X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej. U mnie dzisiaj 20tc (19t0d). Niestety, nadal nie czuje ruchów dziecka. Martwi mnie to. Przez ostatnie 2 dni miałam każde z jelitami: ostre gazy i wzdęcia. Przez to mam cały obolały brzuch. :(

Nalia jak cos to podskocz do lekarza,ale jesli to Twoja pierwsza ciaza i np.masz lozysko z przodu to jeszcze masz czas by poczuc.

• Anutka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Wiem...,ale troche zdolowana sie poczułam.
    Też bym się tak poczuła.
    Moja mama tak mi podciela skrzydła kiedy zdawałam na prawo jazdy... Obiecałam sobie ze dam rade i Sue udało.
    Po latach powiedziała mi że specjalnie tak zrobiła żeby mnie zmobilizować :) dziwny sposób ale podzialal :)

Zaryzykować, wtedy będziesz wiedzieć, a w najgorszym wypadku powiesz mamie ze miała rację :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Nalia jak cos to podskocz do lekarza,ale jesli to Twoja pierwsza ciaza i np.masz lozysko z przodu to jeszcze masz czas by poczuc.
    Właśnie, umiejscowienie łożyska też ma znaczenie.
    Teraz mam na tylnej ścianie a poprzednio na bocznej lewej :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi, odpuścić zawsze zdążysz taka prawda jeśli fizycznie bd Cię przerastać. Mi się wydaje że najgorsze to z góry sie poddać i później żałować i sobie wypominać co by było jakby było... A może spokojnie dociągniesz te studia do końca, nie ma co skrzydeł sobie podcinać:). Studia sa różne, wykładowcy też, jak nikt nie bd Ci robił pod górkę z prowadzących i bd w miare ludzcy to przebrniesz nawet troche leserując. U mnie koleżanki pokończyły chemie mimo że na koniec studiow nie mogły na lab w ciąży wchodzić.. Dużo Ci zostało?

qb3cp07w5ku95ses.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Też bym się tak poczuła.
    Moja mama tak mi podciela skrzydła kiedy zdawałam na prawo jazdy... Obiecałam sobie ze dam rade i Sue udało.
    Po latach powiedziała mi że specjalnie tak zrobiła żeby mnie zmobilizować :) dziwny sposób ale podzialal :)

Zaryzykować, wtedy będziesz wiedzieć, a w najgorszym wypadku powiesz mamie ze miała rację :)

No wlasnie moja mama jak i Twoja ma podobny sposob mobilizowania...nie dziala to na mnie;)

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci o walentynkach- obejrzyjcie, uśmiałam się:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 12:09

PixiDixi lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Dziewczyny, a ile przytyłyście do tej pory? Mi brzuch rośnie, ale na plusie tylko 2 kg w 17 tc, przy wzroście 160 cm i początkowej wadze 54,5 kg. Z Synem przytyłam bardzo dużo... ok 25 kg. Cieszę się, że teraz tak szybko nie idzie, ale znów nie wiem czy nie jest za mało. Dogodzisz babie? ☺
    Ja najpierw straciłam 8 kg A do tej pory powróciło 2,5 kg.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Ja najpierw straciłam 8 kg A do tej pory powróciło 2,5 kg.
    W wow... Myślałam że ja mam dobry wynik a tu proszę :) szacun

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze maluszki też tak intensywnie się wiercą i kopią?

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Dzieci o walentynkach- obejrzyjcie, uśmiałam się:)

Dobre!!!!!

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:

No nie...raz na jakis czas jeden maluch mnie kopnie a drugi , moze przez dziwne ustawienie sie to tak jakby przewraca sie,obraca. Najmocniej czuje naf ranem miedzy 4a5,6 rano i pozniej juz okazjonalnie.
    Jeden reaguje jak spiewam a drugi ma to gdzies ;)

• Anutka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Córcia była delikatna ale ten gagatek nie oszczędza mamusi. Jak.widac każdy maluch w brzuchu jest inny.
    Zależy też co jem, po wyraźnych smakach bardziej się rusza :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Pixi, odpuścić zawsze zdążysz taka prawda jeśli fizycznie bd Cię przerastać. Mi się wydaje że najgorsze to z góry sie poddać i później żałować i sobie wypominać co by było jakby było... A może spokojnie dociągniesz te studia do końca, nie ma co skrzydeł sobie podcinać:). Studia sa różne, wykładowcy też, jak nikt nie bd Ci robił pod górkę z prowadzących i bd w miare ludzcy to przebrniesz nawet troche leserując. U mnie koleżanki pokończyły chemie mimo że na koniec studiow nie mogły na lab w ciąży wchodzić.. Dużo Ci zostało?

2 lata

• katka84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    A ja musze sie pozalic...sama juz nie wiem...swego czasu Wam pisalam ,ze wracam na studia,ktore kiedys tam zawiesilam no i po dzisiejszej rozmowie z mama to juz nie mam takiego optymizmu...
    Troche podciela mi skrzydla...
    Mam studia z indywidualnym tokiem nauczania, dodatkowo przepisali mi troche ocen z poprzedniej uczelni i zostalo mi 2 lata studiowania w takim yrybie,ze jezdze tylko na egzaminy.
    W moim odczuciu jest to do zrobienia ( w poprzedniej uczelni mialam zjazdy co 2 tyg.piątek- niedziela i tu faktycznie nie dalabym rady) a moja mama i tak swoje ....jak Ty dasz radę z bliźniakami i pozostalymi dziecmi ,ze to nierozdadne , i ze porywam sie z motyka na ksiezyc...i jeszcze wiele innych tym podobnych slow :(
    Hehe jestem nocny marek i zawsze sie w nocy uczylam i tak tez teraz robie. Caly moj optymizm jakos siadl :(
    Zależy co za studia i jaka ekipa się trafi, najwyżej postudiujesz rok dłużej ;) Dla mnie najgorsze było pisanie pracy i nauka do egzaminu końcowego - nie cierpię tego. Ale kierunek ścisły - więc albo wiesz albo nie, teoria też była, ale w zakresie do opanowania.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    2 lata
    Dużo i nie dużo... Na pewno zaletą jest ze nie musisz jeździć tak dużo i generalnie na samych egzaminach tylko musisz być. To duży plus

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:

Nie wyczuwam jeszcze ich tak mocno, najczęściej wieczorami gdy już odpoczywam.. ale może to kwestia wagi o której dziś też tu była mowa.. u nas 20 tydzień, ważę się co tydzień i jak na razie ok 3kg na plusie. Jestem niska (160 cm) i zaczynałam z wagą 73 więc dzieli mnie i dzidzię jeszcze warstwa tłuszczyku.. :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi koleżanka z dwójką (drugie urodziła w trakcie i musiała przerwać na rok, bo krwiak i leżąca ciąża) dała radę. Poszła na magisterkę jeszcze i dojeżdżała na weekendy nawet 3 dni i praca zawodowa i dała radę. Mąż - praca wyjazdowa na całe tygodnie, mama Jej pilnowała dziewczyn w tym czasie. To zależy od wielu czynników. Jak nie spróbujesz, to się nie przekonasz.

PixiDixi, Loczek2018 lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia ja mialam lozysko z przodu w pierwszej ciazy i kolo 21-22 tygodnia poczulam dopiero pierwsze ruchy.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kontaktu z ludzmi 0 bo to indywidualny tok, kontakt tylko z profesorami podczas egzaminow. Prawo.
    Powiem Wam,ze bronilam sie na poprzednich studiach jak srednia corka muala tylko miesiac ,ale tez i mlodsza bylam...to bylo prawie 10 lat temu...
    Skonczylam studia ekonomiczne na 4 hehe a na stare lata zachcialo mi sie prawa ( mowienie mojej mamy)

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    2 lata
    No to ja bym próbowała dociągnąć do końca jak studia są tego warte i potrzebne do Twojej pracy, w najgorszym wypadku zrezygnujesz albo dopłacisz za warunek/dodatkowy semestr. Jak się zrezygnuje to pozniej już trudno wrócić, koleżanka licencjat pociągnęła, na magisterkę nie przyszla bo akurat w ciążę zaszła, miała złożyć papiery po macierzyńskim... Od tego czasu minęło 5lat, młody odchowany, jakąś pracę biurową nie w zawodzie złapała,a studiow już nie dokończyła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 12:33

PixiDixi, Carolline lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ