LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale nam sie grono powiększyło!
witajcie w wątku cudów i gratulacje!!
Odnośnie cudów! Melduje się po wizycie i uwaga mamy obie nerki i sikamy!! to najwspanialsza informacja jaką mogłam usłyszeć przy swojej historii
a przy okazji okazało się że nasza "dziewczynka" mimo wcześniejszych przypuszczeń ma siusiaka i jest 100% chłopcem!! także proszę o zaznaczenie nas na niebieskoroma, dżelka, magdis, karolcia87, Mmargotka, Urszulka89, PixiDixi, katka84, Loczek2018, Carolline, pi84, kasiuleks lubią tę wiadomość
-
Ale niespodzianka! U nas ponoć dziewczynka, ale na razie tak niepewnie. Ciekawe czy też się tam coś nie ujawni ☺25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
melbusia88 wrote:shadee co słychać, jak twoje cukry
?
staram się je wciąż opanowaćna razie utrzymuję na noc 15 jednostek insuliny i jest ok.
bywa że jak coś nieodpowiedniego zjem poprzedniego dnia to rano ten cukier jest wyższy ale staram się raczej pilnować i z małymi grzeszkami raczej mi to wychodzi.
jutro wizytuję. a w piątek - połówkowe. ale ten czas szybko leci ...
-
Powitać nowe dziewczyny
Ja po ostatniej wizycie miałam zmniejszyc luteine z 3x2 do 2x1 i tak zrobilam ale od kilku dni czuje lekkie bole w dole brzucha, takie lagodne okresowe. Na dniach mam zrobic progesteron i jakies tam inne badania.
Niby energie mam ale nic mi sie nie chce
Czekam na ruchy i doczekac sie nie mogeWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 22:20
-
Witam nowe koleżanki
spokojnej ciąży życzę.
Co do luteiny nie biorę od piątku i dobrze mi z tym
Poza tym niedawno wróciłam z kina z mężem, takie wcześniejsze walentynkimój dzidziolek nie lubi nachosów z sosem serowym bo strasznie się wiercił. Zjadłam właśnie kolacje i zmykam do łóżka. Jutro popielec i post. Nie wiem jak to przeżyję :p
-
roma wrote:Tak, jak się zapisywałam to akurat był na urlopie. Pan, który prowadził zapisy powiedział, że zwolniło się miejsce 23.02 a kolejny termin dopiero w drugim tygodniu marca. Wzięłam ten pierwszy, ale że to będzie dopiero co skończone 17 tygodni, to pisałam do Niego smsa czy nie za wcześnie, napisałam Mu jaki mam kariotyp i czy w tym czasie będzie już można ocenić wszystkie narządy. Oddzwonił do mnie i kazał przyjść 23.02.
Justya85, roma, PixiDixi lubią tę wiadomość
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Dzień dobry
Na początku serdecznie witam wszystkie nowe duszyczki na naszym wątku cudów - rozgoście się i piszcie śmiało!
My już jesteśmy po wizycie
U nas nie było niespodziewanych zwrotów akcjiChłopak jak był, tak jest i teraz
Z małym jest wszystko w porządku - rośnie jak na drożdżach. Co ciekawe, lekarz określał wielkość na podstawie kości udowej. Nawet nie wiedziałam że tak można!
Dziś posprawdzał pobieżnie narządy tj. powiedział, że mózg/ móżdzek wygląda OK, nerki i żoładek wypełnione etc, ale dokładniejsze UP mamy w przyszłym tygodniu u innego lekarza. Wydaje się że wszystko pracuje jak powinno. Mały był dziś na usg tak spokojny jak nigdy - praktycznie wcale się nie ruszał oprócz pomachania rączką. Trochę mnie to przestraszyło ale lekarz kazał się nie martwić - stwierdził, że skoro mama często szaleje z niepokoju z powodu rożnych wiadomości które wyczyta, to synek równoważny i musi być spokojny.
Tętno 130ud/min.
Niestety nie dowiedziałam się ile waży mimo że pytałamPixiDixi, katka84, Decadence lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry.
Z okazji Walentynek wszystkim życzę Szczęścia i Miłości.
Za wizytujące dzisiaj trzymam kciuki.
PixiDixi, katka84 lubią tę wiadomość
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
Dzień dobry
Nadrobiłam witam wszystkie nowe koleżanki.Mnie od kilku dni coś gardło drapie i taka się czuje przeziębiona jakas wczoraj byłam na warsztatach Świadomej mamy było o seksie w ciąży, porodzie w szpitalu, który wybrałam i czy dziecko powinno spac z nami w łóżku czy nie fajna tematyka.Dzisiaj herbata, koc i łóżko nigdzie się nie wybieram muszę się wygrzać.Zauwazylam, ze Franek w dzień spi a w nocy koło 23 zaczyna się ruszać i wariować, ale wystarczy, ze położę rękę na brzuchu to siedzi cicho incognito taki po tatusiu
Kciuki za wizyty i miłego dnia.Co do gotowych wyprawek to ja wole sama zrobić w takich gotowych zestawach nie wazystko mi odpowiada. Patrzę bardzo na składy produktów to co się sprawdziło o dziewczyn, które już rodziły itp
PixiDixi lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Kinga, to cudowne, że spotykamy się na tym wątku ☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 07:38
Kinga40 lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
edwarda20 wrote:Jest świetny. Według mnie to pasjonat. Jego tytuły mowia tez same za siebie, bo jest ginekologiem, połoznikiem, diagnosta prenatalnym i przede wszystkim genetykiem. Ma opinie najlepszego w Łodzi, jak nie w całym województwie oraz że nigdy się nie myli. Płeć rozpoznaje juz w 12tc. Badanie genetyczne trwało u niego około 20 minut + kilka minut pobranie krwi na test pappa. Byłam w gabinecie 30 minut. Ale syn był idealnie ułożony (od razu poznalismy plec). Badanie połowkowe tak sam okolo 20 minut, ale tez nie bylo problemu z ulozeniem dziecka no i wszystko bylo ok. Sprzet ma rewelacyjny, wszystko widac bardzo dokladnie. Wiem też, że jesli cos jest nie tak, to robi wszystko zeby pomoc. Do tego jest przemily i przesympatyczny. Na pewno będziesz w dobrych rękach. Ja mu bardzo ufam. Mimo, że nie musze (sam tak powiedzial:) ) to ide do niego na usg 3 trymestru, on najlepiej oceni czy na tym etapie jest wszystko dobrze, oceni czy synek urodzi sie duzy, czy ja dam rade urodzic sn. Podsumowując - polecam gorąco.
Tez sie z tym zgadzam! Jest lekarzem kuzynki i same pozytywy o nim slysze.
Witam nowe mamusie i milego dnia Dziewczyny.roma lubi tę wiadomość
-
Duzaa wrote:Ale nam sie grono powiększyło!
witajcie w wątku cudów i gratulacje!!
Odnośnie cudów! Melduje się po wizycie i uwaga mamy obie nerki i sikamy!! to najwspanialsza informacja jaką mogłam usłyszeć przy swojej historii
a przy okazji okazało się że nasza "dziewczynka" mimo wcześniejszych przypuszczeń ma siusiaka i jest 100% chłopcem!! także proszę o zaznaczenie nas na niebiesko
Duzaa piekne wiesci, ciesze sie z Toba...
Hehe u nas chlopaki w przewadze i cos nie chce sie to zmieniac... -
roma wrote:Kinga, to cudowne, że spotykamy się na tym wątku ☺
roma lubi tę wiadomość
Hej! Nadrobiłam!
Powodzenia dla wizytujących walentynkowo - Vanilka chyba Ty dziś wizytujesz? Daj znać jak tam po wizycie!
Witam wszystkie nowe koleżanki - spokojnych i nudnych ciąż!
Roma widzę, że Edwarda już Ci o Dudarewiczu opowiedziała. W sumie więcej nie dodam, bardzo rozchwytywany lekarz, myślę że bardzo dobrze trafiłaś, ja nie byłam u niego, ale słyszałam ze warto szczególnie w trudniejszych przypadkach.
Muminka - piękny brzuszek!Ja nie miałam nie miałam, a teraz mi w 18t wywalił, aż moj piękny drobny wklęsły pępuszek stał sie wypukły. Strasznie mi to dokucza, bo podrażnia się o ciuchy kurde!
Marta258 - gratulacje dziewczynki - imię Natalka bardzo bardzo ładnesama mam tak na imię heh.
Co do energii w 2 trymestrze - mam ambitne plany małych wakacji i malowania/przemeblowania w mieszkaniu - też nie wiem co z tego wyjdzie jak ja dętka jestem po godz 18:).
Nastrojowo też tak słabiej, w pracy mnie baby wkurzają - od początku mojej pracy baby z kadr lubią sobie żarciki niewybredne w moim kierunku rzucać. Bo pracuje w lab z kolegą lat czterdzieści pare, ja mlodzinka lat 26 i lubią takie dogryzajki że niby ja z nim. On jest z moja koleżanka która jest handlowcem w naszej firmie, ja tez mężatka, generalnie trzymamy sie razem w czwórkę, wychodzimy razem na miasto na 2pary itd. I nie wiem czy to jakaś zawiść czy co koleżanek z kadr. A teraz jak jestem w ciąży to subtelne insynuacje "jje pani śledziki?" "nie?" "ojej no tak kolega K tez nie jje śledzików". Przyjęłam taktykę omijania lukiem i olewania, bo przeciez jeszcze max 2miesiace i wrócę do pracy po lipcu 2019, po co sobie gnoić sytuacje i relacje, żeby pozniej przez ponad rok jak mnie nie bd mi kolo d.. robily. Ale wkurwia mnie to strasznie - jestem osoba ktora plotami sie brzydzi, nikomu d nie obrabia, szczerą, co mysle to mówię jak mam do kogoś cos, wku.. mnie osoby które laza po firmie i zamiast zająć sie swoja robota to tylko tworzą historie z palca wyssane. Ugh, wygadałam sie, ulżyło
Dziś walentynkujemy, robię reumatyczny:P obiadek w domu a wieczorem zarezerwowałam stolik i idziemy na małą słodką rozpustę... Jakis zestaw zamówiłam z tortem walentynkowym truskawkami kawa/herbata/czekolada i szampanem. Tylko musiałam w zestawie butelke szampana zamienić na lemoniadę walentynkowa:). Mieliśmy do kina pójść ale tam tylko Grey i daliśmy na spokój
.
PixiDixi, katka84 lubią tę wiadomość
-
Loczek dobrze,ze masz to w nosie takie podejscie do takich ludzi jest najlepsze,zlewka.
My jednak walentynkowo do kina na Wszystkie pieniadze tego swiata, mam nadzieje,ze sie nie zawiedziemy ( licze na to bo dobry rezyser , a i obsada niczego sobie;) Mezul chcial na jakies jedzonko pojsc , ale w moim przypadku hehe to zakazane,za duzo na plusie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 09:23
Loczek2018, katka84 lubią tę wiadomość