X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ove Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej,
    Ja ostatnio miałam sprawdzaną szyjkę i miała 3.2cm (to było 15+6). Lekarz powiedział ze jest twarda i zamknięta u ze wszystko jest ok, ale ja się ciągle niepokoje :(
    Na początku badał mnie ma fotelu gin a potem.usg dowcipne.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Hej hej,
    Ja ostatnio miałam sprawdzaną szyjkę i miała 3.2cm (to było 15+6). Lekarz powiedział ze jest twarda i zamknięta u ze wszystko jest ok, ale ja się ciągle niepokoje :(
    Na początku badał mnie ma fotelu gin a potem.usg dowcipne.
    Czemu się niepokoisz? Norma to ponoc od 2.5cm.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Hej,ja też termin z OM na 4.07.a z usg na 28.06. I nawet widze rocznik ten sam,tylko ja mam 5letnia corcie. Dziewczyny,powiedzcie w jaki sposob lekarz bada wam ta dlugosc szyjki? Mi ani w poprzedniej ani w tej ciazy zaden lekarz nawet slowem nie pisnal na temat szyjki i zastanawiam sie czy mi to badaja ale ze jest ok to nic nie mowia czy w ogole mi tego nie sprawdzaja?
    To tak jak ja termin z OM 4.07 a usg 30.06 tez rocznik 88 tylko u nas to będzie pierwsze maleństwo :)
    Co tam dziewcxyny słychać? Za kogo trzymać kciuki dzisiaj kto wizytuje?Milego dnia :)

magdis lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis wizytuje, ale u diabetologa. Martwie sie, ze da mi insuline na noc. Chcialabym to mozliwie idwlec w czasie. Ostatnio poranny mialam kilka dni powyzej 90, nawet 95, ale znow opadl do 85. Moze mi jeszcze odousci.

ja tez rocznik 88, tez pierwsze dziecko i tez ternin wg usg sie przyblizyl. Wg OM mam na 05.07 a wg usg na 29.06

l22n6iyek016fbg8.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.
    Ja wizytę mam dopiero jutro.
    Wczoraj naczytałam się o materacach dla dzieci do łóżeczka i naprawdę zgłupiałam i nie wiem co wybrać.
    Kciuki za wizytujące dzisiaj.
    Miłego dnia.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! Mam dziś wizytę na 15 45. Coś bardzo źle czuję się fizycznie. Nie wiem pogoda czy mała sprzedała mi jakieś choróbsko? Spałam od 19-stej do 7 rano z przerwą na umycie i przejście do łóżka. Dawno czegoś takiego u mnie nie było.
    Wyobraźcie sobie, że mam odrzut od jedzenia, jakaś apatia mnie dopadła, dziwne to wszystko. Jakbym siadała też psychicznie, ale jednak wszystko jest ok. Może po wizycie będzie jak ręką odjął.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 08:36

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Odnośnie materacy mamy koks-gryka-koks.
    Na to mamy specjalny oddychający podkład który nie przemaka. My polecamy. Gryka staje się wtedy niebezpieczna gdy np. zsika materac ale po to jest ten podkład.

Energia w ciąży przychodzi falowo. Każda z nas może czuć się gorzej. Przecież nasz organizm wykonuje niezwykłą pracę. Jest zmęczony.

Wizytę mam 8 lutego w Medicover. Następnie dwa tyg później u mojej lekarki :-) a połówkowe w dniu urodzin córki tj. 7 marca.
    Jeśli chodzi o wózki to polecam xlandery bo są lekkie i zwrotne. Jednak model czy terenowy czy miejski to trzeba się zastanowić. Miejski sprawia trudność w zimie. Szczególnie jak to w miastach jest dużo śniegu na chodnikach może się zaklinować.

Jeśli chodzi o łóżeczka przy synu miałam takie turystyczne z wysokiej półki. Teraz bym już nie kupiła nigdy. Mimo wszystko drewniane jest stabilniejsze.

Kosmetyki jak najbardziej naturalne. One najmniej uczulają. Proponuje nawet zacząć od próbek bo to że kosmetyk jest droga dla skóry skłonnej do alergii nic nie znaczy. Syn np był uczulony na wszystko prócz szarego mydła i oleju kokosowego. Judyta wychowana na oilatum.

Szyjka to temat rzeka. Faktycznie z dnia na dzień z 4 cm może być 2 cm. Ma na to wiele czynników wpływ od trybu życia po skłonności. W każdej ciąży zawsze miałam do końca długą. Przy szyjce warto leżeć. Tylko nie z nogami ugiętymi a płasko lekko podniesione na poduszce. Luteina lub duphaston i potrafi się wydłużyć. Jedno jest pewne że nie można nosić.

Ciąża to piękny czas pomijam strach o dziecko i ciążę leżącą. Jednak nawet i wtedy można być szczęśliwym. To czas gdy można wysłuchać się w swoje ciało.

Ps. Cud miód maliny :)

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Cześć dziewczynki! Mam dziś wizytę na 15 45. Coś bardzo źle czuję się fizycznie. Nie wiem pogoda czy mała sprzedała mi jakieś choróbsko? Spałam od 19-stej do 7 rano z przerwą na umycie i przejście do łóżka. Dawno czegoś takiego u mnie nie było.
    Wyobraźcie sobie, że mam odrzut od jedzenia, jakaś apatia mnie dopadła, dziwne to wszystko. Jakbym siadała też psychicznie, ale jednak wszystko jest ok. Może po wizycie będzie jak ręką odjął.
    Rób sobie koktajle. Taki koktajl ma tyle kc co posiłek.
    Porcja na 4-6 szklanek.
    Litr maślanki, szklanka truskawek, dwa banany, dwa kiwi, mięta, mleko kokosowe jak lubisz, wanilia, miód

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• katka84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Rób sobie koktajle. Taki koktajl ma tyle kc co posiłek.
    Porcja na 4-6 szklanek.
    Litr maślanki, szklanka truskawek, dwa banany, dwa kiwi, mięta, mleko kokosowe jak lubisz, wanilia, miód
    Muminka ja mam nadzieję, że to chwilowe i minie. Coś tam jem, a koktajle uwielbiam. Nawet i truskawki mam, natchnęłaś mnie, jutro sobie zrobię, bo dziś jakoś ciężko.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula_88 wrote:
    Hej dziewczyny :)mogę do Was dołączyć ?
    Termin mam na 04.07.2018
    A z USG jak na razie na 28.06
    Mam juz synka 3 latka
    Niby jeszcze nie jestem w połowie ciąży a już pojawiły się problemy,mam krótka szyjkę 2,4 i w poniedziałek mam mieć założony pessar czy są tu mamy z podobnym problemem ?

Cześć dziewczyny, spokojnego dzionka. Powodzenia jeśli ktoś wizytuje.

Hej Ula_88 Witamy i rozgość się! :)
    Niestety z szyjką sie nie wypowiem, ale mam nadzieję ze bd ok.
    Trzymamy kciuki, dużo zdrówka.

Shadee ja też nie wiem ul cm ma moja szyjka, gin tylko powiedziała że ok:). Mam wizytę w pon, to może mi zmierzy.

Ja okulistę sobie umówiłam, niech mi obejrzy oczka. Mam nadzieje ze nie bd przeciwskazań do Sn - miałam kiedyś wadę wzroku ale skorygowana, no i miałam dość mocno uszkodzona rogówkę, która się odnawiała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 09:32

qb3cp07w5ku95ses.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Z początku co wizyte lekarz sprawdzał mi szyjke na fotelu ginekologicznym, później na USG dopochwowym. Jednego razu jak byłam na wizycie jak zwykle zaczęło sie od badania na fotelu ginekologicznym - badanie było niezbyt przyjemne, wrecz bolało. Na USG okazało sie, że mam nisko położone łożysko nachodzace na szyjkę. Dwa dni po wizycie skończyłam na IP bo miałam nagłe mega plamienia. Kiedy zapytałam się na IP czy przyczyna plamienia mogło być badanue na fotelu ginekologicznym to powiedzieli mi że nie wykluczone, chociaż pewności nie maja. Teraz musze leżeć, plamilam 10 dni.
    Szczerze mowiac to ja tez bardzo nie lubie badan na fotelu,zwlaszcza w ciazy,zawsze wiaze sie to u mnie z dyskomfortem lub bolem a do tego teraz dochodzi jakas podswiadoma obawa ze cos mi tam naruszy,uszkodzi, chociaz to moze nieracjonalne, po prostu bardzo nie lubie jak mi sie tam grzebie

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Szczerze mowiac to ja tez bardzo nie lubie badan na fotelu,zwlaszcza w ciazy,zawsze wiaze sie to u mnie z dyskomfortem lub bolem a do tego teraz dochodzi jakas podswiadoma obawa ze cos mi tam naruszy,uszkodzi, chociaz to moze nieracjonalne, po prostu bardzo nie lubie jak mi sie tam grzebie
    Chyba tylko w Polsce badają palpacyjnie w trakcie ciąży.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Badanie a badanie tak naprawdę.. Chodzę prywatnie do gin to bada delikatnie i ostrożnie. Poszłam na NFZ to jak rzeźnik aż mi szyjkę rozraziła..

qb3cp07w5ku95ses.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do materacy odradzam gryka pianka kokos moja najstarsza uczulil tak ze w nocy kaszel az do wymiotow :/

Lozeczko dziewczyny mialy turystyczne tez takie drogie teraz chce drewniane. Turystyczne fajne bo dziecko no nie wlozy nog etc w szczebelki

Ktos pytal o sabotazyste wiec ja srednio bo rzadko jestem sabotazysta :p ale generalnie gra trzyma w napieciu kto jest kim :) fajniej sie gra z ta mata.

Ja dzis dentysta na 11 wiec sie zbieram

Kciuki za wizytujace. Melbusia oby plec sie potwierdzila :)

A wozki to gondola polecam poszukac uzywanej i fajna spacerowke :)

Kashanti ja korzystam z kindle tylko rozwalilam przedluzacz do kompa i czekam na nowy ;)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do materacy - my przerabialiśmy i z kokosem i z gryką. U nas się nie sprawdziły. Zakupiłam w końcu lateksowy i jest dobry :) Jak zmienialiśmy materac córce z dwa lata temu to właśnie na lateksowy. Wkońcu nie narzeka, że jej nie wygodnie a ja też miałam "okazję" parę razy się przespać u niej i jest naprawdę dobry ;) My też mamy materac z Koła od 2-3 miesięcy i też lateksowy. :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka diabetolog mi dzis moze płeć chyba tylko z fusow wywrozyc :-D ale dzieki za kciuki :-)

muminka83, Loczek2018, Mmargotka lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Aneczka diabetolog mi dzis moze płeć chyba tylko z fusow wywrozyc :-D ale dzieki za kciuki :-)
    Może może ktoś wie

melbusia88 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• blama Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    ze zgrozą uświadomiłam sobie że jestem chyba najbardziej niedoinformowaną ciężarówką na tym forum :)
    nie mam pojęcia ani jaką długość ma moja szyjka, ani jak usytuowane jest moje łożysko, nie rozkminiałam dotąd czy mam już wody płodowe czy jeszcze nie, nie pamiętam nawet dokładnie w którym tygodniu ciąży jestem - bez zaglądnięcia tu i sprawdzenia ... brawo ja :)

Witaj w klubie! moja Pani Doktor choć ma dobry sprzęt, jest przemiła i w sumie nie mogę na nią narzekać, ale jest bardzo szybka.. w poczekalni czekają kolejne kobitki. Również nie wiem jak się ma moja szyjka :).
    Dziś ciężki dzień, zaliczyłam już wizytę u kosmetyczki, teraz szybki prysznic i do koleżanki do szpitala - jutro będą jej wywoływać poród!, potem spotkanie z koleżankami i na zakończenie dnia - wizyta w Orange :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam siły od dwóch dni boli mnie głowa dzisiaj przegrałam walkę i zażyłam rano apap.
    Chealiłam mojego męża a dzisiaj rano mieliśmy katorżniczą awanturę. Dowiedziałam się że głowa mnie boli bo o siebie nie dbam. Potem że siedzenie w domu równa się leżenie przez cały dzień. A gotuję i sprząta się samo.
    Mam ochotę iść i nie wracać.
    Euforia po wizycie opadła jak kurz.

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja nie mam siły od dwóch dni boli mnie głowa dzisiaj przegrałam walkę i zażyłam rano apap.
    Chealiłam mojego męża a dzisiaj rano mieliśmy katorżniczą awanturę. Dowiedziałam się że głowa mnie boli bo o siebie nie dbam. Potem że siedzenie w domu równa się leżenie przez cały dzień. A gotuję i sprząta się samo.
    Mam ochotę iść i nie wracać.
    Euforia po wizycie opadła jak kurz.
    Nie pękaj Biedronka. Też tak mam - albo że sie pieszczę ze sobą albo ze o siebie nie dbam. Wymiennie w zależności od kontekstu. Faceci - jak małe dzieci przerażone nadchodzącymi zmianami.. By tak za mnie pobył w tej ciąży i urodził zamiast marudzić.

Decadence lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ