WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy macie jakąś listę : co kupić na wyprawkę dla dziecka? Ja nie mam pojęcia, a mogłabym już zacząć kompletować jakieś pieluszki itp.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Czy macie jakąś listę : co kupić na wyprawkę dla dziecka? Ja nie mam pojęcia, a mogłabym już zacząć kompletować jakieś pieluszki itp.
    Ja czekam do badan polowkowych jak będzie ok to zacznę myslec

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Wpisz w wujka google wyprawka dla noworodka i tam masz takie co mozna sciagnac w pdfie, sama przedtem szukalam. Sciagnelam kilka i porownam. Blizej rozwiazania bede sie doradzac czy cos jest potrzebne czy nie ;-) narazie tak ogolnie dla orientacji bo to moje pierwsze dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 12:13

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lozeczko mam po moim mezu! I to z funkcja bujania :-D tez bedziemy przemalowywac na bialo :-)

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotelik tylko nowy. Nawet nie powinno się używać dla kolejnego dziecka - ale to już nie wiem czy tak nie piszą ze względów marketingowych...
    Wózek - jak najwieksza gondola bo nasze dzieci będą miały około pół roku zimą gdzie kombinezony kocyki itd... a nie będą jeszcze w spacerowkach.
    Materac - też nie kupilabym uzywanego - osobiste jak bielizna.
    Kosmetyki - jak najmniej z jak najkrotszym skladem- im dłuższy skład tym więcej chemii. Nie zaczynamy od emolientow bo gdyby dziecko nagle potrzebowalo czegoś lepszego na skore to już nie będziemy mieć lepszej opcji (rada poloznej) - trzeba pamiętać że skora się przyzwyczaja do kosmetyku. Jeżeli oliwka to na suche cialo nie nawilza, tylko na mokre.
    Ubranka - 56 jak najmniej chyba że wiecie że dziecko bedzie małe, body spiochy i kaftaniki na poczatek zanim pepek się zagoi. Do spania najlepsze na lato te spiochy ale z rękawem nie pamiętam jak sie to nazywa ;)
    Pieluchy rozm 1 chyba że jw przy rozm. 56
    Krem na odparzenia na wszelki wypadek, my zaczynalismy od linomagu i dopiero jak się cos działo wchodzil sudocrem w ruch.
    Recznik z kapturkiem, czapeczki ze dwie.
    Rozek fajna sprawa - mi było wygodniej w nieusztywnianym, blizszy kontakt był :)
    To takie rzeczy pierwszej potrzeby. Reszta to juz inwencja kazdej mamy :)

dżelka, anecz_kaa, Loczek2018 lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Fotelik tylko nowy. Nawet nie powinno się używać dla kolejnego dziecka - ale to już nie wiem czy tak nie piszą ze względów marketingowych...
    Wózek - jak najwieksza gondola bo nasze dzieci będą miały około pół roku zimą gdzie kombinezony kocyki itd... a nie będą jeszcze w spacerowkach.
    Materac - też nie kupilabym uzywanego - osobiste jak bielizna.
    Kosmetyki - jak najmniej z jak najkrotszym skladem- im dłuższy skład tym więcej chemii. Nie zaczynamy od emolientow bo gdyby dziecko nagle potrzebowalo czegoś lepszego na skore to już nie będziemy mieć lepszej opcji (rada poloznej) - trzeba pamiętać że skora się przyzwyczaja do kosmetyku. Jeżeli oliwka to na suche cialo nie nawilza, tylko na mokre.
    Ubranka - 56 jak najmniej chyba że wiecie że dziecko bedzie małe, body spiochy i kaftaniki na poczatek zanim pepek się zagoi. Do spania najlepsze na lato te spiochy ale z rękawem nie pamiętam jak sie to nazywa ;)
    Pieluchy rozm 1 chyba że jw przy rozm. 56
    Krem na odparzenia na wszelki wypadek, my zaczynalismy od linomagu i dopiero jak się cos działo wchodzil sudocrem w ruch.
    Recznik z kapturkiem, czapeczki ze dwie.
    Rozek fajna sprawa - mi było wygodniej w nieusztywnianym, blizszy kontakt był :)
    To takie rzeczy pierwszej potrzeby. Reszta to juz inwencja kazdej mamy :)

Zgadzam sie :) ja materacyki zawsze nowe. Teraz lateksowy. Ciuszki sama nie wiem bo mam zimowe dziewczyny ale na krotki rekaw. Generalnie uwazam ze podstawiwe rzeczy i dokupić mozna. Ja np przy młodszej po ok mcu przestalam smarowac pupe bo nie bylo potrzeby.

• Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja syna urodzilam w październiku i to 27 i tu nie ma żadnego problemu bo wiadomo ze ciepło trzeba ubrać ale jej takiego noworodka ubrać latem który ma np dwa tygodnie albo przy wyjściu ze szpitala. Na krótki rękaw chyba nie nie mam pojecia

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Z dzidzią wszystko ok. Smacznie spała i była odwrócona plecami więc dalej nie mamy pewności co do płci. Szyjka długa więc teraz czekamy na połowkowe.

magdis, blama, muminka83, melbusia88, Duzaa, kasiuleks, Mini89, Vanilka, Urszulka89, anecz_kaa, PixiDixi, Loczek2018 lubią tę wiadomość

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę się doczekać tego kopania :(

• Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    My po wizycie. Z dzidzią wszystko ok. Smacznie spała i była odwrócona plecami więc dalej nie mamy pewności co do płci. Szyjka długa więc teraz czekamy na połowkowe.
    Bardzo dobrze , ze ok żeby nas wszystkich i wszystkie takie wizyty byly

• dżelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 wrote:
    Nie mogę się doczekać tego kopania :(
    Ja tez :-)

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 wrote:
    Bardzo dobrze , ze ok żeby nas wszystkich i wszystkie takie wizyty byly
    Będzie dobrze ☺

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, miałam miec wizytę w pon ale wyszło, ze była jednak dzis :) dzieciaki zdrowe, szyjka 4.10cm!!!! I uwaga uwaga chyba jednak bedzie 2chlopcow, ale usg było robione na groszym usg, wiec nadal żyjemy w niepewności :) ale najbardziej sie cieszę ze zdrowe i ze szyjka dluuuuga :) <3 kolejna wizyta 19.02

melbusia88, karolcia87, Duzaa, dżelka, kasiuleks, Vanilka, Urszulka89, Ineczka, Mmargotka, cuddlemuffin, anecz_kaa, Ove, PixiDixi, Loczek2018, krooolik lubią tę wiadomość

• blama Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Cześć, miałam miec wizytę w pon ale wyszło, ze była jednak dzis :) dzieciaki zdrowe, szyjka 4.10cm!!!! I uwaga uwaga chyba jednak bedzie 2chlopcow, ale usg było robione na groszym usg, wiec nadal żyjemy w niepewności :) ale najbardziej sie cieszę ze zdrowe i ze szyjka dluuuuga :) <3 kolejna wizyta 19.02

uwielbiam czytać takie posty, nie ma nic wspanialszego jak wiadomości o tym, ze dzieciaczki zdrowe :)19.02 - ja tez wizytuje :)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo tak bardzo miło czytać że wizyty przebiegają książkowo :-)

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny, że po wizytach ok ;)
    ja dopiero 20,02...

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuje dopiero 13.02 taki mały walentynkowy prezent będzie :) i muszę się pochwalić że zaczynam czuć pierwsze delikatne ruchy maluszka :) jeszcze bardzo wcześnie ale faktycznie w drugiej ciąży łatwiej :):)

PixiDixi, Loczek2018 lubią tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Ja wizytuje dopiero 13.02 taki mały walentynkowy prezent będzie :) i muszę się pochwalić że zaczynam czuć pierwsze delikatne ruchy maluszka :) jeszcze bardzo wcześnie ale faktycznie w drugiej ciąży łatwiej :):)
    Który tydzień ?

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 wrote:
    Który tydzień ?
    15 równo czyli praktycznie tak jak Ty :)

oar89jcggibdab41.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już kilka razy poczułam delikatne ruchy.

Duzaa lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 711 712 713 714 715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ