LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jejku wy już szukacie wózków? A ja się cykałam czy już spodnie ciążowe kupić " żeby nie zapeszać".. Może jestem dziwna.
Muszę się z Wami podzielic moim odkryciem. Jakiś czas temu pisalam, że mi się okropnie łuszczy skóra po bokach brzucha- normalnie złazi takimi małymi płatkami. Stosowałam moje normalne balsamy sprzed ciąży nawet 2 razy dziennie i na wieczór zawsze było to samo. W końcu postanowiłam wypróbować coś specjalnie dla ciężarnych- kupiłam lotion mamas babydream marki rossman o ktorym pisala srokao że najlepszy ( tylko tu w de inne opakowanie niż na zdjeciu, fioletowe i bez obrazkow, proste, ale sklad ten sam, porownalam) i wiecie co? Stosuje drugi dzien, raz dziennie i jak ręką odjął, nawet na wieczór skóra się nie łuszczy- eureka!PixiDixi, magdaaq, pi84 lubią tę wiadomość
-
Decadence wrote:Wiesz co, na razie chyba nie... cukier rano faktycznie niższy, może trochę częściej w nocy na siku wstaję... a tak to chyba po staremu reszta. A Ty?
u mnie też spokój
po podaniu insuliny staram się chwilę odczekać np. ze spacerem z psem (za drugim razem podałam insulinę i poleciałam z psiakiem i trochę mnie potem udo piekło)
ogólnie jest to dla mnie mniej hardcorowe niż ciągłe mierzenie cukru glukometrem
-
cuddlemuffin wrote:Jejku wy już szukacie wózków? A ja się cykałam czy już spodnie ciążowe kupić " żeby nie zapeszać".. Może jestem dziwna.
Muszę się z Wami podzielic moim odkryciem. Jakiś czas temu pisalam, że mi się okropnie łuszczy skóra po bokach brzucha- normalnie złazi takimi małymi płatkami. Stosowałam moje normalne balsamy sprzed ciąży nawet 2 razy dziennie i na wieczór zawsze było to samo. W końcu postanowiłam wypróbować coś specjalnie dla ciężarnych- kupiłam lotion mamas babydream marki rossman o ktorym pisala srokao że najlepszy ( tylko tu w de inne opakowanie niż na zdjeciu, fioletowe i bez obrazkow, proste, ale sklad ten sam, porownalam) i wiecie co? Stosuje drugi dzien, raz dziennie i jak ręką odjął, nawet na wieczór skóra się nie łuszczy- eureka!
Super,tez przymierzalam sie do babydreama wiec jak u Ciebie tak ladnie zadzialal to kupuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 19:55
magdaaq lubi tę wiadomość
-
cuddlemuffin wrote:Jejku wy już szukacie wózków? A ja się cykałam czy już spodnie ciążowe kupić " żeby nie zapeszać".. Może jestem dziwna.
Muszę się z Wami podzielic moim odkryciem. Jakiś czas temu pisalam, że mi się okropnie łuszczy skóra po bokach brzucha- normalnie złazi takimi małymi płatkami. Stosowałam moje normalne balsamy sprzed ciąży nawet 2 razy dziennie i na wieczór zawsze było to samo. W końcu postanowiłam wypróbować coś specjalnie dla ciężarnych- kupiłam lotion mamas babydream marki rossman o ktorym pisala srokao że najlepszy ( tylko tu w de inne opakowanie niż na zdjeciu, fioletowe i bez obrazkow, proste, ale sklad ten sam, porownalam) i wiecie co? Stosuje drugi dzien, raz dziennie i jak ręką odjął, nawet na wieczór skóra się nie łuszczy- eureka!
Po Lence wszystko wydałam. A tu masz.Ci.babo placek
-
Muszę się z Wami podzielic moim odkryciem. Jakiś czas temu pisalam, że mi się okropnie łuszczy skóra po bokach brzucha- normalnie złazi takimi małymi płatkami. Stosowałam moje normalne balsamy sprzed ciąży nawet 2 razy dziennie i na wieczór zawsze było to samo. W końcu postanowiłam wypróbować coś specjalnie dla ciężarnych- kupiłam lotion mamas babydream marki rossman o ktorym pisala srokao że najlepszy ( tylko tu w de inne opakowanie niż na zdjeciu, fioletowe i bez obrazkow, proste, ale sklad ten sam, porownalam) i wiecie co? Stosuje drugi dzien, raz dziennie i jak ręką odjął, nawet na wieczór skóra się nie łuszczy- eureka!a na noc oliwkę
Co do Srokao to ostatnio kupiła taz żel do higieny intymnej jelenia ten dla kobiet w ciąży i potem w okresie połogu ma super skład wcześniej miałam laktacyd myślałam ze maja dobre składy a tu kiepsko
PixiDixi lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
magdaaq wrote:Tez jeszcze nie mam.spodni.
Po Lence wszystko wydałam. A tu masz.Ci.babo placekmagdaaq, PixiDixi, anecz_kaa, kashanti lubią tę wiadomość
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
PixiDixi wrote:Kashanti juz pisalam ,ale przypomne jest taka stronka www.srokao.pl tam sa testy kosmetykow dla kobiet w ciazy wraz z analiza skladu. Popatrz moze cos tam znajdziesz.
dobrze wiedziec:)
Niestety nie ma tam tego olejku, ktory wpadl mi w rece:
http://ajakarnica.pl/olejek-do-twarzy/3909-bioamare-eco-olej-slodkie-migdaly-rafinowany-do-twarzy-i-ciala-50-ml-5902539700374.html
-
PixiDixi wrote:W naszym miesiacu glownie chlopaki
-
magdis wrote:Powiem wam ze mam wrazenie ze w ogole ostatnio jest jakis urodzaj na chlopcow. U mojej corki w przedszkolu w kazdej grupie jest wiecej chlopakow i te dysproporcje sa nawet spore,np.9dz,14chl. Ciekawa jestem jak jest u was bo nawet sie zastanawialm ostatnio czy mieszkam w jakims meskim zaglebiu czy o co kaman
magdaaq, PixiDixi lubią tę wiadomość
Ogólnie z takich naturalnych kosmetyków bardzo lubie resibo,biolaven, sylveco, ecocera i stara mydlarnie czekolada z pomarańcza i sól do kąpieli figowa boska łazienka dwa dni pachnie
magdaaq lubi tę wiadomość
Odnośnie Srokao czytałam, ze bardzo dobry skład maja mokre chusteczki Dady i pieluszki.Co wy na to doświadczone mamusie ? trochę tych pupek w zlobku przewinęłam różnych pieluch i chusteczek przerobiłam i wydaje mi się, ze Dada za taka cenę jest naprawdę oki.Mysle,ze my zaczniemy od nich a pampersy jak będzie jakie uczulenie albo coś. A i bardzo lubie linomag po sudocremie sporo dzieci widziałam, ze maja problemy wynika to z tego w większej części ze czasami dziecko miało tyle warstw tego, ze pupa nie miała jak oddychać
kashanti lubi tę wiadomość
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615