X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • blama Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    melduję się po wizycie
    dla M. w prezencie walentynkowym mam zdjęcie dorodnego siusiaka jego syna :) myślę że będzie zachwycony.
    Wszystko z kropkiem ok, jak zawsze po chwili tyłek wypiął więc pooglądać go nie bardzo było jak - ale serducho pięknie bije, młody pływa i rozrabia w brzuchu, szyjka ponoć ok więc powodów do zmartwień brak.
    w piątek połówkowe :)

piękny walentynkowy prezent :) super wiadomość!

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuddlemuffin bo z tym importem zabrzmiało troche dziwnie :) i myślałam że nie obchodzicie w ogóle typowych świat - gwiazdki itd tylko mąż jest innego wyznania. Dlatego dopytuje, moze troche głupio to zabrzmiało, przepraszam.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • natalka439 Debiutantka

Wysłany: 14 lutego 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej bardzo dawno mnie nie było czasami podczytywałam forum. Witam wszystkie mamusie i nasze pociechy. U nas generalnie wszystko ok. Od dwóch tyg. już jestem na L4. Teraz moja córka 7 lat ma zapalenie krtani więc siedzi ze mną w domu i jakoś nie mam czasu na odpoczynek bo wiecznie coś jak nie inhalacje to syropek to obiadek to lekcje itp. chyba mam już ... dość.... niech już idzie do szkoły hehe :)
    W moim brzuszku prawdopodobnie mieszka synek czasami daje dość odczuwalne "kopniaki".

katka84, Loczek2018, Carolline lubią tę wiadomość

....I znowu serca mam dwa.....
    Zosia listopad 2010 ♥
    .... lipiec 2018 ♥

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Natalka349, wzruszył mnie Twój opis "...I znowu serca mam dwa..."♥♥
    To bardzo szczególne Walentynki dla mnie z dwoma sercami (w sumie z trzema), obchodzić-nie obchodzić, każda okazja dobra żeby celebrować miłość.

shadee gratulacje

W ogóle witam wszystkie nowe dziewczyny, fajnie że jesteście!

Dzięki za słowa wsparcia. Nastrój mi się już trochę poprawił. Byliśmy z moim na pysznej pizzy w klimatycznym miejscu.

Do szkoły rodzenia się zapiszemy. Mamy namiar i będziemy dzwonić w 21. tygodniu żeby się zapisać na kwiecień-maj, tak nam radziła gin.

f2w3lhb8zwsl9evj.png

Carolline lubi tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mały niepokój się wdał. Od 11 dni czuję ruchy dziecka, codziennie, min. dwa razy w ciągu dnia. Od wczoraj popołudnia nie czuję nic. Wiem, że na późniejszym etapie to jest alarmujące, ale czy na tym etapie też? Martwić się, czy nie panikować? Zjadłam nawet coś słodkiego i nic. Położyłam się ba brzuchu, czego moje dziecko nie lubi i wtedy kopie, ale też nic.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Cześć dziewczyny. Mały niepokój się wdał. Od 11 dni czuję ruchy dziecka, codziennie, min. dwa razy w ciągu dnia. Od wczoraj popołudnia nie czuję nic. Wiem, że na późniejszym etapie to jest alarmujące, ale czy na tym etapie też? Martwić się, czy nie panikować? Zjadłam nawet coś słodkiego i nic. Położyłam się ba brzuchu, czego moje dziecko nie lubi i wtedy kopie, ale też nic.
    A może lewy albo prawy boczek? Ja na lewym często czuje, ale są dni gdzie nie czuje myśle, ze to normalne jeszcze na tym etapie ostatnio nawet paczki go nie ruszyły :) Co do szkoły rodzenia idę pod koniec lutego na spotkanie organizacyjne nie wiem czy będę chodzila z mężem bo jest do 20 pewnie w kratkę na niektóre zajęcia jak będzie miał wolne.Nie chciałam płacić i zapisałam się na NFZ skusiła mnie tez gimnastyka dwa razy w tygodniu i sporo szkoleń większość płatnych, ale są spore zniżki dla kursantów :)
    Skądee piękny walentynkowy dzordz będzie ;)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja słabiej czuje ruchy jak mam zaparcia...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez nie świętujemy Walentynek, a święto kobiet to nawet nie pamiętam :) Prezenty czy jakiej wyjście to tylko na urodziny i ewentualnie moje imieniny. Do tego robimy sobie prezenty na Boże Narodzenie. I tyle. :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

ja też czasami mam "schizy" ... ostatnio w niedzielę zjadłam pół czekolady żeby Małą zmobilizować do kopniaków ale nic. Za to dziś podczas oglądania TV szalała :) myślę, że nie ma powodów do niepokoju, spokojnie poczekaj :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie lekarskiej.
    Dzieć nadal na 80% -dziewucha.
    Trzeba czekać do połówkowych.
    Szyjka super -3,6 cm

My też nie przywiązujemy zbytnio wagi do tego święta nie święta. Tydzień temu mąż dostał zegarek z cytatem "Tylko miłość może zatrzymać czas". My często dajemy sobie prezenty i mówimy o uczuciu. Mi zaś podarował wprawdzie dziś kolczyki. Jednak teraz jest w pracy co powoduje że trochę mi smutno.

katka84, PixiDixi, Loczek2018, Carolline lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Magic Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    magmaris
    piątka;) też u niego zamawiam do tej pory rzeczy ;)

muminka83 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas były kwiaty i moje ulubione Lindor'ki :D także mój wywód w kartce walentykowej musiał się spodobać :p zaraz kładę młodą i może jakiś film obczaimy

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) niestety nie nadazam za Wami :)
    wpadlam tylko dac znac, ze u mnie mieszka dziewczynka:) wszystkie wyniki w normie wiec spokojnie lecimy z tym cyrkiem dalej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 21:27

dżelka, katka84, Mmargotka, PixiDixi, Urszulka89, muminka83, terka, Loczek2018, Carolline lubią tę wiadomość

• magdis Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Tez tak mialam ze jak juz zaczelam czuc ruchy to jak pozniej caly dzien nie czulam to zaraz panika. Ale na poczatku to raczej normalne ze nie czujemy ruchow codziennie. Ja codziennie czuje gdzies mniej wiecej od tygodnia,a pierwse ruchy poczulam miesiac temu. U mnie czesto zaczynala sie ruszac jak polozylam sie plasko na plecach i mocno wyciagnelam. Mysle ze nie masz powodow do niepokoju chociaz w zupelnosci go rozumiem ;)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Kashanti i Tobie Muminka coreczek :) na naszym watku duze zapotrzebowanie na dziewuszki hihi :)

kashanti lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam pół dnia bez ruchów i też dziwne myśli... Jakby minęły 3-4 dni to można działać albo też ratować się detektor tętna plodu, chociaż jak ma się problemy ze zlokalizowanie malucha to można się jeszcze bardziej zapewnić w swoich myślach...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Gratuluje Kashanti i Tobie Muminka coreczek :) na naszym watku duze zapotrzebowanie na dziewuszki hihi :)
    U mnie od 12 tygodnia wersja ze chłopiec, później nie miałem już usg. Za 2 tygodnie połowkowe :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Melbusia88 nie denerwuj się, ja przeżywałam to samo, od kilku dni czułam a potem nagle cisza na prawie dwa dni, a dziś powróciło :). Pewnie na początku tak to będzie właśnie wyglądac :)

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja to co wcześniej brałam za bulgotanie żołądka albo jakieś dziwne wzdęcia - okazało się ruchami dziecka ....
    dziś za to dostaję regularnie kopniaki przez cały dzień, albo kropek ćwiczy boks - to tak z okazji walentynek :)

melbusia88, Loczek2018 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Vanilka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej.My dzis po wizycie :D Kobietka potwierdzona kolejny raz. Dzis ladnie współpracowała i dala sie pomierzyc. Wazy juz 230g i wszytsko idzie jak nalezy. Szyjka dluga i zamknieta. Do tego potwierdzil ze to co czuje przez ostatnie kilka dni wieczorami to ruchy malej <3 za 1,5 tyg polowkowe.

melbusia88, karolcia87, katka84, magdis, Loczek2018, PixiDixi, Carolline lubią tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
‹‹ 750 751 752 753 754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ