X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Mnie dzisiaj też męczą obawy, obudziłam się w nocy i mnie kuło w prawym podbrzuszu, tam, gdzie jest dziecko. Zasnelam, ale sobie w razie co wzięłam nospe. Teraz mnie tak ciągnie w pachwinie. I oczywiście sie boję, że coś jest nie tak. :( Może powinnam jutro iść do jakiegoś lekarza? Bo mam źle przeczucia. ;( Piersi mnie nadal bolą, ale trochę mniej mnie mdli.
    Moim zdaniem to raczej normalne, wszystko się rozciąga, naciąga. I dużo robi nasza główka niestety :) Mnie też czasami w którymś roku piknie, albo rano jak czyściłam nos i psikłam to mnie zabolało w dole brzucha.

Cynamonkowaaa lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Ja tylko na chwilę bo jak to weekend. Rodzinnie ;)
    U nas Ok, jest jeden maluch serduszko bije widziałam. Ale nie opuszczał mi. Ciąża młodsza o 4 dni ale to żadna nowość dla mnie :) kolejna wizyta 16.12 z badaniami.
    Miłej niedzieli:*

Lena21, bbeczka91, Marikita lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Mnie dzisiaj też męczą obawy, obudziłam się w nocy i mnie kuło w prawym podbrzuszu, tam, gdzie jest dziecko. Zasnelam, ale sobie w razie co wzięłam nospe. Teraz mnie tak ciągnie w pachwinie. I oczywiście sie boję, że coś jest nie tak. :( Może powinnam jutro iść do jakiegoś lekarza? Bo mam źle przeczucia. ;( Piersi mnie nadal bolą, ale trochę mniej mnie mdli.

Nalia miałam podobnie, zadzwoniłam do lekarza, powiedział ze jeśli nie ma plamienia to leżeć więcej i wziąć nospe, jeśli nie przejdzie to dzwonic do niego

• Nalia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wszystkie odpowiedzi, wzięłam jeszcze jedną nospe i chyba przeszło. Leżeć za bardzo dzisiaj do ok 15 nie mogę, bo mam gości. Jak pojadą, to całe popołudnie będę leżała. Zarejestrowałam się do mojego lekarza na srode, ale jeśli będzie gorzej, to jutro do niego zadzwonię i zapytam o wolne miejsce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2017, 10:24

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny;) Mnie tez czasami coś pobolewa w podbrzuszu ale nigdy nie pomyślałam ze to może być coś złego. Mój lekarz, chociaż za każdym razem mu to mówię nie bierze tego jako coś dziwnego:) Moja mama tez mi mówiła ze miała podobnie i nic złego się nie działo :) Po tych wczorajszych rewolucjach nie czuje się najlepiej:( Mam nadzieje ze to zwykła niestrawność a nie zatrucie... Wymiotować już nie wymiotuje, potem miałam już tylko wzięty i obolały brzuch, rano lekka biegunka ale tak to czuje się jak po przejedzeniu, chociaż potem już praktycznie nic nie jadłam.

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mój lekarz mówi, ze to normalne, że może boleć brzuch - wszystko rośnie, rozciąga się i tak musi być. Co do braku objawów i mdłości to powiedzislat, że wbrew pozorom to też jest normalne, nie wszystkie kobiety mają mdłości, a nawet dotyczy to mniejszości:) dopóki nie ma płomień ani krwawień to niczym się nie przejmujcie:)

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Cześć dziewczyny;) Mnie tez czasami coś pobolewa w podbrzuszu ale nigdy nie pomyślałam ze to może być coś złego. Mój lekarz, chociaż za każdym razem mu to mówię nie bierze tego jako coś dziwnego:) Moja mama tez mi mówiła ze miała podobnie i nic złego się nie działo :) Po tych wczorajszych rewolucjach nie czuje się najlepiej:( Mam nadzieje ze to zwykła niestrawność a nie zatrucie... Wymiotować już nie wymiotuje, potem miałam już tylko wzięty i obolały brzuch, rano lekka biegunka ale tak to czuje się jak po przejedzeniu, chociaż potem już praktycznie nic nie jadłam.
    To typowy obiaw ciążowych mdłości i nie mdłości minie prędzej czy później:)Mnie trzymało trzy tyg od dwóch dni jest spokój zobaczymy co dalej :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Dziewczyny, mój lekarz mówi, ze to normalne, że może boleć brzuch - wszystko rośnie, rozciąga się i tak musi być. Co do braku objawów i mdłości to powiedzislat, że wbrew pozorom to też jest normalne, nie wszystkie kobiety mają mdłości, a nawet dotyczy to mniejszości:) dopóki nie ma płomień ani krwawień to niczym się nie przejmujcie:)
    A normalny jest ból taki jak na miesiączkę, tylko o wiele lżejszy?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A normalny jest ból taki jak na miesiączkę, tylko o wiele lżejszy?
    Miałam taki ostatnio, gin kazała mi wziąć no spę. Mówi, że jeśli nie jet zbyt duży i nie ma żadnych innych objawów to nie jest groźny.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile nospy można wziąć na 1 dzień?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A ile nospy można wziąć na 1 dzień?
    Jak wszystkie leki - trzeba uważać :) Myślę że 2-3 w dzień nie zaszkodzi. Ale najlepiej zapytać swojego gin. Mnie ostatnio jedna pomogła i miałam spokój.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    To typowy obiaw ciążowych mdłości i nie mdłości minie prędzej czy później:)Mnie trzymało trzy tyg od dwóch dni jest spokój zobaczymy co dalej :)
    Miałam wcześniej mdłości ale takich rewolucji jak po tych pieczarkach to jeszcze nie:O Pewnie masz racje, bo trzyma mnie cały czas, jest mi niedobrze, źle się czuje, ale nic poza tym mi się nie dzieje;) Obawiam się że dzisiaj poza przekąskami nic nie zjem, bo na samą myśl o obiedzie chce mi się wymiotować.

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Tincia Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Przenoszę się do Was z październikowego testowania. Termin porodu mam na 03 lipca 2018 :-)

po_prostu_ja, Nalia, Glass, Paula_071, Existenz, bbeczka91, Marikita lubią tę wiadomość

2 cykl starań
    w57vvfxm8ah8diet.png
    beta 26.10. 128,9
    beta 28.10. 382,33
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj :) miłego popołudnia i rośnijcie zdrowo :)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Tincia Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaczka kiedy masz kolejna wizytę? :-) ty jesteś z Poznania?

2 cykl starań
    w57vvfxm8ah8diet.png
    beta 26.10. 128,9
    beta 28.10. 382,33
  • Tincia Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Witaj :) miłego popołudnia i rośnijcie zdrowo :)
    Wzajemnie :-)

2 cykl starań
    w57vvfxm8ah8diet.png
    beta 26.10. 128,9
    beta 28.10. 382,33
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj odczuwam słabiej dolegliwości: mam mniej bolesne piersi i nie mam takich mdłości, to oczywiście powoduje mój niepokój. ;P

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Tincia Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja dzisiaj odczuwam słabiej dolegliwości: mam mniej bolesne piersi i nie mam takich mdłości, to oczywiście powoduje mój niepokój. ;P
    Ja mam podobnie wczoraj wymioty i ledwo żyłam,a dziś żadnych dolegliwości...

2 cykl starań
    w57vvfxm8ah8diet.png
    beta 26.10. 128,9
    beta 28.10. 382,33
  • Ove Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Wydaje mi się ze im starsza ciaza, tym objawy mijają ;) nie denerwuj się :)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam mija weekend? U nas byli moi rodzice i udało się nam ukryć przed nimi mój stan. :D chcemy poczekać z nowina do Wigilii. Jednakże język mnie świezbil i przyznałam się mojej kuzynce. Okazuje się, że ona miała identyczne objawy jak ja. :) A ma 3 córki. Smialysmy się, że pewnie to też córka, ale w sumie ja cały czas byłam pewna, że to syn. XD zobaczymy, dla mnie ważne, żeby było zdrowe.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ