X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Glass Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Już kupiłam ten Palmer's. Chciałabym go jakoś wykorzystać bo tani nie był. Tylko właśnie nie wiem czy mogę go już teraz stosować na piersi, pośladki i uda czy dopiero w 4 miesiącu:(
    Ja go używałam od początku, ale zapach mnie strasznie odrzuca. Cuchnie niemiłosiernie :D.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Ja jestem po wizycie u endokrynologa :). Obejrzał tarczycę na usg i powiedział, że tsh jest niskie przez ciążę (hcg) i że to minie. Mimo wszystko zlecił badania do zrobienia w styczniu i zaprosił mnie za miesiąc na wizytę. Jak na wizytę na nfz to jestem bardzo zadowolona, doktor bardzo miły i wszystko ładnie wytłumaczył.
    Tez dzisiaj byłam i mam kontrolować TSH co 6 tygodni :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Ja go używałam od początku, ale zapach mnie strasznie odrzuca. Cuchnie niemiłosiernie :D.
    Mnie zapach się właśnie podoba :D I smarowałas tez brzuch i wszystko inne? :D

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Asa cytomegalia tak też o niej myślałam ale moja gin stwierdziła że nawet jeśli zarazę się cmv to da mi tylko info A nic z tym nie zrobię. A za pewne lekarz na NFZ by nawet o tym nie wspomniał :)
    Ja miałam zrobione. Niestety przeszłam ja. Musiałam się zarazić po porodzie z córką bo z nią jak robiłam było okey.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania123488 wrote:
    Pęcherzyk ciążowy w którym jest dzidzia. Zdjęcie z przed tygodnia bardzo się różni od dzisiejszego. Dzidzia już się rusza serduszko bije ale dr kazała brać 3 razy dziennie luteine i bezwzględny nakaz leczenia i nie przemęczenia się. Spróbuje wrzucić zdjęcia.
    Posłuchaj. Pęcherzyk na obrazie USG widoczny jest tak jak pada głowica. Mam zdjęcie USG z jednego dnia gdzie jedno niby płaski a drugi okrągły. Moim zdaniem jeśli dzidzia żyje, rusza się itd to tak myśl. Wszystko na moje oko jest okey.

PixiDixi, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ja miałam zrobione. Niestety przeszłam ja. Musiałam się zarazić po porodzie z córką bo z nią jak robiłam było okey.
    To dobrze, że ja przeszłaś, ja właśnie nie przeszłam jej przed ciążą i boję się, że się nią mogę zarazić.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Posłuchaj. Pęcherzyk na obrazie USG widoczny jest tak jak pada głowica. Mam zdjęcie USG z jednego dnia gdzie jedno niby płaski a drugi okrągły. Moim zdaniem jeśli dzidzia żyje, rusza się itd to tak myśl. Wszystko na moje oko jest okey.
    WLasnie miałam to napisać a dla przykładu oto moje maluchy: 1zdj u góry to powykrzywiane jajo to jest bobas widoczny ba dolnej części Zdj i jajo okrągłe :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5cd824347959.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dwa usg i za każdym razem pecherzyk był okragły jak piłeczka ale lekarz mi mówił że to zależy od miejsca dzidziusia w macicy oraz kąta padania promieni usg. Jednej wyjdzie okrągły ale u innej spłaszczony ale jezeli dzidziuś jest i bije mu serduszko to jest jak najbardziej ok.

PixiDixi lubi tę wiadomość

• Ania123488 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podnioslyscie mnie na duchu. Dziękuję Wam. Poczekam do soboty na wizyte i zobaczę co mi powie mój prowadzący. Nie planie brzuch mnie nie boli to mam nadzieje ze wszystko jest ok

w4sqyx8d2so5pn9c.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja dzis po wizycie :) wedlug usg 9t i 3dz. Lekarz załozyl wkoncu karte ciazy wszystkie wyniki w normie ufff :D Okruszek ma sie dobrze i rosnie prawidlowo mierzy juz 2.61cm <3 Pojawil sie jednak krwiaczek ale lekarz powiedział, że jest maly i nie zagraża wiec powinien sie sam wchłonąc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 18:04

PixiDixi, Agniechaaaa, Nalia, muminka83, pi84, Loczek2018, Urszulka89, magdaaq, kkarolina89, anecz_kaa, Lena21, karolcia87 lubią tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Hej. Ja dzis po wizycie :) wedlug usg 9t i 3dz. Lekarz załozyl wkoncu karte ciazy wszystkie wyniki prawidlowe ufff :D Okruszek ma sie dobrze i rosnie prawidlowo mierzy juz 2.61cm <3 Pojawil sie jednak maly krwiaczek ale lekarz powiedział, że jest maly i nie zagraza i powinien sie sam wchłonąc.
    No to super wieści :)

Vanilka lubi tę wiadomość

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka super!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilka super :)

• Nalia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hm, ja też nie mam okrągłego pęcherzyka ciążowego tylko taki podłużny i lekarz Nidy nic nie mówił, a już miałam 3 USG.
    A mój wygląda tak: https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc17cbfdbf46.jpg
    Dziewczyny, a czy mój też można uznać za płaski? Bo ginekolog nic nie mówił na ten temat, a nie jest on okrągły... Chyba, że to kwestia ułożenia głowicy...

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice napisała:
    Dziewczyny czy wy bierzecie wit d3? Mi kazał lekarz ale czytałam w internecie, że generalnie lepiej od 2 trymestru? I sama już nie wiem czy brać czy nie...

Ja bralam od poczatku wit D3 i kwas foliowy oraz duphaston. Teraz lekarz zmienil i zamiast wid3 i kawsu biore PERYGNE PLUS i dupek normalnie 2x dziennie

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, a czy mój też można uznać za płaski? Bo ginekolog nic nie mówił na ten temat, a nie jest on okrągły... Chyba, że to kwestia ułożenia głowicy...
    Dziewczyny. Nie doszukujcie sobie problemów ciążowych. Pamiętajcie , że siła umysłu u nastawienia jest najważniejsza. Pęcherzyk jest uzależniony od kąta padania głowicy USG. Rozumiem że pierwsza ciąża i człowiek się boi. To moja 6 i też drżę za każdym razem jednak nie szukam chorób i błędów bo to stres dla dziecka. Jest okey.

PixiDixi, magdis, Urszulka89, magdaaq, Marikita lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Vanillaice napisała:
    Dziewczyny czy wy bierzecie wit d3? Mi kazał lekarz ale czytałam w internecie, że generalnie lepiej od 2 trymestru? I sama już nie wiem czy brać czy nie...

Ja bralam od poczatku wit D3 i kwas foliowy oraz duphaston. Teraz lekarz zmienil i zamiast wid3 i kawsu biore PERYGNE PLUS i dupek normalnie 2x dziennie
    Ja biorę 5000 j ale w porozumieniu z lekarzem. Zapotrzebowanie na witaminę ta wzrasta również gdy bierze się heparyne. W pierwszym trymestrze ma bardzo dobry wpływ na dziecko. Już niejeden lekarz mi to powiedział.

PixiDixi lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dawke 2000 po uzgodnieniu z ginem.

muminka83, Paula_071 lubią tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jecie ryby wędzone? Ja mam dzisiaj ochotę na wędzonego pstraga. :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A jecie ryby wędzone? Ja mam dzisiaj ochotę na wędzonego pstraga. :)
    Jadam ale dwa razy w miesiącu. Kupuje właśnie pstrąga lub dorsza od sprawdzonego dostawcy.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ