X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sałatka z kurczaka- u mnie dziś na obiad kolorowo. I nie wiem czy to dlatego że walentynki czy dlatego że młodzian w moim brzuchu dostaje szaleństwa jak jemy witaminki :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek a jak wklejasz ?bo widze,ze nie jest to poprzez zapodaj...

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wpisuje kodzik :) najpierw
    [url= i tutaj wpisuje adres strony, zamykam nawias kwadratowy, dodaje opis np Sałatka z kurczaka i na koniec dopisuje [/url]
    Bo jak normalnie wklejam link to nie przekierowywuje.
    Foty wrzucam przez zapodaj:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:25

katka84, PixiDixi, karolcia87, dżelka lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    CZEsc kobitki, dawno Nas nie było bo choroba rozłożyła na maksa-wylądowaliśmy na antybiotyku. Byliśmy u rodzinnego potem gin i stwierdziliśmy z prowadzącym, ze mniejsze zło to antybiotyk przy okazji sprawdził maluchy (to było w czwartek-i płeć dalej tajemnica bo znowu drugi wstydnis wyglądał na dziewczynke) nsjwazniejsze, ze zdrowe :) dochodzimy juz do siebie :)
    Ooo Agniechaaa jak jesteś na forum to ponawiam swoją prośbę sprzed tygodnia o przemalowanie mojej daty na siusiakowaty błękit i daty wg USG na 24.07.2018 :)

qb3cp07w5ku95ses.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmienię ciut temat.. zapisujecie się na szkołę rodzenia? w Szpitalu, gdzie będę rodzić prowadzone są zajęcia w pigułce - jeden weekend zajęć i w ramach ich pokazują także między innymi salę porodową, gdzie kiedy iść itp.

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do studiów to zgadzam się z przedmówczyniami- szczęśliwa mama to szczęśliwy maluch, więc rób to, w czym się spełniasz. Ja niestety w ciąży nie mogę pracować, ale mimo to robię inne rzeczy związane poniekąd z moim zawodem, a poza tym zapisałam się na włoski, startuję w poniedziałek. Poza tym totalnie oddaje sie mojemu hobby- codziennie gotuję, co najmniej 1-2 razy w tygodniu pieke ciasta, dużo czytam, także literature fachowa, na co wczesniej nie bylo czasu. Dobrze mi z tym.

Moja mała też się wierci i kopie, najbardziej rano i wieczorem, w ciagu dnia mniej bo ja jestem w ruchu

Troche zazdroszczę wam walentynkowych randek. Mój mąż nie uznaje walentynek wiec nie licze nawet na kwiatka. Ja tak czy inaczej robie na jutro jego ukochane bajaderki.

PixiDixi, katka84 lubią tę wiadomość

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blama, na szkole rodzenia obowiązkowo ide. Za 2miesiace:), podobno do 34t trzeba miec to obcykane żeby nie urodzić w trakcie kursu:). Planuje przeznaczyc 3stowki za prywatny kurs ale bardzo sobie te szkole chwalą łódzkie kobietki. Na NFZ jakość takiej szkoły to zdarza się pic na wodę, wiec za darmo moze gdzies pójdę ale tylko po to żeby obejrzeć oddział:)...

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuddlemuffin a Dzien Kobiet uznaje?

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:
    zmienię ciut temat.. zapisujecie się na szkołę rodzenia? w Szpitalu, gdzie będę rodzić prowadzone są zajęcia w pigułce - jeden weekend zajęć i w ramach ich pokazują także między innymi salę porodową, gdzie kiedy iść itp.
    Nieee... Pierwsza ciążę "ogarnęłam" sama więc teraz też będzie podobnie :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszej ciąży chodziłam z mężem i to bardziej było dla niego ;) mam młodsze rodzeństwo (braci 8 i 12 lat młodszych) oprócz tego byłam najstarsza z kuzynostwa i tak jak myślałam, nic nie zaskoczyło mnie na wykładach w szkole rodzenia :p teraz już chyba nie idę. Ale zapytam jeszcze męża czy czuje się na siłach znów w tych tematach po 7 latach :D

Loczek2018 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie pierwsza ciąża. A w najbliższej rodzinie małego dziecka nie bylo od 18-19lat:). Wiec tak - potrzebuje instrukcji obsługi :D

qb3cp07w5ku95ses.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dnia kobiet tez nie uznaje bo u nich nie ma takiego swieta (maż z importu:P). Pogodzilam sie z tym, bo w sumie i tak wszelkie kwiatki koty zżerają, więc bez sensu.

Co do szkoły rodzenia to chcemy zrobic weekendowy crashkurs dla par, bardziej dla niego niz dla mnie. Pewnie w kwietniu lub maju jakos.

• Anutka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rola mojego męża w porodzie ograniczyła się do przeciecia pepowiny, ale sama myślę że jest była pomocna :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dnia kobiet tez nie uznaje bo u nich nie ma takiego swieta (maż z importu:P). Pogodzilam sie z tym, bo w sumie i tak wszelkie kwiatki koty zżerają, więc bez sensu.

Co do szkoły rodzenia to chcemy zrobic weekendowy crashkurs dla par, bardziej dla niego niz dla mnie. Pewnie w kwietniu lub maju jakos.
    Dobra cuddlemuffin wymiękam :), a co obchodzicie?

My na weekendowy szybki kurs ruszamy.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż na porodówce kręcił się z aparatem i robił wszystko co położna mówiła. ogólnie potem mi streścił całą sytuacji bo mało z tego pamiętałam :D Po wszystkim porobił małej pierwsze fotki jeszcze na porodówce podczas badania i zadzwonił do rodziny :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    U mnie mąż na porodówce kręcił się z aparatem i robił wszystko co położna mówiła. ogólnie potem mi streścił całą sytuacji bo mało z tego pamiętałam :D Po wszystkim porobił małej pierwsze fotki jeszcze na porodówce podczas badania i zadzwonił do rodziny :)
    Skąd ja to znam... Ostatnich 30 minut nie pamiętam, a rodzialam tylko 4 godziny :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Skąd ja to znam... Ostatnich 30 minut nie pamiętam, a rodzialam tylko 4 godziny :)
    To szybciutko, zazdroszczę ;)
    Byłam na porodówce od 13 ale na łóżko dopiero położyłam się jak był 9cm rozwarcia i zanim mała się urodziła to trwało to 50 min bo przyblokowała się główka ;/ i tej końcówki zbytnio nie pamiętam. Może i dobrze :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    To szybciutko, zazdroszczę ;)
    Byłam na porodówce od 13 ale na łóżko dopiero położyłam się jak był 9cm rozwarcia i zanim mała się urodziła to trwało to 50 min bo przyblokowała się główka ;/ i tej końcówki zbytnio nie pamiętam. Może i dobrze :p
    Mówią że jazdę kolejne dziecko rodzi się szybciej. Liczę na 2 godziny :) hehe

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek co rozumiesz pod "obchodzimy", że dajemy sobie prezenty lub specjalnie idziemy na kolacje do jakiejs wyjatkowo wypasionej restauracji? To urodziny, rocznice slubu i gwiazdke, a żeby celebrowac nasza milosc nie potrzebujemy walentynek, każdy inny dzień też dobry, żeby okazywac uczucia, robic drobne mile niespodzianki czy fajnie spedzac razem czas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 15:48

Loczek2018, muminka83 lubią tę wiadomość

• shadee Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduję się po wizycie
    dla M. w prezencie walentynkowym mam zdjęcie dorodnego siusiaka jego syna :) myślę że będzie zachwycony.
    Wszystko z kropkiem ok, jak zawsze po chwili tyłek wypiął więc pooglądać go nie bardzo było jak - ale serducho pięknie bije, młody pływa i rozrabia w brzuchu, szyjka ponoć ok więc powodów do zmartwień brak.
    w piątek połówkowe :)

Loczek2018, Urszulka89, karolcia87, Kinga40, kasiuleks, melbusia88, katka84, panan12, Magic, marta258, Carolline lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ