LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
cuddlemuffin wrote:No więc spróbuję się wyrazić taktownie, żeby już nikogo nie urazić.
Każda kobieta jest inna i ma inną historię, także każde dziecko jest inne. Mimo wszystko istnieją badania naukowe, które obiektywnie pokazują np ryzyko powikłań i bilans korzyści dla matki i dziecka po psn i cc a w przypadku karmienia piersią jakie są plusy. Ja się kieruję dowodami naukowymi ( założę się, że chociaż kashanti się ze mną zgodzi, ona też zawsze googla jakieś badania i wytyczne). Jasne, są sytuacje, których nie da się przewidzieć i przeskoczyć, ale ja osobiście zamierzam dążyć do tego, co jest zalecane. I tak: chciałabym spróbować urodzić sn ( no chyba, że głupie łożysko się nie przesunie, to będę niestety skazana na cc), chciałabym karmić piersią przynajmniej 6miesięcy, a potem jak wyjdzie, może do 10-12 miesiecy na zmiane z innym jedzonkiem. Ale jeśli się nie uda, to też się nie zabiję. Trzeba dążyć do ideału (każdy do własnego) ale też być elastycznym, bo nie wszystko da sie przewidzieć i zaplanować.
I jest jeszcze tego trylion.muminka83, Magic lubią tę wiadomość
-
Osnowa wrote:A tak w ogóle to nasi znajomi mają córkę. A miał być chłopak... Do końca tak myśleli. Dopiero przy porodzie się okazało, ze jest to dziewczynka. Można się aż tak pomylić i utrzymywać to do końca ciąży? (chodzi o lekarza)
-
PolaP wrote:Ja dzisiaj miałam taką jazdę z 2 razy ze sklepu wybiegałam. Ja do 10 tygodnia wymiotowałam strasznie rano. Teraz tylko mdli
ale jeszcze chwilę i będziemy się cieszyć pięknymi włosami i paznokciami
❤Ada&Pola❤
-
Osnowa wrote:A tak w ogóle to nasi znajomi mają córkę. A miał być chłopak... Do końca tak myśleli. Dopiero przy porodzie się okazało, ze jest to dziewczynka. Można się aż tak pomylić i utrzymywać to do końca ciąży? (chodzi o lekarza)❤Ada&Pola❤
-
nick nieaktualny
-
magdaaq wrote:Badanie usg między 20a 24 tyg ciąży. Lekarz bada wszystkie narządy dziecka i jego przepływy.
A dziękimyślałam, że to coś takiego jak te prenatalne teraz. Ze tez z krwi robią badania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 12:10
-
Osnowa nie nie
to badanie na którym sprawdza się czy wszystkie narządy są jak powinny być i najprawdopodobniej te co zrobią wcześnie to badanie będzie ostatnim na którym dzidziuś jeat w jednym ujęciu;) potem już robi się za duże
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualny
-
Aneczka zrobilas mi taka chetke na nalesniki,ze wstaje i ide robic mniam mniam.....
Cholerka no musze bo mi jezyk do tylka ucieknie hehe...
Co do imion to tak niesmialo mysle sobie jesli jest parka Sara i JozioJak dwie dziewczynki to Sara moze tez Nina (ladne imie,ale troszke kojarzy mi sie ze znajoma ze studiow,ktora byla troszke malo bystra ,ale jak z chlopakami pogrywala,to bylo mistrzostwo....kazdy jej dawal sciagi hihi)
,piekna byla.....
Jak dwoch chlopakow to w to chyba nie uwierze...hihi.Magic, anecz_kaa lubią tę wiadomość
-
Nalia wrote:Dziewczyny, jaką poduszkę do spania polecacie dla ciężarncyh, taką w ształcie litery C? Z jakiego sklepu? Chcę właśnie sobie zamówić.
anecz_kaa lubi tę wiadomość