LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania 1234 wrote:Tam mi ustaliła według wagi i wzrostu
Jednak on je około 1700 kc bo więcej korzyści jest e stanie. Zrezygnował z dietetyka i ma lepsze efekty.
Ja jem około 1200-1300 kc i jestem pełna . Nie czuje głodu -
Dziewczyny bo bierze sie pod uwage wzrost mase ciala aktualna aktywnosc fizyczna. Jak odchudzamy to odejmujemy ok kcal.
Shadee diabetolog to lekarz. Dietetyk niekoniecznie. Ja jestem po dietetyce na medycznej i naprawde malo osob ma 2 kierunki studiow. Dietetyk uklada czesto jadlospis diabetolog zazwyczaj daje zalecenia
-
No właśnie ja chodzę do diabetologa na zlecenia a do dietetyka na konsultacje co do diety . dwie inne osoby . No i inaczej się ustala dietę dla kobiety w ciąży a inaczej jak nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 22:42
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
oj zdecydowanie inaczej wygląda prowadzenie cukrzycy w ciąży i cukrzycy nieciążowej, również dawkowanie insuliny jest inne, nie mówiąc o diecie
ja mam wizyty kontrolne tak czy inaczej w klinice i wtedy sobie spaceruję od pokoju do pokoju. dietetyk kliniczny każdorazowo omawia ze mną przebieg diety, sprawdza książeczkę kontrolną i ew. na bieżąco modyfikuje dietę.
-
U mnie jest jak jest . Nie mam insuliny bo tylko raz przekroczyłam nadczo miałam 93 a tak to wszystko ok. W poprzedniej ciąży miałam tak samo maluje urodził się zdrowy waga 2300 i 58 cm . Ja wrocilam ze szpitala z waga taka sama jak przed ciaza[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
melbusia88 wrote:Muminko mysle ze trzy posilki dziennie to troche malo, lepiej zeby bylo ich piec, za to mniejsze porcje jesli czujesz sie syta. Czy to dietetyk, czy diabetolog, to raczej kazdy twierdzi ze lepiej mniej, a czesciej.
-
Shadee mnie po prostu wkurza jak ktos badaje sobie tytuly ktorych nie posiada tak samo jak pseudodietetycy po kursach. Uwazam ze ktos ufa i eierzy ze jestem wykształcona kompetentna i rzetelna;) nie neguje Twojego lekarza bo czasem rzadko zdarza sie ze tez robia dietetyke. Ja tez jestem dietetykim klinicznym
poza tym technologiem zywnosci i teraz pracuje akurat jako technolog ze wzgledow finansowych bo dietetycy sa bardzo niedocenianj i niestety stawki sa koszmarne
nie mowie o prywatnych. Juz pomijam fakt ze sa nierefubdowane tylko poradnia chorob metabolicznych ma kontrakt z nfz. Ja mimo ze skonczylam studia dzienne na uniwersytecie medycznym i tak nie moge
-
Dzień dobry dziewczyny.
Wczoraj całe popołudnie spędziłam poza domem. Najpierw pojechaliśmy do mojej mamy , potem na zakupy A na końcu do przyjaciół i w domu byliśmy dopiero o 22 .
A teraz już mnie dopada stresik bo wizyta już niedługo.
Miłego dnia wam życzę.Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
melbusia88 wrote:Muminko mysle ze trzy posilki dziennie to troche malo, lepiej zeby bylo ich piec, za to mniejsze porcje jesli czujesz sie syta. Czy to dietetyk, czy diabetolog, to raczej kazdy twierdzi ze lepiej mniej, a czesciej.
-
Ania 1234 wrote:A tak z innej beczki. Niebrozumiem jednego. Jak mnie ktoś zapyta który to tydzień to 15 czy 16 ?