X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    pytanie dotyczy tylko ft4 tsh wiem, że nie ok
    Poczekaj do jutra jak masz wizytę ;) Nie patrzę jakie są normy dla poszczególnych trymestrów żeby się nie nakręcać ;p jutro lekarz Ci powie wszystko.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Poczekaj do jutra jak masz wizytę ;) Nie patrzę jakie są normy dla poszczególnych trymestrów żeby się nie nakręcać ;p jutro lekarz Ci powie wszystko.
    A to tak z ciekawości, jak każą iść do endokrynologa, to pójdę. Jak każą brać leki, to wezmę. Tylko zwykła ciekawość, by lekarz mnie nie oszukał hehe żart ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    A to tak z ciekawości, jak każą iść do endokrynologa, to pójdę. Jak każą brać leki, to wezmę. Tylko zwykła ciekawość, by lekarz mnie nie oszukał hehe żart ;)
    Eee spokojnie ;) jak coś to będziemy myśleć :D

katka84 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka- na wynikach z diagnostyki mam takie normy dla II trymstru tylko zwróć uwagę na jednostki.
    TSH - 0,1-2,35 uIU/ml
    ft4 - 0,82 - 1,40 ng/dl

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziś wuzytuje o 16.30. Trzymajcie kciuki, bo jestem przerażona. Ostatnio nic się nie dzieje i wogole nie czuje tej ciąży, dlatego bardzo się boję. Dam znać po wizycie.

Urszulka89, dżelka, Loczek2018 lubią tę wiadomość

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Katka- na wynikach z diagnostyki mam takie normy dla II trymstru tylko zwróć uwagę na jednostki.
    TSH - 0,1-2,35 uIU/ml
    ft4 - 0,82 - 1,40 ng/dl
    dzięki, już przeliczam

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Ja tez dziś wuzytuje o 16.30. Trzymajcie kciuki, bo jestem przerażona. Ostatnio nic się nie dzieje i wogole nie czuje tej ciąży, dlatego bardzo się boję. Dam znać po wizycie.
    kciuki

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko to pieprzone TSH skacze reszta git, jestem ciekawa, co chłopak zarządzi.
    aaa to z tarczycą jest Ok tylko z głową coś nie tak (przysadką mózgową) to by i pasowało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 12:51

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka kciuki:)
    Milego dnia Dziewczynki:)

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec melduje sie po wizycie
    Księżniczka waży 207g, mierzy prawie 12cm i wszystko u niej ok. I uwaga wiadomość dnia- łożysko sie przemiescilo i juz nie lezy na szyjce tylko wyżej, koniec szlabanu na sport i seks!juhuuuu!no i bedzie można spróbować porodu silami natury.
    Jedyny problem ze mam niskie zelazo, dostałam na to tabletki, troche sie martwie bo juz i tak walcze z zaparciami..

anecz_kaa, katka84, magdis, panan12, Vanilka, Mini89, karolcia87, kasiuleks, marta258, Loczek2018, Carolline lubią tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Księżniczka waży 207g, mierzy prawie 12cm i wszystko u niej ok. I uwaga wiadomość dnia- łożysko sie przemiescilo i juz nie lezy na szyjce tylko wyżej, koniec szlabanu na sport i seks!juhuuuu!no i bedzie można spróbować porodu silami natury.
    Jedyny problem ze mam niskie zelazo, dostałam na to tabletki, troche sie martwie bo juz i tak walcze z zaparciami..
    No i pięknie ;) co do łożyska to często tak jest bo macica rośnie i zazwyczaj ciągnie je za sobą.
    Żelazo mam i ja od tygodnia. Wcześniej już miałam zaparcia i bardzo się bałam bo w poprzedniej ciąży to była tragedia. Ale jak narazie nie jest najgorzej.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:

To super bardzo się cieszę gratuluję dziewczynki :) niech mala rośnie :)

My byliśmy wczoraj u nas wszystko wporzadku mały rośnie :) kolejna wizyta 27 luty... Ej ja mam pytanie na wynikach prenatalnego pisze :łożysko dno ściana przednia co tzn

f2w3k0s3plke7odf.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, dno macicy wbrew pozorom jest na górze, jak odwrocona do gory, nomen omen, dnem butelka, na dole szyjka, na gorze dno.

katka84, anecz_kaa lubią tę wiadomość

• Vanilka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin gratuluje coreczki :D i tego ze wkoncu mozesz wracac do zywych i korzystac z zycia i sexu hihi:)

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło się czyta że wszystko dobrze:) ja od dziś oficjalnie mogę się "lenic"! Idę na zwolnienie więc będę tu częściej zaglądać :) co do planszowe my często GOT wyciągamy ale i pociągi cv i nawet kolejka ostatnio w ruch idzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 15:30

Loczek2018 lubi tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas kolejka tak sobie ma powodzenie.

Cuddle imie wybrane??

• kashanti Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki,
    dawno mnie nie bylo i tak pobierznie troche nadrobilam zaleglosci.
    Przykre rzeczy wydarzyly sie :( mam nadzieje, ze limit niedobrych wiadomosci sie wyczerpal i juz do konca wszystkie bedziemy tu razem i szczesliwe.

Odnosnie lekkich tematow to zaczne o ksiazkach:) czytam tez calkiem sporo... ~50 ksiazek rocznie ( w 2015 roku 107 ksiazek przeczytanych) - jesli ktoras z Was czyta na Kindle to chetnie bym sie ksiazkami powymieniala.

Odnosnie monitorow to najnowsza aktualizacja Photoshopa ze stycznia pozwala używać go na monitorach 8K :) - tak wiec te, ktora pracuja z grafika moga otwierac szampana :) ( zarty takie )
    TV w domu nie mamy bo korzystamy z rzutnika:) polecam jak ktos ma miejsce w domu zorganizowac cos takiego. TV nie gra bez sensu caly dzien a jakosc i odczucia z ogladanych wieczorem filmow sa porownywalne do kina:)

Ostatnio robilam wiekszy research na temat wozkow i moj mountain buggy urban jungle ( recenzja: http://domowa.tv/mountain-buggy-urban-jungle-wozek-ktory-polubisz/ ) ma konkurencje:

- bumbleride indie - receznja: http://domowa.tv/bumbleride-indie-super-terenowy-wozek/ - ten wozek tak samo jak mountain buggy wystepuje w wersji dla blizniakow i jest rownie fantastyczny - cena podoba do mountain buggy, czyli wysoko:(

- a teraz cos odkrylam dzisiaj. BRITAX B-MOTION ( recenzja: http://mamawozibardziej.pl/2014/04/britax-b-motion-4-moj-zoty-srodek/ ). Maja w ofercie tez wersje dla blizniakow a jest srednio 2 razy tanszy od wozkow wymienionych wyzej a recenzje tez zbiera bardzo dobre. Opcja gondoli jest troche gorzej rozwiazana ale umowmy sie, ze gondola to jakies 6 miesiecy wiec tragedii nie ma. wystepuje w wersji 3 i 4 kolowej:) mnie interesuja bardziej 3 i powiem szczerze, ze coraz bardziej jestem do tego wozka przekonana... zwlaszcza po tym jak postraszylyscie mnie, ze dziecko jak nauczy sie chodzic to mi z teog wozka zacznie uciekac i nie ma sensu wydawac tyle kasy. Obadajcie inne produkty tej firmy bo warto:)
    a tu zdjecia modelu, ktory mnie interesuje:
    britax-romer-trio-b-motion-3-cosmos-black-2017.jpg

Badania polowkowe mam 14 lutego wiec zapowiadaja sie stresujace walentynki.
    Na obiad pozarlam dzis pizze, potem slodycze wiec z poczucia winy jem teraz banany i jablka coby cos zdrowszego dziecku dac...

Brzuch zaczelam smarowac oliwka bo jak nie smaruje to czuje jak zaczyna mnie skora swedziec... kilka dni temu poplakalam sie, bo znalazlam rozstep... po 20 min sie uspokoilam bo okazalalo sie, ze to nie rozstep tylko odgniecenie od spodni ciazowych:D moj M przyglada mi sie z coraz wiekszym niepokojem czy jestem jeszcze normalna:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 17:07

Decadence, muminka83, katka84, Mmargotka, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula jakie żelazo dostałaś? Mi zalecił burak forte i właśnie robię rozeznanie które kupić żeby nie mieć zaparć.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Ula jakie żelazo dostałaś? Mi zalecił burak forte i właśnie robię rozeznanie które kupić żeby nie mieć zaparć.
    Mam tardyferon fol i do tego vegevit b12 - w poprzedniej ciąży miałam to a oprócz tego jeszcze ascofer później miałam. Jak narazie tragedii nie ma.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginekolog na brak żelaza zalecil Actiferol forte z kwasem foliowym. Za to zakazal brac innych suplementow witaminowych z uwagi na przekroczone normy. Biore juz 15 dni i w dodatku jestem leżąca i nie mam w ogole problemow z zaparciami. Dużo pije wody i codziennie jem kiwi - może to dzieki temu.

mhsvp07wihx7lu0a.png
‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ