X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia świetne wieści gratuluje.❤

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    No więc spróbuję się wyrazić taktownie, żeby już nikogo nie urazić.
    Każda kobieta jest inna i ma inną historię, także każde dziecko jest inne. Mimo wszystko istnieją badania naukowe, które obiektywnie pokazują np ryzyko powikłań i bilans korzyści dla matki i dziecka po psn i cc a w przypadku karmienia piersią jakie są plusy. Ja się kieruję dowodami naukowymi ( założę się, że chociaż kashanti się ze mną zgodzi, ona też zawsze googla jakieś badania i wytyczne). Jasne, są sytuacje, których nie da się przewidzieć i przeskoczyć, ale ja osobiście zamierzam dążyć do tego, co jest zalecane. I tak: chciałabym spróbować urodzić sn ( no chyba, że głupie łożysko się nie przesunie, to będę niestety skazana na cc), chciałabym karmić piersią przynajmniej 6miesięcy, a potem jak wyjdzie, może do 10-12 miesiecy na zmiane z innym jedzonkiem. Ale jeśli się nie uda, to też się nie zabiję. Trzeba dążyć do ideału (każdy do własnego) ale też być elastycznym, bo nie wszystko da sie przewidzieć i zaplanować.
    Zgadzam się z Tobą. Ale chyba nie ma co juz się na ten temat rozgadywac bo zaraz zacznie się temat zywienia niemowląt ze WHO mowi jasno by do 6mca karmic kp a dop po 6mcu.wprowadzac posilki ze podawac również wode do picia od 6mca a nie soki itp..itd.itd..ze.kp zalecane do 2 lat...
    I jest jeszcze tego trylion.

muminka83, Magic lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    A tak w ogóle to nasi znajomi mają córkę. A miał być chłopak... Do końca tak myśleli. Dopiero przy porodzie się okazało, ze jest to dziewczynka. Można się aż tak pomylić i utrzymywać to do końca ciąży? (chodzi o lekarza)
    To musi byc mega szok,choc wiem ze to sie zdarza to dla mnie taki lekarz musi byc totalnym ignorantem.Jesli ma watpliwosci do plci to powinien powiedziec ze nie wie. Ja przed samym spytalamw szpitalu spytalam lekarza ktory mi robil usg czy na pewno dziewczynka bo slyszalam ze czasem zdarzaja sie takie niespodzianki ze plec jest inna niz miala byc to popatrzyl wtedy na mnie jak na kosmitke i stwierdzil ze w tej kwestii nie da sie pomylic

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaP wrote:
    Ja dzisiaj miałam taką jazdę z 2 razy ze sklepu wybiegałam. Ja do 10 tygodnia wymiotowałam strasznie rano. Teraz tylko mdli :( ale jeszcze chwilę i będziemy się cieszyć pięknymi włosami i paznokciami :)
    Haha, a ja o dziwo mam tak, że cały dzień mnie mdli i potem wieczorem wymiotowałam. :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo.że dziewczynke miałam co badanie potwierdzana wyprawke robiłam pod Lenke to do samego urodzenia nie mogłam uwierzyć ze aby na pewno hihi. Naszczescie u nas nie bylo pomyłek ani w 1 ani w.2 przypadku.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to jest to usg polowkowe? Też 3d/4d?

ckaiskjo3c7906hm.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    A tak w ogóle to nasi znajomi mają córkę. A miał być chłopak... Do końca tak myśleli. Dopiero przy porodzie się okazało, ze jest to dziewczynka. Można się aż tak pomylić i utrzymywać to do końca ciąży? (chodzi o lekarza)
    Znam taki przypadek, zdarzył się 13 lat temu, moja ciocia całą ciążę była zapewniana, że urodzi chłopca, aż tu nagle się urodziła dziewczynka. :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi imionami to wiesz... zobaczysz dziecko i okazuje się że imię nie pasuje :p u Nas akurat Ignacy to typ z poprzedniej ciąży a na Marysie mam fazę od jakiegoś czasu :) więc wybrane. Jeszcze mi się Nina podoba :)

• magdaaq Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    A co to jest to usg polowkowe? Też 3d/4d?
    Badanie usg między 20a 24 tyg ciąży. Lekarz bada wszystkie narządy dziecka i jego przepływy.

anecz_kaa lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina gratulacje wizyty maluszek cuuudowny :) :)

Wiecie ze ja usnęłam przed 7 i dopiero sie obudziłam? Taki ze mnie śpioszek :D

Właśnie zaczynam poszukiwania internetowe kamienia na ścianę :)

Magic, anecz_kaa, Paulina.G lubią tę wiadomość

• Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Badanie usg między 20a 24 tyg ciąży. Lekarz bada wszystkie narządy dziecka i jego przepływy.

A dzięki :) myślałam, że to coś takiego jak te prenatalne teraz. Ze tez z krwi robią badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 12:10

ckaiskjo3c7906hm.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiałam nad Bianką,Blanką i Izabelą (olśnienie) A dla chłopca mam typ Nikodem;Olaf,Mikołaj;) ale pewnie jak.przyjdzie do wyboru rp powstaną nowe typy ;)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa nie nie :) to badanie na którym sprawdza się czy wszystkie narządy są jak powinny być i najprawdopodobniej te co zrobią wcześnie to badanie będzie ostatnim na którym dzidziuś jeat w jednym ujęciu;) potem już robi się za duże

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak kolejna wizytę mam w 16tc wiec pewnie tez będziemy sie umawiać na połówkowe :) juz chce!!!! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 12:16

Magic lubi tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Super :) na 100% dziewczynka czy jeszcze takie wróżenie z fusów? :D
    twierdzi ze na 90% pokazywal mi lechtaczke i wargi sromowe, co prawda ja laik, ale wydawalo mi sie to prawdziwe

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaką poduszkę do spania polecacie dla ciężarncyh, taką w ształcie litery C? Z jakiego sklepu? Chcę właśnie sobie zamówić.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka zrobilas mi taka chetke na nalesniki,ze wstaje i ide robic mniam mniam.....

Cholerka no musze bo mi jezyk do tylka ucieknie hehe...

Co do imion to tak niesmialo mysle sobie jesli jest parka Sara i Jozio :) Jak dwie dziewczynki to Sara moze tez Nina (ladne imie,ale troszke kojarzy mi sie ze znajoma ze studiow,ktora byla troszke malo bystra ,ale jak z chlopakami pogrywala,to bylo mistrzostwo....kazdy jej dawal sciagi hihi)
    ,piekna byla.....

Jak dwoch chlopakow to w to chyba nie uwierze...hihi.

Magic, anecz_kaa lubią tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    twierdzi ze na 90% pokazywal mi lechtaczke i wargi sromowe, co prawda ja laik, ale wydawalo mi sie to prawdziwe
    Jak byly 3 kreseczki to bez dwóch zdan:)

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, jaką poduszkę do spania polecacie dla ciężarncyh, taką w ształcie litery C? Z jakiego sklepu? Chcę właśnie sobie zamówić.
    Polecam C zamawialsm.na allegro. Potem sluzyla do kp i jako kojec dla dziecka

anecz_kaa lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Jak byly 3 kreseczki to bez dwóch zdan:)

Z moja Marysia to wiedzialam,ze dziewczynka w 13 tc ,pamietam jak mi moja gin pokazywala jej cipeczke.....oczywiscie niewiele tam widzialam ;)

magdaaq, Loczek2018 lubią tę wiadomość

‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ