X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się Was nadrobić, ale ciężko, całe dnie albo w pracy, albo z synkiem, zmęczona jestem bardzo i zasypiam na stojąco. W piątek powiedziałam w pracy, myślałam, że szef będzie zły, bo w sumie ta ciąża po niecałym roku odkąd wróciłam z macierzyńskiego, ale nie było tak źle. Mimo, że to już trzeci miesiąc się zaczyna, nadal nie mogę uwierzyć, że udało nam się tak szybko i że ta ciąża jest faktem ;-)
    udanych wizyt w tym tygodniu życzę :-) ja dopiero 19 grudnia, a wcześniej muszę zrobić tyle badań, że aż mi słabo :-/

Marikita lubi tę wiadomość

• krooolik Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa jak będziesz miała chwilę to zaznacz mi serduszko i dopisz Sosnowiec :-)

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaaa widzę że masz maluszka w podobnym wieku, do mojego :) Moje dziecko też hiperaktywne, żeby odpocząć poszłam do pracy na pół etatu ;)

Wczoraj po pracy bardzo źle się czułam, bolało mnie wszystko(co dziwne oprócz brzucha), na szczęście mam już od kilku dni spokój z plamieniami. Dziś w pracy więcej siedziałam i czuję się dużo lepiej fizycznie, za to pod koniec najadłam się strachu, na szczęście niepotrzebnie. Jutro Barbórka, mąż ma wolne i będzie cały dzień z nami w domu, więc będę miała okazję trochę poleżeć :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    Staram się Was nadrobić, ale ciężko, całe dnie albo w pracy, albo z synkiem, zmęczona jestem bardzo i zasypiam na stojąco. W piątek powiedziałam w pracy, myślałam, że szef będzie zły, bo w sumie ta ciąża po niecałym roku odkąd wróciłam z macierzyńskiego, ale nie było tak źle. Mimo, że to już trzeci miesiąc się zaczyna, nadal nie mogę uwierzyć, że udało nam się tak szybko i że ta ciąża jest faktem ;-)
    udanych wizyt w tym tygodniu życzę :-) ja dopiero 19 grudnia, a wcześniej muszę zrobić tyle badań, że aż mi słabo :-/
    Ja jadę jutro z całą listą, chyba mi z pół litra zabiiorą ;-) a koszzt 250zł wszystko razem...

l22n6iyek016fbg8.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja jadę jutro z całą listą, chyba mi z pół litra zabiiorą ;-) a koszzt 250zł wszystko razem...

W pierwszej ciąży jak robiłam to poszły cztery albo pięć fiolek i ponad 300, masakra po prostu ;-) powodzenia życzę, ja chwilę dochodziłam do siebie jak dobrze pamiętam :-)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    W pierwszej ciąży jak robiłam to poszły cztery albo pięć fiolek i ponad 300, masakra po prostu ;-) powodzenia życzę, ja chwilę dochodziłam do siebie jak dobrze pamiętam :-)
    hehe dlatego biorę ze sobą przyjaciółkę ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Czy Pani naprawdę nie potrafi się powstrzymać. Zdałam maturę. Pracowałam w dużej firmie medycznej a wcześniej w Telekomunikacji. Nikt nie czepiał się mojej dysleksji, dysgrafii tylko Pani...
    No doprawdy wzruszające... zdała pani maturę... osiągniecie zycia... nie znam nikogo, kto by matury nie zdał...
    Interesujące jest to, ze chwali sie pani dysleksja i dysgrafia przy robieniu podstawowych błędów ortograficznych. Co ma piernik do wiatraka?

Dysleksja – zaburzenia czynności czytania.
    Dysgrafia – zaburzenia w umiejętności pisania. UWAGA – nie, kretynie. Tu nie chodzi o to, że nie umiesz pisać ładnym językiem. Tu chodzi o brzydkie pismo, wiec zapomnij o tej wymówce przy piśmie na klawiaturze.
    Dysortografia – zaburzenie w pisaniu polegające na nagminnym popełnianiu błędów ortograficznych. (Pewnie to o to Ci chodziło).

Znam ludzi, którzy studiują prawo, historię czy inne nauki humanistyczne i mają udokumentowaną dysortografię. Ba, znam nawet jedną polonistkę, która to ma. Wszyscy piszą bezbłędnie. Dlaczego? Bo wiedzą, że sadzenie byków jest śmieszne i nie chcą być idiotami. Bo spędzili dużo czasu na uczeniu się poprawnej pisowni i udało im się. Bo przeczytali mnóstwo książek, bo nauczyli się regułek.

Jak dla mnie informowanie o dysortografii nie różni się niczym od informowania o grzybicy pochwy. Z tym się walczy!”

;)
    Sama mam papiery na dysleksje i na dysortografie a jednak moi rodzice mieli tyle rozumu w głowie, ze w związku z tym zapisali mnie na dodatkowe zajecia, gdzie uczyłam sie zasad pisowni na pamięć. Ale kazdy len znajdzie sobie wymówkę:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć zmieniają u Nas cała sieć wi fi i jutro dopiero bede mogła być bardziej dostępna ale chciałam prosić o kciuki o 17:15 mamy wizytę <3

P.s jutro wszystk nadrobię o cała lista bedzie aktylalna! Calyski

karolcia87, Tinnera, po_prostu_ja, Lena21, terka, Tincia, Marikita, Niecierpliwa123 lubią tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po okropnej nocy, pół nocy bolało mnie podbrzusze i nie wiem, czy to od jelit, czy od macicy. Wzielam nospe i zasnęłam, ale miałam same koszmary. :P

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaa i reszta wizytujących trzymamy kciuki :) ja też dzisiaj kiepska nocka o 3.30 pobudka bo dziecko z łóżka spadło i oczywiście trzeba było utulić i tak potem zasnąć nie umiałam przez ponad godzinę. Córa zostaje dzisiaj ze mną w domu bo zaczyna smarkać i tak będziemy siedziały dwie schorowane baby.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaś się obudziłam z bólem gardła, nosem zapchanym, dzieciaki pokasluja oj będzie ciekawie :(

"Troszkę Nas Jest.."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry. Witam sie z rana w 9 tygodniu I jednoczesnie przepraszam ze sie nie udzielam ale brak czasu I zmeczenie robia swoje. Mam nadzieje ze w drugim trymestrze bede miec wiecej energii.
    Mam wizyte na srode :)
    Agniecha dopisz mi serducho <3

PixiDixi, po_prostu_ja, Marikita lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny tak z innej beczki. Ja już od ponad miesiąca jestem na zwolnieuniu i wypłatę mojej pensji chyba właśnie przejął ZUS. Wypłatę mam płatną z góry, czyli 1 każdego miesiąca, ale teraz dostałam tylko 1/10 mojej wypłaty od pracowdawcy... Nie wiecie kiedy Zus wypłaca wynagrodzenie na zwolnieniu?
    Mojej koleżance wypłacił pierwsza z 30 dniowym opóźnieniem. Potem już regularne wpływy po każdym L4 bo ona nie miała wystawiane na miesiąc a co 21 dni

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że weekend był udany. Nasz bardzo. Rodzinny. Życzę wam miłego dnia. Chciałabym się też pożegnać. Oczywiście z ciążą wszystko w porządku jednak mój czas jest bardzo ograniczony. Dzieci zapełniają go na maksa. Drugi powód? Troll. Nie mam ochoty czytać wywodów tej sfrustrowanej życiem kobiety. Zwyczajnie nauczyłam się skreślać z swojego życia te osoby które poziomem sięgają krawężnika. Oczywiście poznałam tu fantastyczne osoby jednak ta jedna powoduje iż człowiek zaczyna myśleć o sobie negatywnie a zbyt długo pracowałam na to by lubić siebie. Dużo dobrego. Szczęśliwych ciąż. Dużo zdrowia. MM

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    No doprawdy wzruszające... zdała pani maturę... osiągniecie zycia... nie znam nikogo, kto by matury nie zdał...
    Interesujące jest to, ze chwali sie pani dysleksja i dysgrafia przy robieniu podstawowych błędów ortograficznych. Co ma piernik do wiatraka?

Dysgrafia – zaburzenia w umiejętności pisania. UWAGA – nie, kretynie. Tu nie chodzi o to, że nie umiesz pisać ładnym językiem. Tu chodzi o brzydkie pismo, wiec zapomnij o tej wymówce przy piśmie na klawiaturze.
    Dysortografia – zaburzenie w pisaniu polegające na nagminnym popełnianiu błędów ortograficznych. (Pewnie to o to Ci chodziło).

Znam ludzi, którzy studiują prawo, historię czy inne nauki humanistyczne i mają udokumentowaną dysortografię. Ba, znam nawet jedną polonistkę, która to ma. Wszyscy piszą bezbłędnie. Dlaczego? Bo wiedzą, że sadzenie byków jest śmieszne i nie chcą być idiotami. Bo spędzili dużo czasu na uczeniu się poprawnej pisowni i udało im się. Bo przeczytali mnóstwo książek, bo nauczyli się regułek.

Jak dla mnie informowanie o dysortografii nie różni się niczym od informowania o grzybicy pochwy. Z tym się walczy!”

;)
    Sama mam papiery na dysleksje i na dysortografie a jednak moi rodzice mieli tyle rozumu w głowie, ze w związku z tym zapisali mnie na dodatkowe zajecia, gdzie uczyłam sie zasad pisowni na pamięć. Ale kazdy len znajdzie sobie wymówkę:)
    Nie zna Pani mojej rodziny. Nie zna Pani mnie. Obraża ich Pani. To tylko świadczy o Pani. Nie jestem leniem. Ciężko pracuje. Godnie. Nie pyskiem jak Pani. Życie mało Panią nauczyło. Żal mi Pani. Mnie rodzice nauczyli szacunku. Wykształcona jestem. Staram się. Proszę zająć się swoim dzieckiem jeszcze nienarodzonym i modlić się by dziecko urodziło się zdrowe a nie obrażać innych. Zło wraca i wróci do Pani. Choć na Panią trzeba sobie zasłużyć. Bydło lepiej się traktuje niż Pani innych. Zwyczajny troll który pewnie zazdrości szczęścia innych.

PixiDixi, po_prostu_ja, M@ziii lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:

;)
    Kashanti nie wlaz durna babo tutaj nigdy. Obrazasz wartosciowych ludzi !won na swoj watek !

po_prostu_ja, M@ziii lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko bardzo szkoda,ze oodchodzisz...z Twoich postow przebilo sie Twoje cieplo i madrosc...jak znajdziesz czas odezwij sie,bede myslala cieplo o Tobie i zycze Tobie i calej Twojej rodzinie wszystkiego co najlepsze <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 07:43

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaa bardzo Cie prosze o napisanie posta do administracji o zbanowanie Kashanti. Dziewucha przegiela !

Lena21, Marikita, Agniechaaaa, anecz_kaa, Vanilka, melbusia88 lubią tę wiadomość

• Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Nie zna Pani mojej rodziny. Nie zna Pani mnie. Obraża ich Pani. To tylko świadczy o Pani. Nie jestem leniem. Ciężko pracuje. Godnie. Nie pyskiem jak Pani. Życie mało Panią nauczyło. Żal mi Pani. Mnie rodzice nauczyli szacunku. Wykształcona jestem. Staram się. Proszę zająć się swoim dzieckiem jeszcze nienarodzonym i modlić się by dziecko urodziło się zdrowe a nie obrażać innych. Zło wraca i wróci do Pani. Choć na Panią trzeba sobie zasłużyć. Bydło lepiej się traktuje niż Pani innych. Zwyczajny troll który pewnie zazdrości szczęścia innych.
    Muminko, zajrzyj do nas jak będziesz miała chwilę. Administracja na pewno zaraz zablokuje tego duńskiego trolla

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    Agniechaaaa jak będziesz miała chwilę to zaznacz mi serduszko i dopisz Sosnowiec :-)
    Dabrowa Gornicza pozdrawia :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ