X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    podobno tak, ale burczą tak jakbyś po prostu radio nastawiła na złą częstotliwość :D
    A mój Oliś miał szumisia ale nie działał na niego. An8 szum fal ani nic. Jedynie nasza owieczka do spania. Gra 10min różne melodie do spania

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaaq ja mam wózek rok po roku i jest super. Teraz to samą gondole zw stelaże chxe kupić do Max 200zł

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Malo praktyczne ale zamiast niej polecam apki w telefonie:-)
    My mieliśmy kołysanki prenatalne. Doszło do tego, że ja nie mogłam bez nich spać :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Magdaaq ja mam wózek rok po roku i jest super. Teraz to samą gondole zw stelaże chxe kupić do Max 200zł
    Chyba pytałam ale przypomnij jaki model masz. Ja musze wlasnie spacerowka gondola.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    My mieliśmy kołysanki prenatalne. Doszło do tego, że ja nie mogłam bez nich spać :p
    Hahahaha ej ale ja do dzis puszczam Lence kołysanki i samej mi dobrze przy nich zasypiać:-) bo ja się kładę zaraz po małej :D

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Hahahaha ej ale ja do dzis puszczam Lence kołysanki i samej mi dobrze przy nich zasypiać:-) bo ja się kładę zaraz po małej :D
    Tam masz takie szumy jakby co dziecko słyszy od środka. Jakby szum wód płodowych przeplatanych z delikatną melodią. No bajer. Potem młodej przestaliśmy puszczać bo już była duża a ja zasnąć nie mogłam :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Magic Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Chyba pytałam ale przypomnij jaki model masz. Ja musze wlasnie spacerowka gondola.
    Mam phil &teds vibe z dodatkowym siedzeniem. Może służyć jako pojedyńcze wózek-kest troche większy niż te standrowe ale dosłownie kilka cm-a do zamontowania jest dodatkowo siedzisko. Ja akurat ten dostałam bo kupno używanego to od 1000 zł do 2000 a nowy powyżej 4. Jak szłam z jednym dzieckiem to odczepiałam dodatkowe siedzisko i już:) AAAA inkaso mega na trudne tereny-ma trzy duże koła pompowane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 14:09

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Cudna ta kołyska! Uwielbiam białe meble. Ja pokoik urządzam w takim stulu
    http://www.dekoratoramator.pl/2013/12/pokoik-sary.html
    oczywiście jeśli syn, to elementy jakieś błękitne czy granatowe.

Co do apapu, to na mnie też nie działał przed ciążą. Miałam migreny, brałam na nie leki na receptę. Jak w ciązy dostałam migreny będąc w szpitalu, to lekarz pozwolił mi wziąć dwa apapy. O dziwo minęło.

piękny ten pokoik! :)
    nam niestety pokoi brakuje i na razie będziemy w jednej sypialni z dzieckiem, a później na chwilę przeprowadzka do salonu niestety. a za 2 lata zmiana mieszkania albo budowa domu.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Mam phil &teds vibe z dodatkowym siedzeniem. Może służyć jako pojedyńcze wózek-kest troche większy niż te standrowe ale dosłownie kilka cm-a do zamontowania jest dodatkowo siedzisko. Ja akurat ten dostałam bo kupno używanego to od 1000 zł do 2000 a nowy powyżej 4. Jak szłam z jednym dzieckiem to odczepiałam dodatkowe siedzisko i już:) AAAA inkaso mega na trudne tereny-ma trzy duże koła pompowane
    Tak tak wlasnie widziałam ze wozki rok po roku maja możliwość ze jak z jednym.to sie odczepia. Ja akurat mam super spacerowke dla Lenki wiec mi to.wsio ryba bo jej nie sprzedam jej fura zostaje no ale przyda sie w opcji rok po roku sama.gondola jak bedziemy np z mezem chcieli isc na spacer to na 2 wozki.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Kurka ale on 3 kolowiec..nie lubię. :(

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie. Mi przy Oliśku brakowało jednak zwykłej go doli :) jak to trzy? Ja mam czarny A dodatkowe siedzisko wkładka czerwoną:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 14:15

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • shadee Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o styl pokoju to u mnie będzie w tę stronę :)

https://www.bejbiroom.pl/lozko-domek-scandi-z-barierkami

mam to szczęście, że w żaden sposób nie ogranicza mnie przestrzeń - więc można poszaleć.
    pokoik malucha będzie 4 schodki od naszej sypialni więc póki co nastawiam się na wariant " śpimy osobno" ale pewnie po dwóch pierwszych nocach się poddam :)

KarolinaDe, melbusia88 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Właśnie. Mi przy Oliśku brakowało jednak zwykłej go doli :) jak to trzy? Ja mam czarny A dodatkowe siedzisko wkładka czerwoną:)
    W grafike weszlam i 3 kolowiec. To jak 4 to spoko. Lubie na 4.
    Gondola piekna sprawa. Gdybym miala z kim wyjsc z dziecmi na 2 osoby bym kupila tylko gondole ale nie ma szans. Musze miec rok po roku. Maz z nami.wyjdzie okazjonalnie w weekend w tyg szans nie ma.

Katka_ lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    piękny ten pokoik! :)
    nam niestety pokoi brakuje i na razie będziemy w jednej sypialni z dzieckiem, a później na chwilę przeprowadzka do salonu niestety. a za 2 lata zmiana mieszkania albo budowa domu.
    Z taką kołyską na pewno uda wam się wyczarować piękny kącik dla maluszka w swojej sypialni :-)

KarolinaDe lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Lenka mialam.adamexa i gondola byla zajebista. Dla samej gondoli bym kupiła znow :D ale spacerowka juz dramat i szybko zmienialam na cybexa.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • melbusia88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    jeśli chodzi o styl pokoju to u mnie będzie w tę stronę :)

https://www.bejbiroom.pl/lozko-domek-scandi-z-barierkami

mam to szczęście, że w żaden sposób nie ogranicza mnie przestrzeń - więc można poszaleć.
    pokoik malucha będzie 4 schodki od naszej sypialni więc póki co nastawiam się na wariant " śpimy osobno" ale pewnie po dwóch pierwszych nocach się poddam :)
    Ja też się nastawiłam na ten wariant i obiecuję sobie, że będę dzielna ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • shadee Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie cukrzycy, ja niestety mam problem z systematycznością
    jestem beznadziejna w łykaniu o określonej godzinie lekarstw, karmieniu psów zawsze o tej samej porze, więc regularność posiłków oraz dyscyplina na badanie glukometrem cukru mnie na razie męczy okrutnie

próba wytłumaczenia sobie w głowie że robię to dla malucha nie pomaga wcale. Póki co przechodzę fazę buntu, że wszystko mi się zdrowotnie wymknęło spod kontroli: cukier, tarczyca :(

dodatkowo niestety ale muszę to napisać: nie lubię być w ciąży i nijak ten stan nie przypomina mi tego wszystkiego, o czym tyle się naczytałam. nie mam motylków w brzuchu, nie rozczula mnie widok mojego malucha na usg, nie mówię do brzuszka itp. chyba coś ze mną nie tak :(

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robimy malowanie wiosna i będę myśleć co j jak ustawiamy. Moje dziewczyny mają różowy pokój i białe meble :)

Gondole mam po dziewczynachwięc nie kupuje. Ciuszki dostałam już od kolezanek. Nawet podkłady czy pampersy te najmniejsze mam już. Wkładki laktacyjne patyczki do uszu etc w sumie jakieś zrobią gi dokupie tylko i ładne ubranko d
    Na wyjście ze szpitala no i fotelik z bazą.

Magic kumpela ma ten wózek phil& teds i jest super. One są obok siebie a nie jeden za drugim.

Shadee ja mam prenatalne dziś na 18.50 też już stresuje się. Jeszcze obiad skończę i poleże :p

• annesa Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumisie słyszałam że są w różnych opcjach teraz i z różnymi gadżetami :)

Dziecko bedzie spało przy was czy w pokoju swoim ?

m3sx43r846v2zvad.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee daj sobie czas. Za pewne zmieni się po tym jak poczujesz ruchy :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ