X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Oboje z mężem jesteśmy, ale ręka jeszcze nie skończona , musi poczekać :)
    Fajnie w końcu zobaczyć coś, chociaż bardziej wygląda jakbym najdla się bigosu :D
    Zapewne bedziesz miala malutki brzuszek ale po.porodzie szybko bedziesz wygladala jak ta lala.

anecz_kaa lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę się za kończenie sałatki a potem jeszcze kapustkę zrobić i finito. Wstałam ledwo co, te krzyże mi dokuczają :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nienawidzę imprez sylwestrowych :) więc robię dziś wielkie NIC

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj nie spałam pół nocy. Tak mnie krzyż boli. Ledwo chodzę. Do tego jeszcze cała noc ból krzyża i brzucha i teraz też. Wczoraj już dużo rzeczy przygotowałam na dzisiaj. Robię Sakiewki z ciasta francuskiego z mozzarella i pomidorem, mini piersi z kurczaka, zrobiłam krokiety z serem i pieczarkami i barszczyk do tego i jeszcze quasadille. A idziemy tylko do kuzyna więc będzie nas aż 3 :) za ciastem francuskim byłam wczoraj w 6 sklepach. Nigdzie nie było. Jeszcze zrobiłam pranie i posprzatalam pokój. Także może dlatego tak bardzo w nocy bolało i dziś też. Ja jeszcze jestem dziś w pracy. Na szczęście biurowa przed komputerem.

ckaiskjo3c7906hm.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, jakie Wy już macie brzuchy, ja to mam prawie palaski, a wydaje mi się, że nawet jak coś "widać", to są to tylko wzdęte jelita :D. Dzisiaj od rana lekkie mdłości i ciągnący brzuch. Mam wrażenie, że mam więcej wydzieliny takiej sluzowato-wodnistej, przezroczystej. Do lekarza idę dopiero za 2 tygodnie (nie licząc USG genetycznego) :/. Czy taka wydzielina jest normalna? Już nie biorę luteiny dopochwowe jest, tylko duphaston.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Wow, jakie Wy już macie brzuchy, ja to mam prawie palaski, a wydaje mi się, że nawet jak coś "widać", to są to tylko wzdęte jelita :D. Dzisiaj od rana lekkie mdłości i ciągnący brzuch. Mam wrażenie, że mam więcej wydzieliny takiej sluzowato-wodnistej, przezroczystej. Do lekarza idę dopiero za 2 tygodnie (nie licząc USG genetycznego) :/. Czy taka wydzielina jest normalna? Już nie biorę luteiny dopochwowe jest, tylko duphaston.
    Taka wydzielina jeśli nie jest serowata żółta tylko jak.opisalas jest normalna.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Ja dzisiaj nie spałam pół nocy. Tak mnie krzyż boli. Ledwo chodzę. Do tego jeszcze cała noc ból krzyża i brzucha i teraz też. Wczoraj już dużo rzeczy przygotowałam na dzisiaj. Robię Sakiewki z ciasta francuskiego z mozzarella i pomidorem, mini piersi z kurczaka, zrobiłam krokiety z serem i pieczarkami i barszczyk do tego i jeszcze quasadille. A idziemy tylko do kuzyna więc będzie nas aż 3 :) za ciastem francuskim byłam wczoraj w 6 sklepach. Nigdzie nie było. Jeszcze zrobiłam pranie i posprzatalam pokój. Także może dlatego tak bardzo w nocy bolało i dziś też. Ja jeszcze jestem dziś w pracy. Na szczęście biurowa przed komputerem.
    No no niezłe tempo. Znajdź czas na odpoczynek:)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    a ja nienawidzę imprez sylwestrowych :) więc robię dziś wielkie NIC
    U nas normalny dzień tylko że pójdziemy może później spać :D i zjemy też późniejsza kolacje :D

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Taka wydzielina jeśli nie jest serowata żółta tylko jak.opisalas jest normalna.
    Nie jest serowata, tylko taka właściwie przezroczysta, na wkładce widać, że jest żółtawa ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    U nas normalny dzień tylko że pójdziemy może później spać :D i zjemy też późniejsza kolacje :D
    U nas podobnie, ja zrobię pizzę na kolację, mamy też w planach zrobić sobie maraton filmowy. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    U nas podobnie, ja zrobię pizzę na kolację, mamy też w planach zrobić sobie maraton filmowy. ;)
    My pizzerinki prazynki paluszki.i bedziemy w towarzystwie tv grac w planszowki.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Nie jest serowata, tylko taka właściwie przezroczysta, na wkładce widać, że jest żółtawa ;)
    Nie sądzę by to był powód do zmartwień.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    My pizzerinki prazynki paluszki.i bedziemy w towarzystwie tv grac w planszowki.
    Ooooo planszówki... Może z mężem też sobie w coś zagramy, chociaz w 2 osoby to mamy raczej mniej możliwości, im więcej graczy,tym lepsza gra. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ooooo planszówki... Może z mężem też sobie w coś zagramy, chociaz w 2 osoby to mamy raczej mniej możliwości, im więcej graczy,tym lepsza gra. ;)
    My będziemy grać z synem także jest nas juz 3 :)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:

Ja od początku ciąży mam dość sporo wydzieliny ale bardziej biała, bialo-przezroczysta. Nie mówiłam o tym lekarzowi bo wydaje mi się że to normalne.

ckaiskjo3c7906hm.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    No no niezłe tempo. Znajdź czas na odpoczynek:)

Wiem wiem, ale mój mi w ogóle nie pomaga... Tylko balagani i muszę się drzec. Wczoraj też prosiłam żeby pomógł coś w kuchni to co ty... Wymówka jest taka, że ja to zrobię lepiej i że on się do kuchni nie nadaje. I tylko chodzi i rzuca wszędzie ubrania. Ehhh :)
    Ogólnie to i tak jest lepiej bo kiedyś nie robił nic. Ma 24 lata a dalej mama za niego wszystko robi. Obiad przyniesie do stołu, pranie zrobi, poprasuje. Tak nauczony. Ja już go troszkę wyszkolić ale jeszcze za mało póki mieszkamy u jego rodziców. Jak zamieszkamy sami za rok to już tak niestety nie będzie :) podział obowiązków musi byc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2017, 11:35

ckaiskjo3c7906hm.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Ja od początku ciąży mam dość sporo wydzieliny ale bardziej biała, bialo-przezroczysta. Nie mówiłam o tym lekarzowi bo wydaje mi się że to normalne.
    Przy badaniu ginekologicznym lekarz to zauważa:) gdyby cos go niepokoilo zapewne by Ciebie zapytał czy odczuwasz pieczenie itp poza tym na pewno co wizytę masz świeże wyniki moczu a one też dają obraz

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Wiem wiem, ale mój mi w ogóle nie pomaga... Tylko balagani i muszę się drzec. Wczoraj też prosiłam żeby pomógł coś w kuchni to co ty... Wymówka jest taka, że ja to zrobię lepiej i że on się do kuchni nie nadaje. I tylko chodzi i rzuca wszędzie ubrania. Ehhh :)
    Uhuhu...no coz...chyba musisz z nim powaznie porozmawiać.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Przy badaniu ginekologicznym lekarz to zauważa:) gdyby cos go niepokoilo zapewne by Ciebie zapytał czy odczuwasz pieczenie itp poza tym na pewno co wizytę masz świeże wyniki moczu a one też dają obraz

Ja dopiero czekam na wyniki pierwszych badań właśnie na HIV cytomegalie toksoplazmowe różyczki grupę krwi badanie moczu ogólna morfologia i chyba jakieś tam jeszcze. Jak będą wyniki to wtedy będę do niego szła i dopiero mi założy kartę ciąży. Wiem, że moje dziecko ma serduszko, ale jeszcze nie słyszałam.

ckaiskjo3c7906hm.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Ja dopiero czekam na wyniki pierwszych badań właśnie na HIV cytomegalie toksoplazmowe różyczki grupę krwi badanie moczu ogólna morfologia i chyba jakieś tam jeszcze. Jak będą wyniki to wtedy będę do niego szła i dopiero mi założy kartę ciąży. Wiem, że moje dziecko ma serduszko, ale jeszcze nie słyszałam.
    Ale badal Cie juz ginekologiczne wiec gdyby cos widzial.nie tak w sluzie by pytał:-)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ