X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Ej.... to niemożliwe bo mam wrażenie jakby coś mnie pukneło tam nisko nad spojeniuem... wkrecać sobie :D

Znowu :) ale sobie wkrecać xD
    Hehehh ja to czuje od kilku dni:-) no nie sa to jelita:-) choc my jutro15tydzien mamy.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Faaktycznie, nie doczytałam. Słabo mi dziś mózg pracuje, nie spałam od 3 w nocy :-(
    Ja od 4. Bo leb mi pęka od kataru.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Już próba z desmoxanem była. Nie palił z miesiąc. Ale później zaczął popalac w ukryciu. Ale o do kogoś mówił, jak ktoś palił przy nim żeby dał się zaciągnąć. Tylko jednego buszka. I tak powrót do nałogu był. Także już zwatpilam w to, że rzuci. Straszne to jest bo mnie zaraz boli głowa. Najgorsze jest to, że przed ciąża to nawet w aucie palił. Fakt otwierał okno. Ale ja to wdychalam wszystko. Teraz już w aucie nie pali odkąd jestem w ciąży.
    U nas był desmoxan (chyba najsłabszy), tabex jest moim zdaniem pomocny, były gumy i plasterki - do plasterków była wysypka :/ wkońcu chyba dorósł do tego rzucenia i mam nadzieje że nie wróci.
    Ale nie raz darłam z nim koty o te papierosy. Tyle że nam łatwo mówić. Napewno nie pozwoliłabym palić przy otwartym oknie. Jeszcze teraz w zimie gdzie pali się, jest ciepło i w momencie robi się zaduch.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Czy dobrze zrozumiałam, że w 7 tc już ci zdiagnozowali cukrzycę ciążową, a dopiero teraz dali ci glukometr do mierzenia?

w 7c lekarz prowadzący wysłał mnie do diabetologa, te wyniki były podwyższone ale nie jednoznaczne dlatego
    zrobiłam dwa dodatkowe badania - glukometr miałam odebrać dwa tygodnie temu, niestety ale dopadła mnie grypa i spędziłam ten czas w łóżku, zwlekłam się dopiero wczoraj więc pobiegłam od razu po glukometr i na przeszkolenie

ale teraz po mierzeniu cukru też mam wyniki niejednoznaczne - a przynajmniej ja ich nie rozumiem
    cukier na czczo 105
    cukier po pierwszym posiłku 101
    cukier po drugim posiłku 95

nie łapię tego - zamiast rosnąć, spada

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ja od 4. Bo leb mi pęka od kataru.
    Masz gęsty, czy lejący się? Na zalegający zatokowy polecam płukanie specjalną butelką fixsin. Mi pomaga, ale nie każdy to zniesie.

l22n6iyek016fbg8.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziś mamy genetyczne o 16.00
    właśnie zaczęłam się stresować :(

Magic, anecz_kaa lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    w 7c lekarz prowadzący wysłał mnie do diabetologa, te wyniki były podwyższone ale nie jednoznaczne dlatego
    zrobiłam dwa dodatkowe badania - glukometr miałam odebrać dwa tygodnie temu, niestety ale dopadła mnie grypa i spędziłam ten czas w łóżku, zwlekłam się dopiero wczoraj więc pobiegłam od razu po glukometr i na przeszkolenie

ale teraz po mierzeniu cukru też mam wyniki niejednoznaczne - a przynajmniej ja ich nie rozumiem
    cukier na czczo 105
    cukier po pierwszym posiłku 101
    cukier po drugim posiłku 95

nie łapię tego - zamiast rosnąć, spada
    Myślę, że w takim razie są dwie opcje - albo zjadłaś zbyt małe śniadanie, albo masz taką wadę jak ja - wysoki cukier poranny, a po posiłkach ok.Ile po posiłkach mierzysz i co jadłaś?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    a dziś mamy genetyczne o 16.00
    właśnie zaczęłam się stresować :(

Ja mam 12.01 i na samą myśl się trochę stresuje :) powodzenia i trzymam kciuki. Daj znać po :)

ckaiskjo3c7906hm.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam rozpisane 6 posiłków dziennie

I śniadanie: 2 kromki chleba pełnoziarnistego z serkiem topionym, chudą wędliną i warzywami, czarna słaba herbata
    cukier mierzony po 1 godzinie

1,5 g przerwy pomiędzy posiłkami

II śniadanie: jogurt z pełnoziarnistym musli

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Masz gęsty, czy lejący się? Na zalegający zatokowy polecam płukanie specjalną butelką fixsin. Mi pomaga, ale nie każdy to zniesie.
    Zatokowy jak.zawsze u mnie:/
    Nie zniose plukania:-(

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    U nas nawet jak nie ma numerku to zawsze można przyjść na koniec kolejki i zapytać czy lekarz przyjmie.
    U nas z wysoka gorączka to nawet poza kolejka przyjmą ;)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    mam rozpisane 6 posiłków dziennie

I śniadanie: 2 kromki chleba pełnoziarnistego z serkiem topionym, chudą wędliną i warzywami, czarna słaba herbata

1,5 g przerwy pomiędzy posiłkami

II śniadanie: jogurt z pełnoziarnistym musli
    No to pierwszy posiłek masz dobry, ale drugi za mały. Mi kazali jeść też kanpkę na drugie (żeby był ten węglowodan konkretny), ale że po jednej byłam głodna, to jadłam dwie a i tak cukier miałam ok. 110-120. Jak trochę pomierzysz cukier, to zobaczysz, czy nie jest to tylko kwestia podwyższonego porannego, bo tak mi się wydaje.

l22n6iyek016fbg8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Zatokowy jak.zawsze u mnie:/
    Nie zniose plukania:-(

mnie w święta zaraziła teściowa... i właśnie problem z zatokami, ból głowy straszny przez 4 dni i zapchany nos.

lekarz kazał brać Sinupret 3x2 tabl. przez 10 dni (ziołowy lek na zatoki)
    syrop prenalen 3x 15ml przez 7 dni

dzisiaj 5 dzień i w końcu czuję się lepiej, męczy mnie jeszcze kaszel, ale w końcu ból głowy przeszedł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero co rozpoczął się II trymestr, a mój Małż wymyślił żebyśmy kupili już wózek, bo w zasadzie jesteśmy zdecydowani na konkretny model, a pojawiła się dobra oferta (chcemy używany), co rzadko się zdarza.
    Wydaje mi się, że to jeszcze za wcześnie, ale z drugiej strony później będziemy chcieli kupić, a już nie będzie...
    Co myślicie? Kiedy zamierzacie kupować wózek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie przytuliłam porcelanke :/

Co do kupna wózka to my będziemy kupować wózki, łóżeczka itp Ok kwietnia najwcześniej
    Od połowy lutego dopiero zacznę drobne zakupy ciuszków

• annesa Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ustaliliśmy że od marca zaczynamy szykować pokoik i kompletowac ciuszki i akcesoria :)

Co do wózków są dla mnie czarna magia i kompletnie nie wiem jaki bym chciała, nawet o tym nie myślałam :)

m3sx43r846v2zvad.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    dopiero co rozpoczął się II trymestr, a mój Małż wymyślił żebyśmy kupili już wózek, bo w zasadzie jesteśmy zdecydowani na konkretny model, a pojawiła się dobra oferta (chcemy używany), co rzadko się zdarza.
    Wydaje mi się, że to jeszcze za wcześnie, ale z drugiej strony później będziemy chcieli kupić, a już nie będzie...
    Ja z tych nieprzesądnych, więc jeśli naprawdę dobra okazja i macie gdzie to trzymać, to może faktycznie warto brać. Sama jeszcze się nie rozglądałam za wózkiem, ale za to rodzina znosi do mnie worami ciuszki ;-)

shadee lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    No to pierwszy posiłek masz dobry, ale drugi za mały. Mi kazali jeść też kanpkę na drugie (żeby był ten węglowodan konkretny), ale że po jednej byłam głodna, to jadłam dwie a i tak cukier miałam ok. 110-120. Jak trochę pomierzysz cukier, to zobaczysz, czy nie jest to tylko kwestia podwyższonego porannego, bo tak mi się wydaje.

no widzisz, po zupie nagle skoczyło do 116 więc jest opcja że II śniadanie faktycznie było złe
    na razie testuję i spisuję wszystko

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    W pierwszej ciąży wózek kupiłam dopiero w 8 miesiącu tak samo jak łóżeczko ;)
    Resztę rzeczy kompletowałam chyba pomalutku od 5 miesiąca jak już płeć znałam.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja z tych nieprzesądnych, więc jeśli naprawdę dobra okazja i macie gdzie to trzymać, to może faktycznie warto brać. Sama jeszcze się nie rozglądałam za wózkiem, ale za to rodzina znosi do mnie worami ciuszki ;-)

ja też nie jestem z tych przesądnych w sumie, trzymać gdzie mamy, oferta dobra, więc chyba się zdecydujemy.
    problem jest taki, że mąż do połowy stycznia ma przestój w pracy, a później jak zacznie się robota to skończy się w połowie czerwca i w ogóle nie będzie miał do tego głowy i czasu ;/

‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ