WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    No właśnie ja miałam ten sam dylemat z odczynem coombsa - a okazało sie ze w wyniku grupy krwi stoi jak wół :) - tylko nie jest wartością liczbowa tylko wynik jest opisowy.

Tez mam upierdliwa wydzielinę - wkładki zmieniam co chwila. Miałam nawet moment ze myślałam ze to wody płodowe mi się sączą :) - fałszywy alarm.
    W wyniku z coombsa jest tylko interpretacja słowna. Ja robiłam grupę krwi w poprzedniej ciązy to teraz tylko ten odczyn.
    U nas dziś 9 stopni na plusie i gdzieś się słońce przedziera. Ale widzę, że chmury idą a mnie zaczyna coś ćmić po głowie :/
    Mam fazę ostatnio na batoniki bajeczne :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    W wyniku z coombsa jest tylko interpretacja słowna. Ja robiłam grupę krwi w poprzedniej ciązy to teraz tylko ten odczyn.
    U nas dziś 9 stopni na plusie i gdzieś się słońce przedziera. Ale widzę, że chmury idą a mnie zaczyna coś ćmić po głowie :/
    Mam fazę ostatnio na batoniki bajeczne :D
    A mi chodzi po głowie princessa kokosowa lub orzechowa i to tak już od 2 tygodni.Chyba zrobię sobie święto i kupię obie ;) Bajeczny brzmi mmmm też dobrze.
    Zdałam sobie sprawę, że nie miałam ochoty na żadne słodycze do niedawna, teraz też mało ich jem, ale chęci wracają.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka to pewnie widzisz te chmury nad Łodzią :)...
    Ja ostatnio ograniczam czekoladę, mimo że wrócił mi na nia apetyt, bo troche boje sie ze zaczną sie cyrki z zatwardzeniami itd...

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Szczerze mowiac to ja tez bardzo nie lubie badan na fotelu,zwlaszcza w ciazy,zawsze wiaze sie to u mnie z dyskomfortem lub bolem a do tego teraz dochodzi jakas podswiadoma obawa ze cos mi tam naruszy,uszkodzi, chociaz to moze nieracjonalne, po prostu bardzo nie lubie jak mi sie tam grzebie

Rozumiem, ja dzisiaj właśnie miałam badanie wziernikiem i strasznie bolało, może raz że wszystko jest wrażliwe a dwa dochodzi podświadoma chęć ochrony przed ingerencją

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Rozumiem, ja dzisiaj właśnie miałam badanie wziernikiem i strasznie bolało, może raz że wszystko jest wrażliwe a dwa dochodzi podświadoma chęć ochrony przed ingerencją

f2w3lhb8zwsl9evj.png
    Ja też mam wziernik za każdym razem bo lekarka szyjkę ogląda ale nie jest to jakoś nieprzyjemne. Przynajmniej nie jest gorzej niż przed ciążą.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja też mam wziernik za każdym razem bo lekarka szyjkę ogląda ale nie jest to jakoś nieprzyjemne. Przynajmniej nie jest gorzej niż przed ciążą.

Hmmm, większość z Was też nie odczuwa świądu z powodu normalnie zwiększonej ilości wydzieliny w ciąży. Może to ja jestem tym nadrażliwym ufoludkiem. Kiedyś w badaniu neurologicznym wyszło że mam bardzo niski próg bólu, a w ciąży mam wrażenie że wszystko odczuwam jak zwielokrotnione. Nie wiem co myśleć o porodzie...;-)

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Hmmm, większość z Was też nie odczuwa świądu z powodu normalnie zwiększonej ilości wydzieliny w ciąży. Może to ja jestem tym nadrażliwym ufoludkiem. Kiedyś w badaniu neurologicznym wyszło że mam bardzo niski próg bólu, a w ciąży mam wrażenie że wszystko odczuwam jak zwielokrotnione. Nie wiem co myśleć o porodzie...;-)

f2w3lhb8zwsl9evj.png
    Spokojnie, dasz radę ;) Ja wogóle jeszcze mam luteinę dowcipną od początku ciąży także mam tej wydzieliny po niej sporo. Ale byle do wtorku, wtedy odstawiam :D

Mmargotka lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Kciuki :) To sporo nas łączy :) Ja miałam 87 teraz jak robiłam to 84 wiec glukoze będę pic po 22 tyg.Tobie tez życzę tego, żeby insulina nie była potrzebna :)
    na razie mi nie dal, powiedzial,,ze jakby po tych 4 dniach nie spadl, to juz bysmy wlaczali insuline, ale na szczescie opadl. Tak czy siak insuliny nie unikne,,jedynie odwleke to w czasie. Nie chce sie kłuć :-( to mam nadzieje, ze ty jak najdluzej dasz rade bez diagnozy, ze jestes slodka ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    na razie mi nie dal, powiedzial,,ze jakby po tych 4 dniach nie spadl, to juz bysmy wlaczali insuline, ale na szczescie opadl. Tak czy siak insuliny nie unikne,,jedynie odwleke to w czasie. Nie chce sie kłuć :-( to mam nadzieje, ze ty jak najdluzej dasz rade bez diagnozy, ze jestes slodka ;-)
    A ja miałam 93 i piłam glukoze w 10 tc. Ale test obciążenia wyszedł ładnie więc nie mam leków. Zresztą ja taką glukozę miałam przed ciążą (robiłam co 3 miesiące badania) więc nic przez ciążę się nie zmieniło :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    A ja miałam 93 i piłam glukoze w 10 tc. Ale test obciążenia wyszedł ładnie więc nie mam leków. Zresztą ja taką glukozę miałam przed ciążą (robiłam co 3 miesiące badania) więc nic przez ciążę się nie zmieniło :)
    Ula juz kiedys rozmaqialysmy o tym pamietam. Mi tez test po obciazeniu wyszedl ladny, tez mialam cukry powyzej 90 przed ciaza, a mimo to jesli poziom cukru poranny wychodzi kilka dni pow 90, to w poradni diabetologivznej wlaczaja insuline na noc. Nie wiem co gorsze - branie jej, czy nie branie i narazanie sie na konsekwecje.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ula juz kiedys rozmaqialysmy o tym pamietam. Mi tez test po obciazeniu wyszedl ladny, tez mialam cukry powyzej 90 przed ciaza, a mimo to jesli poziom cukru poranny wychodzi kilka dni pow 90, to w poradni diabetologivznej wlaczaja insuline na noc. Nie wiem co gorsze - branie jej, czy nie branie i narazanie sie na konsekwecje.
    No tak, to też zalezy od lekarza. Ja non stop mam praktycznie taki sam cukier.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    ale jestes pod kontrola diabetologa?

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    ja to samo mowilam mojemu diabetologowi, ze ja zawsze taki mialam, a on powiedzial, ze to nie argument, bo w ciazy nie moze byc wyzszy niz 90 i kropka :-/ i ze z biegiem ciazy cukier coraz bardziej wzrasta. Tobie jednak zycze, by ta krzywa po 20 tyg wyszla ladna bys nie musiala sie meczyc z dieta i glukometeem, bo to upierdliwe jest.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    ja to samo mowilam mojemu diabetologowi, ze ja zawsze taki mialam, a on powiedzial, ze to nie argument, bo w ciazy nie moze byc wyzszy niz 90 i kropka :-/ i ze z biegiem ciazy cukier coraz bardziej wzrasta. Tobie jednak zycze, by ta krzywa po 20 tyg wyszla ladna bys nie musiala sie meczyc z dieta i glukometeem, bo to upierdliwe jest.
    Tak, co miesiąc chodzę do diabetologa z cukrem i cały czas mam ten sam. Jak pytałam tydzień temu to na tą chwilę nie będę robiła drugiej krzywej bo już miałam i jak narazie wystarczy. Ten cukier 90 to jest norma co chyba 2-3 lata temu się zmieniła. Wcześniej była inna. Z córką jak chodziłam to mialam cukier 95 i nikt się nie czepiał bo norma była inna. Także z tymi normami to jest tak, że z roku na rok są inne :/

olcia87 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Ula. Takze ja tez kilka lat temu mialbym swiety spokoj. A z tego co slyszalam, to np w niemczech jest norma do 95, wiec tez mialabym spokoj. Moj diabetolog chyba nadgorliwy ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dokladnie Ula. Takze ja tez kilka lat temu mialbym swiety spokoj. A z tego co slyszalam, to np w niemczech jest norma do 95, wiec tez mialabym spokoj. Moj diabetolog chyba nadgorliwy ;-)
    Każdy inaczej stosuje się do tych norm ;) najważniejsze, że dzidzia zdrowa i prawidłowo się rozwija ;)

melbusia88 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

ale co strasznego jest w braniu insuliny na noc? :)
    biorę od miesiąca - ani to nie boli, ani nie jest zbyt uciążliwe

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj dałam sobie czadu i po pracy wywaliłam wszystko z szafy i układam na nowo. ;) No i odłożyłam do wydania cała kupę ciuchów. A mimo to zwolniła się tylko jedna półka... Cóż, dziecko będzie się musiało na niej zmieścić. :D a teraz leżę, bo mnie zaczął kłuć brzuch z prawej strony, pewnie za dużo skakania. ;)

Mmargotka lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przyszedł wózek. Co prawda używka ale w bardzo dobrym stanie. Gondola praktycznie nowa. Za połowę ceny sklepowej a naprawdę jak nowy wygląda :D teraz córka wozi w nim lalki, wkońcu musi ćwiczyć ;)

Mmargotka, Mini89, muminka83, melbusia88 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Uff to dobrze wiem, ze insulina to nic przyjemnego przerobiłam to z babcia nie chciała się kłuć i nie chciała insuliny. Póki co jest dobrze niech tak zostanie u Ciebie :)

melbusia88 lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ