LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Urszulka89 wrote:Poczekaj do jutra jak masz wizytę
Nie patrzę jakie są normy dla poszczególnych trymestrów żeby się nie nakręcać ;p jutro lekarz Ci powie wszystko.
-
No wiec melduje sie po wizycie
Księżniczka waży 207g, mierzy prawie 12cm i wszystko u niej ok. I uwaga wiadomość dnia- łożysko sie przemiescilo i juz nie lezy na szyjce tylko wyżej, koniec szlabanu na sport i seks!juhuuuu!no i bedzie można spróbować porodu silami natury.
Jedyny problem ze mam niskie zelazo, dostałam na to tabletki, troche sie martwie bo juz i tak walcze z zaparciami..anecz_kaa, katka84, magdis, panan12, Vanilka, Mini89, karolcia87, kasiuleks, marta258, Loczek2018, Carolline lubią tę wiadomość
-
cuddlemuffin wrote:No wiec melduje sie po wizycie
Księżniczka waży 207g, mierzy prawie 12cm i wszystko u niej ok. I uwaga wiadomość dnia- łożysko sie przemiescilo i juz nie lezy na szyjce tylko wyżej, koniec szlabanu na sport i seks!juhuuuu!no i bedzie można spróbować porodu silami natury.
Jedyny problem ze mam niskie zelazo, dostałam na to tabletki, troche sie martwie bo juz i tak walcze z zaparciami..co do łożyska to często tak jest bo macica rośnie i zazwyczaj ciągnie je za sobą.
Żelazo mam i ja od tygodnia. Wcześniej już miałam zaparcia i bardzo się bałam bo w poprzedniej ciąży to była tragedia. Ale jak narazie nie jest najgorzej.
-
cuddlemuffin wrote:No wiec melduje sie po wizycie
Jedyny problem ze mam niskie zelazo, dostałam na to tabletki, troche sie martwie bo juz i tak walcze z zaparciami..
To super bardzo się cieszę gratuluję dziewczynkiniech mala rośnie
My byliśmy wczoraj u nas wszystko wporzadku mały rośniekolejna wizyta 27 luty... Ej ja mam pytanie na wynikach prenatalnego pisze :łożysko dno ściana przednia co tzn
-
Miło się czyta że wszystko dobrze:) ja od dziś oficjalnie mogę się "lenic"! Idę na zwolnienie więc będę tu częściej zaglądać
co do planszowe my często GOT wyciągamy ale i pociągi cv i nawet kolejka ostatnio w ruch idzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 15:30
Loczek2018 lubi tę wiadomość
-
hej laseczki,
dawno mnie nie bylo i tak pobierznie troche nadrobilam zaleglosci.
Przykre rzeczy wydarzyly siemam nadzieje, ze limit niedobrych wiadomosci sie wyczerpal i juz do konca wszystkie bedziemy tu razem i szczesliwe.
Odnosnie lekkich tematow to zaczne o ksiazkach:) czytam tez calkiem sporo... ~50 ksiazek rocznie ( w 2015 roku 107 ksiazek przeczytanych) - jesli ktoras z Was czyta na Kindle to chetnie bym sie ksiazkami powymieniala.
Odnosnie monitorow to najnowsza aktualizacja Photoshopa ze stycznia pozwala używać go na monitorach 8K- tak wiec te, ktora pracuja z grafika moga otwierac szampana
( zarty takie )
TV w domu nie mamy bo korzystamy z rzutnika:) polecam jak ktos ma miejsce w domu zorganizowac cos takiego. TV nie gra bez sensu caly dzien a jakosc i odczucia z ogladanych wieczorem filmow sa porownywalne do kina:)
Ostatnio robilam wiekszy research na temat wozkow i moj mountain buggy urban jungle ( recenzja: http://domowa.tv/mountain-buggy-urban-jungle-wozek-ktory-polubisz/ ) ma konkurencje:
- bumbleride indie - receznja: http://domowa.tv/bumbleride-indie-super-terenowy-wozek/ - ten wozek tak samo jak mountain buggy wystepuje w wersji dla blizniakow i jest rownie fantastyczny - cena podoba do mountain buggy, czyli wysoko:(
- a teraz cos odkrylam dzisiaj. BRITAX B-MOTION ( recenzja: http://mamawozibardziej.pl/2014/04/britax-b-motion-4-moj-zoty-srodek/ ). Maja w ofercie tez wersje dla blizniakow a jest srednio 2 razy tanszy od wozkow wymienionych wyzej a recenzje tez zbiera bardzo dobre. Opcja gondoli jest troche gorzej rozwiazana ale umowmy sie, ze gondola to jakies 6 miesiecy wiec tragedii nie ma. wystepuje w wersji 3 i 4 kolowej:) mnie interesuja bardziej 3 i powiem szczerze, ze coraz bardziej jestem do tego wozka przekonana... zwlaszcza po tym jak postraszylyscie mnie, ze dziecko jak nauczy sie chodzic to mi z teog wozka zacznie uciekac i nie ma sensu wydawac tyle kasy. Obadajcie inne produkty tej firmy bo warto:)
a tu zdjecia modelu, ktory mnie interesuje:
Badania polowkowe mam 14 lutego wiec zapowiadaja sie stresujace walentynki.
Na obiad pozarlam dzis pizze, potem slodycze wiec z poczucia winy jem teraz banany i jablka coby cos zdrowszego dziecku dac...
Brzuch zaczelam smarowac oliwka bo jak nie smaruje to czuje jak zaczyna mnie skora swedziec... kilka dni temu poplakalam sie, bo znalazlam rozstep... po 20 min sie uspokoilam bo okazalalo sie, ze to nie rozstep tylko odgniecenie od spodni ciazowych:D moj M przyglada mi sie z coraz wiekszym niepokojem czy jestem jeszcze normalna:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 17:07
Decadence, muminka83, katka84, Mmargotka, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
karolcia87 wrote:Ula jakie żelazo dostałaś? Mi zalecił burak forte i właśnie robię rozeznanie które kupić żeby nie mieć zaparć.
-
Mi ginekolog na brak żelaza zalecil Actiferol forte z kwasem foliowym. Za to zakazal brac innych suplementow witaminowych z uwagi na przekroczone normy. Biore juz 15 dni i w dodatku jestem leżąca i nie mam w ogole problemow z zaparciami. Dużo pije wody i codziennie jem kiwi - może to dzieki temu.