X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np poronilam.w 10tc a bejbik nie żył juz od 7..zero objawow ze cos nie tak.

Muminka tak mialam.w.srode kontrole. Teraz mam w poniedziałek prenatalne.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka współczuję :( ja się często sama nakręcam a co dopiero krew :( nasze dzieci lubią nam od początku podnosić ciśnienie :p

Cynamonkowa nie rozkminiaj tylko uspokojenie się. Moja starsza cora miała wg OM 28 styczeń wg usg 8 luty! A urodziła się 3800 czyli raczej większą niż mniejsza :)

Mi.mdlosci raz mijają raz są :( i jak w kalejdoskopie

PixiDixi ja chyba nie kupię detektora jednak. U nas serduszko biło wczoraj 175

Dziewczyny a później jak poczujecie ruchy też będzie łatwiej bo dziecko będzie niezależnie od usg fikac :)

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam że detektor to kiepski pomysł. Nigdy za tym nie byłam.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    A serduszko biło prawidłowo? Jakie tętno?
    Może to będzie drobniutka Dziewczynka i dlatego tak rośnie?! ;)
    Moja lekarka tętna nie puszcza ale zawsze mówi ze prawidłowo :) Biło szybko jak zawsze :) Umówiłam się na dzisiaj do tej drugiej, bo poza tym martwi mnie ze pomimo zauważenia grzybów nadal nie dostałam skierowania na czystość pochwy... Myślicie ze dwa usg dziennie mogą zaszkodzić? Następne jak będzie wszystko okej to będzie prenatalne 9 stycznia;)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem słuchałam stetoskopem

• Nalia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja schizuje jak mam już mniejsze mdłości na przykład, ale z kolei też staram się nie szukać takich informacji w necie, bo potem się denerwuje. :/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Ja pytałam, bo tak mi się zdawało, że ten sam termin co ja. A już myślałam, że największe zagrożenie minęło.
    Dziewczyny nie martwcie się. Termin miałam na 3 lipca wg OM. Poprzednie Usg miałam w 9 tygodniu. Wszystko było dobrze. Serce biło 146. Crl 22. W 11 tc. serce już nie biło a CRL było tylko 25. Żadnego krwawienia ani plamienia. Żadnych skurczy. Wszystkie objawy ciążowe. Nawet jeszcze rano przytuliłam porcelanę. Za tydzień miałam iść na genetyczne i Pappe. Ale nie można porównywać mojego przypadku. To drugie poronienie wiec musi być u nas coś nie tak. Będziemy badali przyczynę do skutku i się nie poddamy. Teraz jestem jeszcze zdołowana, wściekła, obolała i rozżalona ale jednocześnie tak zdeterminowana, jak nigdy. Będę miała dziecko i już. Następne starania za pol roku i musi się udać. Na razie czekamy na wyniki i wybieram się do psychologa. Powodzenia i nie doszukujcie się podobieństw, na pewno u was będzie ok.

Urszulka89, Andziula_1988, cuddlemuffin, karolcia87, Carolline lubią tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Dziewczyny nie martwcie się. Termin miałam na 3 lipca wg OM. Poprzednie Usg miałam w 9 tygodniu. Wszystko było dobrze. Serce biło 146. Crl 22. W 11 tc. serce już nie biło a CRL było tylko 25. Żadnego krwawienia ani plamienia. Żadnych skurczy. Wszystkie objawy ciążowe. Nawet jeszcze rano przytuliłam porcelanę. Za tydzień miałam iść na genetyczne i Pappe. Ale nie można porównywać mojego przypadku. To drugie poronienie wiec musi być u nas coś nie tak. Będziemy badali przyczynę do skutku i się nie poddamy. Teraz jestem jeszcze zdołowana, wściekła, obolała i rozżalona ale jednocześnie tak zdeterminowana, jak nigdy. Będę miała dziecko i już. Następne starania za pol roku i musi się udać. Na razie czekamy na wyniki i wybieram się do psychologa. Powodzenia i nie doszukujcie się podobieństw, na pewno u was będzie ok.
    Polubiłam za nastawienie! Brawo :) Życzę Ci powodzenia i znalezienia odpowiedzi. Ściskam :*

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa zycze Ci szybiego znalezienia przyczyny niepowodzen i szczęśliwego donoszenia zdrowego dzieciatka.
    Jak jestes z Warszawy moge Ci dac namiary na dobrego lekarza od trudnych przypadków.
    Trzymaj sie Alfa:-*

Alfa_Centauri lubi tę wiadomość

• Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Bardzo proszę o namiary, jestem z Warszawy. Każda diagnoza będzie na wagę złota.

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Kochanie ja mialam 2 straty i nic nie wyszło w badaniach. Z.mezem tez sie przebadalismy genetycznie. Nic a nic.
    Kciuki.za.Was i na pewno Wam.sie.uda!!

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Kochanie ja mialam 2 straty i nic nie wyszło w badaniach. Z.mezem tez sie przebadalismy genetycznie. Nic a nic.
    Kciuki.za.Was i na pewno Wam.sie.uda!!
    Rozumiem,ze dalas do badan DNA gdzie badaja np.abberacje?

• Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Wiecie co Dziewczyny nie do konca jednak jestem szczęśliwa z tego detektora...
    Dzisiaj jak przylozylam glowice to wyskoczylo mi tetno powyzej 202 i bylo mi delikatnie ujmujac ciezko. Po kilku minutach lezenia i starania sie wyciszyc ponownie zlapalam w tym samym miejscu juz 138 a z drugiej strony malucha zlapalam z tetnem 128 . Zastanawiam sie czy to mogl byc powiedzmy "psikus"sprzetu czy faktycznie takie tetno bo jak to drugie to mam chyba powazna sytuacje.

A i jeszcze cos szukalam takich konkretnych danych o tetnie w 11 tc i jakos brakuje mi ich...
    Wydaje mi sie,ze tetno 128 w 11 tc to troche malo.
    Do mnie właśnie dziś przyszedł, wieczorem po pracy będę sprawdzac, chociaż nie wiem czy już się uda coś wychwycić... W środę na wizycie serduszko bilo ponad 170.

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa wyslalam Ci zaproszenie na priva wszystko Ci napisze.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Rozumiem,ze dalas do badan DNA gdzie badaja np.abberacje?
    Tak pixi przy tym 2 poronieniu bo przy 1 poszlo samoistnie. My tez sie przebadalismy bo jako ze to było2 poronienie moglismy skorzystać z bezpłatnego badania.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa właśnie kochana przy 2 stratach należy się badanie genetyczne za darmo. Platnie.to baardzo duzo pieniędzy. Zrobcie rozeznanie jak.to wygląda w Wawie.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Mocno Ci kibicuję! Siła i dobre nastawienie to już dobry początek. Będę się za Ciebie modlić. Nie wiem czy planujesz immunologie sprawdzić, jeśli tak to podobno Paśnik z Łodzi jest godny polecenia. Trzymaj się kochana ;*

Alfa_Centauri, Glass lubią tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas być moze jedynym powodem bylo...nie leczone moje Hashimoto. Moj poprzedni gin zupełnie to olewal ze mam wysokie tsh a ja żyłam nie wiedza.ze lekarz wie.co.robi...
    W innych badaniach nic nie wyszlo a.zrobilam ich poza genetyka duzo. I to na własną rękę bo również gin miala yo gdzieś. Uważała ze mimo.ze 2 strata to.sie.zdarza....bez komentarza

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I napisze krotko. Tylko kobiety które to przeszły z zabiegiem wiedza co to jest...ja przy 1 poronieniu cieszylam sie ze mogłam to przejść w zaciszu.domowym. pobyt w szpitalu zabieg to traumatyczne przeżycie zwlaszcza jak.po przychodzi do Ciebie psycholog z zapytaniem czy chcesz zrobić pochowek dziecka...
    Alfa ściskam Cie mocno

Alfa_Centauri, muminka83 lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Alfa bardzo współczuję i podziwiam. Siły i wytrwałości. Moja koleżanka poronila i ona nie robiła badań ale jakoś tak uważała, że dziecko było chore.

‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ