LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nalia wrote:Czy macie jakąś listę : co kupić na wyprawkę dla dziecka? Ja nie mam pojęcia, a mogłabym już zacząć kompletować jakieś pieluszki itp.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Nalia wrote:Czy macie jakąś listę : co kupić na wyprawkę dla dziecka? Ja nie mam pojęcia, a mogłabym już zacząć kompletować jakieś pieluszki itp.
narazie tak ogolnie dla orientacji bo to moje pierwsze dziecko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 12:13
-
Fotelik tylko nowy. Nawet nie powinno się używać dla kolejnego dziecka - ale to już nie wiem czy tak nie piszą ze względów marketingowych...
Wózek - jak najwieksza gondola bo nasze dzieci będą miały około pół roku zimą gdzie kombinezony kocyki itd... a nie będą jeszcze w spacerowkach.
Materac - też nie kupilabym uzywanego - osobiste jak bielizna.
Kosmetyki - jak najmniej z jak najkrotszym skladem- im dłuższy skład tym więcej chemii. Nie zaczynamy od emolientow bo gdyby dziecko nagle potrzebowalo czegoś lepszego na skore to już nie będziemy mieć lepszej opcji (rada poloznej) - trzeba pamiętać że skora się przyzwyczaja do kosmetyku. Jeżeli oliwka to na suche cialo nie nawilza, tylko na mokre.
Ubranka - 56 jak najmniej chyba że wiecie że dziecko bedzie małe, body spiochy i kaftaniki na poczatek zanim pepek się zagoi. Do spania najlepsze na lato te spiochy ale z rękawem nie pamiętam jak sie to nazywa
Pieluchy rozm 1 chyba że jw przy rozm. 56
Krem na odparzenia na wszelki wypadek, my zaczynalismy od linomagu i dopiero jak się cos działo wchodzil sudocrem w ruch.
Recznik z kapturkiem, czapeczki ze dwie.
Rozek fajna sprawa - mi było wygodniej w nieusztywnianym, blizszy kontakt był
To takie rzeczy pierwszej potrzeby. Reszta to juz inwencja kazdej mamy
dżelka, anecz_kaa, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
sunset wrote:Fotelik tylko nowy. Nawet nie powinno się używać dla kolejnego dziecka - ale to już nie wiem czy tak nie piszą ze względów marketingowych...
Wózek - jak najwieksza gondola bo nasze dzieci będą miały około pół roku zimą gdzie kombinezony kocyki itd... a nie będą jeszcze w spacerowkach.
Materac - też nie kupilabym uzywanego - osobiste jak bielizna.
Kosmetyki - jak najmniej z jak najkrotszym skladem- im dłuższy skład tym więcej chemii. Nie zaczynamy od emolientow bo gdyby dziecko nagle potrzebowalo czegoś lepszego na skore to już nie będziemy mieć lepszej opcji (rada poloznej) - trzeba pamiętać że skora się przyzwyczaja do kosmetyku. Jeżeli oliwka to na suche cialo nie nawilza, tylko na mokre.
Ubranka - 56 jak najmniej chyba że wiecie że dziecko bedzie małe, body spiochy i kaftaniki na poczatek zanim pepek się zagoi. Do spania najlepsze na lato te spiochy ale z rękawem nie pamiętam jak sie to nazywa
Pieluchy rozm 1 chyba że jw przy rozm. 56
Krem na odparzenia na wszelki wypadek, my zaczynalismy od linomagu i dopiero jak się cos działo wchodzil sudocrem w ruch.
Recznik z kapturkiem, czapeczki ze dwie.
Rozek fajna sprawa - mi było wygodniej w nieusztywnianym, blizszy kontakt był
To takie rzeczy pierwszej potrzeby. Reszta to juz inwencja kazdej mamy
Zgadzam sieja materacyki zawsze nowe. Teraz lateksowy. Ciuszki sama nie wiem bo mam zimowe dziewczyny ale na krotki rekaw. Generalnie uwazam ze podstawiwe rzeczy i dokupić mozna. Ja np przy młodszej po ok mcu przestalam smarowac pupe bo nie bylo potrzeby.
-
No właśnie ja syna urodzilam w październiku i to 27 i tu nie ma żadnego problemu bo wiadomo ze ciepło trzeba ubrać ale jej takiego noworodka ubrać latem który ma np dwa tygodnie albo przy wyjściu ze szpitala. Na krótki rękaw chyba nie nie mam pojecia[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
My po wizycie. Z dzidzią wszystko ok. Smacznie spała i była odwrócona plecami więc dalej nie mamy pewności co do płci. Szyjka długa więc teraz czekamy na połowkowe.
magdis, blama, muminka83, melbusia88, Duzaa, kasiuleks, Mini89, Vanilka, Urszulka89, anecz_kaa, PixiDixi, Loczek2018 lubią tę wiadomość
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Kinga40 wrote:My po wizycie. Z dzidzią wszystko ok. Smacznie spała i była odwrócona plecami więc dalej nie mamy pewności co do płci. Szyjka długa więc teraz czekamy na połowkowe.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Ania 1234 wrote:Bardzo dobrze , ze ok żeby nas wszystkich i wszystkie takie wizyty bylyAdrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
nick nieaktualnyCześć, miałam miec wizytę w pon ale wyszło, ze była jednak dzis
dzieciaki zdrowe, szyjka 4.10cm!!!! I uwaga uwaga chyba jednak bedzie 2chlopcow, ale usg było robione na groszym usg, wiec nadal żyjemy w niepewności
ale najbardziej sie cieszę ze zdrowe i ze szyjka dluuuuga
kolejna wizyta 19.02
melbusia88, karolcia87, Duzaa, dżelka, kasiuleks, Vanilka, Urszulka89, Ineczka, Mmargotka, cuddlemuffin, anecz_kaa, Ove, PixiDixi, Loczek2018, krooolik lubią tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:Cześć, miałam miec wizytę w pon ale wyszło, ze była jednak dzis
dzieciaki zdrowe, szyjka 4.10cm!!!! I uwaga uwaga chyba jednak bedzie 2chlopcow, ale usg było robione na groszym usg, wiec nadal żyjemy w niepewności
ale najbardziej sie cieszę ze zdrowe i ze szyjka dluuuuga
kolejna wizyta 19.02
uwielbiam czytać takie posty, nie ma nic wspanialszego jak wiadomości o tym, ze dzieciaczki zdrowe :)19.02 - ja tez wizytujeAgniechaaaa lubi tę wiadomość
-
Duzaa wrote:Ja wizytuje dopiero 13.02 taki mały walentynkowy prezent będzie
i muszę się pochwalić że zaczynam czuć pierwsze delikatne ruchy maluszka
jeszcze bardzo wcześnie ale faktycznie w drugiej ciąży łatwiej
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]