LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
shadee wrote:a nas czeka insulina
buuu
niestety cukier nie odpuszcza, w szczególności rano i diabetolog zdecydowała o włączeniu insuliny - wizyta w piątek, wtedy się wszystkiego dowiem w jakiej dawce, ile razy dziennie etc
smutno mi
Maila piękny bobas!!!Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
annesa wrote:Ja wiem, że jak będę miała synusia to jego laska będzie miała przerabane hehehhee
]:->
No ale i tak to dziewczyna większy stres bo miesiączki, ciążę, może wpaść, jest słabsza, łatwiej można zranić. Jeśli chodzi o wydatek to droższa niz chłopak -
melbusia88 wrote:Leżę w tym szpitalu. Zrodlo krwawienia nieznane... Ale okruszek ma się dobrze, cisnienie spadlo. Dól mnie ogarnia, bo myslalam, ze po 13 tyg juz ryzyko znacznoe spadlo, ale niestety tak nie jest
juz tak sie cieszylam, ze wrocilam do zywych, energia wrocila, moglam wyjsc z domu, normalnie funkcjonowac mimo cukrzycy, a tu lipa. Znow niepokoj. I to nie wiadomo czego sie bac, skoro nie stwierdzili skad krwawienie
PixiDixi tulę Cię. Mam nadzieję że po całkowitym oczyszczeniu się wstaniesz i będziesz mogła już normalnie funkcjonować. Współczuje Wam dziewczynki bo wiem z doświadczenia pierwszej ciąży ile to stresu i męczy.PixiDixi, melbusia88 lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Dziewczyny teraz leżałam w szpitalu do soboty i koleżanka która leżała ze mną była w ciąży z trzecim mówiła że często z dziewczynami są takie problemy różne. Mówi miała syna ciąża cała spoko bezproblemowo a przy córce cały czas coś... Często to słyszę
-
melbusia88 wrote:niekoniecznie
ja troche poczekalam, ale bardzo bym chciala córeczkę. Oczywiscie jesli bedzie synek, to bede tak samo kochac i bedzie moim oczkiem w glowie, ale poniewaz chcemy miec z mezem tylko jedno, to chcialabym miec mala dziewczynke razem z jej cukierkowym swiatem
ma więcej butów i ubrań ode mnie
terka, Loczek2018, melbusia88 lubią tę wiadomość
-
panan12 wrote:No ale i tak to dziewczyna większy stres bo miesiączki, ciążę, może wpaść, jest słabsza, łatwiej można zranić. Jeśli chodzi o wydatek to droższa niz chłopak
Nigdy tak tego nie kalkulowalam czy droższa
Synek też może mieć ciekawe hobby i kosztować. Nawet nie myślałam o tymCarolline lubi tę wiadomość
-
annesa wrote:Kochana jak urodzisz to będzie kolejne pasmo zmartwien żeby nie zachorowalo, nie przewrocilo się, główki nie rozbilo, jak pójdzie do szkoły, wyjdzie z domu, całe życie może coś się stać. Ale negatywne myślenie nie przyniesie nic dobrego..
Czy ja mogę sama odnaleźć grupę czy tylko poprzez zaproszenie?
Agniechaaa kochana tulę Cię. Na serio polecam książkę w oczekiwaniu na dziecko. Macie opisane objawy w każdym tyg i opis dziecka. Mnie kiedyś w 1 ciąży na ip lekarz tak popieprzył za to że przyjechałam,bo tu cytyję"co ja sobie myślałam? Że w ciąży nic nie będę odczuwać? Jak maxica rośnie? " a od 18tc twardniał mi brzuch. A to akurat u mnie było bezproblemowe bo maxica już ćwiczyła.Loczek2018, PixiDixi lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
panan12 wrote:Z tymi zabobonami to nic nie wychodzi ale słyszałam że u 80% kobiet sprawdza się kalendarz chiński. Mi w tym wypadku wychodzi chłopak. Ja od początku jak nie byłamn w ciąży to chciałam bardzo dziewczynkę teraz jakoś na chłopca wzięło no niewiem
Zresztą ze wszystkich zabobonów wychodził syn a i tak jest córka
wogóle w poprzedniej ciązy miałam super skóre, paznokcie i włosy. A teraz na czole mam armagedon - czasami zastanawiam się czy zamiast podkładu nie zastoswać szpachli.
anecz_kaa, terka, Loczek2018, pi84 lubią tę wiadomość
-
anecz_kaa wrote:To ja miałam odwrotnie. Z córkami ciążę super a teraz problemy. To zależy od ciąży wieku matki i czynników zewnętrznych chociażby stres.
A to napewno. Kuzynka męża miala ponad 40 jak rodziła pierwsze to mówiła nigdy więcej. Cała ciążę leżała a kości ja tak bolały że na łóżku na głowie stawała w sumie się nie dziwię -
panan12 wrote:No ale i tak to dziewczyna większy stres bo miesiączki, ciążę, może wpaść, jest słabsza, łatwiej można zranić. Jeśli chodzi o wydatek to droższa niz chłopak
to duża kwestia wychowania i rozmów moim zdaniem. Moja ma charakterek po mnie i wiem, że sobie w życiu poradzi
Wygadana, nie boi się świata - ale bardzo z nią dużo rozmawiam na wiele tematów i ona ogólnie jak na swoje prawie 7 lat jest bardzo do przodu, że tak powiem
magdaaq, anecz_kaa, panan12, Carolline lubią tę wiadomość
-
Lena21 wrote:Ja zeszłam już całkiem z duphastonu i w tej chwili biorę tylko witaminy i magnez. Dziś za to tak mnie łeb napieprza... przez ostatnie 10 lat mnie tyle głowa nie bolała co w ciąży, wiec tez humor średni
ciśnienie dziś miałam szalone:104/66 i puls 100. Zapisałam się na tą konsultacje kardiologiczna na sobotę, zobaczymy co powie pani dr odnośnie porodu SN.
Dziewczyny od trzech dni czuje dziwne „przemieszczenia” w moim brzuchu, jakby coś się tam mocno przelewało - ale to niemożliwe prawda?
Przesyłam Wam promyk słońca i ziarnko spokoju w serducha, obyśmy jutro wstały w lepszych humorachja nie mam typowego przelewania ale takie pojedyncze mikropuknięcia
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
annesa wrote:Nigdy tak tego nie kalkulowalam czy droższa
Synek też może mieć ciekawe hobby i kosztować. Nawet nie myślałam o tym
Bardziej może mi chodziło że chłopak 2 pary spodni, dwie bluzy buty jakieś sportowe i nie wymaga. A dziewczyna spódnica sukienka legginsy spodnie rybaczki ogrodniczki japonki sandały botki sportowe hahahaha sam człowiek widzi po sobie ile facet ma ciuchów a ile kobieta -
Urszulka89 wrote:Nie myślę o tym
to duża kwestia wychowania i rozmów moim zdaniem. Moja ma charakterek po mnie i wiem, że sobie w życiu poradzi
Wygadana, nie boi się świata - ale bardzo z nią dużo rozmawiam na wiele tematów i ona ogólnie jak na swoje prawie 7 lat jest bardzo do przodu, że tak powiem
Moja starsza teżmłodszą to taka cicha ale swoje też ma za uszami :p i jakby była 3 byłby spokój