X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena śpi Oski.w tablecie bo ma"weekend" M poleciał biegać hmmm chyba ide spac lol.
    Dobranoc

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki :)

magdaaq lubi tę wiadomość

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku wy już szukacie wózków? A ja się cykałam czy już spodnie ciążowe kupić " żeby nie zapeszać".. Może jestem dziwna.

Muszę się z Wami podzielic moim odkryciem. Jakiś czas temu pisalam, że mi się okropnie łuszczy skóra po bokach brzucha- normalnie złazi takimi małymi płatkami. Stosowałam moje normalne balsamy sprzed ciąży nawet 2 razy dziennie i na wieczór zawsze było to samo. W końcu postanowiłam wypróbować coś specjalnie dla ciężarnych- kupiłam lotion mamas babydream marki rossman o ktorym pisala srokao że najlepszy ( tylko tu w de inne opakowanie niż na zdjeciu, fioletowe i bez obrazkow, proste, ale sklad ten sam, porownalam) i wiecie co? Stosuje drugi dzien, raz dziennie i jak ręką odjął, nawet na wieczór skóra się nie łuszczy- eureka!

PixiDixi, magdaaq, pi84 lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kashanti juz pisalam ,ale przypomne jest taka stronka www.srokao.pl tam sa testy kosmetykow dla kobiet w ciazy wraz z analiza skladu. Popatrz moze cos tam znajdziesz.

magdaaq, kashanti lubią tę wiadomość

• shadee Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Wiesz co, na razie chyba nie... cukier rano faktycznie niższy, może trochę częściej w nocy na siku wstaję... a tak to chyba po staremu reszta. A Ty?

u mnie też spokój
    po podaniu insuliny staram się chwilę odczekać np. ze spacerem z psem (za drugim razem podałam insulinę i poleciałam z psiakiem i trochę mnie potem udo piekło)
    ogólnie jest to dla mnie mniej hardcorowe niż ciągłe mierzenie cukru glukometrem

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Jejku wy już szukacie wózków? A ja się cykałam czy już spodnie ciążowe kupić " żeby nie zapeszać".. Może jestem dziwna.

Muszę się z Wami podzielic moim odkryciem. Jakiś czas temu pisalam, że mi się okropnie łuszczy skóra po bokach brzucha- normalnie złazi takimi małymi płatkami. Stosowałam moje normalne balsamy sprzed ciąży nawet 2 razy dziennie i na wieczór zawsze było to samo. W końcu postanowiłam wypróbować coś specjalnie dla ciężarnych- kupiłam lotion mamas babydream marki rossman o ktorym pisala srokao że najlepszy ( tylko tu w de inne opakowanie niż na zdjeciu, fioletowe i bez obrazkow, proste, ale sklad ten sam, porownalam) i wiecie co? Stosuje drugi dzien, raz dziennie i jak ręką odjął, nawet na wieczór skóra się nie łuszczy- eureka!

Super,tez przymierzalam sie do babydreama wiec jak u Ciebie tak ladnie zadzialal to kupuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 19:55

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W naszym miesiacu glownie chlopaki :)

• shadee Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie - jakiś męski urodzaj :)

magdaaq, PixiDixi lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam jako pracownik Ross produkty babydreama:}}}

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:

Tez jeszcze nie mam.spodni.:D
    Po Lence wszystko wydałam. A tu masz.Ci.babo placek

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:

Stosuje ten sam od kiedy się dowiedziałam o ciąży :) a na noc oliwkę :) Co do Srokao to ostatnio kupiła taz żel do higieny intymnej jelenia ten dla kobiet w ciąży i potem w okresie połogu ma super skład wcześniej miałam laktacyd myślałam ze maja dobre składy a tu kiepsko

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Tez jeszcze nie mam.spodni.:D
    Po Lence wszystko wydałam. A tu masz.Ci.babo placek
    To ja jeszcze nie mam brzucha a już kam trzy pary spodni z h&m kupione za grosze w tym jedne za 2zl z metka ;)

magdaaq, PixiDixi, anecz_kaa, kashanti lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    To ja jeszcze nie mam brzucha a już kam trzy pary spodni z h&m kupione za grosze w tym jedne za 2zl z metka ;)
    Ja mam ogromny brzuch

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jutro moj maz mi 2 pary ogarnie. Znalazłam przez olx takze bede miala.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Kashanti juz pisalam ,ale przypomne jest taka stronka www.srokao.pl tam sa testy kosmetykow dla kobiet w ciazy wraz z analiza skladu. Popatrz moze cos tam znajdziesz.
    Dzieki :) dobrze wiedziec:)
    Niestety nie ma tam tego olejku, ktory wpadl mi w rece:
    http://ajakarnica.pl/olejek-do-twarzy/3909-bioamare-eco-olej-slodkie-migdaly-rafinowany-do-twarzy-i-ciala-50-ml-5902539700374.html

• magdis Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    W naszym miesiacu glownie chlopaki :)
    Powiem wam ze mam wrazenie ze w ogole ostatnio jest jakis urodzaj na chlopcow. U mojej corki w przedszkolu w kazdej grupie jest wiecej chlopakow i te dysproporcje sa nawet spore,np.9dz,14chl. Ciekawa jestem jak jest u was bo nawet sie zastanawialm ostatnio czy mieszkam w jakims meskim zaglebiu czy o co kaman

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Polecam jako pracownik Ross produkty babydreama:}}}
    Dzisiaj odebralam oliwke zapobiegajaca rozstepom z babydream za 1 grosza i zaczynam testowac ☺

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Powiem wam ze mam wrazenie ze w ogole ostatnio jest jakis urodzaj na chlopcow. U mojej corki w przedszkolu w kazdej grupie jest wiecej chlopakow i te dysproporcje sa nawet spore,np.9dz,14chl. Ciekawa jestem jak jest u was bo nawet sie zastanawialm ostatnio czy mieszkam w jakims meskim zaglebiu czy o co kaman
    W mojej grupie przedszkolnej było 8 dziewczynek i 17 chłopców wiecie co się działo ;)

v5abi09kg49ph79h.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie z takich naturalnych kosmetyków bardzo lubie resibo,biolaven, sylveco, ecocera i stara mydlarnie czekolada z pomarańcza i sól do kąpieli figowa boska łazienka dwa dni pachnie :)

v5abi09kg49ph79h.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie Srokao czytałam, ze bardzo dobry skład maja mokre chusteczki Dady i pieluszki.Co wy na to doświadczone mamusie ? trochę tych pupek w zlobku przewinęłam różnych pieluch i chusteczek przerobiłam i wydaje mi się, ze Dada za taka cenę jest naprawdę oki.Mysle,ze my zaczniemy od nich a pampersy jak będzie jakie uczulenie albo coś. A i bardzo lubie linomag po sudocremie sporo dzieci widziałam, ze maja problemy wynika to z tego w większej części ze czasami dziecko miało tyle warstw tego, ze pupa nie miała jak oddychać

kashanti lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ