X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostawki sa fajne do wozkow w postaci takiej deskorolki doczepianej z przodu. Moja 5 latka może się już nie mieścić ale pewnie sprawdzę;)

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz trochę wyluzować, to minie :). Ja też się boję utraty niezależności i obowiązków,a nie mam 16 lat. Wszyscy mówią, że ciąża jest taka cudowna, ale to nie do końca prawda. Jakby mnie mój M nie rozpieszczał to dawno bym wymiękła.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankakalina1987 wrote:
    Dostawki sa fajne do wozkow w postaci takiej deskorolki doczepianej z przodu. Moja 5 latka może się już nie mieścić ale pewnie sprawdzę;)
    Dostawka nie wchodzi w gre przy 1.5 r dziecku. One sa dobre powyżej2lat.

anecz_kaa lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Kochana ja czuje sie jak kupa :D non stop wymiotuje i ma mdłości, zawsze miałam długie pazury, odrąbaną fryzurkę i długaśne rzęsy :D a teraz nawet nie mam siły głowy umyć o wysuszeniu juz nie wspomnę... jedyne co mnie pociesza to fakt, ze juz 13 Tyg za nami i juz tylko idziemy jak taran do przodu :) tez czekam na moment kiedy poczuje sie taka promienna ;D spotkałam w święta kumpele w 12tc wyglada jak modelka! Siły mówi ma za 2 mogła by fruwać a ja przy niej jak kopciuch ale pocieszam sie, ze bede promieniem jak sie urodzą :D

Fajnie, że nie ttylko ja czuję się jak kupa :D
    Dziś stuka 13 tydz a ja dalej mam mdłości, wymiotuje.. czasem myślę że mi żołądek urwie i co wtedy dzidzia biedna czuje :P

m3sx43r846v2zvad.png
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    dziewczyny, ja miałam 3 dniowy przypływ energii ale na tym się skończyło. Ogólnie czuję się nieatrakcyjna i ograniczona - a to jest najgorsze, świadomość tego jak wiele nie mogę. Prowadziłam życie na bardzo wysokich obrotach - trochę na walizkach, w rozjazdach. Odkąd zaszłam w ciążę większość czasu spędziłam w domu w łożku, więc dodatkowo doszło do tego poczucie nieużyteczności. Oczywiście zanim zaszłam w ciążę wszem i wobec głosiłam, że w życiu nie bedę leżeć w ciąży, że ciąża to nie choroba, że ja na pewno będę pracować. I co? Jedna wielka dupa.

Nie pracujesz bo się źle czujesz czy masz ciążę zagrożona? Daj sobie trochę czasu :)

Edyśka82 lubi tę wiadomość

m3sx43r846v2zvad.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pomagaja na mdłości pomagaja troche chrupki kukurydziane

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 12t2d, coś mnie żołądek pobolewa i mnie znów mdli. Oczywiście 12t0d przywitałam z wymiotami. ;)
    Zazdroszczę Wam, że już macie to USG, ja musze czekać do środy i nie ukrywam, że się denerwuje coraz bardziej. :( A my dziś mamy rosołek, mniam! Mojej mamy - najlepszy. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 15:24

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    U mnie pomagaja na mdłości troche chrupki kukurydziane

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast edytować2x dalam coz...:-)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poranne mdłości i ogólnie wymioty/ mdłości w ciągu dnia mogą być bardziej nasilone przez cukrzycę? Trochę zainteresowalyscie mnie tym tematem i jestem ciekawa???

m3sx43r846v2zvad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cukier mam w normie a wymiotuje całe dnie mdłości tez caly czas! Dzis juz chce mi żołądek wyjsc gardłem

• annesa Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja cukier mam w normie a wymiotuje całe dnie mdłości tez caly czas! Dzis juz chce mi żołądek wyjsc gardłem

To tak jak u mnie, piona!

m3sx43r846v2zvad.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś totalna niemoc... najchętniej przespałabym cały dzień i tez niezbyt atrakcyjnie się czuję, jakoś tak dziwnie sama ze sibą, ale chociaż tyle że mój mąż mi ciagle mówi że w ciąży wyglądam sexy itd. - nie ukrywam to mi triche poprawia humor, choć moje libido dalej jest na -200...

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    a dziś mamy genetyczne o 16.00
    właśnie zaczęłam się stresować :(
    Ja też dzisiaj ale dopiero o 19.
    Krew na pappa już byłam oddać teraz tylko usg, ale już stres jest coraz większy

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia nawet troche zjadla samodzielnie pomidorowej. Wiecie co jestem zaskoczona tym,ze nawet troche sie bawi gdy spadla goraczka. Zawsze jak byla chora to nic sie nie liczylo zabawa czy jedzenie....Jej stan taki inny niz do tej pory znalam z jej przebiegu chorowania.Jest momentami marudna ,ale wiecej jest lepszych momentow.

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace dzis Dziewczyny.
    Ps. Martwie sie jak glupia co jej moze byc i czekam na jutrzejsza wizyte u pediatry chyba bardziej niz genetyczne badanie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 15:56

• Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odczuć w ciąży to pamiętam pierwsza moja. Była bez emocji bez gadania z brzuchem czasem po usg miałam olśnienie ze tam coś żyje Ale jakoś tak bez wzruszeń. Po porodzie chyba 6 mięs mi zajęło przyzwyczajenie się do intruza o pokochanie jej. Myślę że to normalne to w końcu nowy człowiek trzeba go poznać by się zakochać. Teraz koch to moje cudo 4 letnie jak nic na świecie i wiem ,ze z drugim będzie tak samo bo póki co też emocje są na zasadzie jest człowiek i fajnie ale nadal intruza trzeba go poznać i się zakochać;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 16:04

Niecierpliwa123, shadee, melbusia88 lubią tę wiadomość

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Ja mam dziś totalna niemoc... najchętniej przespałabym cały dzień i tez niezbyt atrakcyjnie się czuję, jakoś tak dziwnie sama ze sibą, ale chociaż tyle że mój mąż mi ciagle mówi że w ciąży wyglądam sexy itd. - nie ukrywam to mi triche poprawia humor, choć moje libido dalej jest na -200...

Ja się śmieje do męża, że nasze życie seksualne leglo w gruzach :D

m3sx43r846v2zvad.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Ja się śmieje do męża, że nasze życie seksualne leglo w gruzach :D
    A moje wręcz odwrotnie :p Zaraz mąż będzie spał w innym pokoju bo ponoć się nie wysypia hihi :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny nie wymiotowalam ani razu. Miałam mdłości jakoś w 7 i 8 tygodniu, ale już minęły. Teraz też czasem zrobi mi się niedobrze ale tragedii nie ma. Czuję się ogólnie trochę słabsza. Mniej siły mam na wszystko. Nawet chodzenie po galerii mnie męczy. I plecy z tyłu na dole mnie bolą dość często. A na sex normalnie mam ochotę :) nic nie opadlo. Tylko czuje się mniej atrakcyjna. Jakaś taka gruba i paskudna.

ckaiskjo3c7906hm.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Kochana nic nie jest lepiej? Ja czuje jakbym dostałam drugie życie :)

magdaaq lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ