X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem z tych obdarzonych tylozgieciem :).
    Moja gin jest droga relatywnie bo place 300 zl,ale jestem z nia juz ponad 14 lat i nie szukam juz tanszej wersji bo jest juz sprawdzona w boju :) i poza tym to dobry czlowiek :)

anecz_kaa, Marikita lubią tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ooo pada snieg....,jak Wam dzien mija?
    Aneczka a jakie pierniczki robisz takie do powieszenia na drzewku czy do zjedzenia?

Mysle o Magic pisze Aneczkaa hihi

ja chce na choinkę, ale moje dzieci zawsze je zjadaja :P

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Tez jestem z tych obdarzonych tylozgieciem :).
    Moja gin jest droga relatywnie bo place 300 zl,ale jestem z nia juz ponad 14 lat i nie szukam juz tanszej wersji bo jest juz sprawdzona w boju :) i poza tym to dobry czlowiek :)
    wow to cena normalna czy za bliznieta?? u nas tez sa takie ceny za prowadzenie ciazy mnogiej... dla mnie to przegiecie

i widac ładnie ciaze? moja tez schowana :P

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    ja chce na choinkę, ale moje dzieci zawsze je zjadaja :P
    U mnie dzieci i na dodatek ja ;). Maz tylko potrafi sie wstrzymac,ale to i tak nie zmienia faktu,ze znikaja w tempie blyskawicy hehe

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    U mnie dzieci i na dodatek ja ;). Maz tylko potrafi sie wstrzymac,ale to i tak nie zmienia faktu,ze znikaja w tempie blyskawicy hehe
    U nas tradycyjnie pierniki pieczemy 2-3 dni przed wigilią :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    wow to cena normalna czy za bliznieta?? u nas tez sa takie ceny za prowadzenie ciazy mnogiej... dla mnie to przegiecie

i widac ładnie ciaze? moja tez schowana :P

Drogasna jest,ze tak powiem...,ale i tak mam bonus u niej bo liczy mnie o 100 zl mniej niz z cennika. Pojedyncza u mnie liczyla po 250.
    Tez musi sie nameczyc by sensownie cos zobaczyc.

• kashanti Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie mdlosci to kilka dni temu tesciowa wyslala mi "SEA BAND" - wyrob medyczny, ktory w teorii nie ma prawa dzialac ale najwidoczniej ma silne dzialanie placebo i troche pomaga.
    Sa to opaski na nadgarstki hamujace objawy choroby lokomocyjnej i mdlosci dzialajce na zasadzie akupresury.

http://opaskinanudnosci.pl/ - strona producetna
    https://www.ceneo.pl/17686868 - gdzie mozna zamowic + opinie

Moze komus pomoze. cena ~30 pln za 2 opaski.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 13:34

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaa kiedy Ty wracasz?a i cos Ci wyslalam :)

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Mamy serduszko!:) na usg pani dr nie znalazła powodu plamień, wszystko jest ok:)...

PixiDixi, muminka83, bbeczka91, po_prostu_ja, karolcia87, pi84, Glass, gapa25, Lena21, Marikita lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Cześć! Mamy serduszko!:) na usg pani dr nie znalazła powodu plamień, wszystko jest ok:)...
    Pięknie !!!

Loczek2018 lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dosc... boli mnie głowa bo nie piłam kawy, a ie piłam bo mnie mdli :P i tak w kółko sie zamyka

• kashanti Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tez moze przydatna informacje dla dziewczyn, ktore planuja zrobic test podowjny PAPP-A...
    W Polsce zaleca sie to miedzy 11-14 tygodniem a najczesciej robi sie to w dniu badania ginekologicznego.
    W Danii zalecaja robic test podowjny miedzy 9-10 tygodniem poniewaz po 10 tygodniu poziom bialka PAPP-A zaczyna wzrastac (ogolnie test mozna robic miedzy 8 a 14 tygodniem). Statystycznie wykrycie wad genetycznych wsrod kobiet, ktore robily ten test przed 10 tygodniem bylo najwyzsze czym pozniej tym wykrycie bylo gorsze.
    Dunska statystyka jest bardzo miarodajna poniewaz test podowjny PAPP-A + USG ginekologiczne jest oferowane wszystkim kobietom bez wyjatku ( w PL dopiero po 35 rz)
    Tak wiec jesli, ktoras zastanawia sie nad zrobieniem tego badania to polecam zrobic to miedzy 9 a 10 tygodniem.

Zalecenia z dunskigo szpitala ( niestety po dunsku - mozna skopiowac do google translate lub odwiedzic strone https://www.rigshospitalet.dk/undersoegelse-og-behandling/undersoegelser/Sider/Nakkefold-skanning.aspx) :
    Doubletesten - altså blodprøven - skal tages først. Det er bedst, at du får taget doubletesten i god tid, så blodprøvesvaret er klar til den dag, du skal nakkefoldsskannes. Blodprøven skal tages i perioden, hvor du er mellem 8 uger + 0 dage henne og 13 uger + 6 dage henne - men helst inden 10 uger + 0 dage

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 13:48

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0817ce009d98.jpg o to my:) jak widac, jeszcze o 2 dni odmłodzili mi okruszka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 13:45

PixiDixi, kashanti, Magic, Agniechaaaa, po_prostu_ja, karolcia87, M@ziii, gapa25, Paulina.G, Lena21, Marikita lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Magic piekna fota! Ja mam tez tyłozgięcie i było to samo :P z jakiego przepisu robiłaś pierniki? Ja mam zamiar z "a ja to pierniczę",

Cynamonkowa a Ty na którą chodzisz na wizyty? tez prywatnie?

U nas we wro wizyta 180zł, a u was jak to wyglada?

a ja miałam plan rano posprzątać, ale już mam braki jeśli chodzi o energię i źle się czuje :( mnie strasznie mdli po duphastonie

muszę posprzątać i ogarnąć pranie :(
    Ja dzisiaj idę na 15, czyli lada moment :) Tak, tak, prywatnie:) Chodizlam do tej pani doktor zanim zaszłam w ciąże i instynktownie poszłam tez teraz. Aczkolwiek, mam prywatna opiekę PZU a moja ginekolog nie ma z nimi podpisanej umowy.. Ostatnio tez trochę działa mi na nerwy i zastanawiam się czy nie zmienić lekarza na takiego który ma podpisana umowę z PZU, to miałabym darmowe wizyty :)

Marikita lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kciuki za wizytę :)

• terka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowa-samych dobrych wrażeń wizyty! ;) pochwal sie potem ;)

Dziewczyny jak ja lubię patrzeć na te wasze zdjęcia maluszkow ;) jejciu piękne to :D ja dopiero idę teraz przed świętami... To będzie (zależy jak liczyć :P ) 11-12 tydzień. Wiec z drugiej strony będzie juz tyle widać... :D o ile sie nie obrazi ze znów mu przeszkadzamy i postanowi sie schować XD

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja robię z banalnego przepisy pierniki do zjedzenia i dekoracji :) ale największy problem bo potrzebna jest przyprawą do pierników A ż nią przed świętami w zeszłym roku był problem. Ja jutro chce zakupić dodatkowe opakowania bo chce zrobić ich sporo :) wrzucić wam przepis?

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Kochane ja robię z banalnego przepisy pierniki do zjedzenia i dekoracji :) ale największy problem bo potrzebna jest przyprawą do pierników A ż nią przed świętami w zeszłym roku był problem. Ja jutro chce zakupić dodatkowe opakowania bo chce zrobić ich sporo :) wrzucić wam przepis?
    Chcialam Cie o to prosic :) chyba czytasz w moich myslach ;)

Magic lubi tę wiadomość

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Ja dzisiaj idę na 15, czyli lada moment :) Tak, tak, prywatnie:) Chodizlam do tej pani doktor zanim zaszłam w ciąże i instynktownie poszłam tez teraz. Aczkolwiek, mam prywatna opiekę PZU a moja ginekolog nie ma z nimi podpisanej umowy.. Ostatnio tez trochę działa mi na nerwy i zastanawiam się czy nie zmienić lekarza na takiego który ma podpisana umowę z PZU, to miałabym darmowe wizyty :)
    Cynamonkowaaa ja tez mam ubezpieczenie PZU Zdrowie, chodzę sobie na NFZ i na PZU, jestem podpięta do grupowego u taty:).. A ja jak zaszłam w ciążę to zamiast iść do tego giną co zawsze to zachciało mi sie do przychodni przyszpitalnej polozniczej, zaczęłam plamic to pomoc znalazłam tylko u starej dobrej gin a przychodnia przyszpitalna mnie olala i chyba wracam do niej i nie wydziwiam. Najwyzej bd konsultować sobie kontrolnie jeszcze z lekarzem z PZU i tyle:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 13:56

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie te opaski nie działały, ale moze dlatego ze dużo wymiotowalam, może gdyby tylko mnie mdlilo to by dzialalo, nie wiem gdzieś je mam ale ich na szczęście nie potrzebuje :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

kashanti lubi tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ