X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa bardzo mi przykro :( mam nadzieję, że szybko zawitasz do Nas z dobrymi wiesciami!

Ja teraz czekam na wizytę i jeszcze bardziej schizuje :(

Alfa kiedy byłaś na usg?!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Alfa bardzo mi przykro :( mam nadzieję, że szybko zawitasz do Nas z dobrymi wiesciami!

Ja teraz czekam na wizytę i jeszcze bardziej schizuje :(

Alfa kiedy byłaś na usg?!
    Ja tez zchizuje niech juz bedzie wtorek

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam opóźnienie 70 min :/ A wizyta prywatna 180 zł

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja już mam opóźnienie 70 min :/ A wizyta prywatna 180 zł
    U mnie popołudniu zawsze jest opóźnienie niestety z rana jeszcze jest szansa, ze bedzie o wyznaczonej godz

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś pol dnia robiłam z mama, siostra i jej córeczka pierogi i uszki na Wigilie :) przynajmniej nie miałam czasu myśleć i dzień przeleciał bardzo szybko, za to jestem wykończona i już dwie godziny leżę :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/369e0b24211b.jpg

Jeśli chodzi o krem to po opiniach na srokao.pl wybiorę chyba oliwkę z palmersa i balsam z rossmana, zobaczymy :)

Marikita lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfą dopiero teraz doczytałam :( bardzo mi przykro :(

• Existenz Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytaj kashanti A nie statystyki że stanów zjednoczonych podajesz. Pisze przecież że koleżanka zarazila się nad morzem listeria w 9 mc. Nawet wie w której restauracji. Mieszkamy nad morzem sanepid w domu w szpitalu. Przeszła do lekko za to dziecko ciężko..listerioza zabija owszem.... dzieci ninarodzone lub noworodki.Może być poród przedwczesny tak jak ona miała, Moze byc poronienie. Dziecko zarazilo się wyproznilo i pchalo na świat. 2 tyg na antybiotyki w szpitalu.
    Koniec tematu czytać i cytować z neta wszystko można ja piszę z przykładu i dużej wiedzy lekarzy
    Ach jak już cytujesz coś to źródło podaj tak na przyszłość bo zamykam wątek listerii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 22:25

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Niestety serduszko przestało bić. 5 lekarzy potwierdziło najgorsze. Jestem już po zabiegu i wrocilam ze szpitala do domu. Robimy badania genetyczne z pobranego materiału żeby poznać przyczynę. Oczywiscie prywatnie i we własnym zakresie. Proszę o skreślenie z listy.
    Bardzo mi przykro :( dalej nawet nie wiem co napisać ..

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka jak tam Twoja wizyta?

• Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tincia wrote:
    Witajcie dziewczyny, czy któraś z Was ma grupę krwi Rh- i wie że będzie miała konflikt serologiczny? Jestem zielona w tym temacie, to moja pierwsza ciąża. Jutro mam wizytę u ginekologa i mam nadzieje, że mi wszystko wytłumaczy.

Na ogol Konflikt pojawia Sie przy drugiej ciazy( to trochę podobne do uchylenia, organizm musi poznać akergen by na niego zareagować i na ogół reaguje przy ponownym a nie pierwszym kontakcie). Jeśli jednak lekarz zauważy plamienie to podaje się immunoglobuline i jest wszystko ok.

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa bardzo mi przykro :(

O matko w zelistrzewie? Szok bo mieszkam nie daleko..

"Troszkę Nas Jest.."
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc dzidziuś ma 3,55 cm ctl a cały ok 6 cm :) mocno narobił bo TP z usg z 15 lipca teraz wychodzi na 8! Machal rączkami nóżkami :) wszystko ok, prenatalne 28 na 18,50 :) PaPpa nie robię lekarz mówi, że faktycznie dobre usg i jakby coś nie tak to wtedy będziemy działać. Zapomniałam zaświadczenia do pracy :( będę w pon dzwonić czy mogę je dowieść później. Wogole muszę zapisać na kartce pytania bo w trakcie wizyty zapominam :( i puścił mi serduszko ❤ 175 ;) kamień z serca

Agniechaaaa, karolcia87, PixiDixi, magdaaq, Paulina.G, Marikita, Lena21, Urszulka89, Loczek2018, Andziula_1988, kashanti, Paula_071 lubią tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i.usg miałam już przez brzuch bo przez to moje tylozgiecie bardzo źle widać na dowcipnym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje owocna wizyta :)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Gratuluje owocna wizyta :)

Dziś jestem bardzo zadowolona :))) maluch mnie zaskoczył tym przyrostem :p jeszcze mój lekarz mówi, że vbac ( sn po cc) wchodzi w grę. No i mam hemoglobiny 14,5! Jak facet normalnie :p pierwszy raz w życiu ale jem kwas no i zielonego duuuzo :)

Tinnera, PixiDixi, magdaaq lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. :-*

PixiDixi, magdaaq, Existenz, Marikita, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Więc dzidziuś ma 3,55 cm ctl a cały ok 6 cm :) mocno narobił bo TP z usg z 15 lipca teraz wychodzi na 8! Machal rączkami nóżkami :) wszystko ok, prenatalne 28 na 18,50 :) PaPpa nie robię lekarz mówi, że faktycznie dobre usg i jakby coś nie tak to wtedy będziemy działać. Zapomniałam zaświadczenia do pracy :( będę w pon dzwonić czy mogę je dowieść później. Wogole muszę zapisać na kartce pytania bo w trakcie wizyty zapominam :( i puścił mi serduszko ❤ 175 ;) kamień z serca
    Gratulacje super wyników ;) oby tak dalej ładnie się rozwijał. ;)

Ja dzisiaj obudziłam się z takim dziwnie płaskim brzuchem... Aż boję się pomyśleć, że może macica się zmniejszyła. :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Gratulacje super wyników ;) oby tak dalej ładnie się rozwijał. ;)

Ja dzisiaj obudziłam się z takim dziwnie płaskim brzuchem... Aż boję się pomyśleć, że może macica się zmniejszyła. :(
    Ja nawet w ciąży wysokiej z Judyta miałam płaski na leżąco . Spokojnie

Marikita lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zawsze ogromny brzuch :/ A co rozstępów to uważam że smarowanie nie uchroni. W 1 ciąży smarowalam się jak szalona i pewnego dnia jakby wściekły kot się na mnie rzucił ;( wydałam majątek na kremy... W drugiej to olalam brzuch był większy ale nowe rozstępy nie wyszły. Po tej ciąży i KP pójdę na laser :)

PixiDixi, Marikita, Carolline lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka gratuluje!,ale Cie ten doktorek przetrzymal...Duzy maluszek !,super przyrosl :)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ