X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam troche intymne pytanie.
    Jak u Was ze wspolzyciem? Bo ja od owulacji nic. Czyli od 3tygodni post bo nie ukrywam ze sie boje,ale M nalega. Ginekolog mowila ze mozna ale mam obawy

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Jak u Was ze wspolzyciem? Bo ja od owulacji nic. Czyli od 3tygodni post bo nie ukrywam ze sie boje,ale M nalega. Ginekolog mowila ze mozna ale mam obawy
    Ja też się obawiałam...ale troche szkoda M ;) Skoro lekarz nie zakazuje to czemu nie ;)

Zielona1911 lubi tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce zamówić ten segregator :)

Karolinka super wieści z wizyty :) <3 a na kiedy termin?

Zielona my nic od transferu i jeszcze długo nic nie bedzie o ile nie do końca... ale mój M nawet nie zaczyna tego tematu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 21:23

Zielona1911 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja tez chce zamówić ten segregator :)

Karolinka super wieści z wizyty :) <3 a na kiedy termin?

Zielona my nic od transferu i jeszcze długo nic nie bedzie o ile nie do końca... ale mój M nawet nie zaczyna tego tematu :)
    Tak ginekolog Wam zalecil?

• kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:

Ja tuz po testach mialam obawy przed przytulankami, ale po pierwszym usg z pecherzykiem mi przeszlo, bo az sama bardzo chcialam ;) ale poczatkowo ciezko mi sie bylo rozluznic ;) ale poki nie ma wystajacego brzuszka, to jeszcze latwo :)

Paulina.G lubi tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Tak ginekolog Wam zalecil?
    Tak niedość ze ciaza z on vitro to jeszcze mnoga wiec wysokiego ryzyka nie ma co ryzykowac :)

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przytulanki o raczej, tzn mozr trochę mniej bo ja się boję ale drugi trymerst Dla mnie zawsze najlepszy był i oby teraz tak było.

"Troszkę Nas Jest.."
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, ale jestem troche podłamana bo ciąża jest młodsza :( w którym tyg miałeście pecherzyk ciążowy 3mm? Beta na szczescie podskoczyła z 250 na 1710 ( 5 dni) wiec przyrosty ok, narazie mam czekac :(

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka trzymam kciuki by wszystko było ok, kiedy teraz do lekarza? I który wtedy tc masz teraz?

"Troszkę Nas Jest.."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja już po wizycie, ale jestem troche podłamana bo ciąża jest młodsza :( w którym tyg miałeście pecherzyk ciążowy 3mm? Beta na szczescie podskoczyła z 250 na 1710 ( 5 dni) wiec przyrosty ok, narazie mam czekac :(
    Ja mialam 2mm w 4t4d. Ale proponuje sie nie zamartwiac i nie czytac internetu i nie porownywac bo ja strasznie panikowalam niepotrzebnie :)

Musze sie jakos zebrac z tym sexem,mysle ze bezpieczna pozycja jest na łyzeczki od boku.

• Sanka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o przytulanki to my cały czas uskuteczniamy i w pierwszej ciąży też były regularnie aż do samego końca ;) szczerze mówiąc to nie wyobrażam sobie roku bez seksu (mój mąż tym bardziej ;) ) więc jeśli nie macie przeciwwskazań to nie ma co sobie żałować i czego się bać, nawet duży brzuch nie jest przeszkoda. Wtedy tylko wiadomo że w innych pozycjach jest wygodniej :)

Zielona1911, anecz_kaa, Tinnera lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko tak sobie mysle, ze skoro wy miałyscie ovu oko 10/12 z tegp co pamietam, a ja ok 20 to powinno byc ok

Sanka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2017, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Ja też się obawiałam...ale troche szkoda M ;) Skoro lekarz nie zakazuje to czemu nie ;)
    Mi doktorka powiedziała, że wszystko można. Współżyć, biegać, pływać, jeździć na rowerze jeśli wcześniej sie to robiło:)

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeśli ciąża nie jest zagrożona to oczywiście ze mozna wszystko.
    Ja przy blizniaczej mialam ok tylko trochę drugiego trymestru, pol ciąży przelezane, takze rozumiem dziewczyny Wasz strach.

"Troszkę Nas Jest.."
  • Katka_ Znajoma

Wysłany: 10 listopada 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja czekam na pierwsza wizytę u lekarza i zobaczymy co z seksem u nas.
    Wyjeżdżam dzis na rodzinka na weekend i wpadłam życzyć Wam udanego i spokojnego weekendu.

hchy9jcg8bild9ko.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka daj znać jak po wizycie :)

"Troszkę Nas Jest.."
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do seksu to i ja mam tyle obaw, ze chyba jeszcze się wstrzymam, ale to nie znaczy że mój mąż jest poszkodowany - zawsze można mu jakoś pomoc :)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wogóle czytałam wczoraj, że cokolwiek widać na usg dopiero gdy beta jest na poziomie 1500/1700 :) nawet nie wiedzialam

• Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy, dziś rano obudził mnie dosyć silny ból brzucha . Nie był to ból podbrzusza tylko bardziej całego brzucha, i był napięty . Czy myślicie , że dzieje się coś złego?? ;/, bardzo się boję, że czeka mnie powtórka z poprzedniej historii (poronienie biochemiczne). Nie mam żadnych plamień, teraz brzuch raczej nie boli, a wczorajsza beta wyszła prawidłowo (2652).
    Pierwsza wizyta u lekarza dopiero w przyszłym tygodniu. Co myślicie?

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Katka_ Znajoma

Wysłany: 10 listopada 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera dam znac ale wizyta dopiero w czwartek i to jeszcze na 17

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 08:39

Tinnera lubi tę wiadomość

hchy9jcg8bild9ko.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ