LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Zgadzam się z Tobą. Ale chyba nie ma co juz się na ten temat rozgadywac bo zaraz zacznie się temat zywienia niemowląt ze WHO mowi jasno by do 6mca karmic kp a dop po 6mcu.wprowadzac posilki ze podawac również wode do picia od 6mca a nie soki itp..itd.itd..ze.kp zalecane do 2 lat...cuddlemuffin wrote:No więc spróbuję się wyrazić taktownie, żeby już nikogo nie urazić.
Każda kobieta jest inna i ma inną historię, także każde dziecko jest inne. Mimo wszystko istnieją badania naukowe, które obiektywnie pokazują np ryzyko powikłań i bilans korzyści dla matki i dziecka po psn i cc a w przypadku karmienia piersią jakie są plusy. Ja się kieruję dowodami naukowymi ( założę się, że chociaż kashanti się ze mną zgodzi, ona też zawsze googla jakieś badania i wytyczne). Jasne, są sytuacje, których nie da się przewidzieć i przeskoczyć, ale ja osobiście zamierzam dążyć do tego, co jest zalecane. I tak: chciałabym spróbować urodzić sn ( no chyba, że głupie łożysko się nie przesunie, to będę niestety skazana na cc), chciałabym karmić piersią przynajmniej 6miesięcy, a potem jak wyjdzie, może do 10-12 miesiecy na zmiane z innym jedzonkiem. Ale jeśli się nie uda, to też się nie zabiję. Trzeba dążyć do ideału (każdy do własnego) ale też być elastycznym, bo nie wszystko da sie przewidzieć i zaplanować.
I jest jeszcze tego trylion.
muminka83, Magic lubią tę wiadomość

-
To musi byc mega szok,choc wiem ze to sie zdarza to dla mnie taki lekarz musi byc totalnym ignorantem.Jesli ma watpliwosci do plci to powinien powiedziec ze nie wie. Ja przed samym spytalamw szpitalu spytalam lekarza ktory mi robil usg czy na pewno dziewczynka bo slyszalam ze czasem zdarzaja sie takie niespodzianki ze plec jest inna niz miala byc to popatrzyl wtedy na mnie jak na kosmitke i stwierdzil ze w tej kwestii nie da sie pomylicOsnowa wrote:A tak w ogóle to nasi znajomi mają córkę. A miał być chłopak... Do końca tak myśleli. Dopiero przy porodzie się okazało, ze jest to dziewczynka. Można się aż tak pomylić i utrzymywać to do końca ciąży? (chodzi o lekarza)

-
Haha, a ja o dziwo mam tak, że cały dzień mnie mdli i potem wieczorem wymiotowałam.PolaP wrote:Ja dzisiaj miałam taką jazdę z 2 razy ze sklepu wybiegałam. Ja do 10 tygodnia wymiotowałam strasznie rano. Teraz tylko mdli
ale jeszcze chwilę i będziemy się cieszyć pięknymi włosami i paznokciami 
❤Ada&Pola❤

-
Znam taki przypadek, zdarzył się 13 lat temu, moja ciocia całą ciążę była zapewniana, że urodzi chłopca, aż tu nagle się urodziła dziewczynka.Osnowa wrote:A tak w ogóle to nasi znajomi mają córkę. A miał być chłopak... Do końca tak myśleli. Dopiero przy porodzie się okazało, ze jest to dziewczynka. Można się aż tak pomylić i utrzymywać to do końca ciąży? (chodzi o lekarza)
❤Ada&Pola❤

-
nick nieaktualny
-
magdaaq wrote:Badanie usg między 20a 24 tyg ciąży. Lekarz bada wszystkie narządy dziecka i jego przepływy.
A dzięki
myślałam, że to coś takiego jak te prenatalne teraz. Ze tez z krwi robią badania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 12:10

-
Osnowa nie nie
to badanie na którym sprawdza się czy wszystkie narządy są jak powinny być i najprawdopodobniej te co zrobią wcześnie to badanie będzie ostatnim na którym dzidziuś jeat w jednym ujęciu;) potem już robi się za duże
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualny
-
Aneczka zrobilas mi taka chetke na nalesniki,ze wstaje i ide robic mniam mniam.....
Cholerka no musze bo mi jezyk do tylka ucieknie hehe...
Co do imion to tak niesmialo mysle sobie jesli jest parka Sara i Jozio
Jak dwie dziewczynki to Sara moze tez Nina (ladne imie,ale troszke kojarzy mi sie ze znajoma ze studiow,ktora byla troszke malo bystra ,ale jak z chlopakami pogrywala,to bylo mistrzostwo....kazdy jej dawal sciagi hihi)
,piekna byla.....
Jak dwoch chlopakow to w to chyba nie uwierze...hihi.
Magic, anecz_kaa lubią tę wiadomość
-
Polecam C zamawialsm.na allegro. Potem sluzyla do kp i jako kojec dla dzieckaNalia wrote:Dziewczyny, jaką poduszkę do spania polecacie dla ciężarncyh, taką w ształcie litery C? Z jakiego sklepu? Chcę właśnie sobie zamówić.
anecz_kaa lubi tę wiadomość