X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Właśnie przyszedł wózek. Co prawda używka ale w bardzo dobrym stanie. Gondola praktycznie nowa. Za połowę ceny sklepowej a naprawdę jak nowy wygląda :D teraz córka wozi w nim lalki, wkońcu musi ćwiczyć ;)
    To tak jak u nas bardzo jestem zadowolona z tego wózka i z jego ceny :) Siostra w domu pluszaka wozi ;) u nas cześć była jeszcze w foliach ze sklepu;) A jaki wózek kupiłaś ?

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A ja dzisiaj dałam sobie czadu i po pracy wywaliłam wszystko z szafy i układam na nowo. ;) No i odłożyłam do wydania cała kupę ciuchów. A mimo to zwolniła się tylko jedna półka... Cóż, dziecko będzie się musiało na niej zmieścić. :D a teraz leżę, bo mnie zaczął kłuć brzuch z prawej strony, pewnie za dużo skakania. ;)
    Ostatnio stwierdziłam, ze opróżniam komodę bo będzie dla młodego ahaaa opróżniłam jedna szufladę i nie wiem co dalej heh gdzie te rzeczy przełożyć kupiłam kartony. Ikea i może jakos się uda;)

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • shadee Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Uff to dobrze wiem, ze insulina to nic przyjemnego przerobiłam to z babcia nie chciała się kłuć i nie chciała insuliny. :)

dziewczyny, biorę insulinę każdego wieczoru od ponad 30 dni. Oczywiście, że nie ma w kłuciu nic przyjemnego - bo i czemu miałoby być. Ale to kompletnie nie boli, nie jest uciążliwe, nie jest odrzucające. Nic w tym strasznego. Dostajecie pena, z pomocą którego ustawiacie ilość jednostek insuliny, pen ma cieniutką igiełkę i nawet nie czujecie ukłucia. Mnie osobiście 100 razy bardziej boli codzienne badanie glukometrem niż podanie sobie insuliny - nie bójcie się jej i jeśli lekarz dla waszego dobra i dla dobra malucha zaleci prócz diety insulinę to absolutnie nie macie się czego obawiać. Regulacja brwi albo depilacja woskiem też jest nieprzyjemna a jednak je sobie fundujemy :)

broniłam się rękami i nogami przed insuliną, kompletnie niepotrzebnie. naprawdę kompletnie nie ma się czego bać. nie ma to żadnych skutków ubocznych (chyba ze jest źle dobrany lek lub dawka), aplikacja nie boli nic a świadomość tego że pomaga się i sobie i dzieciaczkowi wymiata wszystkie inne "ale".

Decadence lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• dżelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igla z zastrzykami na rozrzedzenie krwi jest grubsza i dluzsza, to jest dopiero nieprzyjemne bo piecze i sa siniaki. Porownywalam igly z penem do insuliny tescia to widzialam, po drugie szczesciarz nie ma siniakow tkj ja eh ale coz jak trzeba to trzeba. Najwazniesze dziecko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 19:51

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko wypięło się dziś na mnie. To już 17-sty tydzień, a ono dalej nie chce pokazać, co ma między nogami. Poza tym wszystko w porządku.
    Ginekolog stwierdził, że nie trzeba iść do endokrynologa i leczyć tarczycy.
    Przypomnę - 1,5 tygodnia temu miałam TSH 2,45, a wczoraj, ale w innym laboratorium 2,86, przy prawidłowym ft3 i ft4. Powiedział, że taki skok to raczej wina mniej dokładnej metody zastosowanej w drugim laboratorium. I jak nie choruję na tarczycę, to takie wartości TSH są jak najbardziej w normie na tym etapie ciąży.
    W sumie widział więcej ciąż ode mnie, więc zastosuję się do zaleceń.
    Ale, żeby nie było powtórzę badanie za 3 tygodnie w laboratorium z tą dokładniejszą metodą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 19:59

Vanilka, muminka83, melbusia88 lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Igla z zastrzykami na rozrzedzenie krwi jest grubsza i dluzsza, to jest dopiero nieprzyjemne bo piecze i sa siniaki. Porownywalam igly z penem do insuliny tescia to widzialam, po drugie szczesciarz nie ma siniakow tkj ja eh ale coz jak trzeba to trzeba. Najwazniesze dziecko :-)
    Potwierdzam. Biorę te zastrzyki od 5 + 1 . Trzeba się przyzwyczaić do tego. Dlatego dziewczyny głowa do góry.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już czułam od kilku dni teraz mogę potwierdzić. Witamy w muśnięciach

Loczek2018 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Vanilka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 najwazniejsze ze po wizycie z dzieciaczkiem wszytsko wporzadku.

Co do sprzatania w szafie to nie moge sie zabrac za to kazdego dnia otwieram patrze i stwierdzam ze jutro i tak od tygodnia. Przeraza mnie to bo teraz juz mamy ciasno z M i nie wiem gdzie sie pomiesci te ciuszki dziecka. Chyba jak Ineczka powpycham w kartony te moje co rzadziej chodze.

Urszulka89 pokaz jaki wozeczek zakupilas.

katka84 lubi tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Potwierdzam. Biorę te zastrzyki od 5 + 1 . Trzeba się przyzwyczaić do tego. Dlatego dziewczyny głowa do góry.
    Też mam insulinę na noc, bałam się jej jak cholera, ale to naprawdę nic strasznego, a satysfakcja, że rano cukry są w końcu "książkowe" - bezcenna.:-) Nie taki diabeł straszny...:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    To tak jak u nas bardzo jestem zadowolona z tego wózka i z jego ceny :) Siostra w domu pluszaka wozi ;) u nas cześć była jeszcze w foliach ze sklepu;) A jaki wózek kupiłaś ?
    adamex barletta dream collection - mint dream (zielony)

http://kolyaski-avtokresla.ru/detskie-kolyaski/a/kolyaski-adamex/adamex-barletta-dream-collection-2-v-1-aqua/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 20:22

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sprzątam w szafie, kupie komodę dla dzidzi :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 20:29

Carolline lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Też mam insulinę na noc, bałam się jej jak cholera, ale to naprawdę nic strasznego, a satysfakcja, że rano cukry są w końcu "książkowe" - bezcenna.:-) Nie taki diabeł straszny...:-)
    Ja biorę w brzuch. Neoparin. Wprawdzie mam już wprawę bo w 214/2015 brałam 9 msc bo byłam po ciężkiej operacji.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• katka84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Nie sprzątam w szafie, kupie komodę dla dzidzi :p
    Też nad tym myślę, albo powyrzucam trochę małej gratów z jej szafek i komody i jakoś się pomieści. U mnie w szafie nie ma miejsca ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    dziewczyny, biorę insulinę każdego wieczoru od ponad 30 dni. Oczywiście, że nie ma w kłuciu nic przyjemnego - bo i czemu miałoby być. Ale to kompletnie nie boli, nie jest uciążliwe, nie jest odrzucające. Nic w tym strasznego. Dostajecie pena, z pomocą którego ustawiacie ilość jednostek insuliny, pen ma cieniutką igiełkę i nawet nie czujecie ukłucia. Mnie osobiście 100 razy bardziej boli codzienne badanie glukometrem niż podanie sobie insuliny - nie bójcie się jej i jeśli lekarz dla waszego dobra i dla dobra malucha zaleci prócz diety insulinę to absolutnie nie macie się czego obawiać. Regulacja brwi albo depilacja woskiem też jest nieprzyjemna a jednak je sobie fundujemy :)

broniłam się rękami i nogami przed insuliną, kompletnie niepotrzebnie. naprawdę kompletnie nie ma się czego bać. nie ma to żadnych skutków ubocznych (chyba ze jest źle dobrany lek lub dawka), aplikacja nie boli nic a świadomość tego że pomaga się i sobie i dzieciaczkowi wymiata wszystkie inne "ale".
    U mnie cukier jest oki przed ciąża robiłam krzywa i tez bylo wszystko dobrze.Co do insuliny to wiem, ze nie jest straszna, ale u mnie to dłuższa historia z babcia, która nie skończyła się dobrze :(

v5abi09kg49ph79h.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem dziewczyny, że insulina nie jest zła, dziś diabetolog pokazywał mi tego pena, wiem, że to nie boli, to chyba po prostu strach przed nieznanym i niechęć do ingerencji w swoje ciało. Jak zaczęłam mierzyć cukier, to też miałam takiego wku*wa, nie lubiłam się kłuć, teraz to już norma.Przejdzie mi jak już się oswoję ;-)

muminka83 lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    adamex barletta dream collection - mint dream (zielony)

http://kolyaski-avtokresla.ru/detskie-kolyaski/a/kolyaski-adamex/adamex-barletta-dream-collection-2-v-1-aqua/
    Ula bardzo ładny ten wózeczek. A jak oceniasz jego rozwiązania techniczne typu wypinanie gondoli itp ? Bo ja też myślę o tym wózku

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ula bardzo ładny ten wózeczek. A jak oceniasz jego rozwiązania techniczne typu wypinanie gondoli itp ? Bo ja też myślę o tym wózku
    Wszystko jest bardzo łatwe i wchodzi ładnie. Nie trzeba się z niczym rzucać. Jest ciut wyższy od mojego tako i ogólnie fajna duża gondola. Materacyk w gondoli dosyć gruby i wygodny. Pod gondolą wywietrznik :D

melbusia88 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z cukrzyca ciazowa w pierwszej jak i w drugiej. W pierwszej od 24 tygodnia a w drugiej od prawie samego popoczątku. Trzeba poprostu zacisnąć zeby. Kiedy urodzilam syna po 23 to mąż o 1 w nocy przyjechał do mnie jeszcze raz z biała czekolada z orzechami w nagrodę i pamiętma jak leżałam na sali z kawalkiem czekolady w buzi w ciemnym pokoju i się nią delektowalam z zamknietymi oczami dwie godziny po porodzie

Decadence, Mmargotka, katka84 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 wrote:
    Ja tez z cukrzyca ciazowa w pierwszej jak i w drugiej. W pierwszej od 24 tygodnia a w drugiej od prawie samego popoczątku. Trzeba poprostu zacisnąć zeby. Kiedy urodzilam syna po 23 to mąż o 1 w nocy przyjechał do mnie jeszcze raz z biała czekolada z orzechami w nagrodę i pamiętma jak leżałam na sali z kawalkiem czekolady w buzi w ciemnym pokoju i się nią delektowalam z zamknietymi oczami dwie godziny po porodzie
    Popłakałam się... Bo sobie to wyobraziłam

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 wrote:
    Kochany mąż ;-) ja też już robię listę co zjem po porodzie ;-) bo na diecie też od poczatku, bodajże od 5 tc

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 707 708 709 710 711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ