Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Oboje z mężem jesteśmy, ale ręka jeszcze nie skończona , musi poczekać :)
    Fajnie w końcu zobaczyć coś, chociaż bardziej wygląda jakbym najdla się bigosu :D
    Zapewne bedziesz miala malutki brzuszek ale po.porodzie szybko bedziesz wygladala jak ta lala.

anecz_kaa lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę się za kończenie sałatki a potem jeszcze kapustkę zrobić i finito. Wstałam ledwo co, te krzyże mi dokuczają :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nienawidzę imprez sylwestrowych :) więc robię dziś wielkie NIC

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj nie spałam pół nocy. Tak mnie krzyż boli. Ledwo chodzę. Do tego jeszcze cała noc ból krzyża i brzucha i teraz też. Wczoraj już dużo rzeczy przygotowałam na dzisiaj. Robię Sakiewki z ciasta francuskiego z mozzarella i pomidorem, mini piersi z kurczaka, zrobiłam krokiety z serem i pieczarkami i barszczyk do tego i jeszcze quasadille. A idziemy tylko do kuzyna więc będzie nas aż 3 :) za ciastem francuskim byłam wczoraj w 6 sklepach. Nigdzie nie było. Jeszcze zrobiłam pranie i posprzatalam pokój. Także może dlatego tak bardzo w nocy bolało i dziś też. Ja jeszcze jestem dziś w pracy. Na szczęście biurowa przed komputerem.

ckaiskjo3c7906hm.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, jakie Wy już macie brzuchy, ja to mam prawie palaski, a wydaje mi się, że nawet jak coś "widać", to są to tylko wzdęte jelita :D. Dzisiaj od rana lekkie mdłości i ciągnący brzuch. Mam wrażenie, że mam więcej wydzieliny takiej sluzowato-wodnistej, przezroczystej. Do lekarza idę dopiero za 2 tygodnie (nie licząc USG genetycznego) :/. Czy taka wydzielina jest normalna? Już nie biorę luteiny dopochwowe jest, tylko duphaston.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Wow, jakie Wy już macie brzuchy, ja to mam prawie palaski, a wydaje mi się, że nawet jak coś "widać", to są to tylko wzdęte jelita :D. Dzisiaj od rana lekkie mdłości i ciągnący brzuch. Mam wrażenie, że mam więcej wydzieliny takiej sluzowato-wodnistej, przezroczystej. Do lekarza idę dopiero za 2 tygodnie (nie licząc USG genetycznego) :/. Czy taka wydzielina jest normalna? Już nie biorę luteiny dopochwowe jest, tylko duphaston.
    Taka wydzielina jeśli nie jest serowata żółta tylko jak.opisalas jest normalna.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Ja dzisiaj nie spałam pół nocy. Tak mnie krzyż boli. Ledwo chodzę. Do tego jeszcze cała noc ból krzyża i brzucha i teraz też. Wczoraj już dużo rzeczy przygotowałam na dzisiaj. Robię Sakiewki z ciasta francuskiego z mozzarella i pomidorem, mini piersi z kurczaka, zrobiłam krokiety z serem i pieczarkami i barszczyk do tego i jeszcze quasadille. A idziemy tylko do kuzyna więc będzie nas aż 3 :) za ciastem francuskim byłam wczoraj w 6 sklepach. Nigdzie nie było. Jeszcze zrobiłam pranie i posprzatalam pokój. Także może dlatego tak bardzo w nocy bolało i dziś też. Ja jeszcze jestem dziś w pracy. Na szczęście biurowa przed komputerem.
    No no niezłe tempo. Znajdź czas na odpoczynek:)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    a ja nienawidzę imprez sylwestrowych :) więc robię dziś wielkie NIC
    U nas normalny dzień tylko że pójdziemy może później spać :D i zjemy też późniejsza kolacje :D

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Taka wydzielina jeśli nie jest serowata żółta tylko jak.opisalas jest normalna.
    Nie jest serowata, tylko taka właściwie przezroczysta, na wkładce widać, że jest żółtawa ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    U nas normalny dzień tylko że pójdziemy może później spać :D i zjemy też późniejsza kolacje :D
    U nas podobnie, ja zrobię pizzę na kolację, mamy też w planach zrobić sobie maraton filmowy. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    U nas podobnie, ja zrobię pizzę na kolację, mamy też w planach zrobić sobie maraton filmowy. ;)
    My pizzerinki prazynki paluszki.i bedziemy w towarzystwie tv grac w planszowki.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Nie jest serowata, tylko taka właściwie przezroczysta, na wkładce widać, że jest żółtawa ;)
    Nie sądzę by to był powód do zmartwień.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    My pizzerinki prazynki paluszki.i bedziemy w towarzystwie tv grac w planszowki.
    Ooooo planszówki... Może z mężem też sobie w coś zagramy, chociaz w 2 osoby to mamy raczej mniej możliwości, im więcej graczy,tym lepsza gra. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ooooo planszówki... Może z mężem też sobie w coś zagramy, chociaz w 2 osoby to mamy raczej mniej możliwości, im więcej graczy,tym lepsza gra. ;)
    My będziemy grać z synem także jest nas juz 3 :)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:

Ja od początku ciąży mam dość sporo wydzieliny ale bardziej biała, bialo-przezroczysta. Nie mówiłam o tym lekarzowi bo wydaje mi się że to normalne.

ckaiskjo3c7906hm.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    No no niezłe tempo. Znajdź czas na odpoczynek:)

Wiem wiem, ale mój mi w ogóle nie pomaga... Tylko balagani i muszę się drzec. Wczoraj też prosiłam żeby pomógł coś w kuchni to co ty... Wymówka jest taka, że ja to zrobię lepiej i że on się do kuchni nie nadaje. I tylko chodzi i rzuca wszędzie ubrania. Ehhh :)
    Ogólnie to i tak jest lepiej bo kiedyś nie robił nic. Ma 24 lata a dalej mama za niego wszystko robi. Obiad przyniesie do stołu, pranie zrobi, poprasuje. Tak nauczony. Ja już go troszkę wyszkolić ale jeszcze za mało póki mieszkamy u jego rodziców. Jak zamieszkamy sami za rok to już tak niestety nie będzie :) podział obowiązków musi byc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2017, 11:35

ckaiskjo3c7906hm.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Ja od początku ciąży mam dość sporo wydzieliny ale bardziej biała, bialo-przezroczysta. Nie mówiłam o tym lekarzowi bo wydaje mi się że to normalne.
    Przy badaniu ginekologicznym lekarz to zauważa:) gdyby cos go niepokoilo zapewne by Ciebie zapytał czy odczuwasz pieczenie itp poza tym na pewno co wizytę masz świeże wyniki moczu a one też dają obraz

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Wiem wiem, ale mój mi w ogóle nie pomaga... Tylko balagani i muszę się drzec. Wczoraj też prosiłam żeby pomógł coś w kuchni to co ty... Wymówka jest taka, że ja to zrobię lepiej i że on się do kuchni nie nadaje. I tylko chodzi i rzuca wszędzie ubrania. Ehhh :)
    Uhuhu...no coz...chyba musisz z nim powaznie porozmawiać.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Przy badaniu ginekologicznym lekarz to zauważa:) gdyby cos go niepokoilo zapewne by Ciebie zapytał czy odczuwasz pieczenie itp poza tym na pewno co wizytę masz świeże wyniki moczu a one też dają obraz

Ja dopiero czekam na wyniki pierwszych badań właśnie na HIV cytomegalie toksoplazmowe różyczki grupę krwi badanie moczu ogólna morfologia i chyba jakieś tam jeszcze. Jak będą wyniki to wtedy będę do niego szła i dopiero mi założy kartę ciąży. Wiem, że moje dziecko ma serduszko, ale jeszcze nie słyszałam.

ckaiskjo3c7906hm.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Ja dopiero czekam na wyniki pierwszych badań właśnie na HIV cytomegalie toksoplazmowe różyczki grupę krwi badanie moczu ogólna morfologia i chyba jakieś tam jeszcze. Jak będą wyniki to wtedy będę do niego szła i dopiero mi założy kartę ciąży. Wiem, że moje dziecko ma serduszko, ale jeszcze nie słyszałam.
    Ale badal Cie juz ginekologiczne wiec gdyby cos widzial.nie tak w sluzie by pytał:-)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ