X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka to przez heparyne i acard tak obstawiam,jestem myslami z Tobą. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 11:27

Marikita lubi tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Jestem po wizycie. Wszystko jest okej. Ale zastanawia mnie jedna rzecz. Jak byłam tydzień temu u ten drugiej pani doktor to był 7+6 a dzisiaj będąc u mojej pani doktor jest 8+0... Niby ze się wyrównało do miesiączki ale czy to dobrze? Nie mówiłam jej nic ze byłam u innego lekarza...Dziecko urosło tylko o 13mm. Tutaj na pewno był gorszy aparat usg bo gorzej wszystko było widać ale sama nie wiem co o tym myśleć...
    Kochana mi inną gin po 2 tyg od wizyty u prowadzącej ciąże robiła ust z powodu krwawienia,tak zmierzyła małą że wyszła o kilka dni młodsza niż zmierzyła prowadzącą. Nie ma czym się matrwić:)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ineczka yez mam takie wnioski :( ,srednia ze wzgledow zdrowotnych karmilam 2 miesiace teraz je wszystko no oprocz wątróbki najstarsza karmilam ponad 1.5 roku i jest masakra tego nie tamto nie i wogole taka jakas zywieniowo dziwna a najgorzej z najmlodsza ma 2.5 roku i di tej pory sloiczki i caly czas wybrzydza. Juz nie przekonam sie do dlugiego karmienia bo w przypadku moich dzieci na swoj sposob to je uposledzilo zywieniowo na swoj sposob i tez potrafia wymuszac niestety np.wymiotujac jedzenie,ktore nie pasuje....
    U nas jest inaczej. Moja dziewczyneczka je wszystko syn byl krotko na cycu.i.do.dzis wysmradza

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może faktycznie po prostu się wyrównało do terminu z miesiączki... Akurat ta lekarka jakby coś było nie tak to by mnie nastraszyla. Pójdę jeszcze do tej drugiej lekarki i możliwe ze już zostanę u niej na stałe ;)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam drugą wizytę 27.12 a usg genetyczne 8 stycznia. ostatnio ciąża była dzień starsza niż termin @ :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Magda,ze masz normalnie,fajnie ,a u nas jak widzisz padaka z jedzeniem.Staje na glowie by jadly :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 11:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jak ginka badała na innym sprzęcie to odrazu mówiła Ze mierzy maluchy ale najwazniejsze to wymiary na tum samym sprzęcie co zawsze

PixiDixi, magdaaq lubią tę wiadomość

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa centauri bardzo mi przykro, wiem dokładnie przez co przechodzisz, przytulam mocno. Daj sobie czas i prawo do płaczu. Jeszcze i dla Ciebie wyjdzie słońce, jestem tego pewna.

Muminka trzymam kciuki, byłam na Twoim miejscu ledwie tydzień temu i supermiła pielęgniarka w izbie przyjec powiedziala, ze mają często u kobiet we wczesnej ciazy krwawienia i naprawde większość kończy się tylko na strachu i jest ok. Trzymam kciuki.

PixiDixi, magdaaq, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 grudnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja mam drugą wizytę 27.12 a usg genetyczne 8 stycznia. ostatnio ciąża była dzień starsza niż termin @ :)
    U mnie od początku była kilka dni starsza a teraz nagle jak wg terminu miesiączki i to mnie zmartwiło. Ja mam prenatalne 9.01 wiec mamy prawie w tym samym czasie :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10

Wysłany: 15 grudnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Mnie jak ginka badała na innym sprzęcie to odrazu mówiła Ze mierzy maluchy ale najwazniejsze to wymiary na tum samym sprzęcie co zawsze
    No ja miałam na tym samym sprzęcie 4.12 i dzisiaj. I kilku dni brakuje...A lekarz ucieszony ze się wyrównało do terminu z miesiączki wiec ja już sama nie wiem.

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Wiem Magda,ze masz normalnie,fajnie ,a u nas jak widzisz padaka z jedzeniem.Staje na glowie by jadly :(
    Ja mam tak z Oskim...a ma.9 lat...

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Byłam na izbie. Dzidziuś żyje. Serduszko 148. W wypisie mam tak: macica powiększona. Odpowiada 9 tygodniowi ciąży.
    Szyjka utrzymana, ujście zewnętrzne zamknięte. Ex utero krwawienie ciemna krwią. Przydatki obustronne bez zmian.

Mam leżeć i tylko na siusiu

Pytałam o acard i Neoparin. Lekarz na izbie twierdzi że to nie od tego. On nie wie co gdzie i jak. Wizyta w środę. Denerwuje się.

PixiDixi, Marikita, Nalia, magdaaq, Andziula_1988, Kinga40, Glass, Lena21 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

Wysłany: 15 grudnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Jestem. Byłam na izbie. Dzidziuś żyje. Serduszko 148. W wypisie mam tak: macica powiększona. Odpowiada 9 tygodniowi ciąży.
    Szyjka utrzymana, ujście zewnętrzne zamknięte. Ex utero krwawienie ciemna krwią. Przydatki obustronne bez zmian.

Pytałam o acard i Neoparin. Lekarz na izbie twierdzi że to nie od tego. On nie wie co gdzie i jak. Wizyta w środę. Denerwuje się.
    Najważniejsze ze dzidziuś żyje! Badz dobrej myśli <3

PixiDixi, muminka83 lubią tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka najwazniejsze ze maluch cały!!! Leż, leż i jeszcze taz leż odpoczywaj bedzie dobrze

muminka83 lubi tę wiadomość

• Marikita Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:

Muminku :-* tak dzisiaj nabrałam do głowy, że cały czas odświeżałam i czekałam na wieści od Ciebie ... cieszę się bardzo, że bije <3
    odpoczywaj ile jesteś w stanie!
    trzymam kciuki!

muminka83 lubi tę wiadomość

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:

Kochana masz to samo co ja. Nie znane źródło krwawienia. Trzymaj się i pisz.na.biezaco

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:

Super, że wszystko okej :) :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ktoś pytał w jakim tygodniu była Alfą z tego co pamietam miała termin na 3 lipca ja mam na 4 wiec była na podobnym etapie :(
    Ja pytałam, bo tak mi się zdawało, że ten sam termin co ja. A już myślałam, że największe zagrożenie minęło.

dqpri09kh0x52aib.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Kochana masz to samo co ja. Nie znane źródło krwawienia. Trzymaj się i pisz.na.biezaco
    A ty .... Bolał cię brzuch bo mnie nic. Zwyczajnie rano było ok. Dobrze się czułam. Wzięłam o 8 lek na tarczycę i po 9 chlust nie z tego ni z owego

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    A ty .... Bolał cię brzuch bo mnie nic. Zwyczajnie rano było ok. Dobrze się czułam. Wzięłam o 8 lek na tarczycę i po 9 chlust nie z tego ni z owego
    Jejku, dobrze że z dzidzią ok

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ