniędzy mają 30 dni od daty wpłynięcia do nich druku L4.

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wchodzę z myślą że tu pewnie naskrobane i do nadrobienia kilka stron, a tuuuu uuuuuu cisza prawie że ;-) Gdzie wszystkie ?
    Ja na luteine sie nie wypowiem bo nigdy na poczatku jej nie brałam.
    Co do płatności Zus to zawsze miałam za cały msc i tego samego dnia.

"Troszkę Nas Jest.."
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze ZUS płaci jak mu się podoba :-) a powiedzcie jeszcze babeczki, czy jak byłam w szpitalu w trakcie L$ to musze do pracy dostarczyc wypis czy coś?

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ