WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że jak będę miała synusia to jego laska będzie miała przerabane hehehhee :D ]:->

panan12, Carolline lubią tę wiadomość

m3sx43r846v2zvad.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    miałam we wt, gin mówiła że moze to być chłopak, ale w 11tyg nie ma 100% pewności. Za tydzień prenatalne, obaczymy. A jak nie to moze dowiem się na kolejnej wizycie w lutym:)..

Ee to super gratuluję :) no na 3d lepiej widać

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    a nas czeka insulina
    buuu :( :( :(
    niestety cukier nie odpuszcza, w szczególności rano i diabetolog zdecydowała o włączeniu insuliny - wizyta w piątek, wtedy się wszystkiego dowiem w jakiej dawce, ile razy dziennie etc

smutno mi
    Pamiętaj że wszyatko dla Maluszka ❤ będzie dobrze :*

Maila piękny bobas!!! :D

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Ja wiem, że jak będę miała synusia to jego laska będzie miała przerabane hehehhee :D ]:->

No ale i tak to dziewczyna większy stres bo miesiączki, ciążę, może wpaść, jest słabsza, łatwiej można zranić. Jeśli chodzi o wydatek to droższa niz chłopak

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Leżę w tym szpitalu. Zrodlo krwawienia nieznane... Ale okruszek ma się dobrze, cisnienie spadlo. Dól mnie ogarnia, bo myslalam, ze po 13 tyg juz ryzyko znacznoe spadlo, ale niestety tak nie jest :-( juz tak sie cieszylam, ze wrocilam do zywych, energia wrocila, moglam wyjsc z domu, normalnie funkcjonowac mimo cukrzycy, a tu lipa. Znow niepokoj. I to nie wiadomo czego sie bac, skoro nie stwierdzili skad krwawienie
    Kochana miałam tak samo z córą. Oporem jeszcze raz plamiłam i raz krwawiłam także głowa do góry. Silna masz dzidzie. Bedzie dobrze :)

PixiDixi tulę Cię. Mam nadzieję że po całkowitym oczyszczeniu się wstaniesz i będziesz mogła już normalnie funkcjonować. Współczuje Wam dziewczynki bo wiem z doświadczenia pierwszej ciąży ile to stresu i męczy.

PixiDixi, melbusia88 lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny teraz leżałam w szpitalu do soboty i koleżanka która leżała ze mną była w ciąży z trzecim mówiła że często z dziewczynami są takie problemy różne. Mówi miała syna ciąża cała spoko bezproblemowo a przy córce cały czas coś... Często to słyszę

f2w3k0s3plke7odf.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Magdaaq - nie wyświetla mi sie żadne zaproszenie na fb :(
    To zapros mnie

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    niekoniecznie :-) ja troche poczekalam, ale bardzo bym chciala córeczkę. Oczywiscie jesli bedzie synek, to bede tak samo kochac i bedzie moim oczkiem w glowie, ale poniewaz chcemy miec z mezem tylko jedno, to chcialabym miec mala dziewczynke razem z jej cukierkowym swiatem ;-)
    O tak, mam córę i jej cukierkowy świat :D ma więcej butów i ubrań ode mnie :D

terka, Loczek2018, melbusia88 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja miałam odwrotnie. Z córkami ciążę super a teraz problemy. To zależy od ciąży wieku matki i czynników zewnętrznych chociażby stres.

PixiDixi lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I też lubię to że mam córeczki :) przynajmniej na starość będzie mnie ktoś odwiedzał a z chłopakami to już niekoniecznie tak kolorowo. Grunt że zdrowe :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

• annesa Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    No ale i tak to dziewczyna większy stres bo miesiączki, ciążę, może wpaść, jest słabsza, łatwiej można zranić. Jeśli chodzi o wydatek to droższa niz chłopak

Nigdy tak tego nie kalkulowalam czy droższa :)
    Synek też może mieć ciekawe hobby i kosztować. Nawet nie myślałam o tym :)

Carolline lubi tę wiadomość

m3sx43r846v2zvad.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Kochana jak urodzisz to będzie kolejne pasmo zmartwien żeby nie zachorowalo, nie przewrocilo się, główki nie rozbilo, jak pójdzie do szkoły, wyjdzie z domu, całe życie może coś się stać. Ale negatywne myślenie nie przyniesie nic dobrego..

Czy ja mogę sama odnaleźć grupę czy tylko poprzez zaproszenie? :)
    Popieram w 100%. Poród to dopiero początek. Jak ma już się to maleństwo to drżysz o każdy aspekt. Kochana także jakie mamy motto? POZYTYWNE MYŚLENIE PRZYCIĄGA POZYTYWNE ZDARZENIE:)
    Agniechaaa kochana tulę Cię. Na serio polecam książkę w oczekiwaniu na dziecko. Macie opisane objawy w każdym tyg i opis dziecka. Mnie kiedyś w 1 ciąży na ip lekarz tak popieprzył za to że przyjechałam,bo tu cytyję"co ja sobie myślałam? Że w ciąży nic nie będę odczuwać? Jak maxica rośnie? " a od 18tc twardniał mi brzuch. A to akurat u mnie było bezproblemowe bo maxica już ćwiczyła.

Loczek2018, PixiDixi lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Z tymi zabobonami to nic nie wychodzi ale słyszałam że u 80% kobiet sprawdza się kalendarz chiński. Mi w tym wypadku wychodzi chłopak. Ja od początku jak nie byłamn w ciąży to chciałam bardzo dziewczynkę teraz jakoś na chłopca wzięło no niewiem
    Mi z chińskiego za pierwszym razem wyszedł syn a jest córa :D Zresztą ze wszystkich zabobonów wychodził syn a i tak jest córka :P wogóle w poprzedniej ciązy miałam super skóre, paznokcie i włosy. A teraz na czole mam armagedon - czasami zastanawiam się czy zamiast podkładu nie zastoswać szpachli.

anecz_kaa, terka, Loczek2018, pi84 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    To ja miałam odwrotnie. Z córkami ciążę super a teraz problemy. To zależy od ciąży wieku matki i czynników zewnętrznych chociażby stres.

A to napewno. Kuzynka męża miala ponad 40 jak rodziła pierwsze to mówiła nigdy więcej. Cała ciążę leżała a kości ja tak bolały że na łóżku na głowie stawała w sumie się nie dziwię

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Nie myślę o tym ;) to duża kwestia wychowania i rozmów moim zdaniem. Moja ma charakterek po mnie i wiem, że sobie w życiu poradzi ;) Wygadana, nie boi się świata - ale bardzo z nią dużo rozmawiam na wiele tematów i ona ogólnie jak na swoje prawie 7 lat jest bardzo do przodu, że tak powiem ;)

magdaaq, anecz_kaa, panan12, Carolline lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Ja zeszłam już całkiem z duphastonu i w tej chwili biorę tylko witaminy i magnez. Dziś za to tak mnie łeb napieprza... przez ostatnie 10 lat mnie tyle głowa nie bolała co w ciąży, wiec tez humor średni :/

ciśnienie dziś miałam szalone:104/66 i puls 100. Zapisałam się na tą konsultacje kardiologiczna na sobotę, zobaczymy co powie pani dr odnośnie porodu SN.

Dziewczyny od trzech dni czuje dziwne „przemieszczenia” w moim brzuchu, jakby coś się tam mocno przelewało - ale to niemożliwe prawda?

Przesyłam Wam promyk słońca i ziarnko spokoju w serducha, obyśmy jutro wstały w lepszych humorach <3
    T9 mogą być pierwsze ruchy ;) ja nie mam typowego przelewania ale takie pojedyncze mikropuknięcia ;)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • anecz_kaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt ja miałam gorszą cerę z dziewczynami. Teraz wyglądam inaczej na twarzy i zauważam to ja moja mama mąż i kumpela :)

• magdaaq Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annesa i Atom napisalam do Was

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Nigdy tak tego nie kalkulowalam czy droższa :)
    Synek też może mieć ciekawe hobby i kosztować. Nawet nie myślałam o tym :)

Bardziej może mi chodziło że chłopak 2 pary spodni, dwie bluzy buty jakieś sportowe i nie wymaga. A dziewczyna spódnica sukienka legginsy spodnie rybaczki ogrodniczki japonki sandały botki sportowe hahahaha sam człowiek widzi po sobie ile facet ma ciuchów a ile kobieta

f2w3k0s3plke7odf.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Nie myślę o tym ;) to duża kwestia wychowania i rozmów moim zdaniem. Moja ma charakterek po mnie i wiem, że sobie w życiu poradzi ;) Wygadana, nie boi się świata - ale bardzo z nią dużo rozmawiam na wiele tematów i ona ogólnie jak na swoje prawie 7 lat jest bardzo do przodu, że tak powiem ;)

Moja starsza też :) młodszą to taka cicha ale swoje też ma za uszami :p i jakby była 3 byłby spokój ;)

‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ