X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Mi ginekolog na brak żelaza zalecil Actiferol forte z kwasem foliowym. Za to zakazal brac innych suplementow witaminowych z uwagi na przekroczone normy. Biore juz 15 dni i w dodatku jestem leżąca i nie mam w ogole problemow z zaparciami. Dużo pije wody i codziennie jem kiwi - może to dzieki temu.
    Też dużo piję, zresztą w każdej ciąży dużo piłam bo non stop chce mi się pić. W poprzedniej ciąży miałam nawet dawkę zmniejszoną przez zaparcia. Niestety mimo jedzenia i picia różnych rzeczy zaparcia zostały :/ teraz narazie nie jest tragicznie ale napewno gorzej niż przed żelazem.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się chyba zdecydujemy na wózek x-lander x-move. ;)

muminka83 lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Mi ginekolog na brak żelaza zalecil Actiferol forte z kwasem foliowym. Za to zakazal brac innych suplementow witaminowych z uwagi na przekroczone normy. Biore juz 15 dni i w dodatku jestem leżąca i nie mam w ogole problemow z zaparciami. Dużo pije wody i codziennie jem kiwi - może to dzieki temu.
    Tardyferon fol też jest z kwasem foliowym.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:

Odnosnie monitorow to najnowsza aktualizacja Photoshopa ze stycznia pozwala używać go na monitorach 8K :) - tak wiec te, ktora pracuja z grafika moga otwierac szampana :) ( zarty takie )
    TV w domu nie mamy bo korzystamy z rzutnika:) polecam jak ktos ma miejsce w domu zorganizowac cos takiego. TV nie gra bez sensu caly dzien a jakosc i odczucia z ogladanych wieczorem filmow sa porownywalne do kina:)
    rzutnik fajna rzecz, niestety nie mam miejsca :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 17:49

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a jakie fora internetowe z wózkami polecacie? gdzie szukacie informacji, rankingów, porównań?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    dziewczyny, a jakie fora internetowe z wózkami polecacie? gdzie szukacie informacji, rankingów, porównań?
    Pytałam znajomych, rodziny, chodziłam po sklepach i sprawdzałam :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki

Puk puk, Nalia, jeśli mogę spytać, jak Twoja infekcja? Jaki lek wtedy dostałaś i czy już jest jest lepiej?
    U mnie sytuacja ewoluowała na moje oko w stronę infekcji grzybiczej :( Jutro spróbuję się poza kolejnością dostać do mojego lekarza, bo najbliższa wizyta dopiero 27 lutego.

Z pozytywnych wieści, mam wrażenie, że nasza mała właśnie dziś dała mi kilka wyraźnych kopniaków! W każdym razie było to coś czego do tej pory nie znałam, no chyba to Małe.

Magia jesteś? Co u Ciebie?

Cuddlemuffin, gratulacje!

Vanillaice, jak po wizycie?

Z przejrzanych tematów które pojawiały się na wątku: mam nadzieję że wszyscy faceci szybko otrząsną się i staną na wysokości zadania, a wszystkie dziewczyny będziecie się czuły spokojne, dobrze zaopiekowane i wspierane przez nich.

Z planszówek ja uwielbiam Tzolkina, dość złożona gra strategiczna, niestety mojemu się nie chce w tak złożone gry grac. Ostatnio kupiliśmy i grywamy oldschoolowy Eurobiznes, w kolejkę też grywamy (ale bez rewelacji), pociągi, Dixita, scrabble.
    Aneczka a jak ten sabotażysta? Mieliśmy ostatnio w sklepie grę w rękach i prawie kupiliśmy.

Książki czytam, najczęściej 2 naraz. Ale fakt że w ciąży ciężko się skupić na czymkolwiek i utrzymać wątek. W sumie nawet podczas oglądania filmów. Ten umysł mam taki rozbiegany.

Pozdrawiam Was ciepło

f2w3lhb8zwsl9evj.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 19:29

• Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie i wszystko jest w porządku :). Tak bardzo się bałam, bo nie wizytowalam przez miesiąc, i kompletnie nic nie czułam, nawet piersi wogole nie bola. Ale na szczęście Ignaś pięknie rośnie, podczas usg najpierw zrobił fikolka a potem zarzucił rączki za głowę i sobie machal nóżkami :). Cudowny widok. Szyjka zamknięta, wydzielina prawidłowa, a ja już myślałam,że to sączenie wód ehh. Dziś pierwszy raz był ze mną maz i dla niego to też było przeżycie :). A maluszek waży już 200g. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 19:38

Mmargotka, Urszulka89, dżelka, kasiuleks, karolcia87, Ineczka, Duzaa, marta258, magdis, katka84, cuddlemuffin, Loczek2018, kashanti, Carolline lubią tę wiadomość

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Ja po wizycie i wszystko jest w porządku :). Tak bardzo się bałam, bo nie wizytowalam przez miesiąc, i kompletnie nic nie czułam, nawet piersi wogole nie bola. Ale na szczęście Ignaś pięknie rośnie, podczas usg najpierw zrobił fikolka a potem zarzucił rączki za głowę i sobie machal rączkami :). Cudowny widok. Szyjka zamknięta, wydzielina prawidłowa, a ja już myślałam,że to sączenie wód ehh. Dziś pierwszy raz był ze mną maz i dla niego to też było przeżycie :). A maluszek waży już 200g. :)

Suuupeer!!! :)

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• dżelka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice ciesze sie ze wszystko dobrze, sama czekam na wizyte po miesiecznej przerwie i sie lekko denerwuje. Nie czuje sie kompletnie ciazowo :-)

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Vanillaice ciesze sie ze wszystko dobrze, sama czekam na wizyte po miesiecznej przerwie i sie lekko denerwuje. Nie czuje sie kompletnie ciazowo :-)
    Ja miałam dokładnie to samo. Jeszcze kilka tyg temu bolał brzuszek często, klulo coś, a teraz zupełnie nic. W dodatku nie przytyłam ani grama. Ale pan doktor stwierdził, że nic tylko się cieszyć :)

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Hej kobitki

Puk puk, Nalia, jeśli mogę spytać, jak Twoja infekcja? Jaki lek wtedy dostałaś i czy już jest jest lepiej?
    U mnie sytuacja ewoluowała na moje oko w stronę infekcji grzybiczej :( Jutro spróbuję się poza kolejnością dostać do mojego lekarza, bo najbliższa wizyta dopiero 27 lutego.

Z pozytywnych wieści, mam wrażenie, że nasza mała właśnie dziś dała mi kilka wyraźnych kopniaków! W każdym razie było to coś czego do tej pory nie znałam, no chyba to Małe.

Magia jesteś? Co u Ciebie?

Cuddlemuffin, gratulacje!

Vanillaice, jak po wizycie?

Z przejrzanych tematów które pojawiały się na wątku: mam nadzieję że wszyscy faceci szybko otrząsną się i staną na wysokości zadania, a wszystkie dziewczyny będziecie się czuły spokojne, dobrze zaopiekowane i wspierane przez nich.

Z planszówek ja uwielbiam Tzolkina, dość złożona gra strategiczna, niestety mojemu się nie chce w tak złożone gry grac. Ostatnio kupiliśmy i grywamy oldschoolowy Eurobiznes, w kolejkę też grywamy (ale bez rewelacji), pociągi, Dixita, scrabble.
    Aneczka a jak ten sabotażysta? Mieliśmy ostatnio w sklepie grę w rękach i prawie kupiliśmy.

Książki czytam, najczęściej 2 naraz. Ale fakt że w ciąży ciężko się skupić na czymkolwiek i utrzymać wątek. W sumie nawet podczas oglądania filmów. Ten umysł mam taki rozbiegany.

Pozdrawiam Was ciepło

f2w3lhb8zwsl9evj.png
    Hej kochana, wydaje mi się, że jest lepiej. Wydzieliny już jest mniej, właściwie tylko rozpuszczona tabletka, która wypływa. Co jakiś czas jeszcze się pojawia pieczenie,.ale nie jest cały czas. Za tydzień idę do swojego ginekologa , zobaczymy co mi poradzi. ;)

Mmargotka lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ula_88 Nowa

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)mogę do Was dołączyć ?
    Termin mam na 04.07.2018
    A z USG jak na razie na 28.06
    Mam juz synka 3 latka
    Niby jeszcze nie jestem w połowie ciąży a już pojawiły się problemy,mam krótka szyjkę 2,4 i w poniedziałek mam mieć założony pessar czy są tu mamy z podobnym problemem ?

Mmargotka, kasiuleks, magdis, katka84, Loczek2018 lubią tę wiadomość

Ula_88
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Ja miałam dokładnie to samo. Jeszcze kilka tyg temu bolał brzuszek często, klulo coś, a teraz zupełnie nic. W dodatku nie przytyłam ani grama. Ale pan doktor stwierdził, że nic tylko się cieszyć :)
    Ja nie odczuwam żadnych ruchów, brzuch też w zastoju. Za to piersi (głównie brodawki) pobolewaja, mam zachcianki, a co najbardziej się rzuca w oczy - ciągle zapominam. Dzisiaj przeszłam sama siebie i wywaliłam talerz do śmietnika. :d w pracy otworzyłam plik i nie wiedziałam, co mam dalej robić. :D dziecko chyba zabiera cały mój mózg ;D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula_88 wrote:
    Hej dziewczyny :)mogę do Was dołączyć ?
    Termin mam na 04.07.2018
    A z USG jak na razie na 28.06
    Mam juz synka 3 latka
    Niby jeszcze nie jestem w połowie ciąży a już pojawiły się problemy,mam krótka szyjkę 2,4 i w poniedziałek mam mieć założony pessar czy są tu mamy z podobnym problemem ?
    Hej! Gratulacje. ;) Jak się czujesz?
    Ja ostatnio (3 tyg temu) miałam szyjkę w okolicach 4 cm. Czy poza skracaniem się ona otwiera lub mięknie? Dobrze, że lekarz działa i Cię bierze na zabieg.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ula_88 Nowa

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naradzie nic się nie otwiera ale bardzo się boje,twoja szyjka dlugasna :)
    Czytam troszkę w tył się jest tego sporo ,może ktoś się odezwie do mnie z podobnym problemem

Ula_88
  • shadee Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ze zgrozą uświadomiłam sobie że jestem chyba najbardziej niedoinformowaną ciężarówką na tym forum :)
    nie mam pojęcia ani jaką długość ma moja szyjka, ani jak usytuowane jest moje łożysko, nie rozkminiałam dotąd czy mam już wody płodowe czy jeszcze nie, nie pamiętam nawet dokładnie w którym tygodniu ciąży jestem - bez zaglądnięcia tu i sprawdzenia ... brawo ja :)

Carolline lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula_88 wrote:
    Naradzie nic się nie otwiera ale bardzo się boje,twoja szyjka dlugasna :)
    Czytam troszkę w tył się jest tego sporo ,może ktoś się odezwie do mnie z podobnym problemem

Cześć Ula :) witamy w wątku cudów! Przekopanie się przez to forum wstecz to chyba niezłe wyzwanie! Nie czytałam na forum wszystkiego ale dużą część tak i wydaje mi się że nikt dotąd nie pisał na lipcówkach o podobnym problemie.
    Powodzenia z tą kwestią

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    ze zgrozą uświadomiłam sobie że jestem chyba najbardziej niedoinformowaną ciężarówką na tym forum :)
    nie mam pojęcia ani jaką długość ma moja szyjka, ani jak usytuowane jest moje łożysko, nie rozkminiałam dotąd czy mam już wody płodowe czy jeszcze nie, nie pamiętam nawet dokładnie w którym tygodniu ciąży jestem - bez zaglądnięcia tu i sprawdzenia ... brawo ja :)

sama kiedyś pisałaś że często niewiedza lepsza niż wiedza :)

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• Ula_88 Nowa

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny teraz na połówkowym pytajcie w jakim stanie jest szyjka,to bardzo wazne

Loczek2018 lubi tę wiadomość

Ula_88
‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ