LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez jestem z tych obdarzonych tylozgieciem .
Moja gin jest droga relatywnie bo place 300 zl,ale jestem z nia juz ponad 14 lat i nie szukam juz tanszej wersji bo jest juz sprawdzona w boju i poza tym to dobry czlowiekanecz_kaa, Marikita lubią tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Tez jestem z tych obdarzonych tylozgieciem .
Moja gin jest droga relatywnie bo place 300 zl,ale jestem z nia juz ponad 14 lat i nie szukam juz tanszej wersji bo jest juz sprawdzona w boju i poza tym to dobry czlowiek
i widac ładnie ciaze? moja tez schowana
-
anecz_kaa wrote:wow to cena normalna czy za bliznieta?? u nas tez sa takie ceny za prowadzenie ciazy mnogiej... dla mnie to przegiecie
i widac ładnie ciaze? moja tez schowana
Drogasna jest,ze tak powiem...,ale i tak mam bonus u niej bo liczy mnie o 100 zl mniej niz z cennika. Pojedyncza u mnie liczyla po 250.
Tez musi sie nameczyc by sensownie cos zobaczyc. -
Odnosnie mdlosci to kilka dni temu tesciowa wyslala mi "SEA BAND" - wyrob medyczny, ktory w teorii nie ma prawa dzialac ale najwidoczniej ma silne dzialanie placebo i troche pomaga.
Sa to opaski na nadgarstki hamujace objawy choroby lokomocyjnej i mdlosci dzialajce na zasadzie akupresury.
http://opaskinanudnosci.pl/ - strona producetna
https://www.ceneo.pl/17686868 - gdzie mozna zamowic + opinie
Moze komus pomoze. cena ~30 pln za 2 opaski.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 13:34
-
Mam tez moze przydatna informacje dla dziewczyn, ktore planuja zrobic test podowjny PAPP-A...
W Polsce zaleca sie to miedzy 11-14 tygodniem a najczesciej robi sie to w dniu badania ginekologicznego.
W Danii zalecaja robic test podowjny miedzy 9-10 tygodniem poniewaz po 10 tygodniu poziom bialka PAPP-A zaczyna wzrastac (ogolnie test mozna robic miedzy 8 a 14 tygodniem). Statystycznie wykrycie wad genetycznych wsrod kobiet, ktore robily ten test przed 10 tygodniem bylo najwyzsze czym pozniej tym wykrycie bylo gorsze.
Dunska statystyka jest bardzo miarodajna poniewaz test podowjny PAPP-A + USG ginekologiczne jest oferowane wszystkim kobietom bez wyjatku ( w PL dopiero po 35 rz)
Tak wiec jesli, ktoras zastanawia sie nad zrobieniem tego badania to polecam zrobic to miedzy 9 a 10 tygodniem.
Zalecenia z dunskigo szpitala ( niestety po dunsku - mozna skopiowac do google translate lub odwiedzic strone https://www.rigshospitalet.dk/undersoegelse-og-behandling/undersoegelser/Sider/Nakkefold-skanning.aspx) :
Doubletesten - altså blodprøven - skal tages først. Det er bedst, at du får taget doubletesten i god tid, så blodprøvesvaret er klar til den dag, du skal nakkefoldsskannes. Blodprøven skal tages i perioden, hvor du er mellem 8 uger + 0 dage henne og 13 uger + 6 dage henne - men helst inden 10 uger + 0 dage
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 13:48
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0817ce009d98.jpg o to my:) jak widac, jeszcze o 2 dni odmłodzili mi okruszka:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 13:45
PixiDixi, kashanti, Magic, Agniechaaaa, po_prostu_ja, karolcia87, M@ziii, gapa25, Paulina.G, Lena21, Marikita lubią tę wiadomość
-
anecz_kaa wrote:Magic piekna fota! Ja mam tez tyłozgięcie i było to samo z jakiego przepisu robiłaś pierniki? Ja mam zamiar z "a ja to pierniczę",
Cynamonkowa a Ty na którą chodzisz na wizyty? tez prywatnie?
U nas we wro wizyta 180zł, a u was jak to wyglada?
a ja miałam plan rano posprzątać, ale już mam braki jeśli chodzi o energię i źle się czuje mnie strasznie mdli po duphastonie
muszę posprzątać i ogarnąć pranieMarikita lubi tę wiadomość
-
Cynamonkowa-samych dobrych wrażeń wizyty! pochwal sie potem
Dziewczyny jak ja lubię patrzeć na te wasze zdjęcia maluszkow jejciu piękne to ja dopiero idę teraz przed świętami... To będzie (zależy jak liczyć ) 11-12 tydzień. Wiec z drugiej strony będzie juz tyle widać... o ile sie nie obrazi ze znów mu przeszkadzamy i postanowi sie schowaćhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Kochane ja robię z banalnego przepisy pierniki do zjedzenia i dekoracji ale największy problem bo potrzebna jest przyprawą do pierników A ż nią przed świętami w zeszłym roku był problem. Ja jutro chce zakupić dodatkowe opakowania bo chce zrobić ich sporo wrzucić wam przepis?Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic wrote:Kochane ja robię z banalnego przepisy pierniki do zjedzenia i dekoracji ale największy problem bo potrzebna jest przyprawą do pierników A ż nią przed świętami w zeszłym roku był problem. Ja jutro chce zakupić dodatkowe opakowania bo chce zrobić ich sporo wrzucić wam przepis?
Magic lubi tę wiadomość
-
Cynamonkowaaa wrote:Ja dzisiaj idę na 15, czyli lada moment Tak, tak, prywatnie:) Chodizlam do tej pani doktor zanim zaszłam w ciąże i instynktownie poszłam tez teraz. Aczkolwiek, mam prywatna opiekę PZU a moja ginekolog nie ma z nimi podpisanej umowy.. Ostatnio tez trochę działa mi na nerwy i zastanawiam się czy nie zmienić lekarza na takiego który ma podpisana umowę z PZU, to miałabym darmowe wizyty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 13:56
-
Na mnie te opaski nie działały, ale moze dlatego ze dużo wymiotowalam, może gdyby tylko mnie mdlilo to by dzialalo, nie wiem gdzieś je mam ale ich na szczęście nie potrzebuje
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytykashanti lubi tę wiadomość
"Troszkę Nas Jest.."