X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Nie pękaj Biedronka. Też tak mam - albo że sie pieszczę ze sobą albo ze o siebie nie dbam. Wymiennie w zależności od kontekstu. Faceci - jak małe dzieci przerażone nadchodzącymi zmianami.. By tak za mnie pobył w tej ciąży i urodził zamiast marudzić.
    W drugiej ciąży im przejdzie ;) Mój nigdy nic podobnego nie powiedział, ale był ze mną przy porodzie pierwszym i widział jak wymordowało mnie przez cały dzień. Do dziś pamiętam tą bezradność na jego twarzy. Teraz od samego początku zachęcał mnie wręcz do wzięcia L4 ponieważ widział, że muszę po pracy ogarnąć dom, córkę i pomału mnie to przerasta. Miałam straszne mdłości i bóle w krzyżu na początku ciąży.

Loczek2018 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    W drugiej ciąży im przejdzie ;) Mój nigdy nic podobnego nie powiedział, ale był ze mną przy porodzie pierwszym i widział jak wymordowało mnie przez cały dzień. Do dziś pamiętam tą bezradność na jego twarzy. Teraz od samego początku zachęcał mnie wręcz do wzięcia L4 ponieważ widział, że muszę po pracy ogarnąć dom, córkę i pomału mnie to przerasta. Miałam straszne mdłości i bóle w krzyżu na początku ciąży.
    Może i jest w tym ziarno prawdy, nasze pierwsze. Nie wiem kto ma gorsze dolegliwości ciążowe - ja czy on, ale nie mam serca powiedziec mu że symuluje:)...
    Bo wiesz - to ten ból że jak to ja teraz jestem najważniejsza i ze trzeba ze mną jak z jajkiem, a gdzie w tym wszystkim miejsce dla niego;). Faceci - duże dzieci domagające sie uwagi i zaopiekowania i tyle:).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 10:56

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja dzis wizytuje, ale u diabetologa. Martwie sie, ze da mi insuline na noc. Chcialabym to mozliwie idwlec w czasie. Ostatnio poranny mialam kilka dni powyzej 90, nawet 95, ale znow opadl do 85. Moze mi jeszcze odousci.

ja tez rocznik 88, tez pierwsze dziecko i tez ternin wg usg sie przyblizyl. Wg OM mam na 05.07 a wg usg na 29.06
    Kciuki :) To sporo nas łączy :) Ja miałam 87 teraz jak robiłam to 84 wiec glukoze będę pic po 22 tyg.Tobie tez życzę tego, żeby insulina nie była potrzebna :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja nie mam siły od dwóch dni boli mnie głowa dzisiaj przegrałam walkę i zażyłam rano apap.
    Chealiłam mojego męża a dzisiaj rano mieliśmy katorżniczą awanturę. Dowiedziałam się że głowa mnie boli bo o siebie nie dbam. Potem że siedzenie w domu równa się leżenie przez cały dzień. A gotuję i sprząta się samo.
    Mam ochotę iść i nie wracać.
    Euforia po wizycie opadła jak kurz.
    A nie pomaga wyjście na spacer? U mnie tez od kilku dni bol głowy, ale ubieram się idę na spacer i lepiej pije dużo wody tez pomaga, dużo wietrze w domu

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    A nie pomaga wyjście na spacer? U mnie tez od kilku dni bol głowy, ale ubieram się idę na spacer i lepiej pije dużo wody tez pomaga, dużo wietrze w domu
    Ja mam na odwrót. Jak jest ładnie na polu i wyjdę na pole to jak wracam to zaraz mam straszny ból głowy :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się codziennie wychodzić chyba że jest naprawdę duży smog ale jakoś to nie pomaga.
    Zawsze reagowalam na skoki ciśnienia a teraz chyba mi się to potęguje

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja mam na odwrót. Jak jest ładnie na polu i wyjdę na pole to jak wracam to zaraz mam straszny ból głowy :/
    Urszulka południe Polski?:) miałam koleżankę z Krk i tez na pole chodziła:)

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    tak :D wiem, wiem u was się chodzi na dwór :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:

http://demotywatory.pl/4013043/Dlaczego-wychodze-na-pole

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    tak :D wiem, wiem u was się chodzi na dwór :p

ja też wychodzę na pole :D - Bielsko-Biała pozdrawia :D

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    http://demotywatory.pl/4013043/Dlaczego-wychodze-na-pole
    hehe ciekawe a może na pole do roboty? żaruję.
    ciekawa interpretacja, nigdy nie słyszałam.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to przerobiłam jak w trakcie studiów jeździłam do koleżanki do krk:) i byłyśmy na imprezie domówce i pytają mnie czy na pole idę a ja nie zaczaiłam w pierwszej chwili o co chodzi:D że aż na pole muszą pójść żeby zapalić fajkę i gdzie te pole:D... I sie ze mnie śmieli ze Mazowsze to same szlachcice bo my tylko na dwór chodzimy:)...

Oznajmiam wam że drugi raz poczułam bąbla! Chyba nie mam zwidów:), to już 2raz w ciągu 5dni:). Wiem jedno - sok jabłkowo żurawinowy bardzo mu smakuje, wypiłam butle i po pewnym czasie sie zaczęło dziać. Reakcja była świetna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 12:27

Urszulka89, katka84 lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam też kiedyś Pani powiedziała "drzwi otwierać do pola" ;) W Wadowicach.

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam szpital w domu więc mam mniej czasu na Internet.

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    U nas już dziś trochę lepiej, ostatnia gorączka o 2 w nocy. Mam nadzieję, że już nie wróci. Ale katar i kaszel młodą męczą.:/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam właśnie u mojej gin poza terminarzem wizyt bo swędzi mnie pochwa jak cholera i wczoraj zdiagnozowalam sobie grzybicę bo wydawało mi się ze wydzielina o zapachu drożdży...
    Okazało się ze nie mam żadnej infekcji na 140 procent tylko tak reaguje na normalną w ciąży duża ilość wydzieliny! Ze się robią podrażnienia skóry.
    Poza tym zapytałam o odczyn Coombsa i okazało się ze ona w karcie miała info ze ja to już miałam zrobione przy okazji oznaczania grupy krwi. Nawet nie byłam tego swiadoma.
    Uspokoiła mnie ze ona ma wszystko pod kontrolą:-)
    Wiwat nadgorliwosc gorsza od faszyzmu ;)

Ps.pozdrawiam z pola z Krakowa :-)

katka84, Urszulka89, melbusia88 lubią tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak dziś jest kiepsko, że wlazłam i sprawdziłam swój biorytm i -89% i tak się czuję, jak na samym dnie. A ciekawe intelektualny -46%. Totalnie zgłupiałam ;)

-46% - Faza ujemna to problemy z koncentracją, brak cierpliwości, trudności ze zrozumieniem. Ogólny brak zainteresowania i spontaniczności, nietolerancja i cynizm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 12:50

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    To zdrówka dużo.

U mnie tfu tfu na razie wszyscy zdrowi. Ale pogoda nie nastraja - jak w październiku, deszcz szaro i buro.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    U nas tak pierwszy odczyn był odrazu z grupą krwi możesz sobie zerknąć na ta kartkę ;) teraz drugi raz będę robić na koniec lutego to będzie kolo 22/23 tc :)
    Ja juz 3 dzień jestem nie do życia boli głowa, wróciły mdłości i najlepiej to bym spala to u chora 3latka w domu...

ex2buay3h02dl23a.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Byłam właśnie u mojej gin poza terminarzem wizyt bo swędzi mnie pochwa jak cholera i wczoraj zdiagnozowalam sobie grzybicę bo wydawało mi się ze wydzielina o zapachu drożdży...
    Okazało się ze nie mam żadnej infekcji na 140 procent tylko tak reaguje na normalną w ciąży duża ilość wydzieliny! Ze się robią podrażnienia skóry.
    Poza tym zapytałam o odczyn Coombsa i okazało się ze ona w karcie miała info ze ja to już miałam zrobione przy okazji oznaczania grupy krwi. Nawet nie byłam tego swiadoma.
    Uspokoiła mnie ze ona ma wszystko pod kontrolą:-)
    Wiwat nadgorliwosc gorsza od faszyzmu ;)

Ps.pozdrawiam z pola z Krakowa :-)

No właśnie ja miałam ten sam dylemat z odczynem coombsa - a okazało sie ze w wyniku grupy krwi stoi jak wół :) - tylko nie jest wartością liczbowa tylko wynik jest opisowy.

Tez mam upierdliwa wydzielinę - wkładki zmieniam co chwila. Miałam nawet moment ze myślałam ze to wody płodowe mi się sączą :) - fałszywy alarm.

Mmargotka lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ