X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Agniechaa bardzo Cie prosze o napisanie posta do administracji o zbanowanie Kashanti. Dziewucha przegiela !
    Popieram! Boże, skąd się biorą tacy ludzie...Żal mi jej dziecka, naprawdę :(

Lena21 lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, ze poniedziałek zaczyna się tak nie miło :(
    Widzę, ze niektórzy lubią dowartościować się nie swoim kosztem. Dziewczyny, olejmy to! Sadze, ze tak jak z kupą, nie ma co ruszać, bo śmierdzi :)
    Mendy zawsze były, są i bedą :/
    Muminka! Czekamy, aż może zmienisz jeszcze zdanie i chociaż raz na jakis czas będziesz tu do nas zaglądać :)

MIŁEGO PONIEDZIAŁKU DZIEWCZYNY! :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ZUS-u, to niestety ale faktycznie płacą oni jak chcą :(
    A wypis ze szpitala raczej nie jest w pracy potrzebny, przegnajmniej na dawać nie musiałam.

3i499vvjq8tpbt16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A ile nospy można wziąć na 1 dzień?
    Mi pozwoliła msx 3x80g na dzień. To są 3 no-spy max

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj powiedzieliśmy rodzicom, bo zaprosiliśmy ich na pizzę z nowego pieca:) radość przeogromna. Mojego taty to chyba nigdy wcześniej nie widziałam tak.szczęśliwego, teścia zresztą też. Cieszyli się jak dzieci, że zostaną dziadksmi. I cały wieczór mówili do siebie "Dziaduniu":D już wózki kupują, komodę zabijają, a Mamusie już sukienki kupują:D uśmiałam się wczoraj za wszystkie czasy:)

po_prostu_ja, Marikita, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    widze ze ZUS płaci jak mu się podoba :-) a powiedzcie jeszcze babeczki, czy jak byłam w szpitalu w trakcie L$ to musze do pracy dostarczyc wypis czy coś?
    Wystarczy L4 ze szpitala lub zaświadczenie o przebywaniu w nim w danym czasie. Wypis jeśli chciałabyś otrzymać odszkodowanie ubezpieczenia (jeśli masz takowe w firmie i obejmuje leczenie szpitalne )

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)
    Ja mam jutro :D pierwszą

Dziś od rana mam straszne zawroty głowy i mdłości :/ ledwo doczołgałam się do pracy...

Z tą tajną grupą na fb nie jest zły pomysł patrząc na to co się ostatnio zaczęło dziać w wątku :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu sie wyrabia?
    Ja uwielbiam to forum, a jestem tu od poczatku roku (na staraczkowej) bo tu nigdy prze nigdy nie spotkalam sie z hejtem nawet gdy zadawalam bardzo glupie pytania I pisalam o swoich dziwnych przemysleniach :)

• Marikita Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaale się rozpisałyście!
    siadam czytać :-)

w weekend miałam odwyk od neta
    w sobotę wieczorem dopadło mnie jakieś rozwolnienie :-(
    od wczoraj mdłości przez cały dzień w sumie

dzisiaj od rana bleeee ....

został mi tydzień do wizyty ... omm omm omm

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    Cześć wszystkim :-) jestem tu nowa. Termin wg bellybest mam na 30 lipca. A na pierwszą wizytę do lekarza idę dopiero 5.12. Jestem strasznie ciekawa i szczęśliwa, tymbardziej że starałam się o tą ciążę (pierwszą) aż 2,5 roku... Mam tylko nadzieję że teraz już będzie tylko lepiej :-) powodzenia dla Was
    Witaj w klubie! U nas też 2,5 roku starań!
    I w końcu się udało :-)

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już tydzień walczę z chorobą. Zaczęło sie tydzień temu w niedzielę od bólu gardła i kości. Zaczęłam pić różne mikstury. Mleko miód i herbaty z miodem cytryną i imbirem. Kupiłam syrop z bezwonnego czosnku i tabletki z malina i czymś tam z miodu. Gardło nie boli, ale od 3 dni mam kaszel i taki katar lekko. Czy mam dalej sama się leczyć czy już iść do lekarza? W sumie nic mi pewnie innego nie powie niż leczenie się tymi miksturami. Niestety nie maialam możliwości zostanie w domu. Praca i uczelnia wzywają... zaliczenia itp. Dzisiaj nie poszłam na zajęcia, ale i tak będę musiala wyjść po zakupy na zupkę pomidorową... ahh takie życie gdy chłop za granicą. Skazana sama na siebie :) na szczęście za tydzień już będzie na cały miesiąc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 09:12

ckaiskjo3c7906hm.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jakoś sporo tych wizyt w tym tygodniu, nie? :) coś czuje, ze zdjęcia się posypią ;) fajnie, fajnie! :)
    Ja wizytuje jutro, kto ze mną? :p

Sanka lubi tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Ja już tydzień walczę z chorobą. Zaczęło sie tydzień temu w niedzielę od bólu gardła i kości. Zaczęłam pić różne mikstury. Mleko miód i herbaty z miodem cytryną i imbirem. Kupiłam syrop z bezwonnego czosnku i tabletki z malina i czymś tam z miodu. Gardło nie boli, ale od 3 dni mam kaszel i taki katar lekko. Czy mam dalej sama się leczyć czy już iść do lekarza? W sumie nic mi pewnie innego nie powie niż leczenie się tymi miksturami. Niestety nie maialam możliwości zostanie w domu. Praca i uczelnia wzywają... zaliczenia itp. Dzisiaj nie poszłam na zajęcia, ale i tak będę musiala wyjść po zakupy na zupkę pomidorową... ahh takie życie gdy chłop za granicą. Skazana sama na siebie :) na szczęście za tydzień już będzie na cały miesiąc.

W rossmanie kiedyś widziałam tez takie leki czy coś dla kobiet w ciąży, może by zapytać lekarza czy można tamto?
    Ale w sumie dokładnie nie pamietam co tam i na co bylo

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ja wam się chwalę wiesciami z wizyty A wy nic :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 09:20

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    W rossmanie kiedyś widziałam tez takie leki czy coś dla kobiet w ciąży, może by zapytać lekarza czy można tamto?
    Ale w sumie dokładnie nie pamietam co tam i na co bylo

Właśnie to miałam. Prenalen. Kupiłam to w aptece. Ale syrop taki drogi, a na 3 dni starcza. Bo 3x15ml.
    Jeszcze jedno... zapomniałam teraz wziąć po tabletce kwasu foliowego w sobotę i niedzielę i strasznie się teraz martwię :(

ckaiskjo3c7906hm.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek jest młodszy o 4 dni ale to nie nowość :) ma 1.23cmi serduszko bije 167 :) za 2 tyg znowu wizyta

terka, PixiDixi, Marikita, Urszulka89, Lena21, po_prostu_ja, karolcia87, pi84, gapa25, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    A tak z innej beczki, właśnie Mąż dzwonił z pracy i dopytywał na kiedy mam dokładnie termin, bo 28 czerwca Polska gra mecz z Japonią :D czy te terminy z początkowych USG to się w ogóle sprawdzają czy należy liczyć plus/minus 2 tygodnie?
    buahahahahaha :D
    o to i u nas może być problem :D
    hahahah

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Mój maluszek jest młodszy o 4 dni ale to nie nowość :) ma 1.23cmi serduszko bije 167 :) za 2 tyg znowu wizyta

Super :) ja jak byłam 21.11 to tylko chyba jajko było 9mm. I dopiero idę 21.12 według oM dziś jest 7tyg i 2 dni. Ale mi się wydaje ze ciąża jest tydzień młodsza, także jeszcze sobie poczekam aż zobaczę fasolkę i usłyszę serduszko. Zazdroszczę :)

ckaiskjo3c7906hm.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;)
    Wybaczcie za cisze z mojej strony, ale bylam caly weekend poza domem.
    Trzymam kciuki za wizyty i czekam na zdjecia :)

3i499vvjspjyuavk.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Cześć! Ja wam się chwalę wiesciami z wizyty A wy nic :P
    Wybacz Magic ,ale sprawa jak zostala podle potraktowana Muminka przez kashanti tak mnie poruszyla,ze Twoj post mi jakos umknal....

Gratuluje Ci i ciesze sie z Toba :)

‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ