X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi rybka a pojechalas do gin czy czekasz na wizyte?kiedy masz?
    Mnie stresuje to plamienie bo schiza zeby koloru nie zmienilo. U mnie kawa z mlekiem.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dziewczyny jak radzicie sobie z zaparciami?, mi juz nawet patent Agi nie pimaga czyli kefir na noc :( , codziennie na drugie sniadanko jem platki z owsa,zyta,gdzie teoretycznie duzo blonnika podjadam jablka i chyba niedlugo wysle najstarsza corke po czopki glicerynowe do apteki....:(
    też miałam ten problem i chyba znalazłam rozwiązanie :)

Ja codziennie rano piję błonnik (coś a'la ten: https://zdrowie.brat.pl/blonnik-pokarmowy-pokarm-witalny-8211-babka-plesznik-babka-jajowata-bratpl-p-3486.html?gclid=CjwKCAiA1uHSBRBUEiwAkBCtzdhDL_0J0xuGfRzxzLW7EnYRA1NNpGmPV8dWb5OQcr_ONAWPFsMHxRoCUKYQAvD_BwE - zgodnie z "instrukcją". Ważne jest, by wówczas pić też conajmniej 1,5l wody - ja też zawsze wyciskam sobie do tej "mikstury" pół cytryny.

Aneczka, gratuluję dziewczynki!

Dziewczyny, ja jestem totalnie zielona w wózkach, ale z Waszej dyskusji wypisałam sobie, co polecacie:
    1) Greentom
    2) Mountain Baggy
    3) Phil&Teds
    4)Dorjan
    5) Tako

CHyba tym wózkom przyjrzę się jako pierwszym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 16:32

kashanti lubi tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:

Ja codziennie rano piję błonnik (coś a'la ten: https://zdrowie.brat.pl/blonnik-pokarmowy-pokarm-witalny-8211-babka-plesznik-babka-jajowata-bratpl-p-3486.html?gclid=CjwKCAiA1uHSBRBUEiwAkBCtzdhDL_0J0xuGfRzxzLW7EnYRA1NNpGmPV8dWb5OQcr_ONAWPFsMHxRoCUKYQAvD_BwE) - zgodnie z "instrukcją". Ważne jest, by wówczas pić też conajmniej 1,5l wody - ja też zawsze wyciskam sobie do tej "mikstury" pół cytryny.

Dziewczyny, ja jestem totalnie zielona w wózkach, ale z Waszej dyskusji wypisałam sobie, co polecacie:
    1) Greentom
    2) Mountain Baggy
    3) Phil&Teds
    4)Dorjan
    5) Tako

Greentom to typowa.spacerowa. kawal.plastiku. wyrzuc z listy.

PixiDixi, Ove lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:

Ja codziennie rano piję błonnik (coś a'la ten: https://zdrowie.brat.pl/blonnik-pokarmowy-pokarm-witalny-8211-babka-plesznik-babka-jajowata-bratpl-p-3486.html?gclid=CjwKCAiA1uHSBRBUEiwAkBCtzdhDL_0J0xuGfRzxzLW7EnYRA1NNpGmPV8dWb5OQcr_ONAWPFsMHxRoCUKYQAvD_BwE) - zgodnie z "instrukcją". Ważne jest, by wówczas pić też conajmniej 1,5l wody - ja też zawsze wyciskam sobie do tej "mikstury" pół cytryny.

1) Greentom
    2) Mountain Baggy
    3) Phil&Teds
    4)Dorjan
    5) Tako

Nie wiem jakie masz warunki i czego oczekujesz. Ja mialam adamex. Gondola jest cudowna na 6+ . spacerowa jest dla mnie za duza. Kupilam cybex.

Ove lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to na razie muszę się rozeznać jakie mam możliwości :)
    Ja naprawdę jestem zielona i nie wiem czego oczekiwać, ale BARDZO BARDZO dziękuję za wskazówki :)

Widziałam Kashanti, że pisałaś o olejku ze słodkich migdałów - nigdzie nie wyczytałam, że może być szkodliwy i ja stosuję, tylko mieszam go z balsamem :) wtedy i balsam lepiej się rozsmarowuje na ciele :)

magdaaq lubi tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Nie wiem jakie masz warunki i czego oczekujesz. Ja mialam adamex. Gondola jest cudowna na 6+ . spacerowa jest dla mnie za duza. Kupilam cybex.

O Adamexie duzo dobrego slyszalam i o Anexie.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ja teraz zastanawiam się nad adamex pajero (jak nie znajdę mojego starego wózka)
    Bardziej zależy mi na gondoli i samym stelażu bo spacerówkę mam baby design travel - użyłam ją przy starszej kilka razy i jest jak nowa. Bardzo ją polecam, rozkłada się na płasko i ogólnie bardzo zwrotna i stabilna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 16:46

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja teraz zastanawiam się nad adamex pajero (jak nie znajdę mojego starego wózka)
    Bardziej zależy mi na gondoli i samym stelażu bo spacerówkę mam baby design travel - użyłam ją przy starszej kilka razy i jest jak nowa. Bardzo ją polecam, rozkłada się na płasko i ogólnie bardzo zwrotna i stabilna :)
    Ja mialam.adamex barlette ale godnola jest cudowna. Duza wygodna na pompowanych kołach bujany oh ah cud.miod.orzeszki.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    O Adamexie duzo dobrego slyszalam i o Anexie.
    Tak oba sa boskie ale anex zdecydowanie dla.nizszych:-) adamex jest większy ogólnie.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ja mialam.adamex barlette ale godnola jest cudowna. Duza wygodna na pompowanych kołach bujany oh ah cud.miod.orzeszki.
    Miałam tako jumper x - też bardzo fajny.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam Adamex Pajero z gondoli byłam bardzo zadowolona także cieszę się, że go zostawiłam bo teraz skorzystam i na pewno się nie zawiodę. Muszę tylko wygrzebać go z piwnicy i mam nadzieję że się nic nie podziało z nim ;)

kashanti lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Pixi rybka a pojechalas do gin czy czekasz na wizyte?kiedy masz?
    Mnie stresuje to plamienie bo schiza zeby koloru nie zmienilo. U mnie kawa z mlekiem.

Madzia nie jade bo jest lekkie plamienie kawa z mlekiem i brzuch prawie nie boli.
    Trzymaj sie cieplutko i nie schizuj (wiem wiem jak nie schizowac ...) <3 <3

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam tutka grandera i gondolka fajna, spacerówka taka sobie. Później miałam espiro metro. Mi się podoba teutonia be you <3

wogole zimno mi się chyba robi ;/ masakra muszę zanotować w karcie ciąży :(

najlepszy był dziś mój mąż: wchodzi i pytam czy się cieszy :P a on do mnie: wiesz, że to nie koniec :P szkoda mi go, ale ma to co zrobił :P

PixiDixi lubi tę wiadomość

• kashanti Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Szczerze to na razie muszę się rozeznać jakie mam możliwości :)
    Ja naprawdę jestem zielona i nie wiem czego oczekiwać, ale BARDZO BARDZO dziękuję za wskazówki :)

Widziałam Kashanti, że pisałaś o olejku ze słodkich migdałów - nigdzie nie wyczytałam, że może być szkodliwy i ja stosuję, tylko mieszam go z balsamem :) wtedy i balsam lepiej się rozsmarowuje na ciele :)

Wlasnie w tym rzecz, ze wszedzie pisza, ze olej ze slodkich migdalow jest bezpieczny ale jednoczesnie kazdy portal ciazowy pisze, zeby nie uzywac kosemtykow z witamina A. a wlasnie olej ze slodkich migdalow posiada te witamine w skadzie.

"Za działanie olejku odpowiadają zawarte w nim sole mineralne, proteiny, magnez oraz witaminy z grupy A, E, D, B."

"Kobiety ciężarne bezwzględnie nie mogą stosować takich substancji kosmetycznych, jak:
    -witamina A i jej pochodne: retinol i retinoidy – powodują uszkodzenia płodu"

Dlatego jestem troche skonfudowana. Nie mozna uzywac olejkow z witamina A ale olejeke ze slodkich migdalow z wit. A mozna? Ma ktos na to jakas odpowiedz? bo to sie wyklucza przeciez...
    Sama zakupilam taki olejek i uzylam go 2 razy w odstepie 2 tygodni... i nie wiem czy uzywac czy lepiej odlozyc:(

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kashanti wyslalam Ci zaproszenie i mam pytanie,ale to na priv .

• kashanti Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Kashanti wyslalam Ci zaproszenie i mam pytanie,ale to na priv .
    hej, przyjelam i sie odezwalam ( chyba, bo nie ogarniam jak dziala system wysylania wiadomosci bo "do: " musialam wypisac recznie bez zadnej podpowiedzi) wiec mam nadzieje, ze w jakis magiczny sposob portal to ogarnal:)

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj M wzial sie za salatke.z brokulami i fetą.

anecz_kaa, PixiDixi lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia zarzuć przepis!!!

• kasiuleks Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie i ja :) Cale szczescie wszystko jest dobrze :)
    Ale plci jeszcze nie poznalam .

Pixi , Magda ciesze sie , ze u Was krwawienia juz dzisiaj nie ma :) Odpoczywajcie ile mozecie :)

A z zaparciami niestety tez i ja mam problem ;/ Wyprobowalam juz chyba wszytko i wiecie co podzialalo , sok z burakow ;)

pi84, PixiDixi, magdaaq, Sabinkak lubią tę wiadomość

h44e3e3kpp3ne81z.png
    03.08.11 - Aniolek 8tc cp
    22.01.15 - Aniolek 7tc
    19.06.15 - Aniolek - 5tc
    11.11.15 Aniolek - 6tc
    12.12.16 Aniołek - 7tc
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Moj M wzial sie za salatke.z brokulami i fetą.

Jak zwykle smaka mi zrobilas oj Ty niedobra hihi :)

‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ