LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cynamonkowaaa wrote:Już kupiłam ten Palmer's. Chciałabym go jakoś wykorzystać bo tani nie był. Tylko właśnie nie wiem czy mogę go już teraz stosować na piersi, pośladki i uda czy dopiero w 4 miesiącu:(
.
-
Glass wrote:Ja jestem po wizycie u endokrynologa
. Obejrzał tarczycę na usg i powiedział, że tsh jest niskie przez ciążę (hcg) i że to minie. Mimo wszystko zlecił badania do zrobienia w styczniu i zaprosił mnie za miesiąc na wizytę. Jak na wizytę na nfz to jestem bardzo zadowolona, doktor bardzo miły i wszystko ładnie wytłumaczył.
-
Magic wrote:Asa cytomegalia tak też o niej myślałam ale moja gin stwierdziła że nawet jeśli zarazę się cmv to da mi tylko info A nic z tym nie zrobię. A za pewne lekarz na NFZ by nawet o tym nie wspomniał
-
Ania123488 wrote:Pęcherzyk ciążowy w którym jest dzidzia. Zdjęcie z przed tygodnia bardzo się różni od dzisiejszego. Dzidzia już się rusza serduszko bije ale dr kazała brać 3 razy dziennie luteine i bezwzględny nakaz leczenia i nie przemęczenia się. Spróbuje wrzucić zdjęcia.
PixiDixi, Agniechaaaa lubią tę wiadomość
-
muminka83 wrote:Ja miałam zrobione. Niestety przeszłam ja. Musiałam się zarazić po porodzie z córką bo z nią jak robiłam było okey.❤Ada&Pola❤
-
nick nieaktualnymuminka83 wrote:Posłuchaj. Pęcherzyk na obrazie USG widoczny jest tak jak pada głowica. Mam zdjęcie USG z jednego dnia gdzie jedno niby płaski a drugi okrągły. Moim zdaniem jeśli dzidzia żyje, rusza się itd to tak myśl. Wszystko na moje oko jest okey.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5cd824347959.jpg -
nick nieaktualnyJa miałam dwa usg i za każdym razem pecherzyk był okragły jak piłeczka ale lekarz mi mówił że to zależy od miejsca dzidziusia w macicy oraz kąta padania promieni usg. Jednej wyjdzie okrągły ale u innej spłaszczony ale jezeli dzidziuś jest i bije mu serduszko to jest jak najbardziej ok.
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Hej. Ja dzis po wizycie
wedlug usg 9t i 3dz. Lekarz załozyl wkoncu karte ciazy wszystkie wyniki w normie ufff
Okruszek ma sie dobrze i rosnie prawidlowo mierzy juz 2.61cm
Pojawil sie jednak krwiaczek ale lekarz powiedział, że jest maly i nie zagraża wiec powinien sie sam wchłonąc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 18:04
PixiDixi, Agniechaaaa, Nalia, muminka83, pi84, Loczek2018, Urszulka89, magdaaq, kkarolina89, anecz_kaa, Lena21, karolcia87 lubią tę wiadomość
-
Vanilka wrote:Hej. Ja dzis po wizycie
wedlug usg 9t i 3dz. Lekarz załozyl wkoncu karte ciazy wszystkie wyniki prawidlowe ufff
Okruszek ma sie dobrze i rosnie prawidlowo mierzy juz 2.61cm
Pojawil sie jednak maly krwiaczek ale lekarz powiedział, że jest maly i nie zagraza i powinien sie sam wchłonąc.
Vanilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nalia wrote:Hm, ja też nie mam okrągłego pęcherzyka ciążowego tylko taki podłużny i lekarz Nidy nic nie mówił, a już miałam 3 USG.
A mój wygląda tak: https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc17cbfdbf46.jpg❤Ada&Pola❤
-
Vanillaice napisała:
Dziewczyny czy wy bierzecie wit d3? Mi kazał lekarz ale czytałam w internecie, że generalnie lepiej od 2 trymestru? I sama już nie wiem czy brać czy nie...
Ja bralam od poczatku wit D3 i kwas foliowy oraz duphaston. Teraz lekarz zmienil i zamiast wid3 i kawsu biore PERYGNE PLUS i dupek normalnie 2x dziennie
-
Nalia wrote:Dziewczyny, a czy mój też można uznać za płaski? Bo ginekolog nic nie mówił na ten temat, a nie jest on okrągły... Chyba, że to kwestia ułożenia głowicy...
PixiDixi, magdis, Urszulka89, magdaaq, Marikita lubią tę wiadomość
-
Vanilka wrote:Vanillaice napisała:
Dziewczyny czy wy bierzecie wit d3? Mi kazał lekarz ale czytałam w internecie, że generalnie lepiej od 2 trymestru? I sama już nie wiem czy brać czy nie...
Ja bralam od poczatku wit D3 i kwas foliowy oraz duphaston. Teraz lekarz zmienil i zamiast wid3 i kawsu biore PERYGNE PLUS i dupek normalnie 2x dzienniePixiDixi lubi tę wiadomość