X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam troche intymne pytanie.
    Jak u Was ze wspolzyciem? Bo ja od owulacji nic. Czyli od 3tygodni post bo nie ukrywam ze sie boje,ale M nalega. Ginekolog mowila ze mozna ale mam obawy

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Jak u Was ze wspolzyciem? Bo ja od owulacji nic. Czyli od 3tygodni post bo nie ukrywam ze sie boje,ale M nalega. Ginekolog mowila ze mozna ale mam obawy
    Ja też się obawiałam...ale troche szkoda M ;) Skoro lekarz nie zakazuje to czemu nie ;)

Zielona1911 lubi tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce zamówić ten segregator :)

Karolinka super wieści z wizyty :) <3 a na kiedy termin?

Zielona my nic od transferu i jeszcze długo nic nie bedzie o ile nie do końca... ale mój M nawet nie zaczyna tego tematu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 21:23

Zielona1911 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja tez chce zamówić ten segregator :)

Karolinka super wieści z wizyty :) <3 a na kiedy termin?

Zielona my nic od transferu i jeszcze długo nic nie bedzie o ile nie do końca... ale mój M nawet nie zaczyna tego tematu :)
    Tak ginekolog Wam zalecil?

• kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:

Ja tuz po testach mialam obawy przed przytulankami, ale po pierwszym usg z pecherzykiem mi przeszlo, bo az sama bardzo chcialam ;) ale poczatkowo ciezko mi sie bylo rozluznic ;) ale poki nie ma wystajacego brzuszka, to jeszcze latwo :)

Paulina.G lubi tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Tak ginekolog Wam zalecil?
    Tak niedość ze ciaza z on vitro to jeszcze mnoga wiec wysokiego ryzyka nie ma co ryzykowac :)

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przytulanki o raczej, tzn mozr trochę mniej bo ja się boję ale drugi trymerst Dla mnie zawsze najlepszy był i oby teraz tak było.

"Troszkę Nas Jest.."
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, ale jestem troche podłamana bo ciąża jest młodsza :( w którym tyg miałeście pecherzyk ciążowy 3mm? Beta na szczescie podskoczyła z 250 na 1710 ( 5 dni) wiec przyrosty ok, narazie mam czekac :(

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka trzymam kciuki by wszystko było ok, kiedy teraz do lekarza? I który wtedy tc masz teraz?

"Troszkę Nas Jest.."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja już po wizycie, ale jestem troche podłamana bo ciąża jest młodsza :( w którym tyg miałeście pecherzyk ciążowy 3mm? Beta na szczescie podskoczyła z 250 na 1710 ( 5 dni) wiec przyrosty ok, narazie mam czekac :(
    Ja mialam 2mm w 4t4d. Ale proponuje sie nie zamartwiac i nie czytac internetu i nie porownywac bo ja strasznie panikowalam niepotrzebnie :)

Musze sie jakos zebrac z tym sexem,mysle ze bezpieczna pozycja jest na łyzeczki od boku.

• Sanka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o przytulanki to my cały czas uskuteczniamy i w pierwszej ciąży też były regularnie aż do samego końca ;) szczerze mówiąc to nie wyobrażam sobie roku bez seksu (mój mąż tym bardziej ;) ) więc jeśli nie macie przeciwwskazań to nie ma co sobie żałować i czego się bać, nawet duży brzuch nie jest przeszkoda. Wtedy tylko wiadomo że w innych pozycjach jest wygodniej :)

Zielona1911, anecz_kaa, Tinnera lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko tak sobie mysle, ze skoro wy miałyscie ovu oko 10/12 z tegp co pamietam, a ja ok 20 to powinno byc ok

Sanka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2017, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Ja też się obawiałam...ale troche szkoda M ;) Skoro lekarz nie zakazuje to czemu nie ;)
    Mi doktorka powiedziała, że wszystko można. Współżyć, biegać, pływać, jeździć na rowerze jeśli wcześniej sie to robiło:)

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeśli ciąża nie jest zagrożona to oczywiście ze mozna wszystko.
    Ja przy blizniaczej mialam ok tylko trochę drugiego trymestru, pol ciąży przelezane, takze rozumiem dziewczyny Wasz strach.

"Troszkę Nas Jest.."
  • Katka_ Znajoma

Wysłany: 10 listopada 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja czekam na pierwsza wizytę u lekarza i zobaczymy co z seksem u nas.
    Wyjeżdżam dzis na rodzinka na weekend i wpadłam życzyć Wam udanego i spokojnego weekendu.

hchy9jcg8bild9ko.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka daj znać jak po wizycie :)

"Troszkę Nas Jest.."
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do seksu to i ja mam tyle obaw, ze chyba jeszcze się wstrzymam, ale to nie znaczy że mój mąż jest poszkodowany - zawsze można mu jakoś pomoc :)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wogóle czytałam wczoraj, że cokolwiek widać na usg dopiero gdy beta jest na poziomie 1500/1700 :) nawet nie wiedzialam

• Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy, dziś rano obudził mnie dosyć silny ból brzucha . Nie był to ból podbrzusza tylko bardziej całego brzucha, i był napięty . Czy myślicie , że dzieje się coś złego?? ;/, bardzo się boję, że czeka mnie powtórka z poprzedniej historii (poronienie biochemiczne). Nie mam żadnych plamień, teraz brzuch raczej nie boli, a wczorajsza beta wyszła prawidłowo (2652).
    Pierwsza wizyta u lekarza dopiero w przyszłym tygodniu. Co myślicie?

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Katka_ Znajoma

Wysłany: 10 listopada 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera dam znac ale wizyta dopiero w czwartek i to jeszcze na 17

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 08:39

Tinnera lubi tę wiadomość

hchy9jcg8bild9ko.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ