WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Spokojnego dzionka.

Wczoraj byłam na pierwszych zakupkach, troche ciążowych ciuszków sobie kupiłam, wstępnie troche uratowana sytuacja, nie bd chodzić na goły tylek:D, bo góry jeszcze ok, ale spodnie/rajstopy masakra. Jeszcze muszę w jakis biustonosz zainwestować bo ostał mi sie 1sensowny:)...

Co do cukrzycy, glukoza na czczo wyszla mi 93 podczas badan w I trymestrze i żadna z gin nie podniosła alarmu, nawet zastanawiałam się czy nie powtórzyć glukozy sama dla spokoju. Mam glukometr w domu ale paskow nie mamy a bez recepty nie wiem ul bd kosztować...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 09:35

qb3cp07w5ku95ses.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) a ja gnije w lozku i slucham jak zaczyna mi burczec w brzuchu :-)

Ogladam sobie prezentacje roznych wozkow na youtube. Ile tego jest, jak tu sie zdecydowac jak do tej pory sie tym nie interesowalam. Napewno 3w1 i 4 kola :-D

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj rano tak namietnie szorowałam zęby ze mialam przywitanie z muszlą eh dentysta stwierdzil ze nie bedziemy wyrywac tylko "lepic" na korzeniu, czyli chyba ta tzw koronka.

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Hej :-) a ja gnije w lozku i slucham jak zaczyna mi burczec w brzuchu :-)

Ogladam sobie prezentacje roznych wozkow na youtube. Ile tego jest, jak tu sie zdecydowac jak do tej pory sie tym nie interesowalam. Napewno 3w1 i 4 kola :-D
    Przy tej opcji zwróć uwagę na to czy fotelik ma atest tez kiedyś zastanawiałam się nad 3w1, ale w sklepach raczej nie polecali tej opcji na warsztatach z fotelików tez nie.Chyba, ze maja atesty to spoko :) My kupiliśmy 2w1 a fotlik osobno kupimy na bazę isofix, która można potem wykorzystać do większego fotelika

katka84, dżelka, Loczek2018 lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja dzisiaj na ploteczki z przyjaciółka omnonm no i lody sorbet malinowym Grycana od wczoraj za mna chodzi .Kciuki za wizyty miłego dnia

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) zaraz zbieram się do pediatry po skierowanie do laryngologa. Udało nam się załatwić w Prokocimiu szybką konsultację, bo jeszcze przed rozwiązaniem chcemy młodej rozwiązać sprawę z migdałkami.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Przy tej opcji zwróć uwagę na to czy fotelik ma atest tez kiedyś zastanawiałam się nad 3w1, ale w sklepach raczej nie polecali tej opcji na warsztatach z fotelików tez nie.Chyba, ze maja atesty to spoko :) My kupiliśmy 2w1 a fotlik osobno kupimy na bazę isofix, która można potem wykorzystać do większego fotelika
    Dziekuje o tym nie wiedzialam (szczerze nie wiedzialam ze cos takiego wogole jest potrzebne) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 10:10

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to pytanie dla osob ktore wybieraly juz swoj pierwszy wozek dla maluszka, na co zwracac szczegolna uwage, czego nie powinnio zabraknac lub co jest niezbedne przy zakupie idealnego wozka?

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam - pan na warsztatach mówił że z atestami fotelików z wózków 3w1 jest średnio. Lepiej kupić oddzielnie. W ogóle foteliki ostrożnie kupować, szczególnie jak ktoś pokusi sie na używane - na aukcjach często sprzedają powypadkowe, które na pierwsi rzut oka wyglądają ok..

qb3cp07w5ku95ses.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szukam tylko nowego, mam nadzieje ze na 1 dziecku sie nie skonczy :-) nie chce uzywanego lub od kogos

muminka83 lubi tę wiadomość

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podoba mi sie adamexa lub bebetto, z tego co patrzylam maja fotelik maxi cosi to dobry czy nie? Sorry ale jestem w tym temacie totalnie zielona...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 10:18

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam właśnie używany adamex barletta gondola nowa, wózek bardzo zadbany. Nie zależało mi na owym, bo więcej dzieci nie planuje narazie ;) My mamy od początku z córką foteliki maxi cosi. Nie mam zastrzeżeń, córka też nie narzeka.

dżelka, muminka83 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Kupiłam właśnie używany adamex barletta gondola nowa, wózek bardzo zadbany. Nie zależało mi na owym, bo więcej dzieci nie planuje narazie ;) My mamy od początku z córką foteliki maxi cosi. Nie mam zastrzeżeń, córka też nie narzeka.
    Dzieki, czytam wlasnie o tych atestach homologacjach itd czlowiek uczy sie cale zycie haha :-D

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://fotelik.info/pl/testy/
    To jest strona, gdzie są nadane oceny poszczególnym fotelikom. Są to testy przeprowadzane w różnych krajach. Wybierasz jaki fotelik (do ilu kilogramów) i patrzysz oceny - im wyższe tym lepiej.

dżelka lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    https://fotelik.info/pl/testy/
    To jest strona, gdzie są nadane oceny poszczególnym fotelikom. Są to testy przeprowadzane w różnych krajach. Wybierasz jaki fotelik (do ilu kilogramów) i patrzysz oceny - im wyższe tym lepiej.
    Dzieki ;-)

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej pierwszy fotelik to zakres wagowy 0-13 kg, one najczęściej mają najwyższe oceny czyli 5.
    Polecam wybrać zakres wagowy i nacisnąć na kolumnę bezpieczeństwo, bo tam w ocenie ogólnej są jakieś błędy. Ja mam cybex aton 4, który składowe ma 5, 5 i 4 a ogólna ocena nie wiadomo dlaczego 1.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 10:55

dżelka lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupujemy wózek X-Lander x-move (na większe koła) 2w1 i do tego chyba nosidełko maxi Cosi.

muminka83 lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Najlepiej pierwszy fotelik to zakres wagowy 0-13 kg, one najczęściej mają najwyższe oceny czyli 5.
    Polecam wybrać zakres wagowy i nacisnąć na kolumnę bezpieczeństwo, bo tam w ocenie ogólnej są jakieś błędy. Ja mam cybex aton 4, który składowe ma 5, 5 i 4 a ogólna ocena nie wiadomo dlaczego 1.
    nie jednak mamy cybex aton Q, a te oceny całkowite są ok, sprawdziłam na innej stronie. 1 ma za substancje szkodliwe, z których jest wykonany fotelik.
    tu masz więcej:
    https://e-foteliki.pl/webpage/foteliki-samochodowe-ranking.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 11:04

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Ja szukam tylko nowego, mam nadzieje ze na 1 dziecku sie nie skonczy :-) nie chce uzywanego lub od kogos
    Takich rzeczy też nie kupuje używanych. Łóżeczko też nowe bo gwarancja i jakoś wiem że to tylko ja korzystam. Ogólnie mam fizia i lubię nowe rzeczy od ubrań po foteliki

dżelka lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym synu kupiłam wszystkie nowe i tak jak piszecie wózek 2w1 i do tego fotelik z atestami. 6 lat temu za wózek zapłaciłem 1400 a fotelik około 500 zł. Do tej pory wszystko jest w stanie nienaruszonym i teraz tez będę ich używać bo po co mam kupować nowe . lozeczko po synu mam drewniane.kupię tylko nowy materac żeby było estetyczniej i mąż lozeczko przemaluje na białe bo już kolor dąb sonoma nam do niczego niepasuje. Muszę tylko kupić przewijak, jakaś komode ,kosmetyki,pampersy kilka nowych ubranek bo tez bardzo dużo mam po poprzednim synu . Jakiś fajny kocyk i poszewki na posciel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 11:14

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ