WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 wrote:
    A jak się robi taka maseczkę ?
    no jak to jak bułeczkę smarujesz białym serkiem i na to plasterki ogórka mmm pycha. żartuję ;)

muminka83, PixiDixi lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    No to podziwiam za wytrwałość i bardzo się cieszę, że tu jesteś. Powiem Ci, że ze starań z czerwca 2014 mam córeczkę.
    A ja wtedy byłam jeszcze swieżo upieczoną żoną, młodą i głupiutką. Wydawało mi sie ze pstryk i będzie ale szybko sie pomyliłam.

Nie ma co podziwiać pewnie wieksza połowa z nas przeszła tyle i jeszcze więcej. Dlatego to wątek cudów (raz była o tym mowa). Jak juz sie jest w tej upragnionej ciazy to nie chce sie wracac do tego co bylo tylko cieszyc sie kazdym dniem ciazy. Przynajmniej ja tak mam. Jak bd chciala sobie przypomniec a pewnie taka chwila nadejdzie to od tego mam obszerny pamietnik na ovufriend ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 20:53

Duzaa, kasiuleks, PixiDixi, Loczek2018 lubią tę wiadomość

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    no jak to jak bułeczkę smarujesz białym serkiem i na to plasterki ogórka mmm pycha. żartuję ;)
    No i tak zrobię. Jutro rano wychodzimy do mojego brata. Wiec cały dzień przed wyjściem będę robiła sobie spa. Centymetr po centymetrze . Właśnie zamówiłam sobie na pocieszenie nowe pędzle do makijażu :)

katka84 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiepska dzisiaj frekfencja, czyzby imprezowaly przy weekendzie? <piwo 0%> hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 20:55

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w euforii że lekarz pozwolił poszłam dzis na basen. I po 45 minutach bylam wykonczona:/ taka ze mnie dętka. No nic, zacznę regularnie cwiczyć to może sie poprawi. Teraz leżę i odpoczywam a dzidzia w brzuchu dokazuje, bedzie z niej karate-kid.

Mmargotka, Urszulka89 lubią tę wiadomość

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Kiepska dzisiaj frekfencja, czyzby imprezowaly przy weekendzie? <piwo 0%> hehe

hehe.
    Eh, ja godzinę temu wróciłam po baaardzo ciężkim dniu z pracy, zmasakrowana. Miałam możliwość pójścia na imprezę karnawałową tanga argentyńskiego (które oboje z moim tańczymy i ostro trenujemy), ale sił i weny brak.
    Marzyłam tylko o łóżku i może TV.
    Takie to imprezowanie piątkowe!

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dziewczyny w euforii że lekarz pozwolił poszłam dzis na basen. I po 45 minutach bylam wykonczona:/ taka ze mnie dętka. No nic, zacznę regularnie cwiczyć to może sie poprawi. Teraz leżę i odpoczywam a dzidzia w brzuchu dokazuje, bedzie z niej karate-kid.

też mam takie akcje euforyczne :) "wow, to teraz już mogę", zaczynam akcję z energią, a za chwilę jakby ktoś przekłuł powietrze, flak. Czy to zabieram się za sport, za porządki, czy za mentalną pracę.
    KTOŚ bardzo potrzebuje naszej energii i nam ją nieustannie podbiera :)

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• Magic Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Jaaaa ale super! Też bym chciała żeby u mnie jednak doszukał sie lekarz fifolka ale wiadome grunt zeby zdrowe bylo...
    ja bardzo chciałam druga córcie no na t wygląda że moja Lilcia będzie jest na królowa ;) jak to się mówi "królowa może być tylko jedna" ;)

Urszulka89 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    ja bardzo chciałam druga córcie no na t wygląda że moja Lilcia będzie jest na królowa ;) jak to się mówi "królowa może być tylko jedna" ;)
    Przepraszam niedopatrzylam ze jest juz parka u Ciebie. Wiadome kazdy ma inne upodobania ale i tak zazdroszcze. U nas w rodzinie meza 5 corek (u brata i siostry), chcialam zeby choc u nas byl rodzynek ale zapowiada sie istny babiniec :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 21:52

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po mojej i męża stronie także same baby :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Kinga, Agniecha, Magic, cudowne wiadomości!
    Oby takich najwięcej :)
    Ja wizytuję dopiero 13 lutego, a potem chyba 19-ego pójdę jeszcze do innego lekarza (tego który robił prenatalne w 12tc) na usg połówkowe.
    Babeczka bardzo szczegółowo wszystko mierzy, opowiada, a mój gin nie wspominał, czy wizyta za miesiąc to badania połówkowe czy nie, więc nie wiem czego się spodziewać.

Co do wyprawki - my zaczynamy kompletować po usg połówkowym :)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Po mojej i męża stronie także same baby :p

U nas w rodzinie same chłopaki - 6. Miałam cichą nadzieje że bedzie dziewczynka a już dwoch gin potwierdziło że bedzie chłopak wiec tak sie nastawiam.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Katka jestem :-*
    Zjazd rodzinny za mna i z jednej strony sie ciesze a z drugiej uff...
    Nie mialam czasu na nic i sil kompletnie brak.
    Gratulacje z pozytywnych wizyt Kindze, Magic i Tobie Aga :)

Aga widzilam " na zywo" Dorjana i raczej juz nie bede szukac nic innego. Ma super amortyzacje i stelaz sprawia wrazenie b.wytrzymalego.

Milego dnia Dziewczyny :)

• katka84 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia!
    Weźcie nie straszcie tak, jesteście codziennie, a później 2-3 dni cisza. Odzywać się, nawet samo żyję jest ok.

PixiDixi, dżelka, muminka83, Loczek2018 lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Miłego dnia!
    Weźcie nie straszcie tak, jesteście codziennie, a później 2-3 dni cisza. Odzywać się, nawet samo żyję jest ok.

Dobrze dobrze bede dawac znaka jakby co :) Nie denerwuj sie :-*

• panan12 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już bym chciała czuć kopniaki i taki dołek mnie chycil. Zobaczymy co będzie dalej ale mam dużo tkanki to pewnie do 20 tygodnia dziecka nie poczuje

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Ja już bym chciała czuć kopniaki i taki dołek mnie chycil. Zobaczymy co będzie dalej ale mam dużo tkanki to pewnie do 20 tygodnia dziecka nie poczuje

Nie martw się ja też nic jeszcze nie czuję.
    Położna mi powiedziała że nie wczesniej niż za dwa trzy tygodnie poczuje więc czekam cierpliwie mimo że codziennie mam nadzieję że jednak się pomyliła :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan spokojnie, ja jestem wielorodka ( uwielbiam to okreslenia ;) i cos poczulam w polowie 14 tc takie cos,ale ruchy takie ,ze sa systematyczne to dopiero od tygodnia niespelna a i jeszcze cos tez mam na brzuszku troche tluszczyku :)

• Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja sie dzisiaj wazylam i znowu nic a nawet pól kg mniej :( Nigdy nie myślałam , ze będę sie tym przejmowała ze nie tyje :/ i tez nic nie czuje. W poprzedniej ciazy czułam już regularne ruchy w 16 tygodniu przy takiej samej wadze jak teraz może wtedy kilogram był wiecej

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miłego dnia wam życzę ;) U nas białooo... Ale pewnie zaraz zjedzie śnieg.
    Co do ruchów to jeszcze jest czas ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ