X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena śpi Oski.w tablecie bo ma"weekend" M poleciał biegać hmmm chyba ide spac lol.
    Dobranoc

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki :)

magdaaq lubi tę wiadomość

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku wy już szukacie wózków? A ja się cykałam czy już spodnie ciążowe kupić " żeby nie zapeszać".. Może jestem dziwna.

Muszę się z Wami podzielic moim odkryciem. Jakiś czas temu pisalam, że mi się okropnie łuszczy skóra po bokach brzucha- normalnie złazi takimi małymi płatkami. Stosowałam moje normalne balsamy sprzed ciąży nawet 2 razy dziennie i na wieczór zawsze było to samo. W końcu postanowiłam wypróbować coś specjalnie dla ciężarnych- kupiłam lotion mamas babydream marki rossman o ktorym pisala srokao że najlepszy ( tylko tu w de inne opakowanie niż na zdjeciu, fioletowe i bez obrazkow, proste, ale sklad ten sam, porownalam) i wiecie co? Stosuje drugi dzien, raz dziennie i jak ręką odjął, nawet na wieczór skóra się nie łuszczy- eureka!

PixiDixi, magdaaq, pi84 lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kashanti juz pisalam ,ale przypomne jest taka stronka www.srokao.pl tam sa testy kosmetykow dla kobiet w ciazy wraz z analiza skladu. Popatrz moze cos tam znajdziesz.

magdaaq, kashanti lubią tę wiadomość

• shadee Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Wiesz co, na razie chyba nie... cukier rano faktycznie niższy, może trochę częściej w nocy na siku wstaję... a tak to chyba po staremu reszta. A Ty?

u mnie też spokój
    po podaniu insuliny staram się chwilę odczekać np. ze spacerem z psem (za drugim razem podałam insulinę i poleciałam z psiakiem i trochę mnie potem udo piekło)
    ogólnie jest to dla mnie mniej hardcorowe niż ciągłe mierzenie cukru glukometrem

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Jejku wy już szukacie wózków? A ja się cykałam czy już spodnie ciążowe kupić " żeby nie zapeszać".. Może jestem dziwna.

Muszę się z Wami podzielic moim odkryciem. Jakiś czas temu pisalam, że mi się okropnie łuszczy skóra po bokach brzucha- normalnie złazi takimi małymi płatkami. Stosowałam moje normalne balsamy sprzed ciąży nawet 2 razy dziennie i na wieczór zawsze było to samo. W końcu postanowiłam wypróbować coś specjalnie dla ciężarnych- kupiłam lotion mamas babydream marki rossman o ktorym pisala srokao że najlepszy ( tylko tu w de inne opakowanie niż na zdjeciu, fioletowe i bez obrazkow, proste, ale sklad ten sam, porownalam) i wiecie co? Stosuje drugi dzien, raz dziennie i jak ręką odjął, nawet na wieczór skóra się nie łuszczy- eureka!

Super,tez przymierzalam sie do babydreama wiec jak u Ciebie tak ladnie zadzialal to kupuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 19:55

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W naszym miesiacu glownie chlopaki :)

• shadee Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie - jakiś męski urodzaj :)

magdaaq, PixiDixi lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam jako pracownik Ross produkty babydreama:}}}

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:

Tez jeszcze nie mam.spodni.:D
    Po Lence wszystko wydałam. A tu masz.Ci.babo placek

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:

Stosuje ten sam od kiedy się dowiedziałam o ciąży :) a na noc oliwkę :) Co do Srokao to ostatnio kupiła taz żel do higieny intymnej jelenia ten dla kobiet w ciąży i potem w okresie połogu ma super skład wcześniej miałam laktacyd myślałam ze maja dobre składy a tu kiepsko

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Tez jeszcze nie mam.spodni.:D
    Po Lence wszystko wydałam. A tu masz.Ci.babo placek
    To ja jeszcze nie mam brzucha a już kam trzy pary spodni z h&m kupione za grosze w tym jedne za 2zl z metka ;)

magdaaq, PixiDixi, anecz_kaa, kashanti lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    To ja jeszcze nie mam brzucha a już kam trzy pary spodni z h&m kupione za grosze w tym jedne za 2zl z metka ;)
    Ja mam ogromny brzuch

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jutro moj maz mi 2 pary ogarnie. Znalazłam przez olx takze bede miala.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Kashanti juz pisalam ,ale przypomne jest taka stronka www.srokao.pl tam sa testy kosmetykow dla kobiet w ciazy wraz z analiza skladu. Popatrz moze cos tam znajdziesz.
    Dzieki :) dobrze wiedziec:)
    Niestety nie ma tam tego olejku, ktory wpadl mi w rece:
    http://ajakarnica.pl/olejek-do-twarzy/3909-bioamare-eco-olej-slodkie-migdaly-rafinowany-do-twarzy-i-ciala-50-ml-5902539700374.html

• magdis Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    W naszym miesiacu glownie chlopaki :)
    Powiem wam ze mam wrazenie ze w ogole ostatnio jest jakis urodzaj na chlopcow. U mojej corki w przedszkolu w kazdej grupie jest wiecej chlopakow i te dysproporcje sa nawet spore,np.9dz,14chl. Ciekawa jestem jak jest u was bo nawet sie zastanawialm ostatnio czy mieszkam w jakims meskim zaglebiu czy o co kaman

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Polecam jako pracownik Ross produkty babydreama:}}}
    Dzisiaj odebralam oliwke zapobiegajaca rozstepom z babydream za 1 grosza i zaczynam testowac ☺

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Powiem wam ze mam wrazenie ze w ogole ostatnio jest jakis urodzaj na chlopcow. U mojej corki w przedszkolu w kazdej grupie jest wiecej chlopakow i te dysproporcje sa nawet spore,np.9dz,14chl. Ciekawa jestem jak jest u was bo nawet sie zastanawialm ostatnio czy mieszkam w jakims meskim zaglebiu czy o co kaman
    W mojej grupie przedszkolnej było 8 dziewczynek i 17 chłopców wiecie co się działo ;)

v5abi09kg49ph79h.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie z takich naturalnych kosmetyków bardzo lubie resibo,biolaven, sylveco, ecocera i stara mydlarnie czekolada z pomarańcza i sól do kąpieli figowa boska łazienka dwa dni pachnie :)

v5abi09kg49ph79h.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie Srokao czytałam, ze bardzo dobry skład maja mokre chusteczki Dady i pieluszki.Co wy na to doświadczone mamusie ? trochę tych pupek w zlobku przewinęłam różnych pieluch i chusteczek przerobiłam i wydaje mi się, ze Dada za taka cenę jest naprawdę oki.Mysle,ze my zaczniemy od nich a pampersy jak będzie jakie uczulenie albo coś. A i bardzo lubie linomag po sudocremie sporo dzieci widziałam, ze maja problemy wynika to z tego w większej części ze czasami dziecko miało tyle warstw tego, ze pupa nie miała jak oddychać

kashanti lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ