X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic teraz widzisz?:D dawaj bo usuwam:D
    Edit: Za wolny refleks. Usunięte:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 11:30

magdaaq, anecz_kaa, Magic lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi znów mdłości wróciły. Miałam od 6 do 8 tygodnia. I teraz znów mnie mdli. Chyba dziś nic innego jak rosół nie zjem.

ckaiskjo3c7906hm.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jest

• Nalia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Mi znów mdłości wróciły. Miałam od 6 do 8 tygodnia. I teraz znów mnie mdli. Chyba dziś nic innego jak rosół nie zjem.
    mnie też mdli, masakra jakas...

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Hej. Czy dziewczyny które robiły badania prenatalne w Diagenie w Szczecinie wchodziły z mężczyznami? Czy wasi mezoeie/partnerzy mogli być obecni przy tym badaniu?
    tak,,jeszcze doktor wszystko omawial obojgu. Nie bylo zadnego problemu.

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko dobrze :-) okruszek zdrowy, kosmowka cala,,plamienie to prawdopodobmie pekniete naczynko. Uspokoilam sie.,i moj lekarz twierdzi, ze ten na prenatalnych sie pomylil, ze to jednak dziewczynka :-)) serce rosnie <3

anecz_kaa, Magic, magdaaq, muminka83, PixiDixi, Loczek2018, Paulina.G, pi84, Sabinkak, Niecierpliwa123, karolcia87 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • PolaP Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    mnie też mdli, masakra jakas...

Ja dzisiaj miałam taką jazdę z 2 razy ze sklepu wybiegałam. Ja do 10 tygodnia wymiotowałam strasznie rano. Teraz tylko mdli :( ale jeszcze chwilę i będziemy się cieszyć pięknymi włosami i paznokciami :)

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz pije kawkę i ogarniam chatę vol 2. Zrobię naleśniki zupa jest. No i moje ulubione : pranie :/ dobrze że dziecko urodzi się latem przynajmniej szybko będzie schło :p

• Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    U nas wszystko dobrze :-) okruszek zdrowy, kosmowka cala,,plamienie to prawdopodobmie pekniete naczynko. Uspokoilam sie.,i moj lekarz twierdzi, ze ten na prenatalnych sie pomylil, ze to jednak dziewczynka :-)) serce rosnie <3

Super :) na 100% dziewczynka czy jeszcze takie wróżenie z fusów? :D

ckaiskjo3c7906hm.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

To extra :) grunt że zdrowe a z Wami wszystko ok.

• Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to nasi znajomi mają córkę. A miał być chłopak... Do końca tak myśleli. Dopiero przy porodzie się okazało, ze jest to dziewczynka. Można się aż tak pomylić i utrzymywać to do końca ciąży? (chodzi o lekarza)

ckaiskjo3c7906hm.png
  • PolaP Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Super ;)

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak bo też znam takie przypadki. To moim zdaniem jest straszne. Nastawiasz się etc a tu inna płeć... najgorzej jak masz cc w pełnej narkozie to musi być szok :(

• Magic Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Gratulacje:*

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oni mieli wszystkie ubranka dla chłopaka. Kocyk niebieski. Jak kupowali wozek to pisali na fejsie kupię wozek byle nie różowy :D Po twarzy nie idzie takiego noworodka odróżnić. Dodali zdjęcie w niebieskim kocyku i podpis Nasza Nina :D

Magic, anecz_kaa, Loczek2018 lubią tę wiadomość

ckaiskjo3c7906hm.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc spróbuję się wyrazić taktownie, żeby już nikogo nie urazić.
    Każda kobieta jest inna i ma inną historię, także każde dziecko jest inne. Mimo wszystko istnieją badania naukowe, które obiektywnie pokazują np ryzyko powikłań i bilans korzyści dla matki i dziecka po psn i cc a w przypadku karmienia piersią jakie są plusy. Ja się kieruję dowodami naukowymi ( założę się, że chociaż kashanti się ze mną zgodzi, ona też zawsze googla jakieś badania i wytyczne). Jasne, są sytuacje, których nie da się przewidzieć i przeskoczyć, ale ja osobiście zamierzam dążyć do tego, co jest zalecane. I tak: chciałabym spróbować urodzić sn ( no chyba, że głupie łożysko się nie przesunie, to będę niestety skazana na cc), chciałabym karmić piersią przynajmniej 6miesięcy, a potem jak wyjdzie, może do 10-12 miesiecy na zmiane z innym jedzonkiem. Ale jeśli się nie uda, to też się nie zabiję. Trzeba dążyć do ideału (każdy do własnego) ale też być elastycznym, bo nie wszystko da sie przewidzieć i zaplanować.

PolaP, Magic, magdis, magdaaq, muminka83, anecz_kaa, PixiDixi, Loczek2018, pi84, Vanilka, Carolline lubią tę wiadomość

• Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już bym bardzo chciała mieć imię wybrane. Dla chłopaka i dziewczynki. Ale mój mówi, że kto to widział żeby tak wcześnie imię wybierać i że nikt tak nie robi. :( i nie chce się ze mną tym zająć. Ja mu wysyłam różne i zagaduje, ale on nie chce :/

ckaiskjo3c7906hm.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Chyba tak bo też znam takie przypadki. To moim zdaniem jest straszne. Nastawiasz się etc a tu inna płeć... najgorzej jak masz cc w pełnej narkozie to musi być szok :(
    Ja znam taki przypadek. Znajoma z podstawówki. Cała ciąże na NFZ i że dziewczynka. Urodziła chłopca tydzień się do niego nie zbliżała w takim.szoku była

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    No więc spróbuję się wyrazić taktownie, żeby już nikogo nie urazić.
    Każda kobieta jest inna i ma inną historię, także każde dziecko jest inne. Mimo wszystko istnieją badania naukowe, które obiektywnie pokazują np ryzyko powikłań i bilans korzyści dla matki i dziecka po psn i cc a w przypadku karmienia piersią jakie są plusy. Ja się kieruję dowodami naukowymi ( założę się, że chociaż kashanti się ze mną zgodzi, ona też zawsze googla jakieś badania i wytyczne). Jasne, są sytuacje, których nie da się przewidzieć i przeskoczyć, ale ja osobiście zamierzam dążyć do tego, co jest zalecane. I tak: chciałabym spróbować urodzić sn ( no chyba, że głupie łożysko się nie przesunie, to będę niestety skazana na cc), chciałabym karmić piersią przynajmniej 6miesięcy, a potem jak wyjdzie, może do 10-12 miesiecy na zmiane z innym jedzonkiem. Ale jeśli się nie uda, to też się nie zabiję. Trzeba dążyć do ideału (każdy do własnego) ale też być elastycznym, bo nie wszystko da sie przewidzieć i zaplanować.
    Masz rację. Ja chciałam uniknąć cc ale z własnego operacyjnego doświadczenia wiem że źle dochodziła do siebie i bardzo długo. Więc nastawialam.sie sn ale to czy się uda się okaże

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa no mój to raczej koło 20 tc wybierał bo wtedy już wiedzieliśmy na 100% jaka płeć. Z Oliwierem mieliśmy problem. Z dziewczynka nie.

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ