X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że jak będę miała synusia to jego laska będzie miała przerabane hehehhee :D ]:->

panan12, Carolline lubią tę wiadomość

m3sx43r846v2zvad.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    miałam we wt, gin mówiła że moze to być chłopak, ale w 11tyg nie ma 100% pewności. Za tydzień prenatalne, obaczymy. A jak nie to moze dowiem się na kolejnej wizycie w lutym:)..

Ee to super gratuluję :) no na 3d lepiej widać

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    a nas czeka insulina
    buuu :( :( :(
    niestety cukier nie odpuszcza, w szczególności rano i diabetolog zdecydowała o włączeniu insuliny - wizyta w piątek, wtedy się wszystkiego dowiem w jakiej dawce, ile razy dziennie etc

smutno mi
    Pamiętaj że wszyatko dla Maluszka ❤ będzie dobrze :*

Maila piękny bobas!!! :D

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Ja wiem, że jak będę miała synusia to jego laska będzie miała przerabane hehehhee :D ]:->

No ale i tak to dziewczyna większy stres bo miesiączki, ciążę, może wpaść, jest słabsza, łatwiej można zranić. Jeśli chodzi o wydatek to droższa niz chłopak

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Leżę w tym szpitalu. Zrodlo krwawienia nieznane... Ale okruszek ma się dobrze, cisnienie spadlo. Dól mnie ogarnia, bo myslalam, ze po 13 tyg juz ryzyko znacznoe spadlo, ale niestety tak nie jest :-( juz tak sie cieszylam, ze wrocilam do zywych, energia wrocila, moglam wyjsc z domu, normalnie funkcjonowac mimo cukrzycy, a tu lipa. Znow niepokoj. I to nie wiadomo czego sie bac, skoro nie stwierdzili skad krwawienie
    Kochana miałam tak samo z córą. Oporem jeszcze raz plamiłam i raz krwawiłam także głowa do góry. Silna masz dzidzie. Bedzie dobrze :)

PixiDixi tulę Cię. Mam nadzieję że po całkowitym oczyszczeniu się wstaniesz i będziesz mogła już normalnie funkcjonować. Współczuje Wam dziewczynki bo wiem z doświadczenia pierwszej ciąży ile to stresu i męczy.

PixiDixi, melbusia88 lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny teraz leżałam w szpitalu do soboty i koleżanka która leżała ze mną była w ciąży z trzecim mówiła że często z dziewczynami są takie problemy różne. Mówi miała syna ciąża cała spoko bezproblemowo a przy córce cały czas coś... Często to słyszę

f2w3k0s3plke7odf.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Magdaaq - nie wyświetla mi sie żadne zaproszenie na fb :(
    To zapros mnie

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    niekoniecznie :-) ja troche poczekalam, ale bardzo bym chciala córeczkę. Oczywiscie jesli bedzie synek, to bede tak samo kochac i bedzie moim oczkiem w glowie, ale poniewaz chcemy miec z mezem tylko jedno, to chcialabym miec mala dziewczynke razem z jej cukierkowym swiatem ;-)
    O tak, mam córę i jej cukierkowy świat :D ma więcej butów i ubrań ode mnie :D

terka, Loczek2018, melbusia88 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja miałam odwrotnie. Z córkami ciążę super a teraz problemy. To zależy od ciąży wieku matki i czynników zewnętrznych chociażby stres.

PixiDixi lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I też lubię to że mam córeczki :) przynajmniej na starość będzie mnie ktoś odwiedzał a z chłopakami to już niekoniecznie tak kolorowo. Grunt że zdrowe :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

• annesa Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    No ale i tak to dziewczyna większy stres bo miesiączki, ciążę, może wpaść, jest słabsza, łatwiej można zranić. Jeśli chodzi o wydatek to droższa niz chłopak

Nigdy tak tego nie kalkulowalam czy droższa :)
    Synek też może mieć ciekawe hobby i kosztować. Nawet nie myślałam o tym :)

Carolline lubi tę wiadomość

m3sx43r846v2zvad.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Kochana jak urodzisz to będzie kolejne pasmo zmartwien żeby nie zachorowalo, nie przewrocilo się, główki nie rozbilo, jak pójdzie do szkoły, wyjdzie z domu, całe życie może coś się stać. Ale negatywne myślenie nie przyniesie nic dobrego..

Czy ja mogę sama odnaleźć grupę czy tylko poprzez zaproszenie? :)
    Popieram w 100%. Poród to dopiero początek. Jak ma już się to maleństwo to drżysz o każdy aspekt. Kochana także jakie mamy motto? POZYTYWNE MYŚLENIE PRZYCIĄGA POZYTYWNE ZDARZENIE:)
    Agniechaaa kochana tulę Cię. Na serio polecam książkę w oczekiwaniu na dziecko. Macie opisane objawy w każdym tyg i opis dziecka. Mnie kiedyś w 1 ciąży na ip lekarz tak popieprzył za to że przyjechałam,bo tu cytyję"co ja sobie myślałam? Że w ciąży nic nie będę odczuwać? Jak maxica rośnie? " a od 18tc twardniał mi brzuch. A to akurat u mnie było bezproblemowe bo maxica już ćwiczyła.

Loczek2018, PixiDixi lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Z tymi zabobonami to nic nie wychodzi ale słyszałam że u 80% kobiet sprawdza się kalendarz chiński. Mi w tym wypadku wychodzi chłopak. Ja od początku jak nie byłamn w ciąży to chciałam bardzo dziewczynkę teraz jakoś na chłopca wzięło no niewiem
    Mi z chińskiego za pierwszym razem wyszedł syn a jest córa :D Zresztą ze wszystkich zabobonów wychodził syn a i tak jest córka :P wogóle w poprzedniej ciązy miałam super skóre, paznokcie i włosy. A teraz na czole mam armagedon - czasami zastanawiam się czy zamiast podkładu nie zastoswać szpachli.

anecz_kaa, terka, Loczek2018, pi84 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    To ja miałam odwrotnie. Z córkami ciążę super a teraz problemy. To zależy od ciąży wieku matki i czynników zewnętrznych chociażby stres.

A to napewno. Kuzynka męża miala ponad 40 jak rodziła pierwsze to mówiła nigdy więcej. Cała ciążę leżała a kości ja tak bolały że na łóżku na głowie stawała w sumie się nie dziwię

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Nie myślę o tym ;) to duża kwestia wychowania i rozmów moim zdaniem. Moja ma charakterek po mnie i wiem, że sobie w życiu poradzi ;) Wygadana, nie boi się świata - ale bardzo z nią dużo rozmawiam na wiele tematów i ona ogólnie jak na swoje prawie 7 lat jest bardzo do przodu, że tak powiem ;)

magdaaq, anecz_kaa, panan12, Carolline lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Ja zeszłam już całkiem z duphastonu i w tej chwili biorę tylko witaminy i magnez. Dziś za to tak mnie łeb napieprza... przez ostatnie 10 lat mnie tyle głowa nie bolała co w ciąży, wiec tez humor średni :/

ciśnienie dziś miałam szalone:104/66 i puls 100. Zapisałam się na tą konsultacje kardiologiczna na sobotę, zobaczymy co powie pani dr odnośnie porodu SN.

Dziewczyny od trzech dni czuje dziwne „przemieszczenia” w moim brzuchu, jakby coś się tam mocno przelewało - ale to niemożliwe prawda?

Przesyłam Wam promyk słońca i ziarnko spokoju w serducha, obyśmy jutro wstały w lepszych humorach <3
    T9 mogą być pierwsze ruchy ;) ja nie mam typowego przelewania ale takie pojedyncze mikropuknięcia ;)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • anecz_kaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt ja miałam gorszą cerę z dziewczynami. Teraz wyglądam inaczej na twarzy i zauważam to ja moja mama mąż i kumpela :)

• magdaaq Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annesa i Atom napisalam do Was

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Nigdy tak tego nie kalkulowalam czy droższa :)
    Synek też może mieć ciekawe hobby i kosztować. Nawet nie myślałam o tym :)

Bardziej może mi chodziło że chłopak 2 pary spodni, dwie bluzy buty jakieś sportowe i nie wymaga. A dziewczyna spódnica sukienka legginsy spodnie rybaczki ogrodniczki japonki sandały botki sportowe hahahaha sam człowiek widzi po sobie ile facet ma ciuchów a ile kobieta

f2w3k0s3plke7odf.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Nie myślę o tym ;) to duża kwestia wychowania i rozmów moim zdaniem. Moja ma charakterek po mnie i wiem, że sobie w życiu poradzi ;) Wygadana, nie boi się świata - ale bardzo z nią dużo rozmawiam na wiele tematów i ona ogólnie jak na swoje prawie 7 lat jest bardzo do przodu, że tak powiem ;)

Moja starsza też :) młodszą to taka cicha ale swoje też ma za uszami :p i jakby była 3 byłby spokój ;)

‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ