X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Mój maluszek jest młodszy o 4 dni ale to nie nowość :) ma 1.23cmi serduszko bije 167 :) za 2 tyg znowu wizyta

Super wiadomości! :) a gdzie fotka? :D

Magic lubi tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ta sama dziewczyna była jeszcze na kilku innych wątkach, między innymi u mnie na wrzesniowkach i zawsze była w ciąży bliźniaczej, miała nierealne fantastyczne życie, miala rzekomy termin porodu na początek miesiąca, tak że prowadziła listę mamusiek w pierwszym poście na stronie ;)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Dziękuję dziewczyny. Będę zaglądać. Obiecuję. Dziękuję za taki mur. Ogólnie stresują mnie takie sytuacje. Dużo w życiu przeżyłam. Zbyt dużo jak na jedną osobę i to powoduje iż mimo że jestem kochana, szanowana i szczęśliwa mam niskie poczucie wartości. Nie lubię jak ocenia się ludzi po ortografii, wyglądzie. Nauczyłam się że dusza mówi więcej. Pędzę teraz po syna i na spacer. Dobrze mi zrobi. Co do FB nie mam. Dawno zrezygnowałam. Mam tylko Messenger i tam mamy czat z poprzednimi marcówkami
    Nie przejmuj się ;) my tu same swoje. Głowa do góry ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Hehe, ta sama dziewczyna była jeszcze na kilku innych wątkach, między innymi u mnie na wrzesniowkach i zawsze była w ciąży bliźniaczej, miała nierealne fantastyczne życie, miala rzekomy termin porodu na początek miesiąca, tak że prowadziła listę mamusiek w pierwszym poście na stronie ;)

Jejku, nie sądziłam, ze tacy ludzie istnieją, Hahahah, tylko po co im to ?? :p

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakoś mi zimno i gardło zaczyna boleć :-(

a jeszcze w pracy (mam prace biurową, ale pracuje w dużej drukarni) kierownik kazał iść na introligatornie do pomocy przy pracach ręcznych ...

nie mam zamiaru się ruszać nigdzie ...

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    jakoś mi zimno i gardło zaczyna boleć :-(

a jeszcze w pracy (mam prace biurową, ale pracuje w dużej drukarni) kierownik kazał iść na introligatornie do pomocy przy pracach ręcznych ...

nie mam zamiaru się ruszać nigdzie ...

A wie o ciąży? Bo jak nie to moze nieświadomie Cię wysyłać na stanowisko cięższe

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Jejku, nie sądziłam, ze tacy ludzie istnieją, Hahahah, tylko po co im to ?? :p

Po co? Bo maja swoje życie tak beznadziejnie nudne :P

po_prostu_ja lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o przeziębienia to muszę powiedzieć, że zrobiłam sobie syrop - w smaku niezbyt, ale chyba skutkuje, bo czuje się lepiej :) dwa ząbki czosnku przeciśnięte do szklanki zalane ok pol szklanki przegotowanej wody, sok z 1,5 cytryny, 4 łyżki miodu i starty imbir- odstawiamy na 24h i przelewamy przez sitko. Ja pije po dwie łyżki 3x dziennie. Może alurat tez Wam pomoże <3 :*

• Marikita Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A wie o ciąży? Bo jak nie to moze nieświadomie Cię wysyłać na stanowisko cięższe
    Nie wie :) chciałabym poczekać do pierwszego usg i wtedy przyniosę zaświadczenie. Został mi tydzień ... do usg.

Nie mówię, że robi coś specjalnie mój kiero, ale u nas czeste sa takie akcje, że jak nie ma komu na dole robić, to nas wysyłają z biura do pracy ...

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny obiecuje, ze jutro napisze do administracji i zajmę sie każda sprawa! <3

PixiDixi, Marikita, Magic, Paulina.G lubią tę wiadomość

• Tincia Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę prosić o dopisanie mnie na listę na 3 lipca 2018 i jest <3

Marikita lubi tę wiadomość

2 cykl starań
    w57vvfxm8ah8diet.png
    beta 26.10. 128,9
    beta 28.10. 382,33
  • M@ziii Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka nie przejmuj się takim czymś, bo "osobą" nie można tak nazwać kogoś kto tak się zachowuje. Coś mi się kojarzy że ona chyba też hejtowała mameginekolog na instagramie za imprezę urodzinową Rogerka. Szok, ile zła może roznosić jedna "osoba".
    Ja dziś byłam na krzywej cukrowej :/ sama glukoza o dziwo jakoś weszła ale pielęgniarka strasznie pokuła mi ręke. Chwilkę rozmawiałam z moją położną, mówiła że ogarnie mi jakiegoś dobrego ginekologa na NFZ żebym nie musiała chodzić prywatnie (sama wyszła z taką inicjatywą) :)

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tincia wrote:
    Mogę prosić o dopisanie mnie na listę na 3 lipca 2018 i jest <3
    SUPER! :)

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam!

Może ją można jakoś zablokować?! Ja nie będę komentować, już na początku napisałam, że jest kłótliwą babą i niestety w pełni zasługuje na takie określenie.

Za nami bardzo aktywny weekend, ale bardzo pozytywny :)

Trzymam kciuki za wizytujące! Ja jutro idę do rodzinnego po l4 bo mam o 10 dni krócej niż wizytę ( błąd rejestracji), a musiałabym zapłacić 50 zł za wizytę "recepturową"... trochę niepoważni są
    Ja znów robię bułeczki drożdżowe :P takie rollsy, jutro mini pizzerki :P

Mi jakby mdłości osłabły nawet kawę wczoraj wypiłam, ale jakoś super się nie czuję :( nadal biorę masę leków ;/ a wizytę mam dopiero 14 więc jeszcze 1,5 tygodnia

• Magic Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Super wiadomości! :) a gdzie fotka? :D
    Mogę wrzucić ale słabo widać :) mam tylozgiecie i ledwo odszukał mi ciąże:)

Oto moje maleństwo:)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99e180ad3c70.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 13:07

Agniechaaaa, anecz_kaa, PixiDixi, M@ziii, Marikita, Tincia, Urszulka89, karolcia87, Zielona1911, Ania123488, muminka83, po_prostu_ja, Niecierpliwa123, gapa25, Paulina.G, Lena21 lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam pierwszą partię pierników :)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@ziii wrote:
    Muminka nie przejmuj się takim czymś, bo "osobą" nie można tak nazwać kogoś kto tak się zachowuje. Coś mi się kojarzy że ona chyba też hejtowała mameginekolog na instagramie za imprezę urodzinową Rogerka. Szok, ile zła może roznosić jedna "osoba".
    Ja dziś byłam na krzywej cukrowej :/ sama glukoza o dziwo jakoś weszła ale pielęgniarka strasznie pokuła mi ręke. Chwilkę rozmawiałam z moją położną, mówiła że ogarnie mi jakiegoś dobrego ginekologa na NFZ żebym nie musiała chodzić prywatnie (sama wyszła z taką inicjatywą) :)
    Niewiarygodne jaka legenda zaczyna krazyc dookola mojej osoby:) nie udzialam sie absolutnie na zadnych innych forach:) wiec nie dopowiadajacie sobie:) jakis czas temu wyrazilam publicznie opinie, ze ciezarne kobiety, ktore czuja sie dobrze i nie maja zadnych powodow medycznych nie powinny opuszczac pracy bo jest to nieuczciwe. L4 nalezy sie osoba, ktore maja powody medyczne aby je dostac a nie chodza po lekarzach i szukaja tkaiego, ktory jednak im takie zwolnienie wypisze. Muminka zdecydowala sie mnie w zwiazku z tym powyzywac uzywajac przy tym slow, ktore sa wypisane ponizej, ktore w swietle prawa sa karalne. Piszecie tutaj, ze kazdy ma prawo wypowiadac wlasna opinie. ciekawe jest to, ze to ona pierwsza zaczela mnie atakowac i wyzywac a teraz robi z siebie sierote bo ktos jej oddaje jej wlasna bronia. cyrk.

Tu sa wypisane okreslenia jakie keirowala do mnie muminka:
    -Pusta i zmanierowana Pani jest i jaki podły charakter Pani reprezentuje.
    -głupota aż wypływa.
    -jest Pani prostakiem
    -odnieść się do Pani " dupy" ale nie będę się zniżała do poziomu Pustaka
    -Panienki z Dani z pyskiem jak Krowa.

Intrygujace jest to, ze tym nie jestescie oburzone. Ja wyrazilam swoja opinie nikogo przy tym nie obrazajac jednak muminka zdecydowala sie mi ublizac.
    ciekawe sa wasze podwojne standardy i ciekawe, czy gdyby ktokolwiek w postach odnosil sie tak do was to czy bylybyscie takie spokojne. mozecie mowic, ze to ja jestem straszna i mam niski poziom ale w takim razie jak okreslicie muminke i jej popis elokwencji?
    Pisanie do kogos, ze ma pysk jak krowa bo ma wlasne zdanie jest normalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 13:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudny okruszek! :)

Magic lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo pada snieg....,jak Wam dzien mija?
    Aneczka a jakie pierniczki robisz takie do powieszenia na drzewku czy do zjedzenia?

Mysle o Magic pisze Aneczkaa hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 13:18

Magic lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic piekna fota! Ja mam tez tyłozgięcie i było to samo :P z jakiego przepisu robiłaś pierniki? Ja mam zamiar z "a ja to pierniczę",

Cynamonkowa a Ty na którą chodzisz na wizyty? tez prywatnie?

U nas we wro wizyta 180zł, a u was jak to wyglada?

a ja miałam plan rano posprzątać, ale już mam braki jeśli chodzi o energię i źle się czuje :( mnie strasznie mdli po duphastonie

muszę posprzątać i ogarnąć pranie :(

Magic lubi tę wiadomość

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ