X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Agniechaa bardzo Cie prosze o napisanie posta do administracji o zbanowanie Kashanti. Dziewucha przegiela !
    Popieram! Boże, skąd się biorą tacy ludzie...Żal mi jej dziecka, naprawdę :(

Lena21 lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, ze poniedziałek zaczyna się tak nie miło :(
    Widzę, ze niektórzy lubią dowartościować się nie swoim kosztem. Dziewczyny, olejmy to! Sadze, ze tak jak z kupą, nie ma co ruszać, bo śmierdzi :)
    Mendy zawsze były, są i bedą :/
    Muminka! Czekamy, aż może zmienisz jeszcze zdanie i chociaż raz na jakis czas będziesz tu do nas zaglądać :)

MIŁEGO PONIEDZIAŁKU DZIEWCZYNY! :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ZUS-u, to niestety ale faktycznie płacą oni jak chcą :(
    A wypis ze szpitala raczej nie jest w pracy potrzebny, przegnajmniej na dawać nie musiałam.

3i499vvjq8tpbt16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A ile nospy można wziąć na 1 dzień?
    Mi pozwoliła msx 3x80g na dzień. To są 3 no-spy max

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj powiedzieliśmy rodzicom, bo zaprosiliśmy ich na pizzę z nowego pieca:) radość przeogromna. Mojego taty to chyba nigdy wcześniej nie widziałam tak.szczęśliwego, teścia zresztą też. Cieszyli się jak dzieci, że zostaną dziadksmi. I cały wieczór mówili do siebie "Dziaduniu":D już wózki kupują, komodę zabijają, a Mamusie już sukienki kupują:D uśmiałam się wczoraj za wszystkie czasy:)

po_prostu_ja, Marikita, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    widze ze ZUS płaci jak mu się podoba :-) a powiedzcie jeszcze babeczki, czy jak byłam w szpitalu w trakcie L$ to musze do pracy dostarczyc wypis czy coś?
    Wystarczy L4 ze szpitala lub zaświadczenie o przebywaniu w nim w danym czasie. Wypis jeśli chciałabyś otrzymać odszkodowanie ubezpieczenia (jeśli masz takowe w firmie i obejmuje leczenie szpitalne )

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)
    Ja mam jutro :D pierwszą

Dziś od rana mam straszne zawroty głowy i mdłości :/ ledwo doczołgałam się do pracy...

Z tą tajną grupą na fb nie jest zły pomysł patrząc na to co się ostatnio zaczęło dziać w wątku :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu sie wyrabia?
    Ja uwielbiam to forum, a jestem tu od poczatku roku (na staraczkowej) bo tu nigdy prze nigdy nie spotkalam sie z hejtem nawet gdy zadawalam bardzo glupie pytania I pisalam o swoich dziwnych przemysleniach :)

• Marikita Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaale się rozpisałyście!
    siadam czytać :-)

w weekend miałam odwyk od neta
    w sobotę wieczorem dopadło mnie jakieś rozwolnienie :-(
    od wczoraj mdłości przez cały dzień w sumie

dzisiaj od rana bleeee ....

został mi tydzień do wizyty ... omm omm omm

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    Cześć wszystkim :-) jestem tu nowa. Termin wg bellybest mam na 30 lipca. A na pierwszą wizytę do lekarza idę dopiero 5.12. Jestem strasznie ciekawa i szczęśliwa, tymbardziej że starałam się o tą ciążę (pierwszą) aż 2,5 roku... Mam tylko nadzieję że teraz już będzie tylko lepiej :-) powodzenia dla Was
    Witaj w klubie! U nas też 2,5 roku starań!
    I w końcu się udało :-)

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już tydzień walczę z chorobą. Zaczęło sie tydzień temu w niedzielę od bólu gardła i kości. Zaczęłam pić różne mikstury. Mleko miód i herbaty z miodem cytryną i imbirem. Kupiłam syrop z bezwonnego czosnku i tabletki z malina i czymś tam z miodu. Gardło nie boli, ale od 3 dni mam kaszel i taki katar lekko. Czy mam dalej sama się leczyć czy już iść do lekarza? W sumie nic mi pewnie innego nie powie niż leczenie się tymi miksturami. Niestety nie maialam możliwości zostanie w domu. Praca i uczelnia wzywają... zaliczenia itp. Dzisiaj nie poszłam na zajęcia, ale i tak będę musiala wyjść po zakupy na zupkę pomidorową... ahh takie życie gdy chłop za granicą. Skazana sama na siebie :) na szczęście za tydzień już będzie na cały miesiąc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 09:12

ckaiskjo3c7906hm.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jakoś sporo tych wizyt w tym tygodniu, nie? :) coś czuje, ze zdjęcia się posypią ;) fajnie, fajnie! :)
    Ja wizytuje jutro, kto ze mną? :p

Sanka lubi tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Ja już tydzień walczę z chorobą. Zaczęło sie tydzień temu w niedzielę od bólu gardła i kości. Zaczęłam pić różne mikstury. Mleko miód i herbaty z miodem cytryną i imbirem. Kupiłam syrop z bezwonnego czosnku i tabletki z malina i czymś tam z miodu. Gardło nie boli, ale od 3 dni mam kaszel i taki katar lekko. Czy mam dalej sama się leczyć czy już iść do lekarza? W sumie nic mi pewnie innego nie powie niż leczenie się tymi miksturami. Niestety nie maialam możliwości zostanie w domu. Praca i uczelnia wzywają... zaliczenia itp. Dzisiaj nie poszłam na zajęcia, ale i tak będę musiala wyjść po zakupy na zupkę pomidorową... ahh takie życie gdy chłop za granicą. Skazana sama na siebie :) na szczęście za tydzień już będzie na cały miesiąc.

W rossmanie kiedyś widziałam tez takie leki czy coś dla kobiet w ciąży, może by zapytać lekarza czy można tamto?
    Ale w sumie dokładnie nie pamietam co tam i na co bylo

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ja wam się chwalę wiesciami z wizyty A wy nic :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 09:20

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    W rossmanie kiedyś widziałam tez takie leki czy coś dla kobiet w ciąży, może by zapytać lekarza czy można tamto?
    Ale w sumie dokładnie nie pamietam co tam i na co bylo

Właśnie to miałam. Prenalen. Kupiłam to w aptece. Ale syrop taki drogi, a na 3 dni starcza. Bo 3x15ml.
    Jeszcze jedno... zapomniałam teraz wziąć po tabletce kwasu foliowego w sobotę i niedzielę i strasznie się teraz martwię :(

ckaiskjo3c7906hm.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek jest młodszy o 4 dni ale to nie nowość :) ma 1.23cmi serduszko bije 167 :) za 2 tyg znowu wizyta

terka, PixiDixi, Marikita, Urszulka89, Lena21, po_prostu_ja, karolcia87, pi84, gapa25, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    A tak z innej beczki, właśnie Mąż dzwonił z pracy i dopytywał na kiedy mam dokładnie termin, bo 28 czerwca Polska gra mecz z Japonią :D czy te terminy z początkowych USG to się w ogóle sprawdzają czy należy liczyć plus/minus 2 tygodnie?
    buahahahahaha :D
    o to i u nas może być problem :D
    hahahah

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Mój maluszek jest młodszy o 4 dni ale to nie nowość :) ma 1.23cmi serduszko bije 167 :) za 2 tyg znowu wizyta

Super :) ja jak byłam 21.11 to tylko chyba jajko było 9mm. I dopiero idę 21.12 według oM dziś jest 7tyg i 2 dni. Ale mi się wydaje ze ciąża jest tydzień młodsza, także jeszcze sobie poczekam aż zobaczę fasolkę i usłyszę serduszko. Zazdroszczę :)

ckaiskjo3c7906hm.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;)
    Wybaczcie za cisze z mojej strony, ale bylam caly weekend poza domem.
    Trzymam kciuki za wizyty i czekam na zdjecia :)

3i499vvjspjyuavk.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Cześć! Ja wam się chwalę wiesciami z wizyty A wy nic :P
    Wybacz Magic ,ale sprawa jak zostala podle potraktowana Muminka przez kashanti tak mnie poruszyla,ze Twoj post mi jakos umknal....

Gratuluje Ci i ciesze sie z Toba :)

‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ