X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zobaczyć na żywo. Moja koleżanka miała taki i dawała rady ;)

PixiDixi lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Na zdrowko !
    No.nie wiem juz.cos w gardle stoi ale cola czeka... Uratuje. Leoś chyba lubi coś tam.się ruszyl. Jak.u Was z ruchami? Ja czuje rzadko. Z Lenka czulam duzo mocniej częściej juz.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój cudowny jedyny wspaniały mąż jakby czytał w moich myślach przyniósł mi kilo słodziutkich poamrańczy do tego paczkę orzeszków ziemnych i wieeelką milkę z orzechami, której nie ma już pół :)

magdaaq, PixiDixi lubią tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mój cudowny jedyny wspaniały mąż jakby czytał w moich myślach przyniósł mi kilo słodziutkich poamrańczy do tego paczkę orzeszków ziemnych i wieeelką milkę z orzechami, której nie ma już pół :)
    Niezły spust masz!:)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co. Dziś miałam wizyte i kobita mi mówi że źle mi wpisali datę badania i jak poprswili to wyszly inne ryzyka i tak trisomia 21 zmieniła mi się z 1:1180 na 1:6600....

Szok. Zmiana daty o 12dni a taka różnica

muminka83, PixiDixi lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie pachnie ciasto drozdzowe z jagodami i kruszonką :) mmm poezja :P ale zaraz idę zrobić mielone i chyba obiorę dla Nas na szybko ziemniaki i za godzinkę będą :P masakra jakie ja zaczynam mieć zachcianki!!!

Pixi kolezanka ma jeden obok drugiego i jest super :)

PixiDixi, magdaaq lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Wiecie co. Dziś miałam wizyte i kobita mi mówi że źle mi wpisali datę badania i jak poprswili to wyszly inne ryzyka i tak trisomia 21 zmieniła mi się z 1:1180 na 1:6600....

Szok. Zmiana daty o 12dni a taka różnica
    Super. Tak czy owak super. Bardzo się cieszę a Ty pewnie spokojniejsza

PixiDixi, sunset, magdaaq lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Decadence Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    No.nie wiem juz.cos w gardle stoi ale cola czeka... Uratuje. Leoś chyba lubi coś tam.się ruszyl. Jak.u Was z ruchami? Ja czuje rzadko. Z Lenka czulam duzo mocniej częściej juz.
    A ja jeszcze w ogóle nie czuję, cholercia. I żałuję, bo byłabym spokojniejsza.:-) Czasem serio marzę o detektorze tętna. Ogólnie fajnie masz, że choć czasem się ruszy - wiesz, to chłop,bardziej leniwy od dziewczynki i to pewnie stąd różnica.:-)

magdaaq lubi tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    a u mnie pachnie ciasto drozdzowe z jagodami i kruszonką :) mmm poezja :P ale zaraz idę zrobić mielone i chyba obiorę dla Nas na szybko ziemniaki i za godzinkę będą :P masakra jakie ja zaczynam mieć zachcianki!!!

Pixi kolezanka ma jeden obok drugiego i jest super :)
    Hihi my domowe hamburgery :-) będę lepić z mięska

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zjadłam obiad i wcinam batonika bajecznego :D
    jeszcze 6 dni i wizyta... :)
    Co do ruchów to jeszcze muszę poczekać. Dopiero 13 tydzień, z młodą czułam w 16. Tzn wtedy wiedziałam, że to napewno ruchy a nie wzdęcia :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:

U mnie tez jak u Ciebie...byly takie dwa dni,ze czulam w miare dobrze oststnio ciut mniej czuje takie hmm przemieszczanie sie,ale tylko jednego malucha. Drugi Madziu ma lozysko na przodzie takze nic.

Wydaje mi sie Madziu,ze dziewczynki sa silniejsze a chlopaki nawet w brzuchu sie lenia ;) ...ale jestem co nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 17:28

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra móż mówi pulpety: więc będą w sosie musztardowym! Nigdy nie robiłam, zobaczymy

kupiłam parowar, mój mąż przeżywa katusze :P 3/4 dań jest na parze :D

PixiDixi, magdaaq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam doświadczenia ale chyba nic. to dopiero 14 tydzień więc niczego się jeszcze nie spodziewam, ale doczekać się nie mogę :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    dobra móż mówi pulpety: więc będą w sosie musztardowym! Nigdy nie robiłam, zobaczymy

Bo smazone lepiej smakuje,tluszczyk smaki lepiej przewodzi,a ze chlopy proste podniebienia maja to u nas niestety lezy odlogiem bo mezulowi nic nie smakowalo hihi

Edit: Aneczka dawaj przepisik mniam mniam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 17:29

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    U mnie tez jak u Ciebie...byly takie dwa dni,ze czulam w miare dobrze oststnio ciut mniej czuje takie hmm przemieszczanie sie,ale tylko jednego malucha. Drugi Madziu ma lozysko na przodzie takze nic.

Wydaje mi sie Madziu,ze dziewczynki sa silniejsze a chlopaki nawet w brzuchu sie lenia ;) ...ale jestem co nie?
    Pixi bo z chłopcami to same problemy!
    Dziewczynki cud miod. No ale bez nich świat by był smutny:)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem i ja - melduję się po wizycie
    mamy się nieźle
    płci nie udało się potwierdzić (w sensie czy coś się zmieniło od ostatniego USG genetycznego) bo maluch stał na głowie i machał rękami :)

a teraz najważniejsze - zdaniem lekarza nie mam wskazań do cesarki żadnych - więc jest opcja że jednak rozważę poród naturalny (sama nie wierzę że to piszę) :)

magdaaq, PixiDixi, Decadence, Urszulka89, muminka83, karolcia87 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

Ooo jajka w sosie musztardowym!!!! Taaakkk natchnelas mnie :D

anecz_kaa lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    jestem i ja - melduję się po wizycie
    mamy się nieźle
    płci nie udało się potwierdzić (w sensie czy coś się zmieniło od ostatniego USG genetycznego) bo maluch stał na głowie i machał rękami :)

a teraz najważniejsze - zdaniem lekarza nie mam wskazań do cesarki żadnych - więc jest opcja że jednak rozważę poród naturalny (sama nie wierzę że to piszę) :)
    Brawo Wy!!

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się denerwuje, bo podczas podcierania przed chwilą zauważyłam kilka kropel krwii. Wydaje mi się, że sobie obtarlam wejście do pochwy po prostu bo mnie trochę piecze teraz , poza tym biorę Gybalgin i wiem, że czasem po nim są takie podrażnienia. Ale zapisałam się na 18.45 do lekarza,bo było wolne... :( Boje się :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi jak będą ok to wrzucę :) ja teraz robię sobie przepiśnik w wersji ele, zeby mieć!

Shadee super ze u was wszytsko ok!

Nalia czekamy na info!

Magda u Nas jajka to tylko w sosie koperkowym/białym :D raz zrobiłam w chrzanowym...a idź, nie zjadł! Chyba 1 i ostani raz :p

Pixi ja teraz mam też łożysko z przodu i czuję ruchy czasem z boku. Wczoraj były wyjątkowo mocne, dyskoteka :P z Elizą też miałam z przodu

‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ