X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic teraz widzisz?:D dawaj bo usuwam:D
    Edit: Za wolny refleks. Usunięte:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 11:30

magdaaq, anecz_kaa, Magic lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi znów mdłości wróciły. Miałam od 6 do 8 tygodnia. I teraz znów mnie mdli. Chyba dziś nic innego jak rosół nie zjem.

ckaiskjo3c7906hm.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jest

• Nalia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Mi znów mdłości wróciły. Miałam od 6 do 8 tygodnia. I teraz znów mnie mdli. Chyba dziś nic innego jak rosół nie zjem.
    mnie też mdli, masakra jakas...

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Hej. Czy dziewczyny które robiły badania prenatalne w Diagenie w Szczecinie wchodziły z mężczyznami? Czy wasi mezoeie/partnerzy mogli być obecni przy tym badaniu?
    tak,,jeszcze doktor wszystko omawial obojgu. Nie bylo zadnego problemu.

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko dobrze :-) okruszek zdrowy, kosmowka cala,,plamienie to prawdopodobmie pekniete naczynko. Uspokoilam sie.,i moj lekarz twierdzi, ze ten na prenatalnych sie pomylil, ze to jednak dziewczynka :-)) serce rosnie <3

anecz_kaa, Magic, magdaaq, muminka83, PixiDixi, Loczek2018, Paulina.G, pi84, Sabinkak, Niecierpliwa123, karolcia87 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • PolaP Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    mnie też mdli, masakra jakas...

Ja dzisiaj miałam taką jazdę z 2 razy ze sklepu wybiegałam. Ja do 10 tygodnia wymiotowałam strasznie rano. Teraz tylko mdli :( ale jeszcze chwilę i będziemy się cieszyć pięknymi włosami i paznokciami :)

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz pije kawkę i ogarniam chatę vol 2. Zrobię naleśniki zupa jest. No i moje ulubione : pranie :/ dobrze że dziecko urodzi się latem przynajmniej szybko będzie schło :p

• Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    U nas wszystko dobrze :-) okruszek zdrowy, kosmowka cala,,plamienie to prawdopodobmie pekniete naczynko. Uspokoilam sie.,i moj lekarz twierdzi, ze ten na prenatalnych sie pomylil, ze to jednak dziewczynka :-)) serce rosnie <3

Super :) na 100% dziewczynka czy jeszcze takie wróżenie z fusów? :D

ckaiskjo3c7906hm.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

To extra :) grunt że zdrowe a z Wami wszystko ok.

• Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to nasi znajomi mają córkę. A miał być chłopak... Do końca tak myśleli. Dopiero przy porodzie się okazało, ze jest to dziewczynka. Można się aż tak pomylić i utrzymywać to do końca ciąży? (chodzi o lekarza)

ckaiskjo3c7906hm.png
  • PolaP Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Super ;)

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak bo też znam takie przypadki. To moim zdaniem jest straszne. Nastawiasz się etc a tu inna płeć... najgorzej jak masz cc w pełnej narkozie to musi być szok :(

• Magic Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Gratulacje:*

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oni mieli wszystkie ubranka dla chłopaka. Kocyk niebieski. Jak kupowali wozek to pisali na fejsie kupię wozek byle nie różowy :D Po twarzy nie idzie takiego noworodka odróżnić. Dodali zdjęcie w niebieskim kocyku i podpis Nasza Nina :D

Magic, anecz_kaa, Loczek2018 lubią tę wiadomość

ckaiskjo3c7906hm.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc spróbuję się wyrazić taktownie, żeby już nikogo nie urazić.
    Każda kobieta jest inna i ma inną historię, także każde dziecko jest inne. Mimo wszystko istnieją badania naukowe, które obiektywnie pokazują np ryzyko powikłań i bilans korzyści dla matki i dziecka po psn i cc a w przypadku karmienia piersią jakie są plusy. Ja się kieruję dowodami naukowymi ( założę się, że chociaż kashanti się ze mną zgodzi, ona też zawsze googla jakieś badania i wytyczne). Jasne, są sytuacje, których nie da się przewidzieć i przeskoczyć, ale ja osobiście zamierzam dążyć do tego, co jest zalecane. I tak: chciałabym spróbować urodzić sn ( no chyba, że głupie łożysko się nie przesunie, to będę niestety skazana na cc), chciałabym karmić piersią przynajmniej 6miesięcy, a potem jak wyjdzie, może do 10-12 miesiecy na zmiane z innym jedzonkiem. Ale jeśli się nie uda, to też się nie zabiję. Trzeba dążyć do ideału (każdy do własnego) ale też być elastycznym, bo nie wszystko da sie przewidzieć i zaplanować.

PolaP, Magic, magdis, magdaaq, muminka83, anecz_kaa, PixiDixi, Loczek2018, pi84, Vanilka, Carolline lubią tę wiadomość

• Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już bym bardzo chciała mieć imię wybrane. Dla chłopaka i dziewczynki. Ale mój mówi, że kto to widział żeby tak wcześnie imię wybierać i że nikt tak nie robi. :( i nie chce się ze mną tym zająć. Ja mu wysyłam różne i zagaduje, ale on nie chce :/

ckaiskjo3c7906hm.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Chyba tak bo też znam takie przypadki. To moim zdaniem jest straszne. Nastawiasz się etc a tu inna płeć... najgorzej jak masz cc w pełnej narkozie to musi być szok :(
    Ja znam taki przypadek. Znajoma z podstawówki. Cała ciąże na NFZ i że dziewczynka. Urodziła chłopca tydzień się do niego nie zbliżała w takim.szoku była

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    No więc spróbuję się wyrazić taktownie, żeby już nikogo nie urazić.
    Każda kobieta jest inna i ma inną historię, także każde dziecko jest inne. Mimo wszystko istnieją badania naukowe, które obiektywnie pokazują np ryzyko powikłań i bilans korzyści dla matki i dziecka po psn i cc a w przypadku karmienia piersią jakie są plusy. Ja się kieruję dowodami naukowymi ( założę się, że chociaż kashanti się ze mną zgodzi, ona też zawsze googla jakieś badania i wytyczne). Jasne, są sytuacje, których nie da się przewidzieć i przeskoczyć, ale ja osobiście zamierzam dążyć do tego, co jest zalecane. I tak: chciałabym spróbować urodzić sn ( no chyba, że głupie łożysko się nie przesunie, to będę niestety skazana na cc), chciałabym karmić piersią przynajmniej 6miesięcy, a potem jak wyjdzie, może do 10-12 miesiecy na zmiane z innym jedzonkiem. Ale jeśli się nie uda, to też się nie zabiję. Trzeba dążyć do ideału (każdy do własnego) ale też być elastycznym, bo nie wszystko da sie przewidzieć i zaplanować.
    Masz rację. Ja chciałam uniknąć cc ale z własnego operacyjnego doświadczenia wiem że źle dochodziła do siebie i bardzo długo. Więc nastawialam.sie sn ale to czy się uda się okaże

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa no mój to raczej koło 20 tc wybierał bo wtedy już wiedzieliśmy na 100% jaka płeć. Z Oliwierem mieliśmy problem. Z dziewczynka nie.

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ