X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Nie możemy myśleć non stop że coś jest nie tak bo cała ciąża tak przeleci :/ Trzeba myśleć pozytywnie. Mimo wszystko...
    Nie ma innego wyjścia. Pozytywne myślenie. Staram się o tym nie zapomnieć.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ja nadal ciut brudze bole mam i nadal wiem że ciąża jest wysokiego ryzyka mimo ze wg usg to juz ponad 12tydz. W poniedzialek dużo się wyjaśni ale nadal jestem przygotowana psychicznie na wszystko
    A jak długo krwaailas tak mocno ? Teraz tylko brudzisz. W międzyczasie byłaś chyba u lekarza albo mi coś się myli. Musi być dobrze. Nie ma wyjścia. Jednak serce na moment mi zatrzymało się.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Nie ma innego wyjścia. Pozytywne myślenie. Staram się o tym nie zapomnieć.
    Nie wiem jak ciężko myśleć pozytywnie w takich chwilach i mam nadzieję, że nigdy nie poczuję. Ale pozytywne myślenie przyciąga pozytywne zzdarzenia :)

muminka83, PixiDixi lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co Dziewczyny nie do konca jednak jestem szczęśliwa z tego detektora...
    Dzisiaj jak przylozylam glowice to wyskoczylo mi tetno powyzej 202 i bylo mi delikatnie ujmujac ciezko. Po kilku minutach lezenia i starania sie wyciszyc ponownie zlapalam w tym samym miejscu juz 138 a z drugiej strony malucha zlapalam z tetnem 128 . Zastanawiam sie czy to mogl byc powiedzmy "psikus"sprzetu czy faktycznie takie tetno bo jak to drugie to mam chyba powazna sytuacje.

A i jeszcze cos szukalam takich konkretnych danych o tetnie w 11 tc i jakos brakuje mi ich...
    Wydaje mi sie,ze tetno 128 w 11 tc to troche malo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 13:32

• Glass Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie im bliżej do usg tym bardziej świruję :). Zobaczę dzidziusia we wtorek to się uspokoję. Nie wiem czy wizyty przed samymi świętami to był dobry pomysł. Jakby coś było nie tak to cała rodzina będzie miała zrypane święta. Teściowie szaleją z radości, nie mam pojęcia jak bym im to wszystkim powiedziała.
    Zdarzają wam się bardzo małe plamienia po stosunku? Takie, że tylko na papierze... Chyba miałam tam jakąś nadżerkę, ale kto wie.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Zwróciłam właśnie uwagę, że nic niepokojącego nie pisała. Nie wiedziałam, że serduszko może przestać bić i nie ma objawów :(

Niestety tak się zdarza, to się nazywa poronienie zatrzymane. Ja się półtora roku temu dowiedziałam z usg, że maluszek zmarł, a usg zrobiłam bo nagle odeszły mi wszystkie objawy, mdłości, zmęczenie, wszystko na raz, ale nie było bólu brzucha, krwawienia, nic kompletnie, nasze dziecko odeszło w ciszy. I to jest bardziej przerażające niż objawowe poronienie. Tak jakby twoje ciało nie chciało się rozstać z maluchem, mimo, że jego już nie ma. Dlatego zostaje taki strach przed każdą wizytą

• Glass Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dzisiaj jak przylozylam glowice to wyskoczylo mi tetno powyzej 202 i bylo mi delikatnie ujmujac ciezko. Po kilku minutach lezenia i starania sie wyciszyc ponownie zlapalam w tym samym miejscu juz 138 a z drugiej strony malucha zlapalam z tetnem 128 . Zastanawiam sie czy to mogl byc powiedzmy "psikus"sprzetu czy faktycznie takie tetno bo jak to drugie to mam chyba powazna sytuacje.

A i jeszcze cos szukalam takich konkretnych danych o tetnie w 11 tc i jakos brakuje mi ich...
    Myślę, że nie potrzebnie kupiłaś. Jestem pewna, że serduszka ok, a tylko się stresujesz :).

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety tez tak zaczynam myslec...

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:

Z całym szacunkiem i od razu mówię że nie chcę nikogo urazić :) Dlatego ja nie miałam w poprzedniej ciąży takiego cuda i teraz też nie bo chyba bym kręćka dostała :)

Carolline lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:

Tętno zmienia wartość. Jest ok.

PixiDixi, Cynamonkowaaa lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się co raz bardziej martwię bo spojrzałam teraz na zdjęcie usg z przed tygodnia i dziecko miało 1,37cm a dzisiaj 1,5cm... Ja wiem ze te dwa badania były na różnych sprzętach ale byłaby tak duża różnica? Bo z tego wychodzi ze dziecko urosło 1mm... Próbuje się umówić do tej drugiej lekarki;(

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Niestety tak się zdarza, to się nazywa poronienie zatrzymane. Ja się półtora roku temu dowiedziałam z usg, że maluszek zmarł, a usg zrobiłam bo nagle odeszły mi wszystkie objawy, mdłości, zmęczenie, wszystko na raz, ale nie było bólu brzucha, krwawienia, nic kompletnie, nasze dziecko odeszło w ciszy. I to jest bardziej przerażające niż objawowe poronienie. Tak jakby twoje ciało nie chciało się rozstać z maluchem, mimo, że jego już nie ma. Dlatego zostaje taki strach przed każdą wizytą
    Cuddlemuffin a mogę zapytać w którym tc? Czy to się może zdarzyć w każdej chwili?
    Ja miała. Taki nagły zanik objawów w 9 tc. I wizytę przyspieszyła. Wszystko było ok. Gin mi powiedziała, że tak się zdarza czasem, że objawy zanikają i to jedyny sygnał, że coś się dzieje złego, ale mówiła że najczęściej jeśli jest do 6 tc taki nagły zanik.

dqpri09kh0x52aib.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    A ja się co raz bardziej martwię bo spojrzałam teraz na zdjęcie usg z przed tygodnia i dziecko miało 1,37cm a dzisiaj 1,5cm... Ja wiem ze te dwa badania były na różnych sprzętach ale byłaby tak duża różnica? Bo z tego wychodzi ze dziecko urosło 1mm... Próbuje się umówić do tej drugiej lekarki;(
    Każdy lekarz bada inaczej. Jest też błąd pomiaru. Spokojnie. Badanie najlepiej zawsze na jednym sprzęcie

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula to był 12tc wg ostatniej @, 11 wg usg. Teraz jestem dokladnie na tym samym etapie i czekam na usg trochę jak na ścięcie.. Już w środę

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Każdy lekarz bada inaczej. Jest też błąd pomiaru. Spokojnie. Badanie najlepiej zawsze na jednym sprzęcie
    No ja wiem;( Tylko dwa tygodnie temu byłam u tej samej lekarki co dzisiaj i nadal przyrost jest za mały:( Następna wizytę u tej mam dopiero za miesiąc, muszę się w tym czasie skonsultować z tym drugim lekarzem żeby się uspokoić. Pociesza mnie ze moja lekarka pierwszy raz powiedziała ze jest wszystko w porządku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 13:54

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Andziula to był 12tc wg ostatniej @, 11 wg usg. Teraz jestem dokladnie na tym samym etapie i czekam na usg trochę jak na ścięcie.. Już w środę
    Współczuję ;( I mam nadzieję, że teraz będzie wszystko ok, że Dzidzia rośnie jak na drożdżach, a serduszko silne jak dzwon!!

dqpri09kh0x52aib.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdego dnia ryzyko mija. Po 11 tyg minimalizuje się do 3 %

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    No ja wiem;( Tylko dwa tygodnie temu byłam u tej samej lekarki co dzisiaj i nadal przyrost jest za mały:( Następna wizytę u tej mam dopiero za miesiąc, muszę się w tym czasie skonsultować z tym drugim lekarzem żeby się uspokoić. Pociesza mnie ze moja lekarka pierwszy raz powiedziała ze jest wszystko w porządku.
    Ale było na dwóch innych sprzętach. Spokojnie. Jest okey. Jednak jeśli to ma uspokoić idź. Lepiej by nie było stresu.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    A serduszko biło prawidłowo? Jakie tętno?
    Może to będzie drobniutka Dziewczynka i dlatego tak rośnie?! ;)

dqpri09kh0x52aib.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka w niedziele byla.świeża krew w poniedziałek tez a potem juz stara.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ