Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena wcina salatke hahahah leze i kwicze...a.jak fete je...jaaaaa cieeee i zagryza brokulem.

PixiDixi, kasiuleks, kashanti, Sabinkak, anecz_kaa lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    No właśnie z tego względu musimy kupić gondole choć przyznam że to połowa wartości wózka :-p
    Ale będzie służyć:-) gondola to.podstawa:-) lekko.6mcy jak.nie dluzej.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie same lajki daje co sie dzieje....?;)

magdaaq, kashanti lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa ja mam pytanie bo ja z tych nadwrazliwych czy ser feta mozna w ciazy jesc??

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Aaa ja mam pytanie bo ja z tych nadwrazliwych czy ser feta mozna w ciazy jesc??
    Tak mozna. Jest. Z mleka pasteryzowanego.

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ale będzie służyć:-) gondola to.podstawa:-) lekko.6mcy jak.nie dluzej.
    Tak , tak. Nawet bez dwóch zdań kupimy. Tu nie chodzi o kasę. Tylko mogłam wcześniej pomyśleć a gondoli się pozbyliśmy , kupiliśmy inny wózek i teraz ma nowo . Nie wiem gdzie miałam mózg

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Tak mozna. Jest. Z mleka pasteryzowanego.

Jak zobaczyłam przepis to tez chciała Madzia pytać o ta fete :D bo uwielbiam sałatkę grecka a zawsze z niej rezygmowalam w ciąży.
    Mnie chyba przeziębienie bierze, katar gardło boli ale na razie próbuje naturalnie syrop z cebuli i mleko z miodem :)

ex2buay3h02dl23a.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Jak zobaczyłam przepis to tez chciała Madzia pytać o ta fete :D bo uwielbiam sałatkę grecka a zawsze z niej rezygmowalam w ciąży.
    Mnie chyba przeziębienie bierze, katar gardło boli ale na razie próbuje naturalnie syrop z cebuli i mleko z miodem :)
    Na zdrowko mozna zjeść z feta bo jest z mleka pasteryzowanego i nie trzeba rezygnować.
    I Tobie na zdrówko walcz z wirusem raz dwa.

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dietetyk układając jadłospis cukrzycowy wręcz zaleciła sery typu feta - więc chyba bez obaw można

magdaaq, PixiDixi lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh my dzisiaj mamy identyczna sałatkę przegryza się w lodowce ;) Dodatkowo jeszcze czerwona fasola :) Tez sprawdzałam fety i mozzarellę czy można, ale mozna :)

magdaaq, PixiDixi lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Heh my dzisiaj mamy identyczna sałatkę przegryza się w lodowce ;) Dodatkowo jeszcze czerwona fasola :) Tez sprawdzałam fety i mozzarellę czy można, ale mozna :)
    Mozarelle rowniez:-))) na zdrówko

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki a czy ktoś prócz mnie bierze insulinę?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Mozarelle rowniez:-))) na zdrówko
    Dziękujemy i również życzymy smacznego ;)

magdaaq lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shade ta mniejsza wydolnoscia lozyska "na zaś" sie nie zamartwiaj bo wcale nie musi wystapic a jak cos zacznie sie dziac to postepuje to na tyle wolno,ze lekarz na wizycie zauwazy. Sa leki poprawiajace przeplywy w lozysku i ns kazdej wizycie zagadnij niech lekarz wnikliwiej oglada. Bedzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 19:28

magdaaq lubi tę wiadomość

• shadee Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo dobrze, że zrobiłam PAPP-A, teraz przynajmniej wiem na co zwracać uwagę
    USG genetyczne niby idealne ale faktycznie z PAPP-Ą daje pełniejszy obraz.

kashanti, PixiDixi, muminka83 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Decadence Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie wróciłam z wizyty... mój mąż miał rację, jasnowidz jeden... będzie chłopak, niby na 100%.:)

magdaaq, kashanti, PixiDixi, Sabinkak, muminka83, Ineczka, karolcia87, Kinga40, kasiuleks, nick nieaktualny, anecz_kaa, Lena21, pi84 lubią tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    dziewczynki a czy ktoś prócz mnie bierze insulinę?
    Biorę na noc, od kilku dni, 4 jednostki... da się przeżyć, choć nie przepadam za tym.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Biorę na noc, od kilku dni, 4 jednostki... da się przeżyć, choć nie przepadam za tym.

ja mam też od 4 dni ale jednostek już 11.
    zauważyłaś jakieś skutki uboczne?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    Wlasnie w tym rzecz, ze wszedzie pisza, ze olej ze slodkich migdalow jest bezpieczny ale jednoczesnie kazdy portal ciazowy pisze, zeby nie uzywac kosemtykow z witamina A. a wlasnie olej ze slodkich migdalow posiada te witamine w skadzie.

"Za działanie olejku odpowiadają zawarte w nim sole mineralne, proteiny, magnez oraz witaminy z grupy A, E, D, B."

"Kobiety ciężarne bezwzględnie nie mogą stosować takich substancji kosmetycznych, jak:
    -witamina A i jej pochodne: retinol i retinoidy – powodują uszkodzenia płodu"

Dlatego jestem troche skonfudowana. Nie mozna uzywac olejkow z witamina A ale olejeke ze slodkich migdalow z wit. A mozna? Ma ktos na to jakas odpowiedz? bo to sie wyklucza przeciez...
    Sama zakupilam taki olejek i uzylam go 2 razy w odstepie 2 tygodni... i nie wiem czy uzywac czy lepiej odlozyc:([/

Chyba bym odpuscila sobie bo nie wiesz ile wchlonie sie witaminy poza tym moze sia akumulowac w organizmie.
    Na jedna z wizyt wzielam swoja maseczke dla kobiet dojrzalych ;) i tam w skladzie byl retinol i gin zakazała mi ja stosowac. Nie ryzykuj Kashanti.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 19:44

kashanti lubi tę wiadomość

• Decadence Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    ja mam też od 4 dni ale jednostek już 11.
    zauważyłaś jakieś skutki uboczne?
    Wiesz co, na razie chyba nie... cukier rano faktycznie niższy, może trochę częściej w nocy na siku wstaję... a tak to chyba po staremu reszta. A Ty?

ckaidqk32wjzio9b.png
‹‹ 558 559 560 561 562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ