X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa bardzo mi przykro :( mam nadzieję, że szybko zawitasz do Nas z dobrymi wiesciami!

Ja teraz czekam na wizytę i jeszcze bardziej schizuje :(

Alfa kiedy byłaś na usg?!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Alfa bardzo mi przykro :( mam nadzieję, że szybko zawitasz do Nas z dobrymi wiesciami!

Ja teraz czekam na wizytę i jeszcze bardziej schizuje :(

Alfa kiedy byłaś na usg?!
    Ja tez zchizuje niech juz bedzie wtorek

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam opóźnienie 70 min :/ A wizyta prywatna 180 zł

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja już mam opóźnienie 70 min :/ A wizyta prywatna 180 zł
    U mnie popołudniu zawsze jest opóźnienie niestety z rana jeszcze jest szansa, ze bedzie o wyznaczonej godz

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś pol dnia robiłam z mama, siostra i jej córeczka pierogi i uszki na Wigilie :) przynajmniej nie miałam czasu myśleć i dzień przeleciał bardzo szybko, za to jestem wykończona i już dwie godziny leżę :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/369e0b24211b.jpg

Jeśli chodzi o krem to po opiniach na srokao.pl wybiorę chyba oliwkę z palmersa i balsam z rossmana, zobaczymy :)

Marikita lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfą dopiero teraz doczytałam :( bardzo mi przykro :(

• Existenz Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytaj kashanti A nie statystyki że stanów zjednoczonych podajesz. Pisze przecież że koleżanka zarazila się nad morzem listeria w 9 mc. Nawet wie w której restauracji. Mieszkamy nad morzem sanepid w domu w szpitalu. Przeszła do lekko za to dziecko ciężko..listerioza zabija owszem.... dzieci ninarodzone lub noworodki.Może być poród przedwczesny tak jak ona miała, Moze byc poronienie. Dziecko zarazilo się wyproznilo i pchalo na świat. 2 tyg na antybiotyki w szpitalu.
    Koniec tematu czytać i cytować z neta wszystko można ja piszę z przykładu i dużej wiedzy lekarzy
    Ach jak już cytujesz coś to źródło podaj tak na przyszłość bo zamykam wątek listerii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 22:25

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Niestety serduszko przestało bić. 5 lekarzy potwierdziło najgorsze. Jestem już po zabiegu i wrocilam ze szpitala do domu. Robimy badania genetyczne z pobranego materiału żeby poznać przyczynę. Oczywiscie prywatnie i we własnym zakresie. Proszę o skreślenie z listy.
    Bardzo mi przykro :( dalej nawet nie wiem co napisać ..

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka jak tam Twoja wizyta?

• Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tincia wrote:
    Witajcie dziewczyny, czy któraś z Was ma grupę krwi Rh- i wie że będzie miała konflikt serologiczny? Jestem zielona w tym temacie, to moja pierwsza ciąża. Jutro mam wizytę u ginekologa i mam nadzieje, że mi wszystko wytłumaczy.

Na ogol Konflikt pojawia Sie przy drugiej ciazy( to trochę podobne do uchylenia, organizm musi poznać akergen by na niego zareagować i na ogół reaguje przy ponownym a nie pierwszym kontakcie). Jeśli jednak lekarz zauważy plamienie to podaje się immunoglobuline i jest wszystko ok.

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa bardzo mi przykro :(

O matko w zelistrzewie? Szok bo mieszkam nie daleko..

"Troszkę Nas Jest.."
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc dzidziuś ma 3,55 cm ctl a cały ok 6 cm :) mocno narobił bo TP z usg z 15 lipca teraz wychodzi na 8! Machal rączkami nóżkami :) wszystko ok, prenatalne 28 na 18,50 :) PaPpa nie robię lekarz mówi, że faktycznie dobre usg i jakby coś nie tak to wtedy będziemy działać. Zapomniałam zaświadczenia do pracy :( będę w pon dzwonić czy mogę je dowieść później. Wogole muszę zapisać na kartce pytania bo w trakcie wizyty zapominam :( i puścił mi serduszko ❤ 175 ;) kamień z serca

Agniechaaaa, karolcia87, PixiDixi, magdaaq, Paulina.G, Marikita, Lena21, Urszulka89, Loczek2018, Andziula_1988, kashanti, Paula_071 lubią tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i.usg miałam już przez brzuch bo przez to moje tylozgiecie bardzo źle widać na dowcipnym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje owocna wizyta :)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Gratuluje owocna wizyta :)

Dziś jestem bardzo zadowolona :))) maluch mnie zaskoczył tym przyrostem :p jeszcze mój lekarz mówi, że vbac ( sn po cc) wchodzi w grę. No i mam hemoglobiny 14,5! Jak facet normalnie :p pierwszy raz w życiu ale jem kwas no i zielonego duuuzo :)

Tinnera, PixiDixi, magdaaq lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. :-*

PixiDixi, magdaaq, Existenz, Marikita, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Więc dzidziuś ma 3,55 cm ctl a cały ok 6 cm :) mocno narobił bo TP z usg z 15 lipca teraz wychodzi na 8! Machal rączkami nóżkami :) wszystko ok, prenatalne 28 na 18,50 :) PaPpa nie robię lekarz mówi, że faktycznie dobre usg i jakby coś nie tak to wtedy będziemy działać. Zapomniałam zaświadczenia do pracy :( będę w pon dzwonić czy mogę je dowieść później. Wogole muszę zapisać na kartce pytania bo w trakcie wizyty zapominam :( i puścił mi serduszko ❤ 175 ;) kamień z serca
    Gratulacje super wyników ;) oby tak dalej ładnie się rozwijał. ;)

Ja dzisiaj obudziłam się z takim dziwnie płaskim brzuchem... Aż boję się pomyśleć, że może macica się zmniejszyła. :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Gratulacje super wyników ;) oby tak dalej ładnie się rozwijał. ;)

Ja dzisiaj obudziłam się z takim dziwnie płaskim brzuchem... Aż boję się pomyśleć, że może macica się zmniejszyła. :(
    Ja nawet w ciąży wysokiej z Judyta miałam płaski na leżąco . Spokojnie

Marikita lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zawsze ogromny brzuch :/ A co rozstępów to uważam że smarowanie nie uchroni. W 1 ciąży smarowalam się jak szalona i pewnego dnia jakby wściekły kot się na mnie rzucił ;( wydałam majątek na kremy... W drugiej to olalam brzuch był większy ale nowe rozstępy nie wyszły. Po tej ciąży i KP pójdę na laser :)

PixiDixi, Marikita, Carolline lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka gratuluje!,ale Cie ten doktorek przetrzymal...Duzy maluszek !,super przyrosl :)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ