X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Glass Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Już kupiłam ten Palmer's. Chciałabym go jakoś wykorzystać bo tani nie był. Tylko właśnie nie wiem czy mogę go już teraz stosować na piersi, pośladki i uda czy dopiero w 4 miesiącu:(
    Ja go używałam od początku, ale zapach mnie strasznie odrzuca. Cuchnie niemiłosiernie :D.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Ja jestem po wizycie u endokrynologa :). Obejrzał tarczycę na usg i powiedział, że tsh jest niskie przez ciążę (hcg) i że to minie. Mimo wszystko zlecił badania do zrobienia w styczniu i zaprosił mnie za miesiąc na wizytę. Jak na wizytę na nfz to jestem bardzo zadowolona, doktor bardzo miły i wszystko ładnie wytłumaczył.
    Tez dzisiaj byłam i mam kontrolować TSH co 6 tygodni :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Ja go używałam od początku, ale zapach mnie strasznie odrzuca. Cuchnie niemiłosiernie :D.
    Mnie zapach się właśnie podoba :D I smarowałas tez brzuch i wszystko inne? :D

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Asa cytomegalia tak też o niej myślałam ale moja gin stwierdziła że nawet jeśli zarazę się cmv to da mi tylko info A nic z tym nie zrobię. A za pewne lekarz na NFZ by nawet o tym nie wspomniał :)
    Ja miałam zrobione. Niestety przeszłam ja. Musiałam się zarazić po porodzie z córką bo z nią jak robiłam było okey.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania123488 wrote:
    Pęcherzyk ciążowy w którym jest dzidzia. Zdjęcie z przed tygodnia bardzo się różni od dzisiejszego. Dzidzia już się rusza serduszko bije ale dr kazała brać 3 razy dziennie luteine i bezwzględny nakaz leczenia i nie przemęczenia się. Spróbuje wrzucić zdjęcia.
    Posłuchaj. Pęcherzyk na obrazie USG widoczny jest tak jak pada głowica. Mam zdjęcie USG z jednego dnia gdzie jedno niby płaski a drugi okrągły. Moim zdaniem jeśli dzidzia żyje, rusza się itd to tak myśl. Wszystko na moje oko jest okey.

PixiDixi, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ja miałam zrobione. Niestety przeszłam ja. Musiałam się zarazić po porodzie z córką bo z nią jak robiłam było okey.
    To dobrze, że ja przeszłaś, ja właśnie nie przeszłam jej przed ciążą i boję się, że się nią mogę zarazić.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Posłuchaj. Pęcherzyk na obrazie USG widoczny jest tak jak pada głowica. Mam zdjęcie USG z jednego dnia gdzie jedno niby płaski a drugi okrągły. Moim zdaniem jeśli dzidzia żyje, rusza się itd to tak myśl. Wszystko na moje oko jest okey.
    WLasnie miałam to napisać a dla przykładu oto moje maluchy: 1zdj u góry to powykrzywiane jajo to jest bobas widoczny ba dolnej części Zdj i jajo okrągłe :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5cd824347959.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dwa usg i za każdym razem pecherzyk był okragły jak piłeczka ale lekarz mi mówił że to zależy od miejsca dzidziusia w macicy oraz kąta padania promieni usg. Jednej wyjdzie okrągły ale u innej spłaszczony ale jezeli dzidziuś jest i bije mu serduszko to jest jak najbardziej ok.

PixiDixi lubi tę wiadomość

• Ania123488 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podnioslyscie mnie na duchu. Dziękuję Wam. Poczekam do soboty na wizyte i zobaczę co mi powie mój prowadzący. Nie planie brzuch mnie nie boli to mam nadzieje ze wszystko jest ok

w4sqyx8d2so5pn9c.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja dzis po wizycie :) wedlug usg 9t i 3dz. Lekarz załozyl wkoncu karte ciazy wszystkie wyniki w normie ufff :D Okruszek ma sie dobrze i rosnie prawidlowo mierzy juz 2.61cm <3 Pojawil sie jednak krwiaczek ale lekarz powiedział, że jest maly i nie zagraża wiec powinien sie sam wchłonąc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 18:04

PixiDixi, Agniechaaaa, Nalia, muminka83, pi84, Loczek2018, Urszulka89, magdaaq, kkarolina89, anecz_kaa, Lena21, karolcia87 lubią tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Hej. Ja dzis po wizycie :) wedlug usg 9t i 3dz. Lekarz załozyl wkoncu karte ciazy wszystkie wyniki prawidlowe ufff :D Okruszek ma sie dobrze i rosnie prawidlowo mierzy juz 2.61cm <3 Pojawil sie jednak maly krwiaczek ale lekarz powiedział, że jest maly i nie zagraza i powinien sie sam wchłonąc.
    No to super wieści :)

Vanilka lubi tę wiadomość

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka super!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilka super :)

• Nalia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hm, ja też nie mam okrągłego pęcherzyka ciążowego tylko taki podłużny i lekarz Nidy nic nie mówił, a już miałam 3 USG.
    A mój wygląda tak: https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc17cbfdbf46.jpg
    Dziewczyny, a czy mój też można uznać za płaski? Bo ginekolog nic nie mówił na ten temat, a nie jest on okrągły... Chyba, że to kwestia ułożenia głowicy...

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice napisała:
    Dziewczyny czy wy bierzecie wit d3? Mi kazał lekarz ale czytałam w internecie, że generalnie lepiej od 2 trymestru? I sama już nie wiem czy brać czy nie...

Ja bralam od poczatku wit D3 i kwas foliowy oraz duphaston. Teraz lekarz zmienil i zamiast wid3 i kawsu biore PERYGNE PLUS i dupek normalnie 2x dziennie

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, a czy mój też można uznać za płaski? Bo ginekolog nic nie mówił na ten temat, a nie jest on okrągły... Chyba, że to kwestia ułożenia głowicy...
    Dziewczyny. Nie doszukujcie sobie problemów ciążowych. Pamiętajcie , że siła umysłu u nastawienia jest najważniejsza. Pęcherzyk jest uzależniony od kąta padania głowicy USG. Rozumiem że pierwsza ciąża i człowiek się boi. To moja 6 i też drżę za każdym razem jednak nie szukam chorób i błędów bo to stres dla dziecka. Jest okey.

PixiDixi, magdis, Urszulka89, magdaaq, Marikita lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Vanillaice napisała:
    Dziewczyny czy wy bierzecie wit d3? Mi kazał lekarz ale czytałam w internecie, że generalnie lepiej od 2 trymestru? I sama już nie wiem czy brać czy nie...

Ja bralam od poczatku wit D3 i kwas foliowy oraz duphaston. Teraz lekarz zmienil i zamiast wid3 i kawsu biore PERYGNE PLUS i dupek normalnie 2x dziennie
    Ja biorę 5000 j ale w porozumieniu z lekarzem. Zapotrzebowanie na witaminę ta wzrasta również gdy bierze się heparyne. W pierwszym trymestrze ma bardzo dobry wpływ na dziecko. Już niejeden lekarz mi to powiedział.

PixiDixi lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dawke 2000 po uzgodnieniu z ginem.

muminka83, Paula_071 lubią tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jecie ryby wędzone? Ja mam dzisiaj ochotę na wędzonego pstraga. :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A jecie ryby wędzone? Ja mam dzisiaj ochotę na wędzonego pstraga. :)
    Jadam ale dwa razy w miesiącu. Kupuje właśnie pstrąga lub dorsza od sprawdzonego dostawcy.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ