LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Urszulka89 wrote:Właśnie przyszedł wózek. Co prawda używka ale w bardzo dobrym stanie. Gondola praktycznie nowa. Za połowę ceny sklepowej a naprawdę jak nowy wygląda
teraz córka wozi w nim lalki, wkońcu musi ćwiczyć
Siostra w domu pluszaka wozi
u nas cześć była jeszcze w foliach ze sklepu;) A jaki wózek kupiłaś ?
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Nalia wrote:A ja dzisiaj dałam sobie czadu i po pracy wywaliłam wszystko z szafy i układam na nowo.
No i odłożyłam do wydania cała kupę ciuchów. A mimo to zwolniła się tylko jedna półka... Cóż, dziecko będzie się musiało na niej zmieścić.
a teraz leżę, bo mnie zaczął kłuć brzuch z prawej strony, pewnie za dużo skakania.
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Ineczka wrote:Uff to dobrze wiem, ze insulina to nic przyjemnego przerobiłam to z babcia nie chciała się kłuć i nie chciała insuliny.
dziewczyny, biorę insulinę każdego wieczoru od ponad 30 dni. Oczywiście, że nie ma w kłuciu nic przyjemnego - bo i czemu miałoby być. Ale to kompletnie nie boli, nie jest uciążliwe, nie jest odrzucające. Nic w tym strasznego. Dostajecie pena, z pomocą którego ustawiacie ilość jednostek insuliny, pen ma cieniutką igiełkę i nawet nie czujecie ukłucia. Mnie osobiście 100 razy bardziej boli codzienne badanie glukometrem niż podanie sobie insuliny - nie bójcie się jej i jeśli lekarz dla waszego dobra i dla dobra malucha zaleci prócz diety insulinę to absolutnie nie macie się czego obawiać. Regulacja brwi albo depilacja woskiem też jest nieprzyjemna a jednak je sobie fundujemy
broniłam się rękami i nogami przed insuliną, kompletnie niepotrzebnie. naprawdę kompletnie nie ma się czego bać. nie ma to żadnych skutków ubocznych (chyba ze jest źle dobrany lek lub dawka), aplikacja nie boli nic a świadomość tego że pomaga się i sobie i dzieciaczkowi wymiata wszystkie inne "ale".Decadence lubi tę wiadomość
-
Igla z zastrzykami na rozrzedzenie krwi jest grubsza i dluzsza, to jest dopiero nieprzyjemne bo piecze i sa siniaki. Porownywalam igly z penem do insuliny tescia to widzialam, po drugie szczesciarz nie ma siniakow tkj ja eh ale coz jak trzeba to trzeba. Najwazniesze dziecko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 19:51
-
Moje dziecko wypięło się dziś na mnie. To już 17-sty tydzień, a ono dalej nie chce pokazać, co ma między nogami. Poza tym wszystko w porządku.
Ginekolog stwierdził, że nie trzeba iść do endokrynologa i leczyć tarczycy.
Przypomnę - 1,5 tygodnia temu miałam TSH 2,45, a wczoraj, ale w innym laboratorium 2,86, przy prawidłowym ft3 i ft4. Powiedział, że taki skok to raczej wina mniej dokładnej metody zastosowanej w drugim laboratorium. I jak nie choruję na tarczycę, to takie wartości TSH są jak najbardziej w normie na tym etapie ciąży.
W sumie widział więcej ciąż ode mnie, więc zastosuję się do zaleceń.
Ale, żeby nie było powtórzę badanie za 3 tygodnie w laboratorium z tą dokładniejszą metodą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 19:59
Vanilka, muminka83, melbusia88 lubią tę wiadomość
-
dżelka wrote:Igla z zastrzykami na rozrzedzenie krwi jest grubsza i dluzsza, to jest dopiero nieprzyjemne bo piecze i sa siniaki. Porownywalam igly z penem do insuliny tescia to widzialam, po drugie szczesciarz nie ma siniakow tkj ja eh ale coz jak trzeba to trzeba. Najwazniesze dziecko
-
katka84 najwazniejsze ze po wizycie z dzieciaczkiem wszytsko wporzadku.
Co do sprzatania w szafie to nie moge sie zabrac za to kazdego dnia otwieram patrze i stwierdzam ze jutro i tak od tygodnia. Przeraza mnie to bo teraz juz mamy ciasno z M i nie wiem gdzie sie pomiesci te ciuszki dziecka. Chyba jak Ineczka powpycham w kartony te moje co rzadziej chodze.
Urszulka89 pokaz jaki wozeczek zakupilas.katka84 lubi tę wiadomość
-
muminka83 wrote:Potwierdzam. Biorę te zastrzyki od 5 + 1 . Trzeba się przyzwyczaić do tego. Dlatego dziewczyny głowa do góry.
Nie taki diabeł straszny...
-
Ineczka wrote:To tak jak u nas bardzo jestem zadowolona z tego wózka i z jego ceny
Siostra w domu pluszaka wozi
u nas cześć była jeszcze w foliach ze sklepu;) A jaki wózek kupiłaś ?
http://kolyaski-avtokresla.ru/detskie-kolyaski/a/kolyaski-adamex/adamex-barletta-dream-collection-2-v-1-aqua/Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 20:22
-
Decadence wrote:Też mam insulinę na noc, bałam się jej jak cholera, ale to naprawdę nic strasznego, a satysfakcja, że rano cukry są w końcu "książkowe" - bezcenna.
Nie taki diabeł straszny...
-
shadee wrote:dziewczyny, biorę insulinę każdego wieczoru od ponad 30 dni. Oczywiście, że nie ma w kłuciu nic przyjemnego - bo i czemu miałoby być. Ale to kompletnie nie boli, nie jest uciążliwe, nie jest odrzucające. Nic w tym strasznego. Dostajecie pena, z pomocą którego ustawiacie ilość jednostek insuliny, pen ma cieniutką igiełkę i nawet nie czujecie ukłucia. Mnie osobiście 100 razy bardziej boli codzienne badanie glukometrem niż podanie sobie insuliny - nie bójcie się jej i jeśli lekarz dla waszego dobra i dla dobra malucha zaleci prócz diety insulinę to absolutnie nie macie się czego obawiać. Regulacja brwi albo depilacja woskiem też jest nieprzyjemna a jednak je sobie fundujemy
broniłam się rękami i nogami przed insuliną, kompletnie niepotrzebnie. naprawdę kompletnie nie ma się czego bać. nie ma to żadnych skutków ubocznych (chyba ze jest źle dobrany lek lub dawka), aplikacja nie boli nic a świadomość tego że pomaga się i sobie i dzieciaczkowi wymiata wszystkie inne "ale".
Ja wiem dziewczyny, że insulina nie jest zła, dziś diabetolog pokazywał mi tego pena, wiem, że to nie boli, to chyba po prostu strach przed nieznanym i niechęć do ingerencji w swoje ciało. Jak zaczęłam mierzyć cukier, to też miałam takiego wku*wa, nie lubiłam się kłuć, teraz to już norma.Przejdzie mi jak już się oswoję
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Urszulka89 wrote:adamex barletta dream collection - mint dream (zielony)
http://kolyaski-avtokresla.ru/detskie-kolyaski/a/kolyaski-adamex/adamex-barletta-dream-collection-2-v-1-aqua/ -
melbusia88 wrote:Ula bardzo ładny ten wózeczek. A jak oceniasz jego rozwiązania techniczne typu wypinanie gondoli itp ? Bo ja też myślę o tym wózku
melbusia88 lubi tę wiadomość
-
Ja tez z cukrzyca ciazowa w pierwszej jak i w drugiej. W pierwszej od 24 tygodnia a w drugiej od prawie samego popoczątku. Trzeba poprostu zacisnąć zeby. Kiedy urodzilam syna po 23 to mąż o 1 w nocy przyjechał do mnie jeszcze raz z biała czekolada z orzechami w nagrodę i pamiętma jak leżałam na sali z kawalkiem czekolady w buzi w ciemnym pokoju i się nią delektowalam z zamknietymi oczami dwie godziny po porodzie
Decadence, Mmargotka, katka84 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ania 1234 wrote:Ja tez z cukrzyca ciazowa w pierwszej jak i w drugiej. W pierwszej od 24 tygodnia a w drugiej od prawie samego popoczątku. Trzeba poprostu zacisnąć zeby. Kiedy urodzilam syna po 23 to mąż o 1 w nocy przyjechał do mnie jeszcze raz z biała czekolada z orzechami w nagrodę i pamiętma jak leżałam na sali z kawalkiem czekolady w buzi w ciemnym pokoju i się nią delektowalam z zamknietymi oczami dwie godziny po porodzie
-
Ania 1234 wrote:Ja tez z cukrzyca ciazowa w pierwszej jak i w drugiej. W pierwszej od 24 tygodnia a w drugiej od prawie samego popoczątku. Trzeba poprostu zacisnąć zeby. Kiedy urodzilam syna po 23 to mąż o 1 w nocy przyjechał do mnie jeszcze raz z biała czekolada z orzechami w nagrodę i pamiętma jak leżałam na sali z kawalkiem czekolady w buzi w ciemnym pokoju i się nią delektowalam z zamknietymi oczami dwie godziny po porodzie
ja też już robię listę co zjem po porodzie
bo na diecie też od poczatku, bodajże od 5 tc