LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
blama wrote:Dzień dobry Kochane, BBF z samego rana przypomniał mi, że dziś zaczynam 21 tydzień! Zdecydowaliśmy się z mężem na szkołę rodzenia- w pigułce (1 weekend), w szpitalu gdzie będę rodzić i z położnymi, które tam pracują, kosztuje to 240 zł, jako że to będzie mój pierwszy poród mam nadzieję że będzie warto, wszelkie uwagi, porady chętnie przyjmę
Wizyta połówkowa w poniedziałek .. to już tak blisko i zobaczymy czy Milenka została Milenką czy jednak coś między nóżkami się pojawi
Melbusia czekamy na wieści!Ja na 9:00 mam pierwsze połówkowe u swojego ginka, a takie w super, hiper specjalistycznym miejscu to 23.02. Trzymam kciuki za poniedziałek, oby był szczęśliwym dniem, bo mnie ten stres już wykańcza.
-
katka84 wrote:Ja proponuję podjechać do sklepu z wózkami i sobie popróbować. Czasem Ci sprzedawcy podsuną coś ciekawego, ale uważaj, bo mają prowizję od konkretnych producentów, dlatego później poczytaj sobie opinie.
Właśnie obawiam sie ze sprzedawcy to wszystkie będą zachwalać jakie to nie cudowne i naj... I większy mętlik zrobią dlatego wolałam podpytać o wozek użytkowniczek a nie kogoś kto na tym zarabia
My wizyte połówkową mamy 21.02czekam sobie na nią spokojnie, jeszcze spokojnie
pewnie od poniedziałku zacznę świrować
Maz sie strasznie nakręcił ze filmik będzie z tego USG bo wie co mały potrafi wiec będzie niezła komediahttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Decadence wrote:A o której masz wizytę polowkowa w poniedziałek?
Ja na 9:00 mam pierwsze połówkowe u swojego ginka, a takie w super, hiper specjalistycznym miejscu to 23.02. Trzymam kciuki za poniedziałek, oby był szczęśliwym dniem, bo mnie ten stres już wykańcza.
15.20 więc prawie cały dzień czekania i nerwów
-
terka wrote:Właśnie obawiam sie ze sprzedawcy to wszystkie będą zachwalać jakie to nie cudowne i naj... I większy mętlik zrobią dlatego wolałam podpytać o wozek użytkowniczek a nie kogoś kto na tym zarabia
My wizyte połówkową mamy 21.02czekam sobie na nią spokojnie, jeszcze spokojnie
pewnie od poniedziałku zacznę świrować
Maz sie strasznie nakręcił ze filmik będzie z tego USG bo wie co mały potrafi wiec będzie niezła komedia
Terka "testowalam" Tako i powiem Ci,ze amortyzacja najlepsza jaka widzialam i chyba Urszulka tez go polecala.Urszulka89, katka84 lubią tę wiadomość
-
Ja to wózek bd szukała żeby latwo sie składał i dobrze nadawał do zapakowania do bagażnika, bo dużo podróżujemy. Lepiej nie za ciężki bo tachanie w bloku to masakra. Fotelik kupujemy oddzielnie, zastanawiam sie czy kupic wózek 2w1 czy sama gondole, a pozniej spacerówkę porządną kupic. No i niekoniecznie najdroższy w sklepie heh. Jeszcze nawet sie do tego nie przymierzyłam
... Przerażają mnie te zakupy:)
-
terka wrote:Dziewczyny pomożecie?
Szukamy z mężem wózka (niby wcześnie ale zaraz sie okaże ze niekoniecznie bo ciężko znaleźć coś fajnego) z naprawdę dobrą amortyzacją na pompowanych kołach (takie warunki wokół nas mimo miasta, że bez amortyzacji albo ze słabą synek będzie biedny i obolały). Nie ukrywam że nie chcemy wydawać na wózek 3-5tys i zauważyłam że nie mamy pomysłów na żaden z dostępnych wózków które widziałam, bo np 3kołowe czy kubełkowe nam się strasznie nie podobają a takich jest pełnobył jeden który nam się bardzo spodobał, ale okazało się, że ma malutką gondolę (73cm to naprawdę mało dla dziecka które prawdopodobnie będzie długie i szukamy czegoś z większą gondolą) i zaczęliśmy szukać na nowo... Ale nie umiemy sie odnaleźć w tych wózkach
a oba kupisz spokojnie do 2 tys.
Loczek2018 lubi tę wiadomość
-
Loczek2018 wrote:Ja to wózek bd szukała żeby latwo sie składał i dobrze nadawał do zapakowania do bagażnika, bo dużo podróżujemy. Lepiej nie za ciężki bo tachanie w bloku to masakra. Fotelik kupujemy oddzielnie, zastanawiam sie czy kupic wózek 2w1 czy sama gondole, a pozniej spacerówkę porządną kupic. No i niekoniecznie najdroższy w sklepie heh. Jeszcze nawet sie do tego nie przymierzyłam
... Przerażają mnie te zakupy:)
poprzedni wózek miałam 3w1, teraz mam 2w1 ale spacerówkę mam składaną w idealnym stanie po córce. Także został nam do kupienia fotelik samochodowy, bo nasz przeszedł już przez trójkę dzieci.
-
Terka my pierwszy mielismy expander essence, i duza gondola i kola duze pompowane. Spacerowke, krotko uzywalismy i przerzucilismy sie na 3 kolowy baby jogger city elite i jest wg mnie genialna. Rzadko kiedy 1 wozek starczy na caly okres wozkowy, takze patrzcie teraz za gondola na dobrych kolach.
-
No i kurde siedzę i oglądam wózki zamiast pilnie pracować. Kurna!
Któreś konkretne modele polecacie adamexa/tako? Jezzu jak mi sie nie podoba ta stal malowana proszkowo na biało! Moj wózek bd musial mieć stelaż metalic/szary/czarny!
trzymajcie mnie za slowo heh. Oczopląs
-
Ja z USG mam tp 24lipiec, z om 14lipiec, 10dni różnicy. Na NFZ umawiają mnie zgodnie z terminem om, prywatnie liczą mi zgodnie z tp z USG. Ide 19t5d wg USG, wg om to bd 21t1d?
ja om sie nie sugeruje bo miałam nieregularne cykle. Podobno USG prenatalne I trymestru najdokładniej określa tp. Połówkowe robi sie 18t0d-22t6d, podobno najbardziej optymalnie to pomiędzy 20t0 a 21t6d.
Mama.33 22t6d wg USG czy om? Bo jak om to bdziesz miała wg usg 21t1d -czyli idealnie;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 14:42