X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi rybka a pojechalas do gin czy czekasz na wizyte?kiedy masz?
    Mnie stresuje to plamienie bo schiza zeby koloru nie zmienilo. U mnie kawa z mlekiem.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dziewczyny jak radzicie sobie z zaparciami?, mi juz nawet patent Agi nie pimaga czyli kefir na noc :( , codziennie na drugie sniadanko jem platki z owsa,zyta,gdzie teoretycznie duzo blonnika podjadam jablka i chyba niedlugo wysle najstarsza corke po czopki glicerynowe do apteki....:(
    też miałam ten problem i chyba znalazłam rozwiązanie :)

Ja codziennie rano piję błonnik (coś a'la ten: https://zdrowie.brat.pl/blonnik-pokarmowy-pokarm-witalny-8211-babka-plesznik-babka-jajowata-bratpl-p-3486.html?gclid=CjwKCAiA1uHSBRBUEiwAkBCtzdhDL_0J0xuGfRzxzLW7EnYRA1NNpGmPV8dWb5OQcr_ONAWPFsMHxRoCUKYQAvD_BwE - zgodnie z "instrukcją". Ważne jest, by wówczas pić też conajmniej 1,5l wody - ja też zawsze wyciskam sobie do tej "mikstury" pół cytryny.

Aneczka, gratuluję dziewczynki!

Dziewczyny, ja jestem totalnie zielona w wózkach, ale z Waszej dyskusji wypisałam sobie, co polecacie:
    1) Greentom
    2) Mountain Baggy
    3) Phil&Teds
    4)Dorjan
    5) Tako

CHyba tym wózkom przyjrzę się jako pierwszym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 16:32

kashanti lubi tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:

Ja codziennie rano piję błonnik (coś a'la ten: https://zdrowie.brat.pl/blonnik-pokarmowy-pokarm-witalny-8211-babka-plesznik-babka-jajowata-bratpl-p-3486.html?gclid=CjwKCAiA1uHSBRBUEiwAkBCtzdhDL_0J0xuGfRzxzLW7EnYRA1NNpGmPV8dWb5OQcr_ONAWPFsMHxRoCUKYQAvD_BwE) - zgodnie z "instrukcją". Ważne jest, by wówczas pić też conajmniej 1,5l wody - ja też zawsze wyciskam sobie do tej "mikstury" pół cytryny.

Dziewczyny, ja jestem totalnie zielona w wózkach, ale z Waszej dyskusji wypisałam sobie, co polecacie:
    1) Greentom
    2) Mountain Baggy
    3) Phil&Teds
    4)Dorjan
    5) Tako

Greentom to typowa.spacerowa. kawal.plastiku. wyrzuc z listy.

PixiDixi, Ove lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:

Ja codziennie rano piję błonnik (coś a'la ten: https://zdrowie.brat.pl/blonnik-pokarmowy-pokarm-witalny-8211-babka-plesznik-babka-jajowata-bratpl-p-3486.html?gclid=CjwKCAiA1uHSBRBUEiwAkBCtzdhDL_0J0xuGfRzxzLW7EnYRA1NNpGmPV8dWb5OQcr_ONAWPFsMHxRoCUKYQAvD_BwE) - zgodnie z "instrukcją". Ważne jest, by wówczas pić też conajmniej 1,5l wody - ja też zawsze wyciskam sobie do tej "mikstury" pół cytryny.

1) Greentom
    2) Mountain Baggy
    3) Phil&Teds
    4)Dorjan
    5) Tako

Nie wiem jakie masz warunki i czego oczekujesz. Ja mialam adamex. Gondola jest cudowna na 6+ . spacerowa jest dla mnie za duza. Kupilam cybex.

Ove lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to na razie muszę się rozeznać jakie mam możliwości :)
    Ja naprawdę jestem zielona i nie wiem czego oczekiwać, ale BARDZO BARDZO dziękuję za wskazówki :)

Widziałam Kashanti, że pisałaś o olejku ze słodkich migdałów - nigdzie nie wyczytałam, że może być szkodliwy i ja stosuję, tylko mieszam go z balsamem :) wtedy i balsam lepiej się rozsmarowuje na ciele :)

magdaaq lubi tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Nie wiem jakie masz warunki i czego oczekujesz. Ja mialam adamex. Gondola jest cudowna na 6+ . spacerowa jest dla mnie za duza. Kupilam cybex.

O Adamexie duzo dobrego slyszalam i o Anexie.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ja teraz zastanawiam się nad adamex pajero (jak nie znajdę mojego starego wózka)
    Bardziej zależy mi na gondoli i samym stelażu bo spacerówkę mam baby design travel - użyłam ją przy starszej kilka razy i jest jak nowa. Bardzo ją polecam, rozkłada się na płasko i ogólnie bardzo zwrotna i stabilna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 16:46

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja teraz zastanawiam się nad adamex pajero (jak nie znajdę mojego starego wózka)
    Bardziej zależy mi na gondoli i samym stelażu bo spacerówkę mam baby design travel - użyłam ją przy starszej kilka razy i jest jak nowa. Bardzo ją polecam, rozkłada się na płasko i ogólnie bardzo zwrotna i stabilna :)
    Ja mialam.adamex barlette ale godnola jest cudowna. Duza wygodna na pompowanych kołach bujany oh ah cud.miod.orzeszki.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    O Adamexie duzo dobrego slyszalam i o Anexie.
    Tak oba sa boskie ale anex zdecydowanie dla.nizszych:-) adamex jest większy ogólnie.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ja mialam.adamex barlette ale godnola jest cudowna. Duza wygodna na pompowanych kołach bujany oh ah cud.miod.orzeszki.
    Miałam tako jumper x - też bardzo fajny.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam Adamex Pajero z gondoli byłam bardzo zadowolona także cieszę się, że go zostawiłam bo teraz skorzystam i na pewno się nie zawiodę. Muszę tylko wygrzebać go z piwnicy i mam nadzieję że się nic nie podziało z nim ;)

kashanti lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Pixi rybka a pojechalas do gin czy czekasz na wizyte?kiedy masz?
    Mnie stresuje to plamienie bo schiza zeby koloru nie zmienilo. U mnie kawa z mlekiem.

Madzia nie jade bo jest lekkie plamienie kawa z mlekiem i brzuch prawie nie boli.
    Trzymaj sie cieplutko i nie schizuj (wiem wiem jak nie schizowac ...) <3 <3

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam tutka grandera i gondolka fajna, spacerówka taka sobie. Później miałam espiro metro. Mi się podoba teutonia be you <3

wogole zimno mi się chyba robi ;/ masakra muszę zanotować w karcie ciąży :(

najlepszy był dziś mój mąż: wchodzi i pytam czy się cieszy :P a on do mnie: wiesz, że to nie koniec :P szkoda mi go, ale ma to co zrobił :P

PixiDixi lubi tę wiadomość

• kashanti Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Szczerze to na razie muszę się rozeznać jakie mam możliwości :)
    Ja naprawdę jestem zielona i nie wiem czego oczekiwać, ale BARDZO BARDZO dziękuję za wskazówki :)

Widziałam Kashanti, że pisałaś o olejku ze słodkich migdałów - nigdzie nie wyczytałam, że może być szkodliwy i ja stosuję, tylko mieszam go z balsamem :) wtedy i balsam lepiej się rozsmarowuje na ciele :)

Wlasnie w tym rzecz, ze wszedzie pisza, ze olej ze slodkich migdalow jest bezpieczny ale jednoczesnie kazdy portal ciazowy pisze, zeby nie uzywac kosemtykow z witamina A. a wlasnie olej ze slodkich migdalow posiada te witamine w skadzie.

"Za działanie olejku odpowiadają zawarte w nim sole mineralne, proteiny, magnez oraz witaminy z grupy A, E, D, B."

"Kobiety ciężarne bezwzględnie nie mogą stosować takich substancji kosmetycznych, jak:
    -witamina A i jej pochodne: retinol i retinoidy – powodują uszkodzenia płodu"

Dlatego jestem troche skonfudowana. Nie mozna uzywac olejkow z witamina A ale olejeke ze slodkich migdalow z wit. A mozna? Ma ktos na to jakas odpowiedz? bo to sie wyklucza przeciez...
    Sama zakupilam taki olejek i uzylam go 2 razy w odstepie 2 tygodni... i nie wiem czy uzywac czy lepiej odlozyc:(

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kashanti wyslalam Ci zaproszenie i mam pytanie,ale to na priv .

• kashanti Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Kashanti wyslalam Ci zaproszenie i mam pytanie,ale to na priv .
    hej, przyjelam i sie odezwalam ( chyba, bo nie ogarniam jak dziala system wysylania wiadomosci bo "do: " musialam wypisac recznie bez zadnej podpowiedzi) wiec mam nadzieje, ze w jakis magiczny sposob portal to ogarnal:)

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj M wzial sie za salatke.z brokulami i fetą.

anecz_kaa, PixiDixi lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia zarzuć przepis!!!

• kasiuleks Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie i ja :) Cale szczescie wszystko jest dobrze :)
    Ale plci jeszcze nie poznalam .

Pixi , Magda ciesze sie , ze u Was krwawienia juz dzisiaj nie ma :) Odpoczywajcie ile mozecie :)

A z zaparciami niestety tez i ja mam problem ;/ Wyprobowalam juz chyba wszytko i wiecie co podzialalo , sok z burakow ;)

pi84, PixiDixi, magdaaq, Sabinkak lubią tę wiadomość

h44e3e3kpp3ne81z.png
    03.08.11 - Aniolek 8tc cp
    22.01.15 - Aniolek 7tc
    19.06.15 - Aniolek - 5tc
    11.11.15 Aniolek - 6tc
    12.12.16 Aniołek - 7tc
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Moj M wzial sie za salatke.z brokulami i fetą.

Jak zwykle smaka mi zrobilas oj Ty niedobra hihi :)

‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ