X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio miałam faze na wędzone makrela

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka,to fajnie,ze masz dobre zrodlo...ech tez bym zjadla,uwielbiam,ale mam dostep tylko do takich sklepowych wiec nie ryzykuje....

• kashanti Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Dziewczyny czy wy bierzecie wit d3? Mi kazał lekarz ale czytałam w internecie, że generalnie lepiej od 2 trymestru? I sama już nie wiem czy brać czy nie...

hej, nie wiem jak w PL ale w danii na pierwszej wizycie u lekarza wszystkie ciezarne maja badana krew na witamine D
    ja robilam badania po skonczonym 7 tygodniu i wyszlo, ze mam niedobor i to spory mimo przyjmowania wit D z suplementu dla ciezarnych( moj wynik to 33.. norma od 50 - jednostki inne niz w PL ) - lekarz zalecil od razu brac 3000 jednostek do konca ciazy. Wydaje mi sie, ze jesli tutaj od razu od 7 tygodnia sprawdzaja wit. D i zalecaja od razu uzupelniac braki to nie ma sie czego bac. Niedobor tej witaminy mozeby byc grozniejszy niz normlna zalecana dawka ( dla kobiet w ciazy 2000 j, do 4000 jednostek przy niedoborze, powyzej 4000 tylko pod opieka lekarza, powyzej 10000 toksycznosc.)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 19:28

• Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety serduszko przestało bić. 5 lekarzy potwierdziło najgorsze. Jestem już po zabiegu i wrocilam ze szpitala do domu. Robimy badania genetyczne z pobranego materiału żeby poznać przyczynę. Oczywiscie prywatnie i we własnym zakresie. Proszę o skreślenie z listy.

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Niestety serduszko przestało bić. 5 lekarzy potwierdziło najgorsze. Jestem już po zabiegu i wrocilam ze szpitala do domu. Robimy badania genetyczne z pobranego materiału żeby poznać przyczynę. Oczywiscie prywatnie i we własnym zakresie. Proszę o skreślenie z listy.
    Przykro mi:( trzymaj sie dzielnie... Dobrze, ze robicie badania... /tulam/

• Vanilka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri tak mi przykro:( Współczuje. Trzymaj sie:*

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Już kupiłam ten Palmer's. Chciałabym go jakoś wykorzystać bo tani nie był. Tylko właśnie nie wiem czy mogę go już teraz stosować na piersi, pośladki i uda czy dopiero w 4 miesiącu:(
    Ja zakupiłam właśnie mustela i zamierzam zacząć stosować jak tylko przyjdzie - może jutro. Przy pierwszej ciąży stosowałam od 3 miesiąca ale teraz wcześniej już mnie swędzi brzuch i piersi.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Jadam ale dwa razy w miesiącu. Kupuje właśnie pstrąga lub dorsza od sprawdzonego dostawcy.
    Tak patrze w internet bo juz wczesniej mi sie obilo o uszy, zeby wedzonych ryb nie jesc... nie wiem bo nie robilam na ten temat researchu ale tak na szybkoo pierwsze info jakie znalazlam to, to zeby nie jesc ryb wedzonych na zimno tylko jak juz to na cieplo. Istnieje bowiem szansa na zlapanie listeriozy.
    Listerioza zawsze brzmiala dla mnie jak jakas legenda - ktos cos kiedys mowil ale nikt nie widzial - do czasu jak kilka miesiecy temu u nas w kopenhadze wycofywano ryby ze sklepow bo okazalo sie, ze trafila sie partia z listerioza i kilka osob umarlo :(
    w sumie to ciezko mi cokolwiek powiedziec bo na wedzeniu sie absolutnie nie znam ale moze was temat zainteresuje... sama bym taka wedzona makrelke wciagnela:) albo lososia na swiezym pieczywie z maslem i cytryna .... <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 19:43

Marikita lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Jejku... bardzo mi przykro :( Trzymaj się!

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    Tak patrze w internet bo juz wczesniej mi sie obilo o uszy, zeby wedzonych ryb nie jesc... nie wiem bo nie robilam na ten temat researchu ale tak na szybkoo pierwsze info jakie znalazlam to, to zeby nie jesc ryb wedzonych na zimno tylko jak juz to na cieplo. Istnieje bowiem szansa na zlapanie listeriozy.
    Listerioza zawsze brzmiala dla mnie jak jakas legenda - ktos cos kiedys mowil ale nikt nie widzial - do czasu jak kilka miesiecy temu u nas w kopenhadze wycofywano ryby ze sklepow bo okazalo sie, ze trafila sie partia z listerioza i kilka osob umarlo :(
    w sumie to ciezko mi cokolwiek powiedziec bo na wedzeniu sie absolutnie nie znam ale moze was temat zainteresuje... sama bym taka wedzona makrelke wciagnela:) albo lososia na swiezym pieczywie z maslem i cytryna .... <3
    Również czytałam to co Ty, że tylko wędzone na cieplo, bo na zimno można zarazić się Listerią. A generalnie te partie ryby, o której mówisz, mogły pochodzić właśnie z Polski, bo czytałam, że była jakaś akcja z łososiem wędzonym na zimno polskiego producenta właśnie chyba w Dani. Generalnie ja nigdy nie słyszałam o listerii, dopiero jak zaszłam w ciążę to się dowiedziałam, że coś takiego istnieje. Ponoć jest bardzo rzadkie, w Polsce rocznie choruje ok 80 osób. Przez to nie poleca się jeść serów miękkich typu camembert wlasnie.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Również czytałam to co Ty, że tylko wędzone na cieplo, bo na zimno można zarazić się Listerią. A generalnie te partie ryby, o której mówisz, mogły pochodzić właśnie z Polski, bo czytałam, że była jakaś akcja z łososiem wędzonym na zimno polskiego producenta właśnie chyba w Dani. Generalnie ja nigdy nie słyszałam o listerii, dopiero jak zaszłam w ciążę to się dowiedziałam, że coś takiego istnieje. Ponoć jest bardzo rzadkie, w Polsce rocznie choruje ok 80 osób. Przez to nie poleca się jeść serów miękkich typu camembert wlasnie.
    masz racje... partia byla z Polski. Nie chcialam pisac, zeby juz nie siac paniki, ze to polskie ryby byly.
    producentem byla firma BK Salmon z Żelistrzewa

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Bardzo mi przykro. :(

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana przykro mi też z tego powodu że my tu pitu pitu a ty przeżywałaś dramat. Przykro mi raz jeszcze.
    Być może zadam niedyskretne pytanie : brałaś acard lub heparyne ?
    Będę modlić się za ciebie

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa ściskam mocno:-(

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    Od listeriozy się nie umiera. Dorosły przechodzi biegunka osłabieniem. Moja koleżanka urodziła 2 miesiące temu. Miała wyznaczoną cesarke Ale skurcze złapał ją wcześniej. Dziecko urodziło się z 1 pkt miało listerioze. Teraz jest ok. Jedynie rehabilitacja bo słabe napięcie ma

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa :( kochana tak mi przykro :( sercem jestem przy Tobie!

• Nalia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa bardzo mi przykro... Okropna wiadomość :( trzymaj się, obyś szybko znalazła ukojenie.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, które mają mdłości i mało przez to jedzą - jak Wasze wyniki krwi? Czy spadła Wam hemoglobina? Macie anemię? Ja jutro jadę na badania krwi, trochę się martwię, bo mam wstręt do mięsa i jem go ostatnio mało. ;(
    Ja jem bardzo mało. A wędlin i mięsa prawie wcale. Teraz powoli się to zmienia i dziś pierwszy raz od miesiąca albo i dłużej zjadłam kanapkę z wędliną. Wyniki dziś odebrałam i wszystko ok. Żadnej anemii. Jedynie w moczu leukocyty i mam zrobić posiew, bo to może być jakaś infekcja.

agaguga, Marikita lubią tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa bardzo mi przykro,ze stracilas swoje malenstwo...

• kashanti Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Od listeriozy się nie umiera. Dorosły przechodzi biegunka osłabieniem. Moja koleżanka urodziła 2 miesiące temu. Miała wyznaczoną cesarke Ale skurcze złapał ją wcześniej. Dziecko urodziło się z 1 pkt miało listerioze. Teraz jest ok. Jedynie rehabilitacja bo słabe napięcie ma

"Listeria monocytogenes to bakteria wywołująca listeriozę. Jest niebezpieczna - 20 do 30 procent infekcji kończy się śmiercią. Listeria jest szczególnie groźna dla kobiet w ciąży. Najczęstszą przyczyną zakażenia listerią jest żywność, przede wszystkim mięso i wędliny, ale także nabiał. "
    "Jedyną metodą leczenia jest antybiotykoterapia. Stosuje się amoksycylinę z aminoglikozydem, kotrimoksazol, makrolidy."

Musze cie zmartwic ale sie umiera oraz "Zakażenie może być bezpośrednią przyczyną poronień u kobiet. Powoduje niepłodność, nieprawidłowy przebieg ciąży, powstawanie u noworodków wad rozwojowych."

"W Stanach Zjednoczonych listeria jest odpowiedzialna za około 2500 zachorowań i 500 zgonów rocznie"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 21:33

‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ