X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Dziewczyny jadę do szpitala. Mocno żywa krwią krwawię. Nie boli brzuch ani nic
    Kochana kciuki.no kto.jak nie ja Ciebie rozumiem!

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Dziewczyny jadę do szpitala. Mocno żywa krwią krwawię. Nie boli brzuch ani nic
    :(

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pytał w jakim tygodniu była Alfą z tego co pamietam miała termin na 3 lipca ja mam na 4 wiec była na podobnym etapie :(

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też w kiepskiej formie. Mdłości męczą brzuch jak bolal.boli. biore magnez. Leżę. I jest srako. Staram się zawsze patrzeć pozytywnie i tak samo pisać myśleć ale odechciało mi się wszystkiego.

Marikita lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam ograniczyc karmienie w.nocy wogole. Lena się obudziła zrobila afere nie dała się ululac oszukac herbatka. Skończyło się cycem. Takie nasze odstawianie.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ja dziś też w kiepskiej formie. Mdłości męczą brzuch jak bolal.boli. biore magnez. Leżę. I jest srako. Staram się zawsze patrzeć pozytywnie i tak samo pisać myśleć ale odechciało mi się wszystkiego.
    A ja dziś bez mdłości jak narazie. Jupii :D właśnie wcinam ciasta bo jeden strażak odchodzi dziś na emeryturę (ma 48 lat :p - w straży tak jest) także jest mi słodko i błogo.
    Staram się za dużo nie myśleć, żyję jak dawniej. Może tylko więcej leków mam i twardy brzuch na wieczór ale nie poczytuję internetu - oprócz tego forum ;) bo chyba bym bzika dostała.

Marikita, magdaaq, PixiDixi, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    A ja dziś bez mdłości jak narazie. Jupii :D właśnie wcinam ciasta bo jeden strażak odchodzi dziś na emeryturę (ma 48 lat :p - w straży tak jest) także jest mi słodko i błogo.
    Staram się za dużo nie myśleć, żyję jak dawniej. Może tylko więcej leków mam i twardy brzuch na wieczór ale nie poczytuję internetu - oprócz tego forum ;) bo chyba bym bzika dostała.
    u mnie dzisiaj też bez większych mdłości ... ale dostaję bzika po tym co przeczytałam na forum :-(

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Miałam ograniczyc karmienie w.nocy wogole. Lena się obudziła zrobila afere nie dała się ululac oszukac herbatka. Skończyło się cycem. Takie nasze odstawianie.
    U nas siostra męża karmi mała ponad dwa lata i mała tak się nauczyła, ze teraz wszsytko wymusza.Nie wiem jak u mnie będzie, nigdy piersią nie karmiłam, ale jak widzę co teraz mała wyprawia to chyba lepiej odstawić wcześniej jak dziecko jeszcze tak nie koduje.Zobaczymy jak to będzie u mnie ;) Jak pracowałam w żłobku od razu można było rozpoznać dzieci, które były długo karmione niektóre musiały mieć przeciery a nie zupy zeby nie były przyzwyczajone do gryzienia a każdy większy ziemniak to była tragedia mimo, ze zupy były naprawdę dostosowane do wieku dziecka.U małej jest podobnie tylko cycek wszsytko inne jest bee a przecież na tym etapie mleko już nie jest tak wartościowe i dziecko musi jeść inne rzeczy.Twoja mała tez pewnie je inne rzeczy a mleczko jest tylko dodatkiem a u niej to sprawa czystego lenistwa bo nie chce jej się gotować wrr.

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Wszystko jest okej. Ale zastanawia mnie jedna rzecz. Jak byłam tydzień temu u ten drugiej pani doktor to był 7+6 a dzisiaj będąc u mojej pani doktor jest 8+0... Niby ze się wyrównało do miesiączki ale czy to dobrze? Nie mówiłam jej nic ze byłam u innego lekarza...Dziecko urosło tylko o 13mm. Tutaj na pewno był gorszy aparat usg bo gorzej wszystko było widać ale sama nie wiem co o tym myśleć...

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    U nas siostra męża karmi mała ponad dwa lata i mała tak się nauczyła, ze teraz wszsytko wymusza.Nie wiem jak u mnie będzie, nigdy piersią nie karmiłam, ale jak widzę co teraz mała wyprawia to chyba lepiej odstawić wcześniej jak dziecko jeszcze tak nie koduje.Zobaczymy jak to będzie u mnie ;) Jak pracowałam w żłobku od razu można było rozpoznać dzieci, które były długo karmione niektóre musiały mieć przeciery a nie zupy zeby nie były przyzwyczajone do gryzienia a każdy większy ziemniak to była tragedia mimo, ze zupy były naprawdę dostosowane do wieku dziecka.U małej jest podobnie tylko cycek wszsytko inne jest bee a przecież na tym etapie mleko już nie jest tak wartościowe i dziecko musi jeść inne rzeczy.Twoja mała tez pewnie je inne rzeczy a mleczko jest tylko dodatkiem a u niej to sprawa czystego lenistwa bo nie chce jej się gotować wrr.
    Lenka.od 6 mca jest na BLW i je wszystko w kawałkach nie ma.papek. potrafi gryzc lykac mielic itp. Zupy.pije z kubka Doidy a herbatke.z bidonu.
    Mleko matki.nigdy nie traci wartosci zawsze będzie wartościowe i dostosowuje sie.do.potrzeb dziecka jego.wieku i.nawet.podczas choroby. Owszem.po 12 mcu jest to.dodatek a nie staly.pokarm ale.jesli do 12 mca bylo to podstawa.jej diety nie mozna.oczekiwać ze 12.5 miesieczna dziewczynka zrozumie zr mamusia musi jej to zabrac

Marikita, Carolline lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Jestem po wizycie. Wszystko jest okej. Ale zastanawia mnie jedna rzecz. Jak byłam tydzień temu u ten drugiej pani doktor to był 7+6 a dzisiaj będąc u mojej pani doktor jest 8+0... Niby ze się wyrównało do miesiączki ale czy to dobrze? Nie mówiłam jej nic ze byłam u innego lekarza...Dziecko urosło tylko o 13mm. Tutaj na pewno był gorszy aparat usg bo gorzej wszystko było widać ale sama nie wiem co o tym myśleć...
    ja się nie znam, bo nie wiem jak to wygląda w rzeczywistości - u mnie pierwsza ciąża, więc niestety nie uspokoję Ciebie, ale podejrzewam, że wszystko jest ok :* skoro lekarz tak mówi trzeba wierzyć :)

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    u mnie dzisiaj też bez większych mdłości ... ale dostaję bzika po tym co przeczytałam na forum :-(

Wiem, mi też jest bardzo smutno i mam małe obawy zawsze jak coś mnie ukłuje czy zaboli. Ale odsuwam od siebie te myśli ponieważ tak naprawdę nic się nie dzieje. Wszystko się rozciąga i przygotowuje. Rozumiem Panie co w pierwszej ciąży są ;) Ale internet to często zły doradca.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Sa niestety spore rozbieżności w usg. Zalezy jakie ma.gin. kiedy masz.wizyte u swojej gin? Nie martw.sie na zapas..dziecko żyje rosnie. Jedno.rosnie szybciej drugie wolniej.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Ja ci powiem, że ja np nie sugeruję się tym co pisze na usg jeśli lekarz nie ma zastrzeżeń. Zawsze liczyłam tak jak mam wpisane w karcie ciązy. Jakbym tak sprawdzała co tam pisze z usg jaki tydzień i wielkość to bym kręćka dostałą ;) No ale to tylko moje zdanie.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    A może to właśnie wina tego gorszego aparatu, znajoa chodzi do dwóch lekarzy, do jednego dobrym usg i do drugiego z gorszym i na tym gorszym zawsze wychodzi ze niby ciąża mniejsza i dzidzia mniejsza..

"Troszkę Nas Jest.."
  • Margaretka tol Debiutantka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno tu nie zaglądałam i jak zobaczyłam ilość postów to spędziłam niemal 3 dni na nadrabianiu :)
    Cieszy mnie, że u większości z Was ciąże przebiegają prawidłowo. Przykro mi Alfa, że spotkała cię, tak ogromna strata,bardzo współczuję.

Ja wczoraj miałam drugą wizytę u lekarza i ciąża rozwija się prawidłowo, maluszek rośnie :) poród na 8 lipca.

Dziewczyny, pewnie jak większość z was stresuję, się przed każdą wizytą. Rozmawiałam z mamą i teściową i one przez całą ciąże były raptem na dwóch wizytach kontrolnych, tak to kiedyś wyglądało. A my w dzisiejszych czasach niemal na bieżąco możemy kontrolować rozwój maluszków.

Zapomniałam wczoraj zapytać lekarza, czy ciągłe bóle głowy to normalny objaw ciąży dlatego chciałam was zapytać, czy którąś z was też męczy uporczywy ból głowy, jakby ciśnieniowy i co można na to zaradzić. Pozdrawiam Was mamuśki :-) trzymajcie się dzielnie. PS czy zauważyłyście już, że rośnie wam brzuszek?

Marikita, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To była wizyta u mojej gine właśnie. Ja wiem ze mogą być rozbieżności ale nawet w karcie ciazy jest napisane: 4.12- 7+1; 15.12- 8+0. I to są odczyty z tego samego usg. Ginekolog powiedział ze wyrównało się do terminu z miesiączki i ze jest dobrze- tylko tyle.

Urszulka89, PixiDixi lubią tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    To była wizyta u mojej gine właśnie. Ja wiem ze mogą być rozbieżności ale nawet w karcie ciazy jest napisane: 4.12- 7+1; 15.12- 8+0. I to są odczyty z tego samego usg. Ginekolog powiedział ze wyrównało się do terminu z miesiączki i ze jest dobrze- tylko tyle.
    Miałam zacytować a polubiłam ;) ale tez jest ok
    skoro wszystko wygląda na ok to nie ma co się stresować i analizować ;) Na takim wczesnym etapie ciązy różny jest ten przyrost. Raz może być większy raz mniejszy. Najważniejsze że wg lekarza jest ok :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka trzymam kciuki!

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ineczka yez mam takie wnioski :( ,srednia ze wzgledow zdrowotnych karmilam 2 miesiace teraz je wszystko no oprocz wątróbki najstarsza karmilam ponad 1.5 roku i jest masakra tego nie tamto nie i wogole taka jakas zywieniowo dziwna a najgorzej z najmlodsza ma 2.5 roku i di tej pory sloiczki i caly czas wybrzydza. Juz nie przekonam sie do dlugiego karmienia bo w przypadku moich dzieci na swoj sposob to je uposledzilo zywieniowo na swoj sposob i tez potrafia wymuszac niestety np.wymiotujac jedzenie,ktore nie pasuje....

‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ